رفتن به مطلب

گزینه‌ای نظیر "دیس‌لایک" به زودی به فیس‌بوک اضافه خواهد شد


ارسال های توصیه شده

فیس‌بوک دیگر فقط سرزمین لایک و کامنت نخواهد بود. مارک زاکربرگ اعلام کرده که برنامه‌نویسان این کمپانی مشغول کار روی تعبیه دکمه‌ای نظیر "دیس‌لایک" هستند تا کاربران بتوانند با استفاده از آن احساسات منفی خود را ابراز کنند.

1rl4imimtthvavjeyl.jpg

اگر کاربر فیس‌بوک باشید حتما تا به حال بر سر این دوراهی قرار گرفته‌اید که در مواجهه با مطالبی که از درد و رنج انسا‌ن‌ها حکایت دارند، باید آن مطالب را لایک کنید یا لایک‌نکرده از کنار آن بگذرید. آیا لایک کردن آنچه حکایت از مصیبت هم‌نوعانمان دارد به معنای همراهی با عاملان آن است یا هم‌دردی با مصیبت‌دیدگان؟ آیا می‌توان از چنین لایک بلاتکلیفی معانی دیگری استخراج کرد؟

لایک کردن استتوس دوست‌تان که در آن خبر درگذشت مادرش را منتشر کرده، با هدف ابراز هم‌دردی است، اما نمی‌توان انکار کرد که لایک کردن چنین پستی در چنین شرایط دردناکی حس عجیبی را برمی‌انگیزد. فیس‌بوک برای پایان دادن به این ابهامات، قصد دارد به زودی دکمه "دیس‌لایک" یا چیزی شبیه به آن را به امکانات این شبکه اجتماعی اضافه کند؛ دکمه‌ای که می‌تواند ساده‌تر حس هم‌دردی یا هم‌بستگی کاربران را منتقل کند.

مارک زاکربرگ، مدیرعامل ۳۱ ساله کمپانی فیس‌بوک، روز سه‌شنبه (۲۴ شهریور، ۱۵ سپتامبر) در جریان یک نشست خبری پیرامون فعالیت‌های فیس‌بوک، اعلام کرد که به زودی گزینه‌ای نظیر دیس‌لایک هم پای پست‌های فیس‌بوکی دیده خواهد شد.

فیس‌بوک از مدت‌ها پیش در برابر ایجاد دکمه دیس‌لایک که می‌تواند نارضایتی، مخالفت یا عدم همراهی کاربران را نشان دهد مقاومت می‌کرد، اما حالا با عمیق‌تر شدن بحران پناهجویان و دیگر مصائبی که هم‌نوعان ما در سراسر جهان با آن دست به گریبان‌اند، اضافه کردن آن به امکانات فیس‌بوک اجتناب‌ناپذیر به نظر می‌رسد.

مارک زاکربرگ در این‌باره گفت: "مهم است که به کاربران گزینه‌هایی بیشتر از لایک بدهیم تا بتوانند هم‌دلی، هم‌دردی یا هم‌بستگی خود را هم ابراز کنند، چرا که همه لحظات زندگی لزوما لحظات خوشی نیستند." به گفته او فیس‌بوک در حال تست چنین گزینه یا گزینه‌هایی است، اما ممکن است به جای "دیس‌لایک" نام آن را "ابراز هم‌دردی" (sympathize) یا چیزی شبیه به این بگذارد.

آنچه فیس‌بوک از آن بر حذر است، برانگیختن تعامل‌های منفی وکاستن از تعامل‌های صمیمانه میان کاربران است. فیس‌بوک نمی‌خواهد پای بازی‌های غریب رای‌های مثبت و منفی که در شبکه‌های دیگر از جمله Reddit به چشم می‌خورد، به این شبکه اجتماعی باز شود و به همین خاطر هم تا کنون در برابر درخواست‌های متعدد اضافه کردن چنین امکانی مقاومت می‌کرد.

گذشته از این، فیس‌بوک نمی‌خواهد تصور دریافت واکنش‌های منفی از سوی کاربران، باعث شود که میل آنها به هم‌رسانی و به اشتراک گذاری داده‌ها کاهش یابد. با این همه، فیس‌بوک به این درخواست‌ها تن داده و حالا باید منتظر ماند و دید واکنش جمعیت ۱/۵ میلیارد نفری این شبکه اجتماعی به گزینه جدید چه خواهد بود.

DW.COM

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...