رفتن به مطلب

آجیل شمع / کَندِل نات:


masi eng

ارسال های توصیه شده

دانستنی های علمی:

"کندل نات یا آجیل شمع" میوه درخت "کندل بری" است. این گیاه، درختی گلدار از خانواده ی فرفیون یا افوربیا می باشد. امروزه این گیاه را برای تهیه روغن کشت می کنند.

هر درخت حدود 30 تا 80 کیلوگرم بذر تولید کرده و بذور حدود 15 تا 20 درصد وزنشان روغن دارند. این روغن ها اغلب بصورت موضعی کاربرد دارند.

 

 

خصوصیات گیاهشناسی:

این درخت تا ارتفاع 15 تا 25 متر رشد می کند و دارای شاخه های انبوه و پراکنده است.

برگ ها ساده، به رنگ سبز کمرنگ، تخم مرغی شکل یا سه لوبی یا به ندرت پنج لوبی، دارای انتهای تیز و به طول 10 تا 20 سانتیمتر می باشد.

میوه این درخت، گرد، به قطر 4 تا 6 سانتیمتر بوده و دارای بذری است که به ندرت دارای پوسته ای سخت است. این بذر دارای مقدار زیادی روغن می باشد که از آن به عنوان یک شمع نیز استفاده می شود. به همین دلیل به این نام نامگذاری شده است.

 

 

شرایط محیط رشد:

این درخت به دمای سالانه حدود 19 تا 27 درجه سانتیگراد نیاز داشته و دماهای 25 تا 28 درجه فارنهایت را نیز می تواند تحمل کند. آنها معمولاً می توانند به خوبی در آب و هوای گرمسیری با بارندگی فراوان رشد کنند اما نسبت به آب و هوای خشک نیز سازگاری دارند. پس از اینکه درخت به خوبی مستقر شد نیاز به نگهداری و مراقبت خاصی ندارد.

خاک مورد نیاز این گیاه نیاز باید به خوبی آبیاری شده، دارای زهکش و کمی اسیدی باشد.

 

شرایط محیط رشد:

این درخت به دمای سالانه حدود 19 تا 27 درجه سانتیگراد نیاز داشته و دماهای 25 تا 28 درجه فارنهایت را نیز می تواند تحمل کند. آنها معمولاً می توانند به خوبی در آب و هوای گرمسیری با بارندگی فراوان رشد کنند اما نسبت به آب و هوای خشک نیز سازگاری دارند. پس از اینکه درخت به خوبی مستقر شد نیاز به نگهداری و مراقبت خاصی ندارد.

خاک مورد نیاز این گیاه نیاز باید به خوبی آبیاری شده، دارای زهکش و کمی اسیدی باشد.

 

 

تکثیر:

تکثیر درخت آجیل شمع یا کندل نات از طریق کشت بذرهای آن امکان پذیر است. این بذرها عموماً 3 تا 4 ماه پس از کشت جوانه می زنند.

 

هشدار:

روغن بذرهای این گیاه خاصیت سمی و خارش آور شناخته شده ای حتی روی چشم ها ندارند. ولی به دلیل وجود ساپونین و فوربول در آنها باید در مصرف خام آن مقداری دقت نمود.

 

: منابع [TABLE]

[TR]

[TD]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...