masi eng 47044 اشتراک گذاری ارسال شده در ۱۹ شهریور، ۱۳۹۳ مقدمه ای بر PH برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام لینک به دیدگاه
masi eng 47044 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در ۱۹ شهریور، ۱۳۹۳ ريبوفلاوين كه به ويتامين b2 نيز شناخته شده است، يك ويتامين محلول در آب و يكي از ٨ نوع ويتامينهاي گروه b است. بهترين منابع غذايي حاوي ريبوفلاوين شامل شير و محصولات لبني، گوشت، تخممرغ، سبزيجات سبز و برگ پهن، تمام دانههاي غلات و غني شده و حبوبات و گوشهايي از قبيل كبد، كليه و قلب هستند. در ايالات متحده محصولات و فرآوردههاي شير تقريبا نيمي از ريبوفلاوين موجود در مواد غذايي مردم را تشكيل ميدهد. بايد توجه داشت كه اشعه فرابنفش مانند نور خورشيد ريبوفلاوين را تخريب ميكند. به همين دليل است كه اغلب شير را در شيشههاي مات نگهداري ميكنند. بر خلاف ساير ويتامينها ريبوفلاوين در اثر پختن تخريب نميشود اما غلات اغلب در اثر آسياب كردن يا تصفيه كردن بخش عمده ريبوفلاوين و ساير مواد مغذي را از دست ميدهند. از اينرو مصرف غلات مانند جو و گندم با پوست و به طور كامل ترجيح داده ميشود. همچنين، مصرف مواد غذايي غني و تصفيهشده گزينه مناسبي است، چرا كه ريبوفلاوين از دست رفته از طريق تصفيه دوباره به اين ترتيب به غذا باز ميگردد. مواد خوراكي تصفيه شدهاي كه غني نشدهاند مانند برنج سفيد حتي در مقادير زياد نيز نميتوانند ريبوفلاوين لازم براي بدن را تامين كنند. مقدار ريبوفلاوين موجود در برخي از مواد غذايي معمولي و روزانه به اين قرار است: ٤/٠ ميليگرم ريبوفلاوين در يك فنجان شير، ٣٧/٠ ميليگرم در يك فنجان پنير، ٦/١ ميلي گرم در يك فنجان ماست و ٥/٣ ميلي گرم در ٣ اونس گوشت وجود دارد. ريبوفلاوين از راههاي مختلف به حفظ سلامت بدن كمك ميكند. براي مثال اين ويتامين باعث تبديل مواد غذايي به انرژي ميشود. آمينو اسيد موسوم به تريپتوفان را به نياسين تبديل ميكند. اين ويتامين در ارتباط نزديك با ٨ ويتامين ديگر گروه b عمل ميكند. به ساخته شدن گلبولهاي قرمز خون كمك ميكند و بافتهاي بدن به ويژه پوست و چشمها را سالم نگه ميدارد. در رشد و نمو سالم نقش كليدي دارد و به بدن در توليد و كنترل هورمونهاي خاص كمك ميكند. مقدار مورد نياز مصرف روزانه براي افراد مختلف به اين ترتيب است كه مردان بزرگسال با متوسط سن ١٩ تا ٥٠ سال به ٧/١ ميلي گرم، مردان بالاي ٥٠ سال به ٤/١ ميليگرم، زنان بين ١٩ تا ٥٠ سال به ٣/١ ميليگرم، زنان بالاي ٥٠ سال به ٢/١ ميلي گرم،زنان باردار به ٦/١ ميلي گرم و زنان شيرده در طول ٦ ماه اول شيردهي به ٨/١ ميليگرم و از ٦ ماه به بعد به ٧/١ ميليگرم تا زماني كه كودك نياز خود را به اين ويتامين از بدن مادر تامين ميكند، از ويتامين ريبوفلاوين نيازمندست. از آنجا كه ريبوفلاوين اغلب در بسياري از مواد غذايي يافت ميشود يك رژيم غذايي متعادل معمولا ميزان كافي آن را براي بدن فراهم ميكند. به علاوه از آنجا كه ريبوفلاوين نقش مهمي در حفظ سلامت بدن دارد لذا كمبود آن در رژيم غذايي مشكلاتي در پي خواهد داشت. فقدان شديد ريبوفلاوين با علايم كلينيكي بسيار نادر است كمبودهاي خفيف اغلب شايعتر هستند كه بويژه در افراد مسن و نيز افراد مبتلا به بياشتهايي عصبي بروز ميكند. همچنين، گياهخواران كه به هيچوجه گوشت و مواد لبني مصرف نميكنند نيز در معرض كمبود اين ويتامين قرار دارند. علايم كمبود ريبوفلاوين عبارت از خشكي و خشن شدن پوست به ويژه در چهره و ترك خوردن كنارههاي لب، اختلالات چشمي، تورم زبان و لثههاست. به علاوه كودكاني كه براي مدت زمان طولاني ريبوفلاوين دريافت نميكنند، با كاهش رشد مواجه ميشوند. مكملهاي ويتاميني اغلب ظرف چندين روز تا چندين هفته اين علائم را بهبود ميبخشند. احتمال مسموليت با اين ويتامين در اثر مصرف زياد آن نيز وجود ندارد چرا كه يك ويتامين محلول در آب است و مازاد آن از راه ادرار دفع ميشود. لینک به دیدگاه
masi eng 47044 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در ۱۹ شهریور، ۱۳۹۳ پپسين:شكستن پيوندهاي پپتيدي از سمت گروه آمينو اسيد آمينه هاي آروماتيك يا لوسين كيموتريپسين:شكستن پيوندهاي پپتيدي از سمت گروه كربوكسيل اسيد آمينه هاي آروماتيك تريپسين:شكستن پيوندهاي پپتيدي از سمت گروه كربوكسيل اسيد آمينه هاي بازي(Lys-Arg) الاستاز:شكستن پيوندهاي پپتيدي از سمت گروه كربوكسيل اسيد آمينه هاي با زنجيره جانبي كوتاه و غيرقطبي از قبيل Ala-Gly-Ser كربوكسي پپتيدازA:شكستن پيوندهاي پپتيدي از سمت گروه كربوكسيل اسيد آمينه هاي آروماتيك كربوكسي پپتيدازB:شكستن پيوندهاي پپتيدي از سمت گروه كربوكسيل اسيد آمينه هاي بازي(Lys-Arg) سيانوژن بروميد:متيونين را از سمت COOH مي شكند O-يدوبنزن:Trp-X هيدروكسيلامين:Asn-Gly ترومبين:Arg-Gly هيدروليز خفيف اسيدي: Asp-Pro پروتئاز V8 استافيلوكوك طلايي:Glu-X (بويژه اگر X هيدروفوبي باشد)(Glu-Lys در برابر شكستن مقاومت مي كند) لینک به دیدگاه
masi eng 47044 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در ۱۹ شهریور، ۱۳۹۳ . هورمون های استروئیدی: از کلسترول مشتق می شوند.و در سلول های ترشح کننده هورمون هیچ گرانول ( دانه ) ذخیره ای موجود نیست و لذا هورمون پس از ساخته شدن به داخل خون ترشح می شود. باین ترتیب برای آنکه غلظت هورمون و اثر آن ثابت باشد میبایست بطور دائمی ساخته شود.هورمون های غدد جنسی حیوانات و هورمون های قسمت قشری غده آدرنال از این گروه هستند. 2. هورمون های پلی پپتیدی: از جنس پروتئین هستند و شکل اولیه هورمون معمولا غیر فعال است و پیش – هورمون pro_hormone نام دارد که تا حدودی بصورت گرانول های ذخیره ای در سلول های ترشحی ذخیره می شوند. که در زمان ترشح بداخل خون فعال می شوند. مانند انسولین و یا هورمون های هیپوفیزی. 3. مشتقات اسید امینه: این هورمون ها از یک اسید امینه مشتق می شوند.و همراه یک پروتئین داخل سلول های ترشحی ذخیره می شوند و به میزان نیاز بدن در خون ترشح می شوند. بعنوان مثال هورمون های تیروئیدی و هورمون های قسمت مرکزی غده آدرنال از اسید امینه تیروزین مشتق می شوند. سروتونین و ملاتونین نیز از اسید امینه ال- تریپتوفان مشتق می شوند. هورمون تیروترپین(TSH ) -این هورمون که هورمون محرک تیروئید نام دارد سنتز و ترشح هورمون های تیروئیدی را افزایش می دهد. - میزان ترشح هورمون تیروترپین به تراکم هورمون تیروکسین (هورمون غده تیروئید) در خون بستگی دارد. بطوریکه افزایش تیروکسین در خون از طریق تاثیر بر هیپوفیز و هیپوتالاموس سبب کاهش ترشح تیروتروپین شده و در نتیجه مقدار تیروکسین خون در حد ثابتی حفظ می گردد.به این نوع تنظیم ، تنظیم فیدبک منفی( بازخورد منفی) گویند. هورمون آدرنوکورتیکوتروپین یا کورتیکوتروپین(ACTH ) -این هورمون ترشح گلوکوکورتیکوئید ها را که دسته ای از هورمون های بخش قشری غده آدرنال( فوق کلیه) هستند، تنظیم می نماید. - افزایش غیر طبیعی هورمون کورتیکوتروپین باعث بیماری کوشینگ(Cushing disease ) می شود که در آن سیستم ایمنی بدن بشدت ضعیف می شود. -صبح به حداکثر و در پایان روز به حداقل می رسد. -مقدار ترشح هورمون کورتیکوتروپین به غلظت گلوکوکورتیکوئید ها در خون بستگی دارد. (اگر این تراکم از مقدار طبیعی بیشتر شود بصورت فیدبک منفی موجب کاهش ترشح کورتیکوتروپین شده و در نتیجه میزان هورمون های گلوکوکورتیکوئیدی در خون در حد طبیعی حفظ می شود.) گنادوتروپین ها(FSH , LH ) -در حیوانات نر و ماده هورمون محرک گامتوژنز( تولید اسپرم در بیضه ها و تخمک در تخمدان ها ) می باشد. - در حالیکه LH در حیوانات نر محرک ترشح هورمون تستوسترون و در زنان محرک ترشح استروژن و پروژسترون و آندروژن های تخمدانی و تکامل فولیکول و تخمک گذاری می باشد. اگرچه ترشح استروژن در تخمدان ها بیشتر تحت تاثیر FSH قرار دارد. (در واقع ترشح هورمون های گنادوتروپین در دامهای ماده در ایجاد بلوغ جنسی و دوره های فحلی نقش اساسی دارند بطوریکه کاهش ترشح آنها سبب ایجاد اختلال در دوره های فحلی می گردد.) هورمون محرک ملانوسیت(MSH ) -ترشح این هورمون در انسان چندان زیاد نیست ولی اگر روی سلول های رنگدانه دار پوست (ملانوسیت) اثر بگذارد، پوست را تیره میکند. -محل ترشح آن در انسان بخوبی مشخص نیست و احتمالا از بخشی از هیپوفیز قدامی که در مجاورت هیپوفیز میانی قرار دارد ترشح می شود آندورفین ها و انکفالین ها (Enkephalins ) -این مواد که در هیپوتالاموس و هیپوفیز و سیستم عصبی مرکزی موجود می باشند دارای انواع آلفا و بتا و گاما آندورفین و انکفالین ها هستند. -گیرنده های اختصاصی این مواد در برخی مناطق مغز مانند هیپوتالاموس ، تالاموس و سیستم لیمبیک( نواحی درک درد) وجود دارند. برای اینکه دوره ماهانه همراه با تخمک گذاری بطور مرتب انجام شود وجود تخمدان سالم و ترشحات طبیعی گنادوتروپین ها ضروری است. برداشتن هیپوفیز در انسان و یا عدم ترشح مادرزادی گنادوتروپین ها عادت ماهانه را متوقف می کند و اگر قبل از بلوغ انجام باشد علایم بلوغ و اولین عادت ماهانه بروز نمی کند. مدت هر دوره ماهانه بطور متوسط 28 روز است ولی در افراد طبیعی ممکنست از 20 روز تا 45 روز متغیر باشد. هیپوتالاموس با تغییر ترشح GnRH سبب بروز تغییرات در ترشح گنادوتروپین ها می شود. تغییر ترشح GnRH بستگی به غلظت استروزن و هیجانات روحی دارد. غلظت FSH در خون در نیمه اول دوره ماهانه ( قبل از تخمک گذاری ) ابتدا افزایش می یابد و سبب رشد فولیکول های تخمدان و نیز افزایش ترشح استروژن از آنها می گردد. افزایش استروژن سبب تغییرات پرولیفراتیو در آندومتر می شود. غلضت استروژن در روز 12 تا 13 پس از شروع قاعدگی به حداکثر می رسد و سبب ایجاد فیدبک مثبت بر هیپوتالاموس و افزایش ترشح GnRH شده منجر به افزایش سریع LH در روز 14 می شود.غلظت FSH نیز بطور ناگهانی ولی به مقدار کمتر از LH افزایش می یابد. اثر پروژسترون بر آندمتر سبب ایجاد مرحله ترشحی شده و رحم را آماده پذیرش جنین اولیه( بلاستوسیست) می کند در صورتیکه حاملگی رخ ندهد ترشح استروژن و پروژسترون سریعا کاهش می یابد و خونریزی ماهانه رخ می دهد. بلوغ و تغییرات هورمونی بلوغ شروع زندگی جنسی همراه با تغییرات هورمونی و فیزیکی است. در ماههای اول پس از تولد غلظت گنادوتروپین های خون افزایش می یابد و با افزایش موقت استروژن همراه است. این افزایش بعلت نارس بودن مکانیسم فیدبک منفی در نوزاد است. بتدریج حساسیت هیپوتالاموس به اثر فیدبک استروژن افزایش می یابد و در حدود 2 تا 4 سالگی به حداکثر می رسد و پس از آن مقادیر بسیار اندک استروژن که از تخمدان ها ترشح می شود سبب توقف ترشح GnRH و در نتیجه گنادوتروپین های هیپوفیزی می شود بطوریکه غلظت گنادوتروپین های خون در سنین 4 تا 10 سالگی به حداقل می رسد. در مرحله قبل از بلوغ ، کمی قبل از هرگونه تغییر فیزیکی ثانویه جنسی ، حساسیت هیپوتالاموس به استروئید های تخمدان کاهش می یابد. اولین تغییر افزایش گنادوتروپین ها پس از خواب است، سپس افزایش ترشح هنگام روز نیز مشاهده می شود. در طول دوران مختلف بلوغ حساسیت هیپوتالاموس به اثر فیدبک استروژن ها کمتر شده و ترشحات گنادوتروپین ها و هورمون های تخمدانی افزایش می یابد. ترشح گنادوتروپین ها در طول روز و شب بصورت نوسانی است که این حالت به ویژه پس از بلوغ آشکار می شود. در اواسط دوران بلوغ اثر فیدبک مثبت استروژن بر هیپوتالاموس ظاهر شده سبب افزایش سریع گنادوتروپین ها بخصوص LH بصورت دوره ای می شود. این پدیده شروع و ادامه قاعدگی و دوره ماهانه را بر عهده دارد. سن شروع بلوغ به عوامل داخلی و خارجی متعددی بستگی دارد که می توان به موارد زیر اشاره کرد: •عامل ارثی، خانوادگی و نژادی •عامل اقتصادی و اجتماعی: سن شروع بلوغ در غرب بین سالهای 1850تا1950 هر ده سال چهار ماه کاسته شده است. •چاقی: چاقی مختصر سبب تسریع و چاقی مفرط سبب تاخیر بلوغ می شود. •بیماریهای مزمن و سوء تغذیه سبب تاخیر بلوغ می شود. •کوری سبب تسریع ظهور بلوغ می شود. اولین قاعدگی با شروع بلوغ همراه نیست بلکه اولین تغییر فیزیکی مشهود در دختران رشد جوانه پستان است که بین سنین 8 تا 13 سالگی آغاز می شود.بندرت در بعضی از دختران اولین علامت ظهور موهای زهار است. رشد پستان ها از پنج مرحله و رشد موهای زهار نیز از پنج مرحله می گذرد تا به وضعیت کامل زن بالغ برسد. تغییرات کامل صفات ثانویه جنسی در زنان بین یک و نیم تا شش سال طول می کشد. اولین قاعدگی حدود دو سال پس از رشد جوانه پستان ظاهر می شود. که در سال های اول بسیار نامنظم بوده و پس از آن بصورت طبیعی در خواهد آمد. یائیسگی حدود سن 40 تا 55 سالگی تعداد فولیکول های تخمدان بسیار کم و ترشح استروژن کاهش می یابد. دوره ماهانه در ابتدا نامنظم می شود و پس از چند ماه متوقف می گردد. که به این حالت یائیسگی گویند.در اثر کاهش استروژن ترشح گنادوتروپین ها افزایش می یابد. علائم گر گرفتگی و احساس داغ شدن متناوب که با برافروختگی پوست و تعرق همراه است ناشی از ترشح زیادی گنادوتروپین ها است. بعلاوه کاهش ترشح استروژن ها ممکن است با اختلالات روانی نظیر خستگی و افسردگی، اضطراب و هیجان و پسیکوز همراه باشد. ترشحات واژن کم و مقاربت دردناک می شود. منبع: irvet.ir لینک به دیدگاه
masi eng 47044 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در ۱۹ شهریور، ۱۳۹۳ پروتئینها درشت مولکولهایی هستند با وزن مولکولی 5000 دالتون که از پیوند کووالانسی یک سری واحدهای ساختاری به نام اسیدهای آمینه ساخته شدهاند. تعداد ، ماهیت و طرز قرار گرفتن این واحدها در زنجیره پروتئینی ساختار خاص و رفتار ویژه آنها را تعیین میکند. در ساختار این مولکولها ، هم عامل آمین و هم عامل کربوکسیل وجود دارد که هر دو به کربن مرکزی به نام کربن آلفا متصلاند. همچنین به کربن آلفا ترکیبی به نام زنجیره کناری که با حرف r نشان داده میشود و یک مولکول هیدروژن متصل شده است. اشکال مونومری ، که واحدهای ساختاری پروتئینها را میسازند، شامل 20 نوع اسید آمینه متفاوت است که از نظر ویژگیهای گروه r مانند اندازه ، بار الکتریکی و حلالیت و غیره تفاوت دارند. هنگامی که پروتئینها در اسید یا باز قوی جوشانده میشوند، اتصال بین واحدهای مونومری آنها شکسته شده و اسیدهای آمینه آزاد میگردند. طبقه بندی اسیدهای آمینه استاندارد تعداد 20 اسید آمینه موجود در یاخته به نام اسیدهای آمینه استاندارد موسوماند. برای اسیدهای آمینه استاندارد طبقه بندیهای مختلفی داده شدهاند و از بین آنها نوعی که امروزه مورد استفاده است طبقه بندی بر حسب وضعیت بارداری گروه r است. بدین ترتیب چهار گروه اصلی را میتوان در نظر گرفت. گروه اول: اسیدهای آمینه با گروه r ناقطبی در این دسته 8 اسید آمینه قرار میگیرند. این اسید آمینه به علت نداشتن گروههای باردار یا قطبی بسیار آب گریز بوده و به آب گریزی نیز معروفاند. آلانین سر دسته این گروه بوده و پس از گلیسین سادهترین اسید آمینه یاختهای است. آلانین در بخش r خود یک گروه متیل دارد. با افزوده شدن عوامل متیل اضافی به آلانین ، اسیدهای آمینه دیگر مانند والین ، لوسین و ایزولوسین ساخته میشوند. زنجیره کناری میتواند ساده یا منشعب باشد. میزان آب گریزی از آلانین به طرف ایزولوسین افزایش مییابد. اسیدهای آمینه تریپتوفان و فنیل آلانین در زنجیره کناری خود عامل حلقوی مانند فنیل و ایندول دارند. اسید آمینه متیونین در گروه r واجد یک عامل گوگردی است که بوسیله یک گروه متیل پوشیده میشود. پرولین از اسیدهای آمینه ویژهای است که چون در آن عامل آمین متصل به کربن آلفا با زنجیره کناری به صورت حلقه درآمده است از بقیه اسیدهای آمینه مستثنی میشود، در نتیجه پرولین را ایمنو اسید مینامند. گروه دوم: اسیدهای آمینه با گروه r قطبی ولی بدون بار سر دسته این گروه از اسیدهای آمینه گلیسین است که به علت داشتن زنجیره کناری ساده از نوع هیدروژن متقارن بودن کربن آلفا ، از سایر اسیدهای آمینه متمایز میشود. سرین و ترئونین به علت داشتن گروه الکلی در مولکول با مولکولهای آب پیوند هیدروژنی ایجاد میکنند و به آسانی در آن حل میشوند. تیروزین واجد زنجیره کناری حلقوی است که یک عامل هیدروکسیل به آن متصل شده است و بدین سبب بیش از بقیه قطبی است. زنجیره کناری سیستئین به عامل (sh) ختم میشود. این اسید آمینه میتواند به دو شکل اکسید و یا احیا در مولکول پروتئین دیده شود. اگر عامل گوگرد احیا شده باشد این مولکول سیستئین نامیده میشود در صورتی که دو مولکول سیستئین در مجاورت هم قرار گیرند بین آنها پیوند کووالانسی ایجاد میگردد. بدین ترتیب ، پیوندهای حاصل پیوند دیسولفید و ترکیب مربوطه سیستین نامیده میشود. پیوندهای دیسولفید در ایجاد و پایداری ساختار سوم پروتئینها نقش اساسی دارد. دو اسید آمینه آسپاراژین و گلوتامین که شکل آمین در آنها به ترتیب اسیدهای اسید آسپارتیک و اسید گلوتامیک هستند، حد واسط بین گروه دوم و سوم به شمار میروند این دو اسیدآمینه در آب محلول و بسیار قطبی هستند. گروه سوم: اسیدهای آمینه با گروه r قطبی و بار منفی در این گروه دو اسید آمینه اسید گلوتامیک و اسید آسپارتیک قرار دارند زنجیره کناری این دو اسید آمینه به عامل کربوکسیل (cooh) ختم میشود. گروه r بسیار قطبی و قابل یونی شدن است بطوری که در ph فیزیولوژیک ، با از دست دادن پروتون ، به آنیون کربوکسیل تبدیل میگردد. در این حالت ، اسید آمینه به ترتیب اسید گلوتامیک و اسید آسپارتیک نامیده میشوند. گروه چهارم: اسیدهای آمینه با گروه r قطبی دارای بار مثبت اسید آمینه لیزین ، آرژینین و هیستیدین در این دسته جای دارند. زنجیره کناری آنها واجد گروه آمین است که در ph خنثی دارای بار خالص مثبت است. لیزین یک عامل آمین در موقعیت کربن شماره 4 زنجیره کناری دارد، آرژینین شامل یک گروه گوآنیدیوم است و هیستیدین گروه یونی شونده ضعیف ایمیدازول دارد. وجود این اسیدهای آمینه در زنجیره پروتئینی تعداد بارهای مثبت روی مولکول را افزایش داده و پروتئین خاصیت قلیایی از خود نشان میدهد. اسیدهای آمینه کمیاب علاوه بر 20 اسید آمینه ، در برخی از پروتئینها اسیدهای آمینه تغییر شیمیایی یاختهای وجود دارد که از نظر ساختار و فعالیت پروتئینها بسیار مهماند. از مهمترین این تغییرات میتوان اضافه شدن گروه هیدروکسی به اسید آمینه پرولین (هیدروکسی پرولین) و یا لیزین (هیدروکسی لیزین) ، انواع اسیدهای آمینه استیلدار و فسفریلدار را نام برد. هیدروکسی پرولین حدود 12% ساختار کلاژن را که یکی از پروتئینهای مهم جانوری است تشکیل میدهد همچنین این اسید آمینه در ساختار برخی از پروتئینهای دیواره یاختهای گیاهان وجود دارد که اکستانسین نامیده میشود. هیدروکسی لیزین نیز در ساختار کلاژن وجود دارد به همین دلیل کلاژن یکی از پروتئینهای استثنایی در جانوران بشمار میآید. اسیدهای آمینه غیر پروتئینی افزون بر بیست اسید آمینه اصلی و اسیدهای آمینه کمیاب ، که اساسا در ساختار پپتیدها و پروتئینها وارد میشوند، در یاختههای بافتهای مختلف اسیدهای آمینهای وجود دارند که در ساختار پروتئینها یافت نمیشوند بلکه به صورت آزاد در فرآیندهای متابولیسمی وارد میشوند. از مهمترین این اسیدهای آمینه میتوان از بتا- آلانین که پیش ساز ویتامین اسید پانتوتنیک است، سیترولین و اورنتین ، که ترکیبات حد واسط در سنتز آرژنین در چرخه اوره هستند نام برد. در یاخته قارچها و گیاهان عالی نیز اسیدهای آمینه غیر عادی ، مانند بتا- سیانوآلانین وجود دارد. منبع: لینک به دیدگاه
masi eng 47044 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در ۱۹ شهریور، ۱۳۹۳ قندها در داخل بدن طی واکنشهایی به انرژی و مواد دیگر تبدیل میشوند. چرخه کربس یکی از مراحل تخریب قندها است که طی آن پیرووات حاصل از گلیکولیز به انرژی تبدیل میشود. پیرووات طی یک سری واکنشهای منظم اکسید شده به استیل تبدیل میشود. استیل حاصل با کوآنزیم a ترکیب شده استیل کوآنزیم a را میسازد که در ماتریکس میتوکندری به ترکیبات سادهتر مبدل میگردد. کربس در سال 1910 مشخص کرد که مکانیسم تبدیل پیرووات به ترکیبات سادهتر طی یک سری واکنشهای چرخهای صورت میگیرد این چرخه به نام چرخه کربس معروف است. کربس این چرخه را چرخه تریکربوکسیلیک اسید (tca) نامید. ایجاد استیل کوآنزیم a پیرووات طی یک سری واکنشهایی به استیل کوآنزیم a تبدیل میشود. این واکنشها مستلزم یک مجموعه پیرووات دهیدروژناز و یک سری کوآنزیمهای اختصاصی مانند تیامین پیروفسفات ، اسیدلیپوئیک fad و nadh است. استیل کوآنزیم a بوجود آمده با داشتن آرایش فضایی مناسب موجب شروع واکنشهای چرخه کربس میشود و با متراکم شدن و اتصال به اسید اگزالواستیک و از دست دادن coa ، اسید سیتریک را میسازد. ماتریکس میتوکندری واجد کلیه آنزیمها و کوآنزیمها و سایر عوامل لازم برای انجام چرخش tca است. مراحل چرخه کربس در طی چرخه کربس چهار مرحله اکسایش انجام میگیرد که منجر به خروج دو مولکول co2 از باقیمانده پیکر قند ، یعنی استیل کوآنزیم a و آزاد شدن مثبت اتم هیدروژن و بالاخره تشکیل مجدد اسید اگزالواستیک میگردد و این چرخه هشت مرحله دارد که عبارتند از: مرحله اول واکنشی است که بوسیله آنزیم سیترات سنتتاز کاتالیز میشود. در این مرحله ، استیل کوآنزیم a با اگزالواستات که ترکیبی چهار کربنی است ترکیب میشود و تشکیل سیترات با شش اتم کربن میدهد. مرحله دوم سیترات حاصل تحت اثر آنزیم آکونیتاز به ایزوسیترات تبدیل میشود. برای ایجاد فرآورده واکنش باید از یک واکنش واسطه بگذرد بدین معنی که ابتدا سیترات با از دست دادن یک مولکول آب به سیس آکونیتات تبدیل میشود و پس این ترکیب با پذیرش یک مولکول آب ، ایزوسیترات میسازد. مرحله سوم ایزوسیترات حاصل تحت اثر آنزیم ایزوسیترات دهیدروژناز ، دو هیدروژن متصل به c-5 را از دست میدهد و به شکل کتو درمیآید. همچنین گروه کربوکسیل (c-3) را نیز به صورت co2 آزاد ساخته و آلفاکتوگلوتارات تولید میکند. این واکنش در واقع نخستین واکنش از چرخه است که طی آن co2 ساخته میشود. مرحله چهارم کمپلکس آنزیمی آلفاکتوگلوتارات دهیدروژناز ، یک مولکول co2 از آلفاکتوگلوتارات برمیدارد و با اتصال کوآنزیم a به آن سوکسینیل کوآنزیم a می سازد. در این واکنش ، nad به عنوان کوآنزیم شرکت میکند. این مرحله دومین مرحله از ساخته شدن co2 طی چرخه کربس است. مرحله پنجم مرحله بعد تبدیل سوکسینیل کوآنزیم a به سوکسینات است که بوسیله آنزیم سوکسینیل کوآنزیم a سنتتاز کاتالیز میشود. اهمیت این واکنش در ایجاد ترکیب پر انرژی در شکل gtp است. پیوند تیواستر موجود در سوکسینیل کوآنزیم a بر اثر آبکافت با آزادسازی کوآنزیم a مقداری انرژی آزاد میکند که برای سنتز gtp مورد استفاده قرار میگیرد. Gtp سریعا فسفات خود را به adp میدهد و atp میسازد. مرحله ششم در مرحله بعد سوکسینات حاصل تحت تاثیر کوآنزیم fad دو پروتون از دست میدهد و به فومارات تبدیل میشود. آنزیم سوکسینات دهیدروژناز واکنش را کاتالیز میکند. مرحله هفتم با اضافه شدن مولکول آب به محل پیوند دو گانه که بوسیله آنزیم فوماراز کاتالیز میشود l- مالات ایجاد میگردد. مرحله هشتم در مرحله آخر آنزیم حالات دهیدروژناز دو هیدروژن از حالات برمیدارد و آن را به اگزالواستات تبدیل میکند و بدین سان چرخه tca کامل میگردد. جمع بندی واکنشهای چرخه tca از اکسایش یک مولکول پیرووات و تبدیل آن به استیل کوآنزیم a و پس وارد شدنش در چرخه tca ، سه مولکول co2 ، یک مولکول gtp و یا atpو پنج مولکول کوآنزیم احیا شده (4 مولکول nadh و یک مولکول fadh2) بوجود میآیند. بدین ترتیب ، طی چرخه tca تنها یک مولکول ترکیب پرانرژی ساخته میشود. لذا این چرخه به تنهایی مقدار بسیار کمی انرژی شیمیایی آزاد میسازد. منبع: لینک به دیدگاه
masi eng 47044 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در ۱۹ شهریور، ۱۳۹۳ بیوشیمی گیاهی شاخهای از برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام است. دانشی است تجربی که هدف آن بررسی طبیعت و مکانیسم واکنشهای شیمیای ویژهای است که در گیاهان روی میدهند. این شاخه از علوم ، دانشی نوظهور است که در حال تکامل میباشد.دید کلی گیاهان که منبع غذاها ، داروها و تعداد بیشماری از مواد آلی گوناگون هستند، در حقیقت گنجینهای عظیم از ثروت پنهانی بشمار میروند که پیوسته تجدید میشوند. گیاهان علاوه بر آنکه نقش تلمبه آب بیاندازه پرتوانی را میان خاک و جو ایفا میکنند. با بقایای فسیلی خود منشا منابع لازم برای تمدن کنونی هستند. برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام آزمایشگاه بنیادی این کارخانه شگرف ترکیبات آلی است. مهم آن است که تعیین شود گیاه با چه فرآیندهایی ( برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ، برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام و (واکنشهای متابولیسمی|متابولیسم))) دگرگونیهای متعددی را باعث میشود که از چند ماده ساده آغاز میشوند و به تعداد بیشماری از پیچیدهترین مواد آلی حاصل از متابولیسم گیاهی میرسند. برخی از فرآیندها مانند فتوسنتز یا چرخههای تحولات برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام و برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ، خصلتی عام دارند که به مولکولهای ساده متابولیسم اولیه مانند برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام و برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام و ... که در همه گیاهان مشترک هستند منجر میشوند. فرایندهای دیگر ، برعکس ، اختصاصیتر هستند و به فرآوردههای متابولیسم ثانویه حاصل از استفاده مواد متابولیسم اولیه ، میانجامد. چنین است قلمرو بیکران و هیجان انگیز بیوشیمی گیاهی که هدف آن پاسخ به این پرسش معقول است که پدیدهها چگونه روی میدهند، بیآنکه بخواهد به پرسش غایتگرانه چرا پاسخ دهد. مباحثی که در بیوشیمی گیاهی بحث میشوند، در زیر شرح داده میشوند. نقش آب در گیاهان برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام لازمه زندگی است. زندگی در دریاها تولد یافته و برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ، مانند ساختارهایی که پایه و اساس این واکنشها هستند فقط در محیط آبکی انجام پذیر هستند. آب در گیاهان علفی و اندامهای جوان در نگهداری برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام دخالت دارد. آب به عنوان متابولیت در تهیه هیدروژن لازم برای ساختن زنجیرههای هیدروکربنی دخالت دارد. آب در پدیده فتوسنتز نقش کلیدی دارد. آب از طریق برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام جذب شده و از طریق برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام به تمام قسمتهای گیاه منتقل شده و اعمال خود را انجام میدهد. فتوسنتز فتوسنتز که در برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام صورت میگیرد عبارت است از تشکیل قندها از H2O و CO2 به کمک انرژی نوری جذب شده بوسیله برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام و رنگیزههای فرعی. مباحثی که در مورد فتوسنتز در بیوشیمی گیاهی بحث میشود به صورت زیر است. شرایط فتوسنتز ، مراحل مختلف اخذ انرژی نوری و تبدیل آن به انرژی شیمیایی ، احیای CO2 به قند سه کربنی و در نهایت تشکیل قندهای مختلف از قند اولیه است. بازده فتوسنتز چه از ساخت قندها و چه از نظر میزان انرژی تولیدی در گیاهان مختلف ، متفاوت است. تنفس در گیاهان پدیدههای تنفس با مصرف برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام و دفع برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام همراه هستند، این پدیدهها شامل تجزیه متابولیتهای کربندار است که سرانجام پس از اکسایش به H2O و CO2 تبدیل میشوند. این اکسایش همراه با آزاد کردن انرژی است که به صورت ATP ذخیره میشود. در گیاهان دو نوع تنفس دیده میشود: تنفس در همه موجودات زنده مشترک است و در تاریکی و روشنایی انجام میشود و برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام که فقط در روشنایی انجام میشود. برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام تغذیه نیتروژنی گیاهان در گیاهان ، ترکیبات نیتروژندار که از مواد اساسی سازنده موجودات زنده هستند، از مولکولهای کانی ساده ساخته میشوند. مشتقات نیتروژندار از دو نظر حائز اهمیت هستند، از نظر کمی که ترکیبات نیتروژندار 30 - 6 درصد وزن خشک گیاهان را تشکیل میدهند و از نظر کیفی که نیتروژن در ساخت بسیاری از ترکیبات اساسی متابولیسم مانند برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ، برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام و ... شرکت دارد. مباحثی که در این مورد در بیوشیمی گیاهی وجود دارد شامل منابع نیتروژن ، استفاده گیاهان از نیتروژن هوا ، شکلهای مختلف ازت و ... است. تغذیه گوگردی گیاهان ترکیبات گوگردی بسیار فراوان هستند و در همه موجودات زنده یافت میشوند، ولی تنها گیاهان و میکروارگانیزمها میتوانند از یونهای سولفات خاک استفاده کرده و آنها را احیا کنند. مباحثی که در بیوشیمی گیاهی درباره این تغذیه مطرح میشود شامل منابع گوگرد ، استفاده از سولفاتها ، احیای سولفات فعال ، ورود سولفورها در ترکیبات آلی و ... میباشد. بیومولکولها تمام برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام از جمله برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ، برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ، برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام و برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام در بیوشیمی گیاهی بحث میشوند. که شامل شکل و ساختمان این ترکیبات و مشتقات مختلف آنها ، وظایف و نقش آنها در گیاه و متابولیسم این مواد میباشد. ترکیبات معطر بیوسنتز حلقه معطر یکی از فرایندهای اساسی در بیوشیمی گیاهی است. از مهمترین ترکیبات معطر میتوان برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام (ماده سازنده چوب) و همچنین بسیاری از اسانسها ، فلاونها ، آنتوسیانها و اسیدهای آمینه واجد حلقههای معطر ( برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام و برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ) و ... اشاره کرد. مواردی مانند تشکیل حلقه معطر ، انواع حلقه معطر ، نقش و متابولیسم آنها در بیوشیمی گیاهی بحث میشوند. ترپنها و آلکالوئیدها تنوع قابل توجه انواع که در گیاهان دیده میشود، نمونه تازهای از امکانات شیمیایی کارخانه گیاهی است. برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام با برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام و برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام جزو مواد ثانویه متابولیسم قرار داده میشوند. بعضی از ترپنوئیدها در پدیده فتوسنتز شرکت میکنند و چند برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ، ساختار ترپنی دارند. در حال حاضر بیش از 2000 آلکالوئید شناخته شدهاند و به علت خواصشان مورد توجه داروسازان قرار گرفتهاند. مواردی مانند ساختمان این ترکیبات ، چگونگی سنتز و متابولیسم این مواد در بیوشیمی گیاهی بحث میشوند. بیوشیمی رشد و نمو گیاهی مجموعه پدیدههایی که با افزایش طول گیاه همراه است نمو نامیده میشود. نمو اندامهای گیاهی مانند نمو گیاه کامل با افزایش نمایی مشخص میگردد و بعد هر چه گیاه به حد بلوغ نزدیک میشود به همان نسبت نمو اندامهای کاهش می یابد. مواردی مانند سنتیتک رشد ، برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ، انواع هورمونهای گیاهی و ساختار و نقش فیزیولوژیک آنها در گیاهان ، برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام و مکانیسمهای موثر بر آن و ... در بیوشیمی گیاهی بحث میشوند. ارتباط بیوشیمی گیاهی با سایر علوم بیوشیمی گیاهی با بسیاری از علوم از جمله برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ، برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ، برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام و برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ارتباط دارد. لینک به دیدگاه
masi eng 47044 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در ۱۹ شهریور، ۱۳۹۳ رعايت نكات زير براي آزمايش كلسيم ضروري است موقعيت بيمار در هنگام نمونه گيري: تغيير موقعيت بيمار از حالت خوابيده به نشسته يا ايستاده ، سبب خروج (efflux) آب و مايعات و مواد محلول قابل عبور از داخل عروق به فضاي بينابيني سلولها مي گردد. مواد غير قابل عبور از ديواره عروق مثل پروتئين ها ، سلولها ، مواد باند شده به پروتئين ها و سلولها تغليظ مي شوند. مثلا آلبومين سرم افزايش يافته و كلسيم چون به آلبومين باند شده ، افزايش مي يابد. براي تغيير وضعيت از حالت خوابيده به نشسته ، تغيير ميزان كلسيم % 4 + خواهد بود. v رژيم غذايي (diet) : مثلا پس از نوشيدن مقدار زيادي شير ، مقدار كلسيم سرم افزايش مي يابد. v بستن تورنيكت و باز و بسته كردن مشت : بستن تورنيكت ، سبب برجسته شدن وريدها و تسهيل خونگيري مي شود . كاربرد نامناسب تورنيكت و باز و بسته كردن مشت ، باعث خطا در تست ها مي شود. باز و بسته كردن مشت و پمپ كردن دست (pumping) در طي نمونه گيري سبب افزايش غلظت پتاسيم ، لاكتات و فسفر مي شود. با افزايش لاكتات خون ، PH خون كاهش يافته و غلظت كلسيم يونيزه سرم بالا مي رود. v خونگيري از بيماري كه به دست او سرم (IV) وصل شده است : چون تركيبات موجود در سرم تزريق شده ، باعث تغيير غلظت مواد شيميايي شده يا آنها را رقيق مي كنند ، لازم است حتي الامكان از بيماري كه سرم به او تزريق مي شود ، خونگيري نشود. در صورت نياز به خونگيري ، لوله تزريق سرم بسته شود و از دست ديگر بيمار نمونه گيري شود. در صورتيكه لازم باشد از همان دست محتوي سرم خونگيري شود به ترتيب زير عمل نماييد : لوله سرم بسته شود ، تورنيكت زير محل Needle سرم بسته شود و خون از وريدهاي زير ناحيه تزريق سرم گرفته شود. اگر بخواهيم از برانول خونگيري كنيم ، سرم را بسته و چند ميلي ليتر اول خون گرفته شده را دور ريخته و از باقيمانده آن براي انجام آزمايشات استفاده شود. برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام استفاده نامناسب از مواد ضدانعقاد باعث تغييرات زيادي در تستهاي بيوشيميايي مي گردد. اكسالات ها ، سيترات سديم و EDTA سبب كاهش كلسيم سرم به روش اسپكتروفتومتري مي شوند. v سرم هاي ليپميك يا كدر (Lactascent serum) : افزايش تري گليسريد سرم باعث تداخل در اندازه گيري ساير موادي كه از همان طول موج ، جذب نوري دارند مي گردد ؛ از جمله باعث افزايش كلسيم به روش CP (Cresol phetalein) مي گردد. براي تصحيح اثرات سرم ليپميك از بلانك سرم استفاده مي شود. حتي سرم بلانك هم قادر به حذف كامل همه اين تداخل ها نمي باشد. برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام در اندازه گيري كلسيم به طريق كرزوفتالئين تا مقدار 0.2 gr هموگلوبين در 100 ml سرم ، اثر تداخلي چنداني ديده نمي شود. در مقادير بيشتر Hb آزمايش بايد در مقابل سرم بلانك ، اندازه گيري و اصلاح گردد. 1% هموليز باعث افزايش كلسيم به ميزان 2.9 % مي گردد. با توجه به اينكه كلسيم يونيزه به جايگاههاي اتصالي با بار منفي متصل مي شود ، يون هيدروژن براي اتصال به آلبومين و ديگر پروتئين هاي متصل شده به كلسيم با كلسيم رقابت مي كند و اتصال آنها وابسته به PH مي باشد. اگرچه سطوح كلسيم تام سرم ممكن است بدون تغيير باقي بماند ، انتشار نسبي 3 فرم كلسيم كه در اثر تغييرات PH در ECF رخ مي دهد قابل تغيير است. آلكالوز باعث افزايش اتصال كلسيم به پروتئين شده در نتيجه سبب كاهش كلسيم آزاد مي شود ، در حاليكه اسيدوز با كاهش اتصال كلسيم به پروتئين ، سطح كلسيم آزاد را افزايش مي دهد. سطح كلسيم تام به وسيله غلظت پروتئين پلاسما قابل تغيير است. كاهش 1 gr/dl آلبومين ، معادل كاهش 0.8 mg/dl كلسيم خواهد بود. بيماران داراي بدخيمي اغلب تظاهرات هيپوآلبومينمي دارند كه اين وضعيت ممكن است بطور كاذب سطح كلسيم تام را كاهش دهد. در اين شرايط سطح كلسيم تام (بر حسب mg/dl) به وسيله معادله زير تصحيح مي شود : برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام [0.8 × (آلبومين بيمار- آلبومين طبيعي)] + كلسيم تام (اندازه گيري شده) (در اين فرمول معمولا مقدار آلبومين طبيعي را 4.4 در نظر مي گيرند) درصد كمي از كلسيم به ديگر پروتئين ها از قبيل γ- گلبولين ها متصل مي شود. بنابراين در حالات باليني مانند هيپوگاماگلبولينمي ، سطح كلسيم تام به شدت تغيير مي كند. از سرنگ و ظروف شيشه اي بايد اجتناب كرد زيرا كلسيم به بدنه ظروف شيشه اي مي چسبد. افزايش كاذب كلسيم به دليل استاز وريدي در حين خونگيري و نگهداري طولاني مدت خون حاصل مي شود. در روش O-Cresophtalein Complex دما بايستي به دقت كنترل شود زيرا اين روش به دما بسيار حساس است. در روشهاي فتومتريك هر نوع ظروف شيشه اي يا پلاستيكي بايد با اسيد كلريدريك رقيق شسته شوند. ضد انعقادهاي سيترات ، اگزالات و EDTA نبايد مصرف شوند ، به اين دليل كه با تشكيل كمپلكس با كلسيم تداخل ايجاد مي كنند. كلسيم يونيزه وضع متابوليسم كلسيم را بهتر از مقادير كلسيم تام بيان مي نمايد و بدين علت اكثر پزشكان آزمايش CaI را نسبت به كلسيم تام ترجيح مي دهند. تكرار اندازه گيري كلسيم تام سرم براي تشخيص هيپرپاراتيروئيديسم لازم است (وقتي كلسيم نرمال و كلسيم يونيزه افزايش يافته است). عوامل مداخله گر در اندازه گيري كلسيم با روشهاي رنگ سنجي عبارتند از :هموليز – زردي – ليپمي – پاراپروتئين ها و منيزيوم. نمونه سرم ، بهترين نمونه براي سنجش كلسيم تام است اگرچه پلاسماي هپارينه نيز مورد قبول است. از خون تام ، پلاسماي هپارينه يا سرم براي اندازه گيري كلسيم آزاد استفاده مي شود. تمامي نمونه ها بايد در شرايط بيهوازي جمع آوري شوند و در يخ 4C انتقال يابند تا از حذف CO2 و گليكوليز جلوگيري شده و PH تثبيت شود(تغييرات PH نسبت كلسيم يونيزه را تغيير مي دهد). در آلكالمي متابوليك يا تنفسي ، با وجود كلسيم تام نرمال (وقتي كلسيم نرمال و كلسيم يونيزه افزايش يافته است) پايين بودن سطح سرمي كلسيم و افزايش سطح اسيد اوريك از يافته هاي شايع همراه با پره اكلامپسي است. (پره اكلامپسي يكي از عوارض شايع بارداري و عامل ايجاد صدمه به جنين و مادر است. اين بيماري اغلب در زنان جوان و نخست زا (Primigravida) ديده شده و علائم آن در اواخر حاملگي بارز مي شود). مقادير مرجع در افراد بالغ طبيعي mg/dl mmol/l كلسيم تام 8.8-10.3 2.2-2.58 كلسيم يونيزه (آزاد) 4.6-5.3 1.16-1.32 علل هيپركلسيمي: -------------------------------------- - به علت PTH برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام اسپوراديك نئوپلازي اندوكرين متعدد (نوع 1 و 2) هيپركلسيمي هيپوكلسيوري فاميلي ترشح نابجاي PTH به وسيله نئوپلاسم ها (نادر است) - مستقل از PTH : همراه بدخيمي ها (علت شايع) به علت ويتامين D : مسموميت با ويتامين D افزايش توليد D 21,25(OH) عوامل ديگر اندوكرينوپاتي : تيروتوكسيكوز هيپوآدرناليسم بي تحركي همراه با بازگردش استخوان سندرم شير – قليا ساركوئيدوز مولتيپل ميلوما علل هيپوكلسيمي : -------------------------------------- - به علت PTH كمبود PTH دائمي : اكتسابي : بعد از جراحي ارثي : هيپوپاراتيروئيديسم ايديوپاتيك سندرم دي جرج سندرم هاي اتوايميون چند غده اي معكوس و راجعه : هيپومنيزيومي شديد هيپركلسيمي مقاومت به PTH هيپوپاراتيروئيديسم كاذب - به علت ويتامين D كمبود ويتامين D كمبود D 25(OH) كمبود D 21,25(OH): مهار برگشت پذير 1- هيدروكسيلاز اختلالات داخل كليوي (آسيب كليوي مزمن ، بيماري توبول ها و سندرم فانكوني) اختلال در پاسخ به D 21,25(OH) جهش در گيرنده ويتامين D لینک به دیدگاه
masi eng 47044 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در ۱۹ شهریور، ۱۳۹۳ منو اسیدهای آمینه 1-گلیکوکول (Gly): گلیکوکول که گلیسین نیز نامیده میشود و تنها اسید آمینهای است که فاقد کربن ناقرینه است و در ساختمان پروتئینهایی مانند کلاژن ، الاستین و رشته ابریشم به مقدار فراوان وجود دارد. 2-آلانین (Ala): در تمام پروتئینها فراوان است. 3-والین (Val): اسید آمینه ضروری برای انسان است و به مقدار کم در بیشتر پروتئینها یافت میشود. 4-لوسین (Leu): اسید آمینه برای انسان بوده و در بیشتر پروتئینها به مقدار زیاد وجود دارد. 5-ایزولوسین (Ile): اسید آمینه است که به مقدار کمتر از اسیدهای آمینه دیگر پروتئینها وجود دارد. ایزولوسین دو کربن ناقرینه دارد. اسید آمینه الکلدار 6- سرین (Ser): اسید آمینهای است که در رشتههای ابریشم بسیار فراوان بوده و در ساختمان چربیها و پروتئینهای مرکب نیز شرکت میکند. 7-تره اونین (Thr): اسید آمینه الکلداری است که برای انسان ضروری بوده و مانند ایزولوسین یک کربن ناقرینه اضافی دارد. اسیدهای آمینه گوگرددار 9- سیستئین (Cys): این اسید آمینه نقش مهمی در ساختمان فضایی پروتئینها بر عهده دارد زیرا عامل تیول (SH-) دو مولکول سیستئین در یک زنجیره پلی پپتیدی و یا دو مولکول سیستئین در دو زنجیره پلی پپتیدی با از دست دادن هیدروژن پیوند کوالان میسازند و در نتیجه دو مولکول سیستئین تبدیل به اسید آمینه دیگری به نام سیستئین میگردند. 9-متیونین (Met): متیونین از اسیدهای آمینه ضروری برای انسان است که مقدار آن در پروتئینها نسبتا کم است. دی اسیدهای منو آمینه اسیدهای آمینهای هستند که دارای یک آمین و دو عامل کربوکسیل هستند و به اسید آمینه اسیدی مشهورند. 10-اسید آسپارتیک (Asp): در پروتئینها به مقدار زیاد یافت میشود. اسیدیته این اسید آمینه زیاد است. 11-اسید گلوتامیک (Glu): مقدار آن در پروتئین زیاد است و نقش مهم آن انتقال عامل آمین در واکنشهای بیوشیمیایی است. اسیدهای آمینه آمیدی این ترکیبات روی ریشه R دارای یک عامل آمیدی هستند. این اسیدهای آمینه در سنتز پروتئینها شرکت نموده و نقش مهمی را در انتقال آمونیاک دارا هستند. 12-گلوتامین (Gln) 13-آسپاراژین (Asn) اسیدهای آمینه دی آمین این اسیدهای آمینه دارای یک عامل آمین اضافی هستند. 14-لیزین (Lys): این اسید آمینه برای انسان ضروری بوده و در بیشتر پروتئینها مخصوصا در بعضی از پروتئینها مانند هیستونها به مقدار فراوان دیده میشود. لیزین در سنتز کلاژن نیز شرکت میکند. ولی پس از تشکیل کلاژن ، لیزین به دلتا هیدروکسی لیزین تبدیل میشود. 15-آرژنین (Arg): این اسید آمینه در پروتئینهایی مانند هیستون و پروتامین بسیار فراوان است. آرژنین بسیار بازی است. گروه انتهای این اسید آمینه را که شامل سه ازت میباشد، گوانیدین مینامند. بعضی از این اسیدهای آمینه به علت دارا بودن حلقه بنزنی ، عطری (آروماتیک) نامیده میشوند و برخی دیگر دارای یک حلقه هترو سیلیک هستند. 16-فنیل آلانین (phe): از اسیدهای آمینه ضروری برای انسان بوده و در پروتئینها به مقدار فراوان یافت میشوند. در ساختمان این اسید آمینه یک حلقه بنزنی و یک زنجیر جانبی آلانین شرکت دارد. 17-تیروزین (Thr): این اسید آمینه به مقدار فراوان در پروتئینها دیده میشود. حلالیت آن در آب کم است. تیروزین را پاراهیدروکسی فنیل آلانین هم مینامند. زیرا از اکسیداسیون فنیل آلانین حاصل میشود. 18-تریپتوفان (Trp): اسید آمینه ضروری برای انسان است که به مقدار کم در پروتئینها وجود دارد. 19-هیستیدین (His): این اسید آمینه در تمام پروتئینها به مقدار اندکی وجود دارد و فقط مقدار آن در هموگلوبین نسبتا زیاد است. 20-پرولین (Pro): اسید آمینهای است که در پروتئینهایی مانند کلاژن و رشتههای ابریشم به مقدار فراوان دیده میشود. این اسید آمینه نقش مهمی در ساختمان فضایی پروتئینها به عهده دارد. در حقیقت پرولین که از حلقه ایمین مشتق میشود، یک اسید ایمینه است. در کلاژن تعدادی از پرولینها به هیدروکسی پرولین تبدیل میشود. منبع: irvet.ir لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده