رفتن به مطلب

انتخاب عایق حرارتی سازگار با محیط زیست


ارسال های توصیه شده

در انتخاب عایق حرارتی سازگار با محیط زیست باید مواد مورد استفاده در عایق حرارتی و روش تولید آن را بررسی کرد. به همین دلیل انتخاب یک عایق حرارتی سازگار با محیط زیست یک کار مشکل است و با توجه به تغییرات سریعی که در این عرصه به وجود می آید، انتخاب صورت گرفته باید هر چند ماه مورد بازبینی قرار گیرد. در زیر توصیه هایی در این مورد آورده شده است، رعایت این نکات در هنگام انتخاب عایق و طراحی عایق کاری باعث بهبود محیط زیست خواهد شد.

1- ضخامت عایق حرارتی به مقدار کافی باشد. ضخامت عایق حرارتی باید به اندازه ای باشد که میزان اتلاف حرارت را به حداقل برساند، این بهترین راه برای حفظ محیط زیست توسط عایق کاری و کاهش مصرف سوخت است. اگر عایقی از نظر حفظ محیط زیست بهتر باشد اما ضخامت عایق کمتر باشد و اتلاف حرارت آن بالاتر باشد، انتخاب خوبی برای عایق کاری حرارتی نمی باشد و باید عایقی انتخاب شود که میزان اتلاف حرارتی کمتری داشته باشد تا مصرف سوخت را بیشتر کاهش دهد.

2- در مواقعی که ضریب انتقال حرارت عایق حرارتی بالا است یا به عبارت دیگر R-value عایق کم است، ضخامت عایق حرارتی را باید افزایش داد. اگر دو عایق حرارتی داشته باشیم که یکی با محیط زیست سازگار نباشد و ضریب انتقال حرارت پایینی داشته باشد و دیگری با محیط زیست سازگار باشد اما ضریب انتقال حرارت بالایی داشته باشد. باید عایق سازگار با محیط زیست با ضریب انتقال حرارت بالا را انتخاب کرد و ضخامت آن را افزایش داد.

3- از عایق های حرارتی حاوی HCFC استفاده نکنید. هر چند که صدمات HCFC به لایه ازون حدود 90% کمتر از CFC است، اما همچنان برای محیط زیست مضر است و به لایه ازون آسیب وارد می کند.

4- در سازه ها با اسکلت فلزی، به جای پر کردن محفظه با عایق، روی فریم فلزی را با غلاف عایق بپوشانید تا پل حرارتی ایجاد نشود. زمانی که بین دیوارها توسط فریم، که ضریب انتقال حرارت بالایی دارد، اتصال به وجود آید، عایق کاری حرارتی بیهوده است و ایجاد پل حرارتی می کند.

5- از عایق هایی استفاده کنید که درصد بیشتری از مواد بازیافتی در ساخت آن ها استفاده شود. در پر کردن محفظه ها از پشم سنگ فله ای و سلولوزی که در صد مواد بازیافتی بیشتری نسبت به پشم شیشه دارند، استفاده کنید.

6- در صورت استفاده از عایق های الیافی، از پوشش های ضد رطوبت بدون درز هوایی سرتاسری استفاده شود تا از ورود ریزگرد و الیاف به محیط ساختمان جلوگیری شود.

7- از عایق حرارتی استفاده کنید که همزمان عایق صوتی نیز باشد، تا آلودگی صوتی نیز کاهش یابد. پشم سنگ و پشم سربارده عایق های صوتی حرارتی دو منظور می باشد که همزمان از انتقال حرارت و انتقال صوت جلوگیری می کند.

 

 

منبع:

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...