رفتن به مطلب

اگر به چاقی گلابی شکل مبتلا هستید، بخوانید


ارسال های توصیه شده

0000apple-pear-shapes.jpg

 

علاوه بر مضرات متعددی که پیش از این در ارتباط چاقی و بروز بیماری های متابولیک شناخته شده اند، شواهد جدید علمی حاکی از آن است که چاقی و افزایش شاخص توده بدن تاثیر منفی بر عملکرد مغز، به خصوص حافظه دارد.

 

چاقی یکی از معضلات بهداشتی در سراسر دنیاست و گسترش روزافزون آن تهدیدی برای سلامت جوامع از جنبه‌های مختلف به شمار می رود. دیابت، بیماری های قلبی- عروقی، پرفشاری خون، افزایش چربی های خون و... از عوارض اضافه وزن و چاقی می باشند.

تحقیقات اخیر نشان می دهند که چاقی با کاهش حافظه نیز در ارتباط است. در برخی از پژوهش‌ها مشخص شده است كه بافت چربی، ماده ای تحت عنوان سيتوكين ترشح می‌كند که می‌تواند زمينه‌ساز بروز التهاب در بافت‌های مختلف بدن از جمله بافت مغزی شده و حافظه را تحت تاثير قرار دهد.

در تحقيقات ديگری كه محققان دانشگاه نورث وسترن امريكا انجام داده‌اند، رابطه مستقيمی بين ميزان اضافه وزن به خصوص چاقی در ناحيه باسن و ران ها (چاقی گلابی شکل) با كاهش حافظه و مهارت های شناختی مشاهده شده است.

در واقع نتایج حاکی از این بود که زنان مبتلا به چاقی گلابی شكل (به معنی تجمع چربی در اطراف ناحيه لگن در مقابل چاقی سيبی به معنی افزايش تجمع در ناحيه شكم) بيشتر از ساير گروه‌ها دچار اختلال در حافظه و فراموشی می‌شوند. نکته جالب در این تحقیقات این بود که چگونگی تاثیر چاقی بر حافظه با مکان ذخیره چربی در ارتباط مستقیم است. تجمع چربی در اطراف ران ها و باسن تاثیر منفی بیشتری برحافظه دارد و احتمالا این امر وابسته به نوع سلولهای چربی ذخیره شده در اطراف ران نسبت به دور کمر است . حقیقت آن است که نمی توان محل تجمع چربی را تغییر داد ولی کنترل وزن در محدوده طبیعی، از عوارض چاقی از جمله ضعف حافظه پیشگیری می نماید.

در یک مطالعه جدید در همین زمینه که در نشریه انجمن سالمندان امریکا به چاپ رسیده است، 8745 زن 65 تا 79 ساله یائسه مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج مطالعه نشان داد که با هر یک واحد افزایش در شاخص توده بدنی یا BMI، سطح حافظه یک درجه کاهش می یابد. اعتقاد دانشمندان بر آنست که چربی بدن احتمالا در تشکیل پلاک های مربوط به بیماری آلزایمر و یا مقاومت در مسیر خون رسانی به مغز تاثیرگذار است.

علاوه بر مضرات متعددی که پیش از این در ارتباط چاقی و بروز بیماری های متابولیک شناخته شده اند، شواهد جدید علمی حاکی از آن است که چاقی و افزایش شاخص توده بدن تاثیر منفی بر عملکرد مغز، به خصوص حافظه دارد. لذا متخصصان توصیه می کنند اصلاح شیوه زندگی و کنترل وزن از طریق ورزش و رژیم غذایی مناسب به ویژه در دوران میانسالی و سالمندی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

 

تهیه و ترجمه: گروه سلامت سیمرغ

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

اختصاصی سیمرغ

لینک به دیدگاه

تناسب وزن و اندام بزرگسالان، پیش از 5 سالگی تعیین می‌شود.

بر اساس بررسی‌های جدید، سنین پیش از 5 سالگی، زمان تعیین وزن افراد در بزرگسالی است و با پیشگیری از چاقی در این سنین می‌توان از چاقی بزرگسالی به گونه چشمگیری پیشگیری كرد .

 

بررسی گسترده شمار زیادی از افراد نشان می‌دهد، چاقی كودكان پیش از 5 سالگی در بیش از 70 درصد موارد تا بزرگسالی ادامه می‌یابد.

 

چاقی از مهمترین عوامل ابتلا به دیابت و بیماری‌های قلبی است.

لینک به دیدگاه

تغذیه سالم و عادت به فعالیتهای فیزیکی، کلید سلامت کودکان شما می‌باشد. زیاد خوردن و فعالیت کم باعث اضافه وزن در کودکان می‌شود و آنها ....

تغذیه سالم و عادت به فعالیتهای فیزیکی، کلید سلامت کودکان شما می‌باشد. زیاد خوردن و فعالیت کم باعث اضافه وزن در کودکان می‌شود و آنها را به سمت بیماری در بزرگسالی سوق می‌دهد. شما می‌توانید نقش مهمی را برای کمک به کودکانتان و همه خانواده ایفا کنید و به همه آنها تغذیه سالم و فعالیت کردن را آموزش دهید.

آیا کودک من اضافه وزن دارد؟

کودکان در هر زمانی رشد خاصی دارند، بنابراین تشخیص اضافه وزن کودکان کار آسانی نیست. برای اینکه بدانید کودکان قد و وزنی متناسب دارند باید با مشاور تغذیه مشورت نمایید.

کمک به کودکان با اضافه وزن

از کودکان حمایت کنید.

به بچه‌هایتان نشان دهید که دوستش دارید. احساسی که بچه‌ها نسبت به خود دارند، وابسطه به فکر و احساسی است که والدینشان نسبت به آنها دارند.

کودکانتان را در هر وزنی قبول کنید.

وقتی که کودکتان را در هر وزنی قبول کنید،‌به آنها احساس خوبی را منتقل می‌نمایید.

به نگرانیهای کودکتان درباره وزنشان توجه کنید.

کودکان چاق بهتر از هر کس دیگری می‌دانند که مشکل اضافه وزن دارند. بنابراین آنها به حمایت،‌ توجه و تشویق شما بعنوان پدر و مادر نیاز دارند.

عادت داشتن به تغذیه سالم را پرورش دهید.

1. میوه و سبزیجات مختلف را تهیه کنید.( بصورت تازه،‌ فریز شده،‌ کمپوت و خشک شده)

2. از نوشیدنیهای شیرین و غذاهای چرب و پرکالری خودداری نمایید.

خوردن غذاهای پرچرب هر چند وقت یکبارر اشکالی ندارد،‌اما سعی کنیدهمیشه غذاهای سالم و خانگی مصرف نمایید.

3. مطمئن باشید که کودکتان هر روز صبحانه می‌خورد.

صبحانه انرژی لازم را برای درس خواندن و گوش کردن به معلم در تمام طول روز به کودکان می‌دهد. اما با فرار از صبحانه خوردن آنها خسته و گرسنه می‌مانند و برای هیچ فعالیتی انرژی ندارند.

4. کمتر از غذاهای آماده و Fast food استفاده نمایید.

وقتی همراه با خانواده به رستوران می‌روید،‌ بهتر است خانواده را به خوردن غذاهای سالم مانند سالاد، سس و غذاهای کم چرب تشویق نمایید.

تشویق کودکان به فعالیتهای فیزیکی

کودکان نیز مانند بزرگسالان نیاز به فعالیت دارند. در اینجا راههایی را به شما نشان می‌دهیم که بوسیله آن هر روز کودکانتان را به حرکت کردن وادارید:

الگوی خوبی برای آنها باشید.

اگر کودکتان هر روزشما را در حال فعالیت و ورزش کردن مشاهده کند، مطمئناً او نیز به این کار علاقه‌مند خواهد شد.

کودکتان را به گروههای ورزشی ملحق کنید.

بچه‌ها را در کلاسهای ورزشی ثبت نام کنید و آنها را تشویق به انجام فعالیت نمایید.

نسبت به نیازهای کودکانتان حساس باشید.

اگر کودکتان در ورزشی که به آن پرداخته احساس راحتی و لذت نمی‌کند، او را به انجام ورزشها و فعالیتهای سرگرم کننده مانند طناب بازی تشویق نمایید.

فعالیتهای زیر را می‌توانید به بچه‌های خود پیشنهاد کنید.

 

  • دوچرخه سواری
     
  • طناب بازی
     
  • لی لی
     
  • گرگم به هوا
     
  • رقصیدن

لینک به دیدگاه

تعداد کودکان مبتلا به اضافه وزن و چاقی در جوامع مختلف دنیا به طور روز افزون بالا می‌رود. از طرفی روند چاق شدن کودکان تا بزرگسالی هم ادامه .....

تعداد کودکان مبتلا به اضافه وزن و چاقی در جوامع مختلف دنیا به طور روز افزون بالا می‌رود. از طرفی روند چاق شدن کودکان تا بزرگسالی هم ادامه دارد و ثابت شده چاقی در کودکی زمینه‌ساز بسیاری از بیماری‌ها در کودکی و بزرگسالی است. پس باید به فکر بچه‌ها بود. در این فرآیند مقصر هر کس یا هر چیزی که هست بالاخره در یک نقطه باید جلوی این روند گرفته شود و خیلی بهتر است که اصلا این روند شروع نشود. استفاده از رژیم‌های غذایی کم چرب- کم کربوهیدرات ، کم کربوهیدرات و پر پروتئین به علت ایجاد عوارض جسمی‌بعضا جببران ناپذیر به کودکان جایز نیست. به علاوه پیروی از این رژیم‌ها برای کودکان دشوار است و تجربه نشان داده تعداد کمی‌از کودکان و نوجوانان به آنها پایبند مانده‌اند.

در هر حال این مساله باید هدف قرار گیرد که تغذیه کودکان بهبود پیدا کند. با راهکارهای ساده می‌توان از اضافه وزن و چاقی کودکان پیشگیری کرد و به درمان آن کمک نمود.

چاقی فقط نتیجه مصرف زیاد چربی نیست بلکه مصرف زیاد شکر و پرخوری معمول هم از عوامل آن است. معمولا عامل اصلی در بالا رفتن آمار چاقی کودکی این حقیقت است که کودکان این روزها بیشتر از قبل کربوهیدرات به خصوص قندهای ساده می‌خورند مثل نان‌های سفید، آب میوه‌های صنعتی، نوشابه‌های گازدار، غلات صبحانه شکردار، چیپس‌های سیب زمینی، کیک‌ها، پای‌ها، آب نبات و شکلات و دیگر تنقلات شکردار.

دوری کردن از این غذاها به علاوه ورزش و تحرک بیشتر، بیشتر خو ردن غذاهای پرفیبر، دوری از غذاهای پرکالری و پر چرب، غذاهای حاوی چربی‌های ترانس و بیشتر از 10٪ چربی اشباع به همراه مصرف نکردن شیرهای پرچرب و کوچک کردن اندازه پرس‌های غذای کودکان به آنها کمک می‌کند که پیرو یک رژیم غذایی سالم باشند.

بچه‌های کوچک برای رشد و نمو خود به چربی رژیم غذایی احتیاج دارند. مگر اینکه پزشک کودکان یا متخصص تغذیه یک رژیم غذایی کم چرب را برای کودک صلاح بداند. این عاقلانه است که دریافت چربی‌های اشباع (که شریان‌ها را مسدود می‌کنند) و چربی‌های ترانس (که برای قلب مضر هستند) را محدود کنیم اما تغذیه طولانی مدت از شیر بدون چربی و خوردن محصولات غذایی بدون چربی قبل از دو سالگی ممکن است برای بچه کمبودهای تغذیه‌ای ایجاد کند. بعد از دو سالگی هم دریافت ناکافی چربی همراه با اختلال در جذب مواد مغذی خاص است. مثل ویتامین E که یک آنتی اکسیدان مهم در محافظت بدن از آسیب‌های سلولی است. این بدان معناست که چربی‌های رژیم غذایی برای بدن لازم هستند. در ضمن دیگر ویتامین‌های محلول در چربی مثل ویتامین A ، D و K هم با اختلال جذب روبرو خواهند شد.

ادامه دارد......

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

اختصاصی سیمرغ

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه

مخالفان این جمله كه «چربی چاق‌كننده است» كم نیستند. به اعتقاد آنان، هرچند در سال‌های اخیر مصرف چربی به‌ میزان قابل توجهی كاهش یافته است، هنوز افزایش وزن و چاقی ادامه دارد.چرا؟؟

به انبوه لباس‌های روی تختخواب نگاه كرد. دامن‌ها و شلوارهایی كه امروز پوشیدن آنها برایش رویا بود. روبانی برداشت و به دور كمرش بست. باز كرد و اندازه گرفت: «یك بند انگشت بلندتر از ماه قبل.» آهی از ته دل كشید و آرزویش را فروخورد. دیگر هرگز نمی‌توانست لباس‌های محبوبش را بپوشد. با خودش عهد كرد: «دیگر حتی یك لقمه نان هم نمی‌خورم.» سر میز شام، برای خودش بشقاب نگذاشت و از غذای لذیذ روی میز چیزی نخورد. مدام به شكم بزرگش فكر می‌كرد: «فردا می‌روم و در كلاس بدن‌سازی ثبت‌نام می‌كنم.» باید راه‌حلی برای مشكلش پیدا می‌كرد: «حذف هر سه وعدة غذا و تمام روز ورزش تند.» صدای قاروقور شكمش را نشنیده گرفت: «بگذار از گرسنگی بمیرم.» روزهایی را به یاد آورد كه زیبایی و تناسب اندام او زبانزد همة دوستان بود. بغض گلویش را فشرد. از خودش متنفر بود چون نمی‌توانست میل دیوانه‌وارش را به خوردن غذا مهار كند. هربار تصمیم می‌گرفت، وعده‌های غذا را پشت‌سرهم حذف می‌كرد، اما بعد از گذشت یكی دو روز، ضعف و سستی اراده‌اش را درهم می‌شكست... خودش را نمی‌بخشید.

تحقیقات اخیر نشان می‌دهد كه كنترل وزن فقط با ورزش و تغذیة مناسب ممكن نیست. عادات غذایی، تعداد دفعات صرف غذا، خوردن غذا در خارج از خانه، حذف یك وعدة اصلی و عواملی از این قبیل در ایجاد چاقی نقش مؤثری دارند. چاقی عامل اصلی در ابتلا به بسیاری از امراض كشنده و سرطان‌هاست. یك متخصص تغذیه معتقد است كه میزان كالری لازم در طی روز باید تقسیم و در چند نوبت تأمین شود.

در حقیقت، تقسیم‌بندی كالری در طی روز و خوردن متناوب غذا به ثابت نگه ‌داشتن سطح انسولین خون كمك می‌كند. سطح ثابت انسولین خون نیز موجب مهار احساس گرسنگی و تنظیم ذخیره‌سازی چربی در بدن می‌شود.

مشكل روبه‌رشد چاقی

چاقی در امریكا یكی از بزرگ‌ترین معضلات بهداشتی است. چاقی تنها خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و دیابت را افزایش نمی‌دهد. رابطة معناداری میان چاقی و انواع مختلف سرطان یافت شده است. مطالعه‌ای كه به‌تازگی انجام شده نشان می‌دهد كه، با حفظ وزن مناسب، از حدود 90 هزار مورد مرگ به‌دنبال سرطان در هر سال پیشگیری می‌شود. در طی دو دهة اخیر، بیماری چاقی به‌شدت در امریكا افزایش یافته است. براساس گزارش یك مؤسسة تحقیقاتی، بیش از 60 درصد امریكایی‌ها اضافه‌ وزن دارند و نسبت قد به وزن در آنان بیش از 25 است. در حدود نیمی از این افراد، یعنی 27 درصدشان، چاق محسوب می‌شوند. نسبت قد به وزن در افراد چاق برابر یا بیش از عدد 30 است. در سال 1980، تنها 15 درصد مردم امریكا چاق بودند. عادت‌های غلط غذایی، مصرف بیشتر و تنوع غذایی از علل این افزایش آمار هستند.

در تحقیق مذكور، عادات تغذیه‌ای 500 فرد بالغ 20 تا 70 ساله بررسی شد. سطح كلسترول خون این افراد پایین‌تر از مقادیر خطرساز نگه ‌داشته شد. همچنین محققان، در یك دورة یك‌ساله، عادات غذایی و ساعات ورزش آنان را ثبت كردند. وزن این افراد نیز به‌تناوب اندازه‌گیری شد. مقدار كالری دریافتی در تمام این افراد محاسبه و سه عادت تغذیه‌ای مرتبط با چاقی در آنان بررسی شد. نتایج این تحقیق نشان داد كه احتمال بروز چاقی در افرادی كه چهار مرتبه یا بیشتر در طول روز غذا می‌خورند، در مقایسه با افرادی كه سه بار یا كمتر غذا می‌خورند، كمتر است. مطالعات قبلی نیز نتایج مشابهی را نشان داده بودند. خوردن غذاهای حجیم در دفعات كم باعث بالا رفتن ناگهانی سطح انسولین خون و در نتیجه ذخیره ‌شدن چربی بیشتری در بدن می‌شود.

نخوردن صبحانه هم ارتباط تنگاتنگی با چاقی دارد. افرادی كه به خوردن صبحانه عادت ندارند، در مقایسه با كسانی كه هر روز صبحانه می‌خورند، در حدود چهار برابر بیشتر در معرض چاقی هستند.

در حقیقت، كسانی كه وعدة غذایی صبحانه را حذف می‌كنند، در وعده‌های بعدی، غذای بیشتری می‌خورند.

لینک به دیدگاه

عامل دیگری كه در ابتلا به چاقی نقش دارد، صرف غذا در خارج از خانه است. افرادی كه به‌‌طور مداوم صبحانه یا ناهار خود را در رستوران می‌خورند، دو برابر بیش از سایرین به چاقی دچار می‌شوند. رستوران‌ها غذاهای پركالری كه حاوی مقدار زیادی چربی هستند به مشتریان عرضه می‌كنند. از طرفی، مردم تمایل زیادی به خوردن غذاهای پرحجم در رستوران دارند. هنگامی كه به رستوران دعوت می‌شوید، تحت هیچ شرایطی حاضر به صرف‌نظر كردن از غذای موردعلاقة خود نیستید. به‌علاوه، باقی گذاشتن قسمتی از غذا را هم اسراف می‌دانید. پس هر آنچه را در رستوران سرو می‌شود می‌خورید. البته تاكنون ارتباط میان چاقی و صرف غذا در رستوران از نظر علمی ثابت نشده است.

لینک به دیدگاه

چربی، عامل چاقی؟

مخالفان این جمله كه «چربی چاق‌كننده است» كم نیستند. به اعتقاد آنان، هرچند در سال‌های اخیر مصرف چربی به‌ میزان قابل توجهی كاهش یافته است، هنوز افزایش وزن و چاقی ادامه دارد. به‌عبارتی، چربی متهم اصلی نیست. به‌نظر بسیاری از متخصصان تغذیه، هرچند درصد كالری دریافتی از چربی كاهش یافته است، مواد پركالری دیگری جانشین آن شده‌اند. دانشمندان معتقدند كه وجود مقداری چربی در رژیم غذایی روزانه لازم است. در حقیقت، تأمین 20 تا 35 درصد از كل كالری مورد نیاز بدن از چربی توصیه می‌شود. به هر شكل، تصمیم‌گیرندة نهایی خود شما هستید. می‌توانید به‌جای خوردن چربی‌های اشباع‌شده كه كلسترول خون را بالا می‌برند، از چربی‌های غیراشباع استفاده كنید. چربی زیتون، ذرت، آفتابگردان و میوه‌های مغزدار مانند گردو، فندق و پسته از نوع غیراشباع است. این نوع چربی‌ها میزان انسولین خون را تنظیم می‌كنند و مانع از ابتلای شما به امراض قلبی می‌شوند. اما این نكته را به‌خاطر داشته باشید كه حتی چربی‌های سالم و غیراشباع مقدار زیادی كالری وارد بدن می‌كنند.

لینک به دیدگاه

مواد قندی، مقصر اصلی چاقی؟

این تصور كه تمام مواد غذایی حاوی قند مضرند صحیح نیست. مواد قندی پیچیده مانند صیفی‌جات، میوه‌ها و بنشن اجزای اصلی رژیم غذایی سالم‌اند. فیبر موجود در این گروه‌ها با پركردن حجم معده مانع از دریافت و جذب كالری بیشتر می‌شود. جذب كمتر مواد غذایی نیز از بالا رفتن ناگهانی قند خون جلوگیری می‌كند. بنابراین، تمام مواد قنددار مضر و چاق‌كننده نیستند. حذف مواد غذایی قنددار از رژیم روزانه و جانشین كردن مواد فیبردار، مانند سبزیجات، به تناسب اندام شما كمك خواهد كرد.

گردآورى:گروه سبك زندگى سيمرغ

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

منبع:http://www.zanan.co.ir

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...