رفتن به مطلب

سالادهایی که باعث چاقی و لاغری می شوند!


afa

ارسال های توصیه شده

آیا می دانید چه سالادهایی باعث چاقی و اضافه وزن می شوند و کدامیک دیگر باعث لاغری می شوند؟

ما چندین نوع سالاد داریم: سالاد الویه، سالاد ماکارونی، سالاد اندونزی، سالاد کاهو، سالاد سبزیجات و ... اما تعریف درستی که متخصصان تغذیه برای یک سالاد مغذی و مفید ارایه می‌دهند این است که سالاد مفید به عنوان یک پیش‌غذا یا همراه غذا، سالادی است که سرشار از سبزیجاتی مثل کاهو، کلم، گوجه و خیار باشد، نه سرشار از سیب‌زمینی، تخم‌مرغ، ماکارونی و سس...

اگر ما بخواهیم عنوان سالاد را روی الویه یا ماکارونی هم بگذاریم، باید به آنها به چشم یک غذای سرد نگاه کنیم، نه یک دسر یا پیش‌غذا. بسیاری از افراد گاهی وسوسه می‌شوند که بعد از خوردن کامل وعده اصلی غذای‌شان، یک بشقاب هم از سالادهای حجیمی مثل الویه یا ماکارونی بخورند که مسلما این کار باعث چاق شدن آنها می‌شود اما خوردن سالاد سبزیجات به همراه اندکی سس که متشکل از 50 درصد سس مایونز و 50 درصد ماست کم‌چرب باشد، نه تنها برای هیچ‌کس مضر نیست، بلکه می‌تواند بخشی از نیازهای روزانه‌شان به انواع ریزمغذی‌ها را هم تامین کند.

فقط حواس‌تان باشد که کالری سس و روغن زیتونی که روی سالادتان می‌ریزید را در میزان کالری دریافتی روزانه‌تان محاسبه کنید تا دچار اضافه دریافت کالری و چاقی نشوید؛ مثلا اگر جیره روزانه شما به عنوان یک فرد عادی که در رژیم لاغری به سر نمی‌برد، 4 تا 5 قاشق مرباخوری روغن در روز است، می‌توانید 2 قاشق آن را به صورت روغن زیتون روی سالادتان بریزید و 2 تا 3 قاشق بعدی را در پخت غذاهای دیگر مصرف کنید، نه اینکه هم آن 2 قاشق روغن زیتون را روی غذا و سالادتان بریزید و هم 4 تا 5 قاشق روغن روزانه‌تان را استفاده کنید. نکته دیگر در مورد مصرف صحیح سالادها این است که ما گاهی به برخی از بیماران توصیه می‌کنیم به جای شام، اندکی سالاد سبزیجات با مقداری سیب‌زمینی و تخم‌مرغ ترکیب‌شده بخورند اما هما‌ن‌طور که گفتم، این سالادی که با مواد نشاسته‌ای و پروتئینی ترکیب می‌شود، جایگزین شام است، نه یك پیش‌غذا.

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...