رفتن به مطلب

کاشت و خواص ریواس


saba mn

ارسال های توصیه شده

[h=1]ریواس و خواص آن[/h]24820966115241581633212925314065206101200155.jpg

ریواس یا ریباس، گیاهی است از تیره ی ترشک ها ( هفت بندها ) و دارای ساقه های هوایی و برگ های آن محتوی مواد ذخیره ای و اسیدی است و به همین جهت مورد استفاده ی خوراکی قرار می گیرد.

ریواس هنگام بهار در نواحی گوناگون ایران، دامنه ی کوه ها، کنار رودخانه ها و مناطق برخوردار از آب های راکد می روید و برگ ضخیم و گوشت دار این گیاه مصرف غذایی دارد. تکثیر ریواس معمولاً با کشت در خزانه و انتقال به کشتزار و یا از طریق کشت بذر تازه صورت می گیرد.

[h=2]خواص درمانی[/h]ریواس طبیعت سرد دارد و دارای ویتامین ها و املاح معدنی گوناگونی است. برای تمامی اعضای بدن، ماده ی غذایی بسیار ممتازی شمرده می شود و اثر شگفت انگیز و معجزه آسایی دارد. قابض است و برای تقویت

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
مفید می باشد. خوردن ریواس برای بیماران
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
دار و بی اشتها مفید بوده و
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
،
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
، سستی را درمان می نماید. در این گونه موارد می توان 100 گرم از آب ریواس یا رب ریواس را میل کرد. صفرا و دل به هم خوردگی را رفع می کند و برای
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و اسهال گرم صفراوی مفید بوده و کرم کُش است. خوردن ریواس را نباید در برنامه ی غذایی از یاد بُرد. ریواس را برای تهیه ی خورش، کمپوت، مربا و شربت مورد استفاده قرار می دهند. سعی کنید در مصرف ریواس زیاده روی نکنید.مفیدترین طریقه مصرف آن، مصرف آب ریواس همراه با آب

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
،
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
، خیار و
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
می باشد که یک سوم آب ریواس و دو سوم بقیه مواد است.ریواس اثر ملین داشته و اشتها آور است و برای

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و یبوست مفید می باشد. مصرف ریواس برای مبتلایان به
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و ناراحتی های مثانه خطرناک است.شیر مادرانی که ریواس می خورند، در نوزادان تولید

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
می کند. ریواس، مقوی قلب و اعصاب بوده و برای درمان بواسیر مفید است.ریواس به عنوان فعال کننده ی عملکرد دستگاه گوارش، ناقل نمک های صفراوی و محرک ترشح کبد شناخته شده است. نخستین کار کرد آن در دهان این است که با تحریک جوانه های چشایی به واسطه ی مزه ی تلخ خوشایندش، موجب پاک شدن حفره ی دهان شده و

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
را برای چشیدن غذای بعدی آماده می سازد. این گیاه در معده سبب افزایش ترشح معدی و تحریک آن می شود. در نتیجه به طور کلی باعث بهبود عملکرد معده می گردد.علاوه بر این با تحریک ترشح نمک های صفراوی از کبد، به تنظیم جذب چربی از روده کمک می کند.

ریواس خاصیت مسهلی، ضد التهابی و متعادل کننده ی عملکرد روده ها (درمان یبوست و اسهال) را داشته و در درمان یرقان، خونریزی معدی- روده ای، اختلال قاعدگی، ورم ملتحمه ی چشم، جراحات ناشی از ضربات و صدمات جسمانی،

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
های چرکی سطحی و سوختگی های حاصل از حرارت کاربرد دارد.15338179237158111941146215243391718418095.jpg

[h=2]ارزش تغذیه ای 85 گرم ریواس[/h]انرژی ... 29 کیلو کالری

چربی ... 2/0 گرم

پروتئین ... 8/0 گرم

کربوهیدرات ... 7 گرم

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
... 266 میلی گرم

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
... 5 میلی گرمپتاسیم ... 148 میلی گرم

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
... 7 میلی گرم

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
... 100 تا 300 واحد بین المللی.[h=2]سایر مصارف ریواس[/h]ریواس به علت خاصیت اسیدی، برای پاک کردن ظروفی که آثار سوختگی مواد غذایی در آنها به جای مانده باشد، مورد استفاده قرار می گیرد.

افرادی که موی آن ها قهوه ای کم رنگ است، با استفاده از ریشه ی این گیاه می توانند به رنگ موی طلایی دست یابند. برگ های ریواس را می توان به عنوان حشره کش موثر برای دفع حشرات به کار برد.

ریواس با طعم منحصر به فرد خود، در بیشتر پس غذاها (

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
) و
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
استفاده می شود. تا پیش از سده ی 18 کاربردی در پخت غذا نداشت.گیاه یاد شده تا یکی دو روز در یخچال قابل نگهداری است. برای نگهداری طولانی تر ریواس، پس از بریدن ساقه ها، آن را منجمد می کنند. اگر ساقه های ریواس به طور خام مصرف شود، به شدت ترش خواهد بود. به طور معمول آن را با شکر یا

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
می پزند و یا در کیک ها مورد استفاده واقع می شود.همچنین به تنهایی یا همراه یا توت فرنگی در تهیه ی ژله و مرباها به کار می رود. چاشنی هایی که با ریواس مصرف می شوند، عبارتند از

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
، دارچین و زنجبیل.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه

[h=1]تقویت بینایی با مصرف ریواس[/h]

کارشناس

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گفت: مصرف ریواس

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

سبب تقویت بینایی می‌شود.

ریواص,ریواص در طب سنتی,توقیت بینایی,

ریواس گیاهی قابض بوده و ریزوم خشک آن دارای خاصیت مسهل و اشتهاآور است که برای دفع بعضی از کرم‌ها و باکتری‌های مضر نیز استفاده می‌شود.

ین گیاه خاصیت ضد باکتری وآنتی اکسیدانی دارد و برای افراد تب‌دار بی‌اشتها بسیار مناسب است.

ریواس به دلیل اینکه دارای اسید اگزالیک است آب یا شربت خام آن صاف کننده خون است.

ریواس برای یرقان، حصبه و رفع سستی بسیار مفید بوده و تقویت کننده

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و معده است.

با توجه به اینکه مصرف منظم عصاره ریواس گُرگرفتگی را مداوا می‌کند، این گیاه ضد انعقاد خون (بخاطر وجود ویتامین Kدر گیاه)، مقوی قلب و اعصاب و درمان کننده بواسیر است.

این گیاه زخم‌های چرکی سطحی را مداوا کرده وسوخت وساز بدن را بالا می‌برد؛ بنابراین برای کاهش وزن بسیار مفید است و آب ریواس لوزالمعده را وادار به ترشح انسولین کرده و

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
را کاهش می‌دهد.

دمبرگ برگ‌های این گیاه برای کاهش فشار خون و کلسترول خون موثر است و عصاره آن اثرات ضدویروسی دارد و ویروس عامل

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
B را کنترل می‌کند.

برگ‌های ریواس سمی بوده و گل‌های آن نیز ضدانگل است و آب ریواس کرمک در کودکان را مداوا می‌کند.

این گیاه به خصوص دمبرگ آن برای رفع تشنگی وهضم بهتر غذا مناسب است.

ریواس را می‌توان در ارتفاعات سیساب و نوده در بجنورد، پارک ملی گلستان، ارتفاعات سالوک، ارتفاعات ساریگل، کوه‌های آلاداغ، اطراف شورک در شیروان، آب باریک وکوه بهار، منطقه حفاظت شده سالوک-پارک ملی –منطقه حفاظت شده ساریگل پیدا کرد.

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه

[h=1]ریواس برای کاهش وزن مفید است[/h]

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

خواص ریواس ,خواص دارویی ریواس ,فواید ریواس ,خاصیت ریواس ,ریواس در طب سنتی ,فواید درمانی ریواس ,مضرات ریواس ,فوائد ریواس , ریواس ,طب سنتی ,خواص سبزیجات ,خواص میوه جات , خواص ریواس در طب سنتی ,فواید ریواس در طب سنتی ,طب سنتی و گیاهان دارویی-داروی گیاهی

ریواس، گیاه بومی غرب چین است که در آب و هوای سرد کشت می شود. میزان اسیدیته این گیاه به قدری بالاست که برای ایجاد تعادل به شیرین کننده نیاز دارد. به گزارش «ehow»،

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
با خواص دارویی زیاد یکی از پرمصرف ترین گیاهان در طب چین است.▪ خواص:

*

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
میزان سوخت و ساز بدن را تحریک می کند بنابراین برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند، مفید است.

* این گیاه کلسترول بالا را نیز کاهش می دهد.

* مواد مغذی و ویتامین های موجود در آن مانع بروز ترومبوز رگ ها می شود. ترومبوز تشکیل شدن لخته خونی در پاست که در صورت درمان نشدن به ریه ها آ

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
می رساند.

* خاصیت رونده دارد و به سیستم گوارشی کمک می کند.

* مصرف منظم

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
در کاهش فشار خون موثر است.

* مصرف منظم عصاره ریواس، علایم گرگرفتگی را از بین می برد.

* دارای خاصیت ضدباکتریایی است.

* دارای خواص ضدالتهابی، آنتی اکسیدان و ضدآلرژی است.

* حاوی کلسیم است و مانع نرم شدن استخوان می شود.

* لوتئین موجود در آن در خنثی سازی رادیکال های آزاد که به بروز سرطان منجر می شود، موثر است.لوتئین پوست و چشم را سالم نگه می دارد.

* ویتامین k در

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
به لخته شدن خون به هنگام آ
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
دیدن کمک می کند.

* ریشه آن یبوست شدید، اسهال، ناراحتی های

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و کیسه صفرا، بواسیر، ناراحتی قاعدگی و بیماری های پوستی را درمان می کند.

* خوردن مقدار کم آن قبل از وعده اصلی غذایی، اشتها را زیاد می کند.

* عفونت روده ای را برطرف می کند و واکنش های بیماری های خود ایمنی را کاهش می دهد.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
-
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
- topforum.ir

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه

[h=1]خواص ریواس در طب سنتی[/h]

نحوه استفاده : نحوه استفاده در متن آمده است.

خواص :

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
یا ریباس یا ریواج یک گیاه علفی است که در فصل بهارو اوایل تابستان میروید .به ساقه زیر زمینی این گیاه راوند میگویند.

 

بهترین نوع

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آن است که از کشور چین می آورند و رنگ آن قرمز است و میانه آن زرد رنگ است و به آن ریوند چینی میگویند.

 

 

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

خواص سبزیجات,خواص ریواس ,خواص دارویی ریواس ,فواید ریواس ,خاصیت ریواس ,ریواس در طب سنتی ,فواید درمانی ریواس ,مضرات ریواس ,فوائد ریواس , ریواس ,طب سنتی ,خواص ریواس ,خواص ریواس جات , خواص ریواس در طب سنتی ,فواید ریواس در طب سنتی

ترکیبات غذایی:

 

ریواس غنی از فیبر و ویتامین c بوده در آن آب-

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
-قند-کربو هیدرات-کلسیم-ویتامین های A و B سدیم و پتاسیم وجود دارد.

 

خواص دارویی:

 

طبیعت آن سرد است

 

مقوی ملین و کرم کش است

 

لوز المعده را وادار به ترشح انسولین کرده و

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
را کم میکند

 

برای رفع جوش بدن مفید است

 

برای بی اشتهایی-درد معده و بیماری های

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
ی نافع است

 

باعث تقویت معده و روده شده و تنظیم کننده ترشحات و حرکات معده است

 

سستی و خماری را بر طرف میکند و مسرت بخش است

 

برای امراض وبایی و اسهال مفید است

 

خون را تصفیه میکند

 

چکاندن آب تازه

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
در چشم سبب تقویت بینایی واز بین رفتن لکه های سفید چشم میگردد

 

ترکیب

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
با آبلیمو و مالیدن آن به صورت باعث از بین رفتن جوش و لک میشود

 

برای تقویت موی سر نافع است

 

اگر با حنا مخلوط شود رنگ مو را شرابی میکند

 

جوشانده برگ های

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
باعث تمییزی ظروف آلومینیومی میشود

خواص

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
یجات-خواص میوه ها
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
یجات و سلامت - کتب
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه

ریواس گیاهی بسیار قدیمی است که 2700 سال قبل از میلاد به خاطر خاصیت مهم آن در چین کشت می‌شد.

0257997104021014102a.jpg

 

 

اگرچه انواع مختلف ریواس در قسمت‌های مختلف دنیا رشد می‌کند، با این حال ریواس حقیقی با خاصیت درمانی، گونه‌ی چینی آن است.

ریواس با طعم منحصر به فرد در بسیاری از دسرها و شیرینی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. تا قبل از قرن 18 کاربردی در پخت غذا نداشت. این گیاه اغلب به اشتباه جزو میوه محسوب می‌شود؛ اما در حقیقت جزو خانواده‌ی

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
یجات بوده و غنی از ویتامین C و فیبر است.

ریواس در فصل بهار و اوایل تابستان در دسترس است. این گیاه در یخچال یک تا دو روز نگه‌داری می‌شود. برای نگه‌داری طولانی‌تر، بعد از بریدن ساقه‌ها، آن‌ها را منجمد می‌کنند. وقتی ساقه‌های ریواس به طور خام مصرف شود به شدت ترش بوده و به طور معمول با شکر یا

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
پخته می‌شود و یا در کیک‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ همچنین به تنهایی یا همراه با توت‌فرنگی در تهیه ژله‌ها و مرباها به کار می‌رود. چاشنی‌هایی که با ریواس مصرف می‌شود؛ لیمو، دارچین و زنجبیل است.

ریواس حاوی اگزالات است که وقتی مقادیر زیادی از برگ‌های آن به صورت خام یا پخته مصرف شود، مسمومیت ایجاد می‌کند. اگزالات در تمام قسمت‌های آن به ویژه در برگ‌های

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
ریواس وجود دارد. علاوه بر اگزالات گلیکوزیدهای آنتراکوئینون موجود در این گیاه، سمیت برگ‌های آن را توجیه می‌کند. سطح اگزالات در ساقه‌های این گیاه پایین‌تر است و مشکلی از لحاظ سمی بودن ایجاد نمی‌کند.

ریواس به عنوان فعال‌کننده عملکرد حرکتی سیستم گوارش، ناقل نمک‌های صفراوی

و محرک ترشح

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
شناخته شده است

 

 

مقادیر بالای اسید اگزالیک باعث ایجاد سنگ مثانه و کلیه می‌شود. در نتیجه، پزشکان عقیده دارند، افرادی که کلیه سنگ‌ساز (از نوع اگزالات) دارند، بهتر است مصرف

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
ی محتوی اگزالات را محدود کنند تا دفع اگزالات هم کاهش پیدا کند. ریواس، اسفناج، چغندر از منابع غنی اسیداگزالیک هستند. در صورت مصرف برگ‌های ریواس، علائمی مانند تورم زبان و گلو، دردهای شکمی، تهوع، استفراغ، اسهال، مشکلات تنفسی و ضعف بروز می‌کند که در مواردی می‌تواند منجر به مرگ شود.

 

[h=2]خواص درمانی [/h] ریواس به عنوان فعال‌کننده عملکرد حرکتی سیستم گوارش، ناقل نمک‌های صفراوی و محرک ترشح

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
شناخته شده است.

اولین عملکرد آن در دهان، با تحریک جوانه‌های چشایی به واسطه مزه تلخ خوشایندش، باعث پاک شدن حفره دهانی شده و دهان را برای چشیدن غذای بعدی آماده می‌کند.

این گیاه در معده باعث افزایش ترشح شیره معدی و تحریک حرکت آن می‌شود؛ در نتیجه به طور کلی باعث بهبود عملکرد معده می‌شود. به علاوه با تحریک ترشح نمک‌های صفراوی از

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
، به تنظیم جذب چربی در روده کمک می‌کند.

ریواس خاصیت مسهلی، ضدالتهابی و متعادل‌کننده عملکرد روده‌ها (درمان یبوست و اسهال) داشته و در درمان یرقان؛ خونریزی‌های معدی، روده‌ای؛ اختلال قاعدگی؛ ورم ملتحمه چشم؛ جراحات ترومایی (جراحات ناشی از ضربات و صدمات فیزیکی)، زخم‌های چرکی سطحی و سوختگی‌های ناشی از حرارت کاربرد دارد.

 

[h=2]مصارف دیگر[/h] ریواس به دلیل خاصیت اسیدی، برای پاک کردن ظروفی که آثار سوختگی مواد غذایی در آن‌ها به جا مانده، مورد استفاده قرار می‌گیرد. افرادی که موی آن‌ها قهوه‌ای کم‌رنگ است با استفاده از ریشه این گیاه می‌توانند به رنگ موی طلایی برسند برگ‌های ریواس می‌تواند به عنوان حشره‌کش آلی موثر، برای دفع حشرات مورد استفاده قرار گیرد.

 

[h=2]ارزش تغذیه‌ای به ازای یک واحد (85 گرم) [/h] انرژی 29 کیلوکالری

چربی 2/0 گرم

سدیم 5 میلی‌گرم

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
8/0 گرم

کربوهیدرات 7 گرم

کلسیم 266 میلی‌گرم

ویتامین ث 7 میلی‌گرم

پتاسیم 148 میلی‌گرم

ویتامین آ 30- 100 واحد بین‌المللی

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه

پرورش ریواس

 

 

 

 

 

آیا می‌ دانستید می‌ توانید گیاهِ ریواس را مجبور کنید تا سریع تر رشد کند و امسال بهار محصولتان را برداشت کنید؟

 

 

ریواس یک گیاه چند ساله است که به آسانی رشد می‌کند. این گیاه در باغچه‌های مادر بزرگ‌ها به وفور یافت می‌شود. کافی است تعدادی از این گیاه را در محلی که عامل مزاحمی وجود نداشته باشد بکارید تا برای سال‌ها به شما محصول دهد. این گیاه با رویشِ بدون زحمت و خودرویِ ساقه‌هایش به شما انرژی می‌دهد.

برگ‌های ریواس سمی‌اند. بنابراین برگ‌ها را در محلِ اتصال‌شان به ساقه‌ها قطع کرده و دور بریزید.

تنوع گونه‌‌ها

دو نوع ریواس داریم. رایج‌ترین آن‌ها ساقه‌ای قرمز رنگ دارد، در حالی که نوع دوم ساقه سفید رنگ متمایل به صورتی دارد. طعم آن‌ها مشابه است. ما به شما پیشنهاد می‌کنیم از هر دو نوع رنگ را در باغ یا باغچه‌تان بکارید.

کاشتن بذرِ ریواس

اگر چه دانه‌ها می‌توانند کاشته شوند، اما اغلب گیاه ریواس را از طریقِ جداسازی ریشه‌ها یا تاج‌شان تکثیر می‌دهند. تکه‌ای از ریشه به همراه حداقل یک جوانه با تاج ریواس در سطح خاک کاشته می‌شود. به محض مناسب شدن شرایط خاک این گیاه را در باغچه بکارید. ریواس مقاوم است و در سرمای بهار نیز زنده می‌ماند. در صورتی که سرما بسیار شدید باشد، برگ‌ها و ساقه از بین می‌روند، اما سریعاً برگ‌ها و ساقه‌های جدیدی جایگزینِ آن‌ها می‌شوند.

ریشه ریواس‌ها را در فاصله ۶۰ سانتیمتری تا ۱ متری از یکدیگر بکارید. آن‌ها پخش می‌شوند. ریواس شلوغی اندکی را تحمل می‌کند اما ساقه و برگ‌هایش در صورتی که فضای زیادی داشته باشند، بزرگ‌تر و سالم‌تر رشد می‌کنند. برایِ کشت ریواس در باغچه خانه‌تان تنها به تعدادِ اندکی از این گیاه نیاز دارید. اگر ریواس را در مقادیر زیاد کشت می‌دهید، ردیف‌هایتان را در فواصل ۱ متری از هم بکارید.

دوره رشد

ریواس را می‌توانید در بهار به محض اینکه به اندازه مورد نیاز (متناسب با کاری که می‌خواهید با آن‌ها انجام دهید) رسیدند، درو کنید. ریواس تازه کاشته شده در سال جاری آماده برداشت است.

چگونه ریواس‌ها را بکاریم؟

قبل از کشت محلی برای آن‌ها انتخاب کنید که سال‌ها به دور از هر مداخله‌ای باشد و در مسیر زراعت باغچه‌تان در سال‌های آینده نباشد. ریواس می‌تواند در سایه نسبی کاشته شود، ولی نور کامل را ترجیح می‌دهد.

به دلیل رشدِ آسان ریواس در خاک بیشتر باغچه‌ها رشد می‌کند، ولی زمانی که کود و مواد مغذی تقویت کننده هم به آن اضافه شود با رشد فوق العاده‌اش شما را شگفت زده خواهد کرد. یک تقویت کننده عمومی را که نیتروژن بالایی دارد، انتخاب کنید تا رشد برگ و ریشه گیاه شما را تقویت کند.

از وفورِ مقدار آب موجود در خاک به هنگامِ درو اطمینان حاصل کنید. بعد از برداشت از مهیا بودن آب غافل نشوید تا گیاه در طول سال سالم بماند. هنگام آبیاری سایر قسمت‌های باغچه، ریواس‌های شما نیز آب می‌خورند.

گیاه سالم رشد می‌کند و پخش می‌شود. هر ۵ سال یک بار یا به محض شلوغ شدن گیاهان، آن‌ها را جدا یا کم پشت کنید.

حشرات و آفت‌ها

هجوم حشرات نسبتاً نادر و غیر رایج است. در شرایطی که هجوم حشرات رخ می‌دهد، از صابون حشره کش یا یک حشره کش ضعیف استفاده کنید.

بیماری

گیاه ریواس عمر طولانی دارد و کمتر دست خوش بیماری‌ها می‌شود. البته قارچ بستن و فسادِ تاج گیاه ممکن است اتفاق بیفتد. مشکلات قارچی در صورت انبوه بودن گیاه در آب و هوای مرطوب شایع‌تر است.

بهتر است بیماری‌ها را تشخیص دهیم و علت بسیاری از این مشکلات را ریشه یابی و ریشه‌کن کنیم.

درو کردن

می‌توانید ریواس‌ها را صرف نظر از اندازه‌شان درو کنید. هنگام درو گیاه را از ساقه انتهایی نزدیک به خاک جدا کنید. ساقه را بچرخانید و از خاک به سمت بیرون هل دهید و بکشید بدون اینکه گیاه بشکند. هنگامِ درو ابتدا بزرگ‌ترین ساقه‌ها را جدا کنید و نگذارید تا بزرگ‌تر شوند. ساقه‌ها تا شروع تابستانِ گرم، شیرین‌تر و طعم دار‌تر می‌شوند؛ پس از آن طعمِ آن‌ها بر می‌گردد و بد و تند می‌شود.

آیا می‌دانستید می‌توانید گیاهِ ریواس را مجبور کنید تا سریع‌تر رشد کند! زمانی که زمین یخ زده یا با برف پوشیده شده تعدادی از گیاهان را با یک سطل بزرگ ترجیحا مشکی بپوشانید. شما هم چنین می‌توانید برای پوشاندنِ آن‌ها از لایه ضخیمی از حصیر یا مالچ (برگ‌های خشک شده) استفاده کنید. در این صورت گیاهان‌تان سریع‌تر رشدشان را آغاز می‌کنند و می‌توانید آن‌ها را روز‌ها و هفته‌ها زود‌تر از همسایگان‌تان برداشت کنید.

دوام و سرسختی

ریواس مقاومتی به اندازه صیفی‌جات دارد. آن‌ها به محض گرم شدن زمین شروع به رشد می‌کنند. مهم نیست سرمای دیررسِ بهار تداوم یابد، زیرا آب و هوا گیاه را از بین نمی‌برد، اگر چه در شرایطی ممکن است سرما تا حدی به برگ‌ها آسیب بزند.

 

مترجم: نغمه خالقی

منبع:

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه

ریواس یک گیاه همیشه سبز است که دارای مزه ای ترش می باشد تقریبا همه بچه ها آن را دوست دارند در این مقاله شما را با روش کاشت آن آشنا خواهیم کرد.

1381664971.jpg

[h=3]مقدمه[/h] کاشت ریواس نیازمند کاشت ریشه و قطعه‌ای از ساقه در زیر نور کامل در خاک با زه کشی خوب و میزان زیاد آب است. برای کاشت ریواس از کود خوب استفاده کنید. ریواس که در گیاه‌شناسی با عنوان Rheum rhabarbarum شناخته می‌شود، یک گیاه همیشه سبز است که ساقه‌ای ترش‌مزه و شبیه به کرفس دارد. از این ساقه می‌توان برای ساخت کیک، مربا، ژله، پودینگ و دیگر دسرها استفاده کرد. ریواس گیاه فصل‌های سرد است. انتخاب مناسب محل کاشت و خاک، به شما برای کشت موفق ریواس کمک می‌کند. [h=3]دستورالعمل‌ها:[/h] 1. ریشه ریواس را در بهار بکارید. مکانی را انتخاب کنید که نیازهای کاشت ریواس را تامین کند. مکانی که انتخاب می کنید باید حاصلخیز بوده، خاک آن خوب زه کشی شده، و در روز 6 ساعت یا بیشتر نور مستقیم خورشید به آن برسد.برای اطمینان از کشت موفق، قبل از کاشت خاک را ترمیم کنید. همه‌ی محل زراعت را با لایه‌ای به اندازه‌ی 10 سانتی‌متر از کود گیاهی، کود پوسیده، کود کشاورزی و پرلیت پر کنید. کود شیمیایی دانه ای 10-10-5 را روی خاک بریزید. خاک را تا عمق 25 سانتی‌متر ترمیم کنید. 2. گودالی بکنید که ارتفاع آن 6 سانتی‌متر از ریشه‌ی گیاه بیشتر باشد. زمانی که چندین گیاه می‌کارید بین آن‌ها حداقل 90 سانتیمتر فاصله بگذارید.ریشه‌ی ریواس را در گودال آماده‌شده قرار دهید. ساقه را طوری بچرخانید که ریشه به سمت پایین بوده و جوانه‌ی تاج حدود 5 سانتی‌متر از بالای گودال فاصله داشته باشد. گودال را با خاک ترمیم‌شده پر کرده و سطح خاک را با کف دستتان صاف کنید.سریعاً پس از کاشت به ریشه‌ی ریواس آب بدهید. تجهیزات لازم را فراهم کنید تا بتوانید خاک را حداقل تا عمق 15 سانتی‌متر مرطوب نگه‌دارید. [h=3]نکات و هشدارها:[/h] تا دومین سال پس از کاشت صبر کنید و سپس ساقه‌ی حاصل‌شده از محصولتان را بکنید. برای نتیجه‌ی بهتر در هر مرتبه بیش از یک سوم از ساقه را نکنید.هیچ‌وقت ریواسی که دچار سرمازدگی شده باشد را نخورید. برگ ریواس شامل سم اسید اگزالیک است که زمانی که دچار سرمازدگی شود به ساقه منتقل می‌شود.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...