رفتن به مطلب

بیماری شانكر انجیر


ارسال های توصیه شده

نام علمی : fig Phomopsis canker

61279.jpg

بیماری بیشتر در انجیرهایی دیده می‌شود، كه نیاز به هرس شدید دارند. درایران شانكر انجیر در استهبانات فارس دیده شده است. بیماری ناشی از Diaporthe cinerascens (آنامورف: Phomopsis cinerascens) است. دراثر حمله قارچ روی شاخه‌ها شانكر ایجاد می‌شود و شاخه‌ها پژمرده و دچار زوال تدریجی می گردند.

آلودگی از محل هرس شروع می‌شود ومعمولاَ درفصل بارانی صورت می‌گیرد. قارچ درسال اول آلودگی تغییر رنگ را روی شاخه ایجاد می‌كند و بتدریج طی 4-3 سال اطراف تنه وشاخه را فرا می‌گیرد. دراثر مقاومت گیاه بافت پینه‌ای اطراف شانكر تشكیل می‌شود. قارچ درپینه نفوذ كرده ودرسال بعد فعال می شود.

 

دراثر فعالیت سالانه قارچ دوایر متحدالمركزی تولید می‌شود. قارچ دو نوع پیكنیدیوسپور تولید می‌كند. نوع α ونوع β كه نوع α درایران دیده شده است. اسپورها ازمحل زخمهای ایجاد شده دراثر عوامل طبیعی وفیزیكی ویا حمله حشرات نفوذ می‌كنند.

 

كنترل:

 

بهترین روش كنترل بیماری پیشگیری ازنفوذ قارچ درگیاه وباغ است. :شامل

 

تنظیم زمان هرس(هرس همراه با بارندگی نباشد)

تهیه قلمه سالم

معالجه زخمها

ضدعفونی ابزار هرس

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...