رفتن به مطلب

بیماری های گیاه چای ترش


ارسال های توصیه شده

بیماری‌ها

در فلوریدا سفیدک های سطحی می بایست کنترل شوند همچنین
Phoma sabdariffa
e
خساراتی را ایجاد می‌کند. همچنین توسط عوامل ذیل از جمله
Aecidium hibiscisurattense
،
Alternaria macrospora
،
Cercospora
abelmoschi
،
Phytophthora parasitica
،
Sclerotium rolfsll
مورد حمله قرار می‌گیرد.

روش‌های
کنترل:
گیاهانی که توسط بیماری‌های لکه برگی مورد حمله قرار می گیرند با بکارگیری قارچ کش‌ها، کنترل می‌شوند.

ب- باکتریها

باکتری
solanacearum
Bacillus
از روسل جداسازی شده است. در بین سایر آفات که به روسل حمله می‌کنند می توانیم از
Anomis erosa
،
Cosmophila erosa
،
Nistora gemella
،
Phenacoccus
hirsutus
،
Tectocoris diophthalmus
نام ببریم.

ج-
ویروس ها

گیاهان روسل توسط تعدادی از ویروس ها مورد حمله قرار می‌گیرد از جمله ویروس ها پیچیدگی برگ پنبه، ویروس موزائیک زردی رگبرگ.

د
-
قارچها

پوسیدگی ریشه

 

رطوبت نسبی زیاد در طی ماه های خرداد و تیر می‌تواند به شیوع این بیماری کمک کند، حضور رطوبت بالا در خاک برای مدت زیادی این بیماری را باعث می‌شود، گیاه پژمرده شده و بتدریج خشک می‌شود. این بیماری در اثر قارچ
Rizoctonia bataticola
به تنهایی یا با ترکیب با قارچ
Fusarium oxysporua
به وجود می‌آید.

روش‌های
کنترل:
توسط سموم جیوه ای یا کاپتان که بذور را قبل از کشت با آن آغشته می‌کنند کنترل آن انجام می‌شود.

پوسیدگی چشمی

 

بیماری روی ساقه به شکل نقطه های قهوه‌ای رنگ ایجاد شده سپس توسعه یافته و به هم متصل می‌شوند که در نهایت باعث آلوده شدن ساقه و شکستن آن می‌شود این بیماری در اثر قارچ
Myrothecium
roridum
به وجود می‌آید.

روش‌های
کنترل:
سموم قارچ کش مبارزه انجام می‌شود.

پوسیدگی ساقه

 

این بیماری در اثر قارچ
Phytophthora paraititica
به وجود آمده میدان عمل این قارچ هم در خشکی و هم در آب می‌باشد ساقه آلوده شده سیاه رنگ شده و گیاه از بین می‌رود یک بیماری مهم در مزارع چای ترش هند می‌باشد و فعلاً بوته‌هایی که مقاوم به این بیماری باشد وجود ندارد. این قارچ دامنه میزبانی وسیعی از جمله گوجه فرنگی، لوبیا، پیاز، توت فرنگی، چای مکی دارد. علائم بیماری در چای مکی بصورت پوسیدگی ساقه ظاهر شده و از سطح خاک به سمت بالا گسترش می‌یابد و ایجاد پژمردگی می‌کند.

روش‌های
کنترل:
در یک آزمایش تاثیر چند قارچکش سیستمیک و غیر سیستمیک بر روی بیماری پوسیدگی ساقه و طوقه بررسی شد .
Calixin
( تری دمورف) و
Kitazin ( IBP
)بهترین تیمار کننده های بذر بودند. برای تیمار خاک دی فولاتان (کاپتافول) بیشترین کارایی را داشت و متعاقب آن
Blitox
( آکسی کلریدمس) بیشترین تاثیر را داشت و دی تان
z-18
( زنیب) و دی تان
m-45
( مانکوزب) اثر کمتری داشتند. در یک آزمایش دیگر بکار بردن قارچ کش های دی فولاتان (کاپتافول) و ترزان هنگامیکه قبل از تلقیح در خاک بکار برده شوند باعث کاهش خسارت می‌شوند. در مطالعات آزمایشگاهی علیه
Ph.Parasitica
با بکار
بردن 5
w
agrosan
(استات تولیل مرکوری) در
P.P.M 79
به طور کامل از جوانه زدن زئوسپورها جلوگیری کرد. اثر تاریخ کاشت روی شیوع بیماری در روسل بررسی شد. این بیماری توسط اکسی کلرید مس 50 درصد به میزان 3 کیلوگرم در هکتار قابل کنترل می‌باشد. در خصوص پوسیدگی ساقه یک آزمایش مزرعه ای در طی سال های 86-1984 در هند، بنگال غربی و چند کشور دیگر انجام شد. بیشترین محصول زمانی به دست آمد که گیاهان در اول فروردین کاشته شده و در هفته سوم آبان برداشت شدند. زیرا در این فاصله شیوع بیماری دارند. در یک بررسی دیگر تأخیر در تاریخ کاشت چای ترش فیبری از اول اردیبهشت به اول تیر باعث کاهش محصول فیبر از 5/3 تن در هکتار به 6/0 تن در هکتار گردید و درصد گیاهان آلوده به
Phytophthora
از 2/9 به 8/41 درصد افزایش یافت. به ازای هر واحد افزایش محتوای رطوبت خاک (در یک گلدان آزمایشی) میزان آلودگی فایتوفترایی به نسبت چشمگیری ( 1/1 درصد) افزایش یافت. محتوای رطوبت 65 درصد بالاترین حدی بود که در بالاتر از آن هیچ افزایش بیشتری در شدت بیماری رخ نداد سطوح مختلف کودهای ازت، فسفر، پتاس روی توسعه بیماری بررسی شد. پتاسیم و نیتروژن به میزان قابل توجهی روی توسعه بیماری نقش دارند در حالی که هیچکدام از ترکیبات
NK
،
NP
،
PK
،
NPK
تأثیر چشمگیری در توسعه بیماری ندارند. این داده ها نشان می‌دهد که گسترش بیماری با استفاده از کودهای کامل تحت تأثیر قرار نمی گیرد. در مطالعات آزمایشگاهی علیه
ph.parasitica
روی چای مکی
w 5 agrosan
(استات تولیل مرکوری) در
p.p.m 79
به طور کامل از جوانه زدن قارچ جلوگیری کرد. همچنین بذرهای خشک با مانکوزب به میزان 3 گرم در 1 کیلوگرم تیمار شده از رشد این قارچ جلوگیری نمود (9). در طی سالهای 1968-1984 در هند، بنگال و چند کشور دیگر انجام شد. بیشترین محصول زمانی بدست آمد که گیاهان در اوایل فروردین کاشته شده و در هفته سوم مهر برداشت شدند، زیرا در این فاصله شیوع بیماری کمتر بود. درجه حرارت خاک و میزان بارندگی رابطه معنی داری با شیوع بیماری دارند. در یک آزمایش دیگر تاخیر در تاریخ کاشت چای مکی فیبری از اول اردیبهشت به اول تیر باعث کاهش محصول از 5/3 تن در هکتار به 6/0 در هکتار گردید و درصد گیاهان آلوده به فیتوفترا از 2/9 به 8/41 درصد افزایش یافت. نکاتی که برای کاهش خسارت فیتوفترا باید رعایت کرد:

1- کاشت محصول در زمین های زهکشی شده 2- کاشت زود هنگام محصول 3- کاشت بیشتر از دو سال محصول در یک زمین.

پوسیدگی برگ

 

این بیماری عمدتاً در کشور هندوستان وجود دارد. عامل آن قارچ
Phoma-sabduriffae
می‌باشد. ابتدا قارچ به نوک برگ‌ها حمله کرده و سبب سیاه رنگ شدن آن می‌گردد. با پیشرفت بیماری تمام برگ سیاه می‌شود که حاکی از آلودگی کامل برگ است، برگ‌های آلوده از بوته جدا شده و نهایتاً بر روی رشد گیاه اثر نامطلوبی می‌گذارد.

نماتد
rudicicola
Heterodera

 

یکی از دشمنان طبیعی و اصلی روسل نماتد گره ریشه، با نام علمی
rudicicola
Heterodera
می‌باشد. بیماری ایجاد کننده گال، این بیماری توسط
incognita
Meloidogyne
در چای ترش به وجود می‌آید و به سرعت توسعه پیدا می‌کند در خاکهای مزروعی شنی این بیماری بیشتر شایع بوده است.

روش‌های
کنترل:
و بهترین راه کنترل آن کشت های تناوبی می‌باشد
.

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...