رفتن به مطلب

آلوئه ورا


ENG.SAHAND

ارسال های توصیه شده

[h=2]روش تکثیر[/h]

  • قلمه
  • بذر
  • پاجوش

کشت پاجوش: بر روی ریزوم پایه مادری (بهترین و رایج ترین روش تکثیر)taksir.jpgهر گیاه آلوئه ورا در سال حدود 8 تا 15 عدد پاجوش تولید می کند .می بایست پا جوش های تولیدی پس از 6 تا 7 ماه به زمین اصلی انتقال پیدا کنند. بدیهی است در صورت استفاده از پاجوش های یکساله و دوساله باعث دسترسی به عملکرد های بالا در زمان کمتر می گردد. زمان و روش کاشت:بهترین زمان کشت آلوئه ورا زمانی بدور از باد گرم و آفتاب شدید است که این شرایط در گلخانه قابل تامین است.تراکم مناسب جهت کشت آلوئه ورا 4 بوته در متر مربع در شرایط گلخانه برای برداشت بصورت جدا نمودن برگ می باشد که در صورت کشت با هدف برداشت بصورت کف بر می توان تا 8 بوته در متر مربع کشت انجام پذیرد.معمولا جهت کاشت پاجوش ها حدود دو سوم پاجوش زیر خاک می رود.

  • Like 7
لینک به دیدگاه

[h=2]داشت[/h]استفاده از روش آبیاری قطره ای هم به لحاظ کاهش هزینه های آبیاری و هم کاهش مصرف آب جهت کشت گلخانه ای آلوئه ورا پیشنهاد می گردد.دوره آبیاری جهت تولید برگ و ژل حدود 14 روز برای گیاه مناسب می باشد و جهت تولید پاجوش دوره آبیاری 7 روز پیشنهاد می گردد.بدیهی است این فاصله زمانی در فصول گرم سال کاهش و در فصول سرد سال افزایش پیدا می کند.dasht-2.jpgاستفاده از منبع تغذیه در این سیستم کمک شایانی به امر تغذیه اصولی و استاندارد خواهد نمود.جهت کنترل علف های هرز می بایست وجین دستی 3 تا 5 بار در سال جهت حصول به عملکرد بالا صورت پذیرد.استفاده از کودهای دامی کاملا پوسیده جهت پیشگیری از علف های هرز بدیهی است.از آفات و بیماری های آلوئه ورا می توان به شته آلوئه Aloe phagusmyersi،بیماری ویروسی Cancer بیماری قارچیFusariumSolani و بیماریهایی از قبیل لکه سیاه و پوسیدگی ریشه اشاره نمود.لازم به توضیح است با توجه به اینکه آلوئه تولیدی عموما جهت مصارف دارویی- خوراکی-بهداشتی تولید می گردد حد امکان از سموم و کودهای کشاورزی غیر ارگانیک استفاده ننماید.به طبع این مورد در صورت تولید محصول با گرید بالای غذایی و دارویی خواهید توانست بازارهای بسیار مناسبی با قیمت های بالاتر نسبت به سایر تولید کننده ها را در انحصار خود داشته باشید.جهت رسیدن به هدف بزرگ و ارزشمند تولید محصول سالم همواره مشاوره با متخصصان ذیربط خالی از لطف نخواهد بود.کنترل دمای گلخانه در کلیه فصول باید بین 23 تا 28 درجه سانتی گراد جهت حداکثر برداشت انجام پذیرد.در فصول سرد

می توان جهت کاهش هزینه های سوخت ،با اندک دمای گلخانه را در حد 12 درجه سانتی گراد حفظ نموده و عملا تولیدی در این فصل نداشته و با گرم شدن هوا بحث برداشت را ادامه داد.dasht-1.jpg

  • Like 6
لینک به دیدگاه

[h=2]اماده سازی بستر خاکی[/h][h=2]آماده سازی بستر:بدیهی است که آلوئه ورا گیاه مقاوم به ناسازگاری هاست اما باید همیشه توجه نمود جهت برداشت اقتصادی باید حداکثر تلاش را جهت نزدیک نمودن شرایط رشد به اپتیمم گیاه کرد.bastar.jpgبا توجه به چند ساله بودن آلوئه،آماده سازی زمین دارای اهمییت بالایی است لذا موارد زیر قبل از کشت توصیه می گردد:

  1. ریشهی آلوئه ورا داری رشد طولی بیشتری نسبت به رشد عمق هستند اما با توجه به اهمییت زهکشی عملیات
    خاک ورزی اجتناب ناپذیر است.
  2. آنالیز خاک و تنظیم اسیدینه خاک حدود 7
  3. عاری بودن زمین از علف هرز و مبارزه با علف های هرز قبل از کشت
  4. انجام شخم عمق در دو جهت عمود بر هم و در صورت امکان استفاده از زیر شکن
  5. اضافه نمودن 30 تن در هکتار (3 کیلو در متر مربع)کود دامی

ایجاد بافت شنی لومی جهت زهکشی مناسب که در صورت نیاز اقدام به اضافه نمودن مقادیر کافی ماسه آبی (سیاه رنگ) انجام پذیرد.[/h]

  • Like 6
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...