رفتن به مطلب

فوایدکشاورزی ارگانیک برای محیط زیست


ارسال های توصیه شده

فوایدکشاورزی ارگانیک برای محیط زیست مساله سلامت و کیفیت مواد غذایی مصرفی، یکی از چالش‌های جدی فرا روی جوامع امروز است؛ نگرانی از وجود باقی‌مانده‌های سموم دفع آفات نباتی، آنتی بیوتیک‌ها و سایر داروهای دامی، کودهای شیمیایی، ترکیبات هورمونی، مواد نگهدارنده و غیره پیامد‌ها و مشکلات زیست محیطی فراوانی را به وجود آورده و جامعه را به‌طور جدی مورد تهدید قرار داده است. کسب و کار ؛ از این رو طی سال‌های اخیر تمایل به مصرف محصولات غذایی (‌دامی و کشاورزی) حاصل از کشاورزی ارگانیک فزونی یافته و روز به روز در حال افزایش است. وقتی برای خرید به بازار میوه فروشان مراجعه می‌کنیم گاهی با محصولاتی مواجه می‌شویم که فروشندگان، آنها را محصولات «ارگانیک» می‌نامند. در این میان ممکن است برای برخی مصرف‌کنندگان این سوال پیش‌ آید که محصولات ارگانیک چه تفاوتی با محصولات غیرارگانیک دارند؟ باید گفت ‌‌محصولات ارگانیک محصولاتی هستند که در تمام مراحل رشد با سیستم طبیعی هماهنگ بوده و در خاکی که از چند سال قبل هیچ‌گونه سموم دفع آفات گیاهی نظیر‌ علف هرزکش‌ها، قارچ‌کش‌ها و مواد شیمیایی در آن استفاده نشده و فقط با مواد طبیعی مانند کمپوست گیاهی تقویت می‌شوند و رشد می‌کنند. از سوی دیگر در ترکیبات میوه‌های ارگانیک هیچ‌گونه اصلاح ژنتیکی صورت نمی‌گیرد و از گازها برای رشد زودرس میوه‌ها استفاده نمی‌شود. به همین دلیل رنگ این نوع میوه‌ها طبیعی بوده و معمول هستند. بافت آنها مناسب و خیلی نرم یا سفت نیست و اندازه میوه‌ها هم متعادلند و طعم و بوی طبیعی و مناسبی دارند که البته بارزترین ملاک تشخیص میوه‌های ارگانیک از غیرارگانیک هم همین طعم و بوی طبیعی‌شان است. گذشته از اینها پوست میوه‌های ارگانیک کاملا متناسب با میوه بوده و زیاد ضخیم نیست. از همه مهم‌تر آنکه در این نوع محصولات کاهش آلودگی خاک به کودها و سموم، موجب باقی ماندن عناصر مفیدی مانند کلسیم، آهن، فسفر، منیزیم و ویتامین c در سبزی‌ها می‌شود. خیلی از تغییرات در محیط زیست در درازمدت اتفاق می‌افتد. کشاورزی ارگانیک چون به اکوسیستم احترام می‌گذارد اثر مخربی برای محیط زیست ندارد. درباره خاک نیز در کشاورزی ارگانیک از کمترین شخم‌، کودهای بیولوژیکی‌، تناوب کشت مناسب، گیاهان پوششی و... ‌استفاده می‌شود. همچنین با بهبود جانوران مفید خاک و تخمیر مواد آلی‌، بافت خاک بهبود یافته و باروری آن افزایش می‌یابد و میزان مواد مغذی بیشتری به خاک داده می‌شود‌. به همین دلیل فرسایش خاک کم می‌شود و تنوع زیستی خاک افزایش می‌یابد. در بسیاری از مناطق کشاورزی، آب به دلیل مصرف بی‌رویه کود و سموم آلوده شده است و به دلیل اینکه در کشاورزی ارگانیک از این مواد کمتر استفاده می‌شود آب نیز آلوده نخواهدشد. برای باروری خاک در کشاورزی ارگانیک از کمپوست‌، کودها‌ی حیوانی و کودهای آلی نیز استفاده می‌شود. برای تولید کودهای شیمیایی باید از منابع تجدید‌نشدنی مانند نفت استفاده کرد و چون در کشاورزی ارگانیک از این مواد استفاده نمی‌شود پس آلودگی هوا نیز کمتر است. همچنین کشاورزی ارگانیک از اثرات گلخانه‌ای می‌کاهد‌ زیرا خیلی از فعالیت‌های انجام شده در کشاورزی ارگانیک مانند حداقل شخم‌، استفاده از گیاهان تثبیت‌کننده نیتروژن‌، بازگرداندن ضایعات کشاورزی به خاک و استفاده از گیاهان پوششی باعث افزایش بازگشت کربن به خاک شده و باعث حفظ و ذخیره‌سازی کربن می‌شود. کشاورزان ارگانیک هم نگهبان تنوع زیستی هستند و هم استفاده‌کننده از تنوع زیستی. ‌مثلا استفاده از بذرهای بومی که مقاومت بیشتری نسبت به بیماری‌ها و شرایط بد محیطی دارند بسیار مرسوم است. هدف کشاورزی ارگانیک تشویق و توسعه تنوع زیستی است و گواهی‌های تایید ارگانیک بر این مساله نظارت دارند. کشاورزی ارگانیک با اکولوژی هماهنگ است و باعث تثبیت بافت خاک‌، حفظ چرخه آب‌، چرخه کربن‌، چرخه مواد غذایی و آلودگی کمتر زمین می‌شود.

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...