رفتن به مطلب

بادمجان:


masi eng

ارسال های توصیه شده

Eggplant ( بادمجان ) گیاهی نیمه گرمسیری است از خانواده سیب زمینیان ( solanaceae ) که بومی کشور هند و سریلانکا میباشد و به علت داشتن میوه هایی خوش عطر و طعم امروزه در همه جای دنیا کاشته میشود.

 

 

چین از قرن نهم هجری شروع به كشت و زرع این گیاه كرد‌.

تجار انگلیسی این گیاه را در قرن هفدهم میلادی از گینه وارد انگلستان كردند و آن را به‌نام كدوی گینه‌ای می‌نامیدند‌.

بادمجان در تمام مدت سال وجود دارد و در آمریكا‌، ایالات فلوریدا‌، تگزاس‌، لویزیانا و نیوجرسی بیشتر محصول بادمجان آمریكا را كشت می‌كنند‌.

 

 

بادمجان گیاهی است یكساله و دارای ساقه نسبتاً ضخیم و پوشیده از كرك.

ارتفاع ساقه آن تا ۷۰ سانتی‌متر می‌رسد‌.

برگ‌های آن بیضی شكل با نوك باریك میباشند ، این برگهای درشت بین 10 تا 20 سانتیمتر طول و بین 5 تا 10 سانتیمتر عرض دارند .

گل‌های آن بنفش و یا سفید رنگ است‌.

میوه این گیاه دراز و باریك و یا گرد‌، به رنگ‌های بنفش‌، سیاه‌، زرد و سفید دیده می‌شود‌.

بادمجان بسیار خوش عطر و طعم است و این میوه دارای گوشتی سفید است که پس از برش به سرعت قهوه ای رنگ خواهد شد .طول میوه این گیاه بین 12 تا 30 سانتیمتر است و قطر آن 3 سانتیمتر میباشد .

 

 

شرایط رشد گیاه بادمجان به شرح زیر است :

 

خاک : خاک شنی ، ماسه ای ، غنی وخوب زهکشی شده.

نور :آفتاب کامل .

دما : دمای بین 21 تا 46 درجه .

بادمجان در تمام فصول موجود میباشد فقط نباید در معرض سرما قرار داشته باشد.

آبیاری : به طور متوسط صورت گیرد

 

 

خواص داروئي:

 

از نظر طب قديم بادمجان گرم و خيلي خشك است . بادمجان بر خلاف آنچه كه عوام اعتقاد دارند كه بي بو و خاصيت است داراي خواص زيادي است .

مهمترين خاصيت آن كم كالري بودن آن است كه غذاي بسيار خوبي براي كساني است كه مي خواهند وزن كم كنند زيرا داراي ويتامين و مواد معدني نيز مي باشد .

- بادمجان را حتما بايد بحالت كاملا رسيده مصرف كرد زيرا خام آن طعم تلخ درد و در آنهائيكه آسم و برونشيت دارند باعث تحريك اين بيماريها مي شود.

-بادمجان اثر نرم كننده و مدر درد .

-بادمجان بعلت درا بودن آهن در رفع كم خوني داروي موثري است .

-بادمجان را مي توان براي از بين بردن ورم و التهاب روي عضو ملتهب گذاشت .

-دانه بادمجان ايجاد يبوست مي كند .

-ريشه بادمجان و شاخه هاي خشك شده و برگهاي آن اثر بند آورنده خون را دراست و قابض بوده و مي توان در آن براي درمان احتلام بانه و انواع خونريزيها استفاده كرد.

-بادمجان پادزهر خوبي براي مسموميت هاي حاصل از خوردن قارچ سمي است .

-خوردن بادمجان گرفتگي رگها را باز مي كند و شخص را از خطر سكته قلبي محفوظ مي درد .

-بادمجان برطرف كننده يبوست است .

-برگها و پوست سياه بادمجان را اگر بجوشانند اين جوشانده درمان اسهال خوني است .

-جوشانده ريشه بادمجان درمان بيماري آسم است.

-بادمجان مقوي معده است .

-آب زردرنگي كه در موقع نمك زدن و گذاشتن بادمجان از آن خارج مي شود براي خشك كردن عرق دست و پا بهترين دارو است و اشخاصي كه دست و پايشان مرتب عرق مي كند بايد دست و پاي خود را با آن چند بار در روز بشويند تا از شر اين مرض آسوده شوند.

-اگر بادمجان را بسوزانند و خاكستر آن را با سركه خمير كنند و به زگيل بمالند زگيل كنده خواهد شد .

- از بادمجان مي توان به عنوان مسكن براي تسكين در استخوان شكسته و ضرب خورده استفاده كرد بدين طريق كه بايد بادمجان را در فر بگذاريد كه نيم پز شود و سپس آب آنرا با فشار بگيريد و بعد بمقدر نصف اين مقدر آب به آن شكر قهوه اي اضافه كنيد آنرا هم بزنيد و بنوشيد.

-با تحقيقاتي كه جديدا روي موشهاي آزمايشگاهي انجام شده نتيجه گرفته اند كه بادمجان داراي يك ماده ضد تشنج است كه در درمان بيماري صرع اثر بسيار خوبي درد . بنابراين اشخاصي كه تشنج دارند و يا مبتلا به اين بيماري مي باشند بهتر است كه از بادمجان استفاده كنند.

بهترين طريقه پخت بادمجان آب پز كردن و يا پختن در فر است زيرا سرخ شده آن سنگين شده و براي معده هاي ضعيف مناسب نيست .

مضرات :

بادمجان با همه خواصي كه گفته شد نبايد مورد استفاده اشخاصيكه بواسير و يا درد چشم دارند قرار گيرد زيرا بيماري آنها را تشديد مي كند .

اينگونه اشخاص اگر مي خواهند بادمجان بخورند بهتر است آنرابا گوشت و روغن و يا سركه بپزند و بخورند .

 

 

 

تکثیر گیاه بادمجان به روش کاشت بذر و به شرح زیر میباشد :

 

تهیه خاک یا بستر کاشت: بهتر است 3 پیمانه ماسه بادی به اضافه 2 پیمانه خاک زراعتی سطح الارض به اضافه یک پیمانه کود حیوانی کهنه گاوی یا گوسفندی را با هم مخلوط نموده سپس با الک یا وسیله ای سرند نموده و در گلدان تا نصفه پر نمود و پس از صاف کردن سطح گلدان ها روی سطح خاک را با ماده ای به نام کوکو پیت (فرآورده نرم از پوسته های رشته ای نارگیل) یا خک برگ نرم یا پیت ماس پوشانده و بذر را در سطح صاف پیت ماس یا کوکوپیت می پاشیم و روی بذور را مجددا در حد نیم تا یک سانتیمتر توسط کوکو پیت یا خاک برگ می پوشانیم.

گلدان های کاشته شده را بلافاصله با یستی با آب پاش و آب اسپری شده آبیاری و در محلی گرم مانند گلخانه قرار داد(درجه حرارت گلخانه در شبهای سرد از 15 درجه سانتی گراد نبایستی پایین بیاید).بذور کاشته شده پس از جوانه زنی و رشد کامل در حد 10 cm در گلخانه تا اوسط فروردین ماه نگهداری و برای کاشت در محل مناسب و جوی پشته های احداثی نشاء های داخل گلدان می بایستی اقلا به مدت یک هفته تا 10 روز در بیرون از گلخانه و فضای باز در مقابل تابش نور خورشید بماند تا ساقه های علفی بوته ها حالت خشبی به خود بگیرد و به اصطلاح کشاورزان ساقه ها چوبی شود و از شکنندگی آنها کم شود.

 

 

 

: منابع [TABLE]

[TR]

[TD]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...