masi eng 47044 اشتراک گذاری ارسال شده در 13 بهمن، ۱۳۹۲ مقدمه سلامت و بهبود رشد گیاهان در درجه اول مورد توجه کسانی است که بهکاشت گیاهان ، تهیه و توزیع فرآوردههای گیاهی اشتغال دارند. میزان رشد و باروریگیاهان به فراهم بودن آب و مواد غذایی در خاک و تامین محدودههایی از شرایط مناسبجوی مانند حرارت ، رطوبت و نور بستگی دارد. هر عاملی که سلامت گیاهان را به مخاطرهاندازد، ممکن است در میزان رشد و باروری آنها تاثیر منفی داشته باشد و از ارزش آنهاو فرآوردههایشان بکاهد. بیمارگرهای گیاهی ، شرایط جوی نامناسب ، علفهای هرز و آفاتگوناگون عمدهترین عوامل تقلیل محصول و یا نابودی گیاهان به شمار میروند. مفهوم بیماری در گیاهان گیاه سالم یا طبیعی گیاهی است ک بتواند عواملفیزیولوژیک مختلف خود را به بهترین وجهی که توانایی ژنتیکی آن اجازه میدهد، بهانجام برساند. هرگاه بر اثر عوامل زنده بیماریزا یا شرایط زیست محیطی چناناختلالاتی در عملیات فیزیولوژیک بروز کند که گیاه را بیش از حد مشخص از رشد متعارفباز دارد، گیاه بیمار میشود. برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام وبافتهایگیاهانبیمار عموما توسط عواملبیماریزا تعضعیف و یا تخریب میشوند. تاریخچه آسیب شناسی گیاهی انسان از زمانهای قدیم نسبت به بیماریهای گیاهیآگاهی یافته است. در کتب قدیم از سوختگیها و سفیدکها همراه با بیماریهای انسان وجنگ به عنوان عامل تنبیه انسان یاد شده است. تئوفراستوسفیلسوف بزرگ یونانی که در 370 - 286 قبل از میلاد میزیسته،اولین کسی است که در مورد بیماریهای درختان ، غلات و بقولات مطالعه کرده و مقالاتینوشته است. رومیها چنان از اثرات دردناک و مخربزنگهای غلاتآگاه بودند که برای خود خدایویژهای به نامروبیگوخلق کرده بودند تااز آنان در مقابل زنگها حمایت کند. با اختراع میکروسکوپ در اواسط قرن 17 عصر جدیدیدر علوم زیستی گشوده شد. راههای ایجاد بیماری در گیاهان توسط عوامل بیماریزا تضعیف میزبان با جذب مداوم مواد غذایی از سلولهای آن و استفاده به نفع رشد خود. کشتن و یا ایجاد اختلال در برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام در اثر ترشح مواد سمی و آنزیمها و مواد تنظیم کننده رشد. انسداد راه انتقال مواد غذایی ، معدنی و آب. مصرف و جذب مواد داخل سلولهای میزبان از طریق تماس. طبقه بندی بیماریهای گیاهی دهها هزار بیماری وجود دارد که به گیاهان اهلیدر سراسر جهان صدمه میزنند. بطور متوسط هر یک از گیاهان به حدود صد نوع بیماریمبتلا میشوند. روشهای زیادی برای طبقه بندی وجود دارد اما مفیدترین روش طبقه بندیبر اساس نوع بیمارگری است که بیماری را بوجود میآورد. بر اساس روش مزبور طبقه بندیبیماریها به شرح زیر است. بیماریهای گیاهی واگیر بیماریهای که بوسیله برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام تولید میشوند. بیماریهایی که بوسیله برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام تولید میشوند. بیماریهایی که بوسیله گیاهان عالی پارازیت بوجود میآیند. بیماریهایی که توسط برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام تولید میشوند. بیماریهایی که بوسیلهپروتوزوآهاتولید میشوند. بیماریهای غیر واگیر حرارت ناکافی یا بیش از اندازه آن کمبود یا زیادی رطوبت خاک نور ناکافی و یا بیش از حد بودن فقدان برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام آلودگی هوا کمبودهای مواد غذایی مسمومیتها و ... اهمیت بیماریهای گیاهی اهمیت بیماریهای گیاهی برای انسان به علت خساراتیاست که در نتیجه بیماری به گیاهان و فرآوردههای آنها وارد میشود. بیماریهای گیاهیممکن است عامل محدود کننده کاشت یک گیاه در یک منطقه و یا یک کشور بوده و تمامگیاهان یک گونه را که به بیماری بخصوصی حساس هستند، نابود کند. علیرغم تفاوتهایموجود از نظر میزان و نوع خسارتهای مالی ناشی از بیماریها ، زارع مطلع و آگاهمیتواند با استفاده از بهترین رقم مقاوم موجود ، روشهای مبارزه زراعی ، بیولوژیکیو شیمیایی ، نه تنها مدیریت مناسبی برای محصول خود داشته باشد بلکه حتی در سالهاییکه دیگر زارعات ضررهای زیادی متحمل شدهاند، سود بیشتری بدست آورد. مراحل مختلف ایجاد بیماری در بیماریهای انگلی گیاهان برای اینکه انگلبتواند به داخل بافتهای گیاه میزبان نفوذ کند و ایجاد بیماری کند مراحل مختلی را طیمینماید. این مراحل عبارتند از: مرحله آغشتگی یا تلقیح نفوذ انگل به داخل بافتهای میزبان عفونت یا ابتلا به بیماری ظهور علایم رشد و نمو ، انتشار در گیاه زمستان گذرانی عامل بیماریزا انواع بیماری در گیاهان بیماریهای گیاهی را از نظر میزان پیشروی انگل درگیاه میتوان به دو دسته تقسیم کرد. بیماری موضعی در این حالت پیشروی انگل محدود به اطراف منطقه نفوذ است. اینوضعیت در اغلب بیماریهای گیاهی دیده میشود. برای مثال میتوان از بیماری غربالیدرختان میوه که عامل بیماری غربالی است نام برد و یا بیماری لکه گرد برگ کرفس. بیماری عمومی این بیماری در تمام اندامهای گیاه پخش میشود. این حالت درامراض ویروسی و بعضی قارچها که موجب پژمردگی نباتات میشود دیده میشود. تشخیص بیماری در بعضی از مواقع تشخیص بیماری فقط از روی علایم غیر ممکناست. این حالت مخصوص بیماریهایی است که ناشناخته بوده و برای اولین بار دیدهمیشوند. برای اثبات بیماریزاییاصول کخباید اجرا شود که عبارت است از: کشت نسج بیمار و جدا کردن انگل یا انگلها. تشخیص انگل تلقیح انگل تشخیص داده شده به گیاه سالم و ایجاد بیماری و مقایسه علایم بیماریبا آنچه که در طبیعت دیده شده است. جدا کردن مجدد انگل از گیاهی که مصنوعا بیمار شده. تشخیص و مقایسه آن با انگل اولی. در این حالت چنانچه بیماری ایجادشده درست شبیه آنچه که در طبیعت بود، باشد و انگل شناخته شده نیز شباهت داشت،بیماریزایی آن ثابت شده است. در غير اينصورت در خلال كار دچار اشتباه شديم يا بيماري جز بيماري فيزيولوژيك است. لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده