رفتن به مطلب

سی ام آذر در آینه تاریخ معاصر ایران


ارسال های توصیه شده

[h=1]سی ام آذر در آینه تاریخ معاصر ایران[/h] [h=3]تهران- ایرنا- امروز یک شنبه سی ام آذر 1393 هجری خورشیدی، بیست و هشتم صفر 1436 هجری قمری و بیست و یکم دسامبر 2014 میلادی است. 39 سال پیش در چنین روزی، وزیران نفت 11 کشور عضو اوپک، در جریان برگزاری اجلاس این سازمان در وین به وسیله ی 6 مرد مسلح به گروگان گرفته شدند.[/h]

81433894-6153339.jpg مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:

 

 

 

 

 

30 آذر 1357

 

تظاهرات گسترده ی مردم علیه رژیم پهلوی در شهر خمین با دخالت نیروهای گارد به خشونت کشیده شد.

 

 

 

30 آذر 1356

 

در حمله گروهی از طرفداران حکومت پهلوی، که خود را دانشجو می خواندند، تعداد بسیاری از دانشجویان مورد ضرب و جرح قرار گرفتند و مغازه های اطراف دانشگاه به وسیله ی این گروه تخریب شد.

 

 

 

30 آذر 1354

 

وزیران نفت 11 کشور عضو اوپک، در جریان برگزاری اجلاس اوپک در وین، به وسیله 6 مرد مسلح به رهبری فردی به نام ایلیچ رامیرز سانچز مشهور به کارلوس، به گروگان گرفته شدند. این عملیات 44ساعت به طول انجامید، جمشید آموزگار نماینده ایران در این اجلاس نیز در میان گروگان ها بود.

 

 

 

30 آذر 1353

 

ژاک شیراک نخست وزیر فرانسه به دعوت امیر عباس هویدا نخست وزیر ایران در صدر هیاتی مرکب از وزیر صنایع و تحقیقات، وزیر مشاور در امور خارجی، رییس هیات مدیره سازمان برق فرانسه و رییس سازمان انرژی اتمی این کشور همراه با 30 خبرنگار برای یک دیدار رسمی سه روزه وارد تهران شد.

 

 

 

30 آذر 1343

 

در پی تبعید امام خمینی به ترکیه، دانشجویان ایرانی مقیم آمریکا اعلامیه ای را به عنوان اعتراض، برای نمایندگان مجلس ترکیه فرستادند.

 

 

 

30 آذر 1332

 

محاکمه محمد مصدق نخست وزیر قانونی مردم، در دادگاه نظامی پایان یافت و وی به اتهام مخالفت با نظام سلطنتی، سرپیچی از پذیرش فرمان محمدرضا پهلوی و دستور سرکوبی کودتاگران در روزهای بیست و پنجم تا بیست و هشتم مرداد، به سه سال زندان انفرادی محکوم شد.

 

 

 

30 آذر 1320

 

لایحه ی واگذاری اختیارات ویژه به نظامیان روسیه و انگلیس برای تصرف راه های مواصلاتی ایران و حمل مهمات، به وسیله ی دولت محمدعلی فروغی به مجلس شورای ملی تقدیم شد.

 

 

 

30 آذر 1302

 

در گزارش های سفارت انگلیس در تهران آمده است که رضاخان، رییس الوزراء به سید ضیاءالدین طباطبایی پیشنهاد کرد که مقام وزیر مختاری ایران را در رم پایتخت ایتالیا بپذیرد. این خبر که در خلال گزارش های هفتگی منتهی به امروز سفارت انگلیس آمده است در ادامه می افزاید: «سید ضیاء که اینک در سوییس اقامت دارد به واسطه اینکه باید با هزینه شخصی به رم برود، این پیشنهاد را رد کرده است».

 

 

 

30 آذر 1290

 

در کشاکش مشاجره روس ها با دولت و مجلس ایران درباره ی اولتیماتومی برای اخراج مورگان شوستر، اعتراض های مردمی علیه روسیه، به درگیری های شدید میان نظامیان این کشور با مردم و ماموران انتظامی شهرهای قزوین، رشت، تبریز و گیلان منجر شد، این درگیری ها تعداد زیادی کشته و زخمی بر جای گذاشت.

 

 

 

30 آذر 1286

 

کابینه ی حسینقلی خان نظام السلطنه از کابینه های زمان محمدعلی شاه قاجار شکل گرفت، این کابینه، کمتر از سه ماه دوام داشت و هشتم اسفند همان سال به کار خود پایان داد.

 

 

 

با الهام از: کتاب روزشمار تاریخ معاصر ایران(جلد3)

 

آرشیو خبری، خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا)

 

 

 

*گروه اطلاع رسانی

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...