رفتن به مطلب

فلفل قرمز:


masi eng

ارسال های توصیه شده

جنس Capsicum گیاهی گلدار از خانواده سیب‌زمینی است. این جنس نامهای مختلفی دارد که بر اساس نوع و یا مکان آنها تعیین می شود. به انواع تند آن فلفلهای چیلی( chili) گفته می شود. به فلفلهای دلمه ای red pepper یا green pepper و یا bell pepper می گویند. در برخی کشورها هم به پودر تهیه شده از انواع فلفلها پاپریکا( paprika )گفته می شود. ماده موثره در انواع فلفلها کاپسیسین (methyl vanillyl nonenamide) است که مسئول طعم تند اکثر فلفلهاست. این ماده بر روی پستانداران چنین تاثیری دارد ولی پرندگان طعم تند این ماده را احساس نمی کنند. این ترکیب در همه قسمتهای میوه به استثنای داخل بذرها تولید می شود. با وجود اینکه این ماده در داخل بذرها وجود ندارد ولی غشای سفیدرنگ اطراف آن سرشار از این ماده است. فلفل دلمه ای یا bell pepper فاقد این ماده است. تفاوت این فلفل با فلفلهای تند ژنتیکی است. فلفلهای تند یا چیلی در طب سنتی آمریکا اهمیت زیادی دارد. در یک نظر سنجی در سال 2005، 2000 نفر فلفل را چهارمین گیاه محبوب بریتانیا انتخاب کردند.

 

 

بوته فلفل توليد شاخه‌هاى فرعى زيادى مى‌کند که هر کدام به‌ يک غنچه گل ختم شده و به گياه فرم چترى مى‌دهد. برگ‌هاى فلفل اغلب کشيده يا قلبى شکل با لبه صاف مى‌باشند و به‌وسيله دم‌برگ نسبتاً بلندى به ساقه متصل مى‌شوند. گل‌هاى فلفل دوجنسى يعنى نر و ماده بوده و علاوه‌بر اينکه در غنچه انتهائى ظاهر مى‌شوند، اغلب به‌صورت تکى و گاهى به‌طور دوتائى در زاويه برگ و شاخه‌ها به‌وجود مى‌آيند. ظهور گل‌ها به‌تدريج انجام مى‌گيرد و از مرحله گل تا شروع برداشت ۴ تا ۶ هفته طول مى‌کشد.

 

میوه این گونه ها از نظر رنگ، اندازه و شکل متفاوت هستند. یکی از تفاوتهای اصلی در بین فلفلها میزان کاپسیسین است که بر اساس واحد گرمای Scoville اندازه گیری می شود. در حال حاضر تندترین فلفل Carolina Reaper نام دارد که بیش از 2 ملیون SHU کاپسیسین دارد. گونه های مختلف Capsicum عبارتند از: 1. Capsicum annuum L. 2. Capsicum baccatum L. 3. Capsicum buforum Hunz. 4. Capsicum campylopodium Sendtn. 5. Capsicum cardenasii Heiser & P. G. Sm. 6. Capsicum ceratocalyx M.Nee 7. Capsicum chacoense Hunz. 8. Capsicum chinense Jacq. 9. Capsicum coccineum (Rusby) Hunz. 10. Capsicum cornutum (Hiern) Hunz. 11. Capsicum dimorphum (Miers) Kuntze 12. Capsicum dusenii Bitter 13. Capsicum eximium Hunz. 14. Capsicum flexuosum Sendtn. 15. Capsicum friburgense Bianch. & Barboza 16. Capsicum frutescens L. 17. Capsicum galapagoense Hunz. 18. Capsicum geminifolium (Dammer) Hunz. 19. Capsicum havanense Kunth 20. Capsicum hookerianum (Miers) Kuntze 21. Capsicum hunzikerianum Barboza & Bianch. 22. Capsicum lanceolatum (Greenm.) C.V.Morton & Standl. 23. Capsicum leptopodum (Dunal) Kuntze 24. Capsicum lycianthoides Bitter 25. Capsicum minutiflorum (Rusby) Hunz. 26. Capsicum mirabile Mart. ex Sendtn. 27. Capsicum mositicum Toledo 28. Capsicum parvifolium Sendtn. 29. Capsicum pereirae Barboza & Bianch. 30. Capsicum pubescens Ruiz & Pav. 31. Capsicum ramosissimum Witasek 32. Capsicum recurvatum Witasek 33. Capsicum rhomboideum (Dunal) Kuntze 34. Capsicum schottianum Sendtn. 35. Capsicum scolnikianum Hunz. 36. Capsicum spina-alba (Dunal) Kuntze 37. Capsicum stramoniifolium (Kunth) Standl. 38. Capsicum tovarii Eshbaugh et al. 39. Capsicum villosum Sendtn

 

 

فلفل از سبزیهای فصل گرم می‌باشد و نسبت به سرما و یخبندان و دماهای کمتر از 15درجه سانتیگراد بسیار حساس است و دمای پایه برای رشد فلفل در حدود 18درجه سانتیگراد مناسب می‌باشد. رطوبت کم باعث ریزش گل و رطوبت زیاد باعث ریزش برگ می‌شود. فلفل را می‌توان در خاکهای شنی سبک تا رسی سنگین کشت نمود. خاک مناسب برای کشت آن خاکهای لوم یا لوم شنی است. شدت نور کم باعث ریزش گل می‌شود. بطور کلی با افزایش شدت نور در زمان گلدهی اگر کمبود رطوبت وجود نداشته باشد عملکرد افزایش خواهد یافت.

 

فلفل نباید هرگز در معرض خشکی و سرما قرار بگیرد

 

 

یکی از مهمترین خواص فلفلها که در نتیجه حضور کاپسیسین است، جلوگیری و یا توقف حمله های قلبی است. علاوه بر این، این ترکیب می تواند باعث رقیق شدن خون شده و از سکته جلوگیری کند. یکی دیگر از خواص فلفل این است که به عنوان یک ضد عفونی کننده دستگاه گوارش عمل کرده و می تواند روده ها را ضدعفونی کند. فلفل می تواند باعث تسکین دردها شود. این گیاه می تواند گلو درد ناشی از سرماخوردگی را کاهش دهد. از سویی دیگر برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا نیز مفید است. فلفلها سرشار از ویتامین C هستند. از اینرو می توانند برای درمان عفونتهای تنفسی، درمان سرماخوردگی ها و تقویت سیستم ایمنی مورد استفاده قرار گیرند. ترکیب دیگر در فلفلها capsaicinoids است که تصور می شود در مبارزه با سرطان مفید باشد.

از عصاره بدست آمده از این گیاه وسایلی برای دفاع شخصی تهیه می شود. نیروهای پلیس نیز برای از بین بردن آشوبها از این ماده استفاده می کند. از سویی دیگر از این عصاره به عنوان یک حشره‌کش طبیعی هم استفاده می شود.

 

از بیماری های مهم فلفل پوسیدگی ریشه است که ناشی از آلودگی به فیتوفترا است. این بیماری در هوای گرم و رطوبت بالا ایجاد می شود. آفت مهم دیگر در مورد فلفل قارچ ورتیسیلیوم و نماتدها هستند.

 

 

تکثیر فلفل از طریق کشت بذرها در محیطی گرم و آفتابی است. روی بذرها نباید پوشانده شوند. جوانه‌زنی طی 16 تا 20 هفته انجام می شود.

 

در صورت مصرف زیاد می تواند باعث التهاب دستگاه گوارش، سوزش قلب، اسهال زخم معده، دل درد و حساسیت روده شود. از اینرو بیماران مبتلا به بیماری های گوارشی باید با احتیاط از این گیاه استفاده کنند. جویدن فلفل باعث از بین رفتن مینای دندان می شود. در صورت تماس با پوست سبب سوزش، التهاب، خارش، اگزما، افزایش حساسیت به درد و التهاب بافتهای عصبی پوست می شود. فلفل سبب تحریک غشای مخاطی شده و می تواند سبب عطسه، سوزش گلو و اختلال در تنفس شود. فلفل قرمز میزان خونریزی و فشار خون را افزایش می دهد. فلفل با داروهایی مانند آسپرین و theophylline که بر روی خون تاثیر می گذارند تداخل دارویی دارد. درباره تاثیر این گیاه در دوران بارداری اطلاعات کمی وجود دارد ولی در دوران شیردهی نباید از این گیاه استفاده کرد زیرا از طریق شیر می تواند به بدن نوزاد منتقل شده و باعث التهاب دستگاه گوارش نوزاد شود.

 

 

[TABLE]

[TR]

[TD]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...