رفتن به مطلب

سوال: سیکل برایتون

ارسال های توصیه شده

سلام . هر بار میام اینجا یه سوال میدم اما فعلا برای هیچکدومش جواب نگرفتم :sigh:

اما سوال امشب :banel_smiley_4:

روشهای اندازه گیری راندمان سیکل برایتون (توربین گاز) بدون فرض گرمای ویژه ثابت و ...

کلا یه روش برای اندازه گیری راندمان اگه میدونین؟ و اگه کتابی هست ممنون میشم بگین که برم تهیه کنم

• Like 1
لینک به دیدگاه
سلام . هر بار میام اینجا یه سوال میدم اما فعلا برای هیچکدومش جواب نگرفتم :sigh:

اما سوال امشب :banel_smiley_4:

روشهای اندازه گیری راندمان سیکل برایتون (توربین گاز) بدون فرض گرمای ویژه ثابت و ...

کلا یه روش برای اندازه گیری راندمان اگه میدونین؟ و اگه کتابی هست ممنون میشم بگین که برم تهیه کنم

درود...

همانطور که خودتون گفتید سیکل برایتون برای محاسبه راندمان سیکل توربین گاز مورد استفاده قرار میگیره. این سیکل شامل چهار مرحله هست که در این تصویر نمایش داده شده است.

tghcw3wnps1ufyhmt8s.jpg

برای اینکه تصور قابل لمسی از این سیکل در واقعیت داشته باشیم این تصویر کمک مناسبی میکنه.

9zup3a5yd3yi2k7lvblo.jpg

انرژِی درونی این سیکل تابع حالت هست. سیکل به نقطه شروع خودش بر میگرده و تغییر انرژی درونی صفر هست.

img405.png

img406.png

اگر فشار ثابت باشه

img409.png

img410.png

img411.png

کار خالص در واحد جرم هم به این صورت محاسبه میشه:

img412.png

بازده سیکل وابسته به دما:

img413.png

برای دماهای مختلف:

img416.png

img417.png

بازده ایده آل سیکل برایتون:

img419.png

• Like 3
لینک به دیدگاه

درود، دوست عزیز در صورتی که میخوای محاسبات دقیق راندمان رو داشته باشی باید شبیه سیکل بخار محاسبه کنی، یعنی فرض گاز کامل رو بذاری کنار و از جداول ترمودینامیکی هوا (برای کمپرسور) و محصولات احتراق (برای توربین گاز) استفاده کنی که البته خودم هم دنبال توابع محصولات احتراق (Flue Gas) هستم! اگر یافتی خبرش را بده! :hanghead:

• Like 2
لینک به دیدگاه
درود...

همانطور که خودتون گفتید سیکل برایتون برای محاسبه راندمان سیکل توربین گاز مورد استفاده قرار میگیره. این سیکل شامل چهار مرحله هست که در این تصویر نمایش داده شده است.

خیلی ممنون اما این محاسیات با تقریبه مثلا cp داخل سیکل ثابت نیست و تابع دماست :w16:

درود، دوست عزیز در صورتی که میخوای محاسبات دقیق راندمان رو داشته باشی باید شبیه سیکل بخار محاسبه کنی، یعنی فرض گاز کامل رو بذاری کنار و از جداول ترمودینامیکی هوا (برای کمپرسور) و محصولات احتراق (برای توربین گاز) استفاده کنی که البته خودم هم دنبال توابع محصولات احتراق (Flue Gas) هستم! اگر یافتی خبرش را بده! hanghead.gif

فعلا که پیدا نکردم :ws37:

• Like 2
لینک به دیدگاه

البته شاید نشه جداول محصولات احتراق رو پیدا کرد،

ولی جداول انتالپی هوا که هست! هم خود ون وایلن داره، هم نرم افزار ees !

• Like 2
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...