masi eng 47044 اشتراک گذاری ارسال شده در 20 مرداد، ۱۳۹۴ برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام [h=1]اکولوژی گیاهان زراعی، کشاورزی اکولوژیک و بوم شناسی زراعی[/h] ناشر: مؤسسه فرهنگی هنری دیباگران تهران مولف: خالد سلیمی مشخصات کتاب ناشر: مؤسسه فرهنگی هنری دیباگران تهران مولف: خالد سلیمی تعداد صفحات: 244 قطع : وزیری نوبت چاپ: اول سال چاپ : 1392 نوع چاپ : تک رنگ نوع جلد : شومیز نوع کاغذ : تحریر شرح DVD / CD : ندارد شابک: 9786001242175 وضعیت : منتشر شده توضیحات نظرات کاربران [h=3]اکولوژی گیاهان زراعی، کشاورزی اکولوژیک و بوم شناسی زراعی[/h] 1 لینک به دیدگاه
masi eng 47044 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 20 مرداد، ۱۳۹۴ برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام درباره ی کتاب این کتاب شامل خلاصه مطالب و نکات مهم درس اکولوژی گیاهان زراعی و زراعت تکمیلی به همراه سؤالات آزمون دکتری و پاسخنامه تشریحی می باشد. مقدمه ناشر خطمشی کیفیت انتشارات مؤسسه فرهنگی هنری دیباگران تهران در عرضه کتابهایی است که بتواند خواستههای به روز جامعه فرهنگی و علمی کشور را تا حد امکان پوشش دهد حمد و سپاس ایزد منان را که با الطاف بیکران خود این توفیق را به ما ارزانی داشت تا بتوانیم در راه ارتقای دانش عمومی و فرهنگ این مرز و بوم در زمینه چاپ و نشر کتب علمی دانشگاهی, علوم پایه و به ویژه علوم کامپیوتر و انفورماتیک گامهایی هر چند کوچک برداشته و در انجام رسالتی که بر عهده داریم، مؤثر واقع شویم. گستردگی علوم و توسعه روزافزون آن، شرایطی را به وجود آورده که هر روز شاهد تحولات اساسی چشمگیری در سطح جهان هستیم. این گسترش و توسعه نیاز به منابع مختلف از جمله کتاب را به عنوان قدیمیترین و راحتترین راه دستیابی به اطلاعات و اطلاعرسانی، بیش از پیش روشن مینماید. در این راستا، واحد انتشارات مؤسسه فرهنگی هنری دیباگران تهران با همکاری جمعی از اساتید، مؤلفان، مترجمان، متخصصان، پژوهشگران، محققان و نیز پرسنل ورزیده و ماهر در زمینه امور نشر درصدد هستند تا با تلاشهای مستمر خود برای رفع کمبودها و نیازهای موجود، منابعی پربار، معتبر و با کیفیت مناسب در اختیار علاقهمندان قرار دهند. کتابی که در دست دارید با همت "جناب آقای مهندس خالد سلیمی" و تلاش جمعی از همکاران انتشارات میسر گشته که شایسته است از یکایک این گرامیان تشکر و قدردانی کنیم. ویرایش و صفحهآرایی کامپیوتری: مهسا کوراولی ویراستاری: شیوا غمگسار و انسیه پارسافر طراح جلد: مینا دیدهبان ناظر چاپ: منصور عزیزی در خاتمه از خوانندگان عزیز و دانشپژوهان گرامی خواهشمندیم ما را با ارائه پیشنهادها و انتقادهای خود در بهبود کمی و کیفی کارهای انجام شده راهنمایی کنند تا بتوانیم در آینده کتابهایی با کیفیت بهتر تقدیم حضورشان کنیم. مدیر انتشارات مؤسسه فرهنگی هنری دیباگران تهران publishing@mftmail.com مقدمه مؤلف مطالعه اکولوژی گیاهان زراعی به معنی مطالعه آگرو اکوسیستم است. البته لازم به ذکر است که زمینه مطالعاتی آگرو اکوسیستم در روش خاصی از کشاورزی (پایدار، فشرده یا گسترده) خلاصه نمیشود. همچنین این علم تمام شیوههای مدیریت کشاورزی را دربرمیگیرد. اکولوژی گیاهان زراعی به معنی مطالعه تعامل بین محصولات و محیط جاندار و غیرجاندار اطراف آنها است. در این شاخه از علم بر تئوریهای آزمایشی کمی، اصول تولید، ثبات و پایداری اکوسیستمهای طبیعی و کشاورزی تأکید میشود. اگرچه منابع ارزنده و کتب معتبری در رابطه با اکولوژی گیاهان زراعی وجود دارد، لیکن در کنار آنها وجود مجموعهای مدون که علاوه بر داشتن مطالب و مفاهیم درسی، حاوی نکات مهم در رابطه با آزمونهای دکترای تخصصی باشد، میتواند مثمرثمر و مفید واقع شود. علم زراعت به معنی استفاده از دانش اکولوژی گیاهان زراعی به منظور افزایش کمیت و کیفیت محصولات زراعی است. این مبانی در زراعت عمومی، صرفنظر از روش تولید بهصورت عمومی بهکار برده میشود. اما در زراعت تکمیلی با توجه به روش یا نظام تولید، روشها یا شیوههای خاصی از مدیریت انتخاب میشوند. بهطور کلی در زراعت تکمیلی مفاهیم، عمقیتر بحث شده و با هدف رسیدن به کشاورزی پایدار نظامهای مختلفی از کشاورزی تعریف شده است که در این کتاب برخی از مهمترین این نظامها بهصورت اجمالی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. در خاتمه از کلیه دوستان و دانشپژوهان گرامی خواهشمندم به منظور رفع نواقص علمی، با انتقادات و پیشنهادات خود از طریق آدرس الکترونیکی زیر، اینجانب را در بهبود کمی و کیفی این مجموعه در آینده راهنمایی فرمایند . خالد سلیمی KSalimi55@gmail.com فهرست مطالب مقدمه ناشر 10 مقدمه مؤلف 11 بخش اول: اکولوژی گیاهان زراعی فصل اول: اکوسیستم خصوصیات اکوسیستم زراعی 16 اجزای اکوسیستم زراعی 16 مقایسه اکوسیستمهای طبیعی و زراعی 18 انواع اکوسیستمهای زراعی 21 اکوسیستمهای کشاورزی 23 انواع نظامهای کشاورزی جهان 23 فصل دوم: عوامل اقلیمی مؤثر بر رشد و نمو گیاهان زراعی تشعشع خورشیدی 29 درجه حرارت 32 تنش گرما 34 مقاومت به گرما 34 علل وقوع سرما و یخبندان 35 تنش سرمازدگی 36 تنش یخ زدگی 36 آب 38 باران مؤثر (Effective rainfall) 39 رواناب 39 تبخیر و تعرق 39 بیلان آب در گیاه 40 تنش آب (Water stress) 40 مقاومت به خشکی 41 آب ایستادگی 42 کیفیت آب 43 اتمسفر 44 اثرات مستقیم باد بر گیاهان 44 خاک 45 تأثیر شوری بر رشد گیاهان 50 چرخه عناصر غذایی 51 ذخایر عناصر غذایی (Nutrient pools) در خاک 52 چرخه پایه عناصر غذایی 54 بیلان و بودجه عناصر غذایی 55 فصل سوم: فرایندهای جمعیت در کشاورزی: انتشار، استقرار و نیچ اکولوژیکی اصول اکولوژی جمعیتها و دموگرافی گیاهی 60 راهکارهای مرتبط با چرخه زندگی 65 آشیانه (نیچ) اکولوژیکی 69 کاربرد تئوری نیچ در کشاورزان 73 فصل چهارم: تولید در کشاورزی شاخص برداشت یا شاخص گیاه زراعی 76 عملکرد گیاه زراعی 77 عوامل محدود کننده 79 افزایش عملکرد گیاه زراعی 85 جنگل زراعی 89 فصل پنجم: روابط متقابل گونهها در جوامع گیاهان زراعی روابط موجود زنده- موجود زنده 91 رابطه موجود زنده- محیط- موجود زنده 92 روابط متقابل (تداخل عمل) در سطح جامعه 93 حضور توأم 94 هم زیستی 95 روابط متقابل سودمند در اکوسیستمهای زراعی 97 اثرات تداخلی سودمند گیاهان پوششی 97 اثرات سودمند علفهای هرز 98 تغییر دادن محیط سیستم زراعی 98 کنترل آفات با تقویت حشرات مفید 99 کشت مخلوط ردیفی 99 فصل ششم: تنوع و ثبات اکوسیستمهای زراعی مدیریت کل سیستم 102 ایجاد تنوع 103 تخریب، توالی و مدیریت اکوسیستمهای کشاورزی 114 توالی توسعهای 115 سیستمهای جنگل زراعی 119 بهینه کردن اثرات مثبت درختان 120 مدیریت همه جانبه 120 نظم مکانی درختان 121 باغهای خانگی مناطق گرمسیری 122 پرسشهای چهارگزینهای (گرایش اکولوژی) 1391 126 بخش دوم: زراعت تکمیلی فصل هفتم: اکولوژی تولید در اکوسیستمهای کشاورزی اجزای کیفی تولید محصولات کشاورزی 132 اجزای کمی تولید محصولات کشاورزی 133 عملکرد در بوم نظامهای طبیعی کشاورزی 133 تعیین عملکرد واقعی گیاه زراعی 134 استفاده از روشهای نوین بهبود عملکرد 137 بیوتکنولوژی و کشاورزی 138 بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک 139 مدلهای اکوفیزیولوژیکی 140 مبانی تولید محصولات زراعی 140 عملکرد بالقوه در غلات 143 مبانی عملکرد اقتصادی در حبوبات 146 کیفیت محصول دانه 147 عوامل مؤثر برشاخص برداشت (HI) 148 راههای افزایش شاخص برداشت (HI) 148 عملکرد و سازگاری 148 ارزیابی عملکرد محصولات زراعی 149 فرایندهای اصلی در سنجش از دور 150 عملیات برداشت 151 فصل هشتم: کشاورزی پایدار تعریف کشاورزی پایدار 153 حصول کشاورزی پایدار 154 تفاوت اکولوژیکی و زراعی سیستمهای کشاورزی پایدار و فشرده 155 آشنایی با بعضی از اصطلاحات مورد استفاده در ارزیابی 155 فصل نهم: کشت مخلوط تقسیمبندی نظامهای کشت مخلوط 158 ارزیابی مخلوط 161 تغییرات عملکرد در کشت مخلوط 163 اجرای کشت مخلوط 166 اثر روش افزایشی بر عملکرد 167 اثر روش جایگزینی بر عملکرد 167 اثر کشت مخلوط بر کارایی استفاده از منابع 169 فصل دهم: جنگل زراعی (اگروفارستری) نظامهای جنگل زراعی 173 نظامهای جنگل زراعی گرمسیری 176 شیوههای جنگل زراعی 178 خدمات زیست محیطی نظام جنگل زراعی 181 کاهش فرسایش خاک و حفظ حاصلخیزی خاک 182 نقش جنگل زراعی در کمیت آب 183 کاهش نشت گازهای گلخانهای 183 نقش جنگل زراعی در حفظ تنوع 184 فواید سیستم اگروفارستری 185 معایب اگروفارستری 186 فصل یازدهم: اکولوژی حفاظت گیاهان زراعی روشهای مبارزه با آفات 187 مدیریت آفات و بیماریها 190 مدیریت تلفیقی آفات 194 مدیریت فشرده زیستی آفات 195 مدیریت اکولوژیک بیماریها در بوم نظامهای زراعی 195 اکولوژی رقابت علف هرز با گیاه زراعی 197 دوره بحرانی کنترل علفهای هرز 198 مدیریت تلفیقی علفهای هرز 199 خلاصهای از روشهای کنترل حشرات 201 فصل دوازدهم: کشاورزی ارگانیک تاریخچه مختصری از توسعه کشاورزی ارگانیک 203 مکتبهای کشاورزی ارگانیک 205 اخلاق در کشاورزی ارگانیک 211 فصل سیزدهم: سیستمهای خاکورزی حفاظتی (Conservational tillage systems) خاکورزی (Tillage) 213 انواع سیستمهای خاکورزی 216 مزایای خاکورزی حفاظتی 220 معایب خاکورزی حفاظتی 221 انواع خاکورزی حفاظتی 222 فصل چهاردهم: گیاهان زراعی جدید و سوختهای زیستی آینده کشاورزی 229 گیاهان زراعی جدید 229 بررسی امکان متداول کردن گیاهان زراعی جدید 231 گیاهان زراعی برای انرژی 232 فصل پانزدهم: کشاورزی دقیق (Precision Farming) اصول کشاورزی دقیق 235 اجزای تشکیل دهنده سیستم کشاورزی دقیق 237 کودپاشهای پخش متغیر 238 سمپاشهای پخش متغیر 238 پرسشهای چهارگزینهای (گرایش اکولوژی و فیزیولوژی) 1391 239 فهرست منابع 244 1 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده