رفتن به مطلب

نكات إجرائي سنك نما


ارسال های توصیه شده

‎? نکات اجرایی سنگ نما?

‎در پی حوادث متعدد سقوط سنگ نما و خسارات جانی که بر جای می گذارد، ذکر نکاتی چند در مورد اجرای صحیح سنگ نما ضروری می نماید.

 

‎سنگ یک موجود زنده است و حیات دارد و در گرما و سرما و تحت فشار از خود عکس العمل نشان می دهد.

 

‎سنگ نما به یکی از علل زیر ممکن است اصطلاحا ول کند (از نما جدا شود):

 

‎1- نشست زمین و جابجایی ساختمان

 

‎2- انبساط و انقباض حرارتی و برودتی

 

‎3- لرزش و زلزله

 

‎4- عدم چسبندگی مناسب به دیوارهای پیرامونی.

 

‎موارد ذیل جهت اجرای بهتر سنگ کاری در نما الزامی است:

 

‎استفاده از "ماسه شسته" در دوغاب پشت سنگ.

‎عدم استفاده از نخاله برای پر کردن فضای دوغاب پشت سنگ (پشت سنگ تماما باید با دوغاب سیمان پر شود.)

‎خاک حاصل از برش سنگ در هنگام فرزکاری، از پشت سنگ کاملا شسته شود.

‎در هوای سرد و شرایطی که امکان یخ زدن آب هست، عملیات سنگ کاری متوقف شود.

‎دوغاب پر سیمان استفاده شود.

‎به هیچ عنوان از سیمان خشک روی دوغاب برای بالا بردن سرعت کار استفاده نشود.

‎تمام سنگهای گرانیت و مرمریت اسکوپ شوند و درمورد سنگ تراورتن در جایی که سنگ ها در هم قفل و بست نشده و پیوسته نیست و یک قطعه سنگ به صورت تکی اجرا می شود(مانند قاب دور پنجره ها) حتما از اسکوپ استفاده شود.

‎دوغاب سفت شده ماسه سیمان پشت سنگ به مدت 2-3 روز آب پاشی شود.

‎اگر پاشنه ستونهای برجسته نما روی زمین باشد می تواند تا 10 سانت با اسکوپ و بدون رابیس کاری از عمده نما پیش آمد، ولی اگر ستونهای برجسته روی نما از نیمه نما (مثلا از طبقه یک به بالا) شروع می شود ، حتما احتیاج به زیر سازی با رابیس و اسکوپ دارند.

‎برجسته کاریها (ستونها، سینه کفتری ها) حتما با رابیس کاری و اسکوپ کار شود.(تا پنج سانت با اسکوپ و از ده سانت با اسکوپ و رابیس کاری).

‎اگر از سنگ تراورتن توری دار استفاده می کنید تمام قطعات سنگ مانند سنگ گرانیت باید اسکوپ شود (توری پشت سنگها را با چسب می چسبانند و چسب از نفوذ دوغاب به درون سنگ ممانعت می کند و چسبندگی حاصل نمی شود).

‎سیم اسکوپ به طور سراسری در طول یک سنگ اجرا نشود و یک سنگ بلند را در چند نقطه سیم اسکوپ جدا گانه بزنید (نکته: معمولا سنگهای بلند از وسطشان ول می کنند).

‎مواردی از اشکالات رایج:

 

‎سنگ کاران برای جلوگیری از ریزش دوغاب از پشت سنگ، دو طرف انتهایی نما را معمولا با مچاله کردن گونی های سیمان و قرار دادن در بین سنگ و دیوار خارجی نما می پوشانند و بعد از اتمام سنگ کاری مبادرت به برداشتن گونی ها و پر کردن فضاهای خالی با ملات ماسه سیمان نمی کنند؛ از این رو بعلت عدم چسبندگی مناسب قطعات سنگ کناری نما به دیوار پشتشان بعدا به موجب عواملی مانند وزش شدید باد، سنگها از نما جدا شده و سقوط می کنند.

‎در برخی موارد جهت پر کردن زیر سازی ها (مثل قسمت i شکل تیرها یا ستونهای فولادی) از ملات گچ و یا گچ و خاک به منظور نصب آجر و یا سایر پر کننده ها استفاده می گردد و در نهایت روی آن سنگ کاری می شود و یا حتی بعضا جهت نگهداری اولیه و موقت قسمتهایی از سنگ کاری در حین کار از ملات گچ یا گچ و خاک استفاده می شود و بعدها در اثر جذب رطوبت یا خیس شدن، ملات مذکور متورم شده و باعث جدا شدن و سقوط سنگ اطراف خود می شود. در این خصوص استفاده از چسب سنگ جهت نگهداشتن موقت سنگ و استفاده از ملات سیمان جهت زیرسازیها توصیه می شود.

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...