رفتن به مطلب

کدو ماری:


masi eng

ارسال های توصیه شده

دانستنی های علمی:

کدو ماری گیاهی رونده از خانواده کدوئیان است که میوه ای دراز و ماری شکل تولید می کند. این گیاه مخصوص نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری است. و به عنوان سبزی، دارو و به صورت سنتی در استرالیا به عنوان یکی از آلات موسیقی کاربرد دارد.

این گیاه به صورت وحشی در نواحی جنوب و جنوب شرق آسیا، مانند هند، بنگلادش، نپال، پاکستان، سریلانکا، اندونزی، مالزی، میانمار و جنوب چین یافت می شود. همچنین بیان شده که این گیاه بومی شمال استرالیا نیز می باشد. و در فلوریدا و بخش هایی از آفریقا نیز به صورت اهلی در آمده است.

کدو ماری دارای دو واریته شامل T. c. var. anguina (واریته اهلی شده) و T. c. var. cucumerina (واریته وحشی) می باشد.

 

 

خصوصیات گیاهشناسی:

کدو ماری، گیاهی یکساله، رونده و یک پایه است. برگ ها بصورت پنجه ای و لُبدار بوده که بیش از 25 سانتیمتر طول دارد. گل ها تک جنسی و سفید است که در شب باز می شود و دارای کرک ها و تارهایی روی حاشیه ی گلبرگ ها است. این تارها در هنگام روز که گل ها بسته اند به صورت پیچ خورده می باشند ولی در شب، زمانی که گل ها باز می شوند از حالت پیچ خوردگی خارج شده و جلوه ی زیبایی به گل ها می دهند. میوه های این گیاه می تواند بیش از 200 سانتیمتر طول داشته باشد. این میوه ها در هنگام بلوغ به رنگ قرمز دیده می شوند و از شاخه های رونده آویزان می گردند.

گاهی به دلیل شباهت زیاد بوته ی این گیاه به گیاه کدو ماری چینی با نام علمی T. pilosa، به اشتباه آن را کدو ماری معمولی تلقی می کنند. درحالی که میوه کدو ماری چینی گرد و تخم مرغی شکل است و فقط تا 7 سانتیمتر طول می تواند داشته باشد.

 

 

شرایط محیط رشد:

کدو ماری برای رشد بهتر به خاک هایی با بافت سبک تا متوسط و گاهی سنگین نیاز دارد. خاک باید به خوبی آبیاری شده باشد. خاک های کمی اسیدی یا خنثی و یا کمی قلیایی را تحمل می کند. این گیاه برای رشد مطلوب به افتاب کامل نیاز دارد و در سایه نمی تواند رشد کند.

این گیاه بیشتر به کشت گلخانه ای نیاز دارد. و بهترین رشد را در طول روزهای بلند و دمای بالای 25 درجه سانتیگراد دارد.

 

 

 

کاربردها:

میوه ها، شاخه ها و برگ های این گیاه به مصرف می رسند.

این گیاه زمانی که بسیار جوان است به عنوان سبزی مصرف می شود اگرچه دارای مزه بسیار شیرینی است. زمانی که گیاه مسن تر می شود، گوشتش سفت و تلخ شده و پوست آن نیز به رنگ قرمز تیره و سخت در می آید. میوه دارای یک پالپ نرم، قرمز و گوجه ای شکل است که به عنوان جایگزینی برای گوجه می تواند پخته شود و مصرف گردد.

میوه های آن دارای خواص کشنده کرم روده، قی آور و مسهل هستند. بذرهای این گیاه دارای طبعی خنک هستند. آمینو اسیدهای موجود در این گیاه جهت سقط جنین نیز کاربرد دارند.

 

 

[TABLE]

[TR]

[TD=class: protected, colspan: 2, align: right][TABLE]

[TR]

[TD][TABLE=class: style4]

[TR]

[TD=width: 35, align: center]

[/TD]

[TD=align: justify] تکثیر:

تکثیر این گیاه توسط بذر و در گلخانه های گرم و در خاک های غنی از نظر مواد غذایی صورت می گیرد. 2 تا 3 بذر را در هر گلدان کشت کرده و در نهایت نشای قوی تر را جهت کشت در زمین انتخاب می کنند. رشد اولیه گیاه سریع است. این گیاه به یک اسکلت و چهارچوبی نیاز دارد تا شاخه های رونده روی آن حرکت کرده و گیاه به خوبی رشد کند.

 

 

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

 

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 2, align: right]

: منابع [TABLE]

[TR]

[TD]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

 

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 2, align: right]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...