رفتن به مطلب

آنتی اکسیدانها و بسته بندی


Mahdi Eng

ارسال های توصیه شده

اثر آنتي اكسيدانها و مواد بسته بندي بر ماندگاري غلات صبحانه در اکثر کشورهای دنیا غلات به‌عنوان ماده اصلی غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرند. دانه‌های غلات ارزان‌ترین منبع تامین انرژی و پروتئین در در رژیم غذایی انسان هستند. امروزه غلات صبحانه‌ای به صورت فرآیند‌شده مورد استقبال زیاد مصرف‌کنندگان قرار گرفته است. به منظور افزایش ارزش غذایی غلات صبحانه‌ای مواد مختلفی مانند مغزهای بادام و گردو به آنها اضافه می‌شود. اما به علت حساسیت این مواد نسبت به عوامل مختلف، زمان ماندگاری محصول نهایی کاهش می‌یابد و بنابراین تولید‌کنندگان غلات صبحانه‌ای با انجام تحقیقات مختلف در پی طولانی ساختن زمان ماندگاری این محصولات با استفاده از راه‌حل‌های متفاوت هستند. افزودن آنتی‌اکسیدان‌ها به غلات صبحانه‌ای حاوی دانه‌های چرب، یکی از این راه‌حل‌هاست. زیرا این مواد می‌توانند مرحله فساد را به تاخیر انداخته یا از ایجاد طعم اکسیدی در ذرت، گندم، جو و جو دوسر جلوگیری کنند. آنتی‌اکسیدان‌ها همچنین می‌توانند در ترکیب فیلم‌های پلاستیکی برای پایداری پلیمر و حفاظت فیلم‌ها از دگراداسیون استفاده شوند. بیشتر آنتی‌اکسیدان‌ها باعث حفاظت دانه‌های غلات و مغزها می‌شوند. غلات صبحانه‌ای خشک اغلب توسط آنتی‌اکسیدان‌ها، به خصوص BHA، (Butylated hydroxyl anisole) و (Butylated hydroxyl toluene) پایدار می‌شوند. بسته‌بندی وسیله ایجاد شرایط محیطی صحیح برای حفاظت از مواد غذایی است. زیرا مواد غذایی به وسیله عوامل محیطی مختلف تحت تاثیر قرار می‌گیرند و از این‌رو نیازمند بسته‌بندی‌های متفاوتی هستند. مواد عمده بسته‌بندی برای غلات صبحانه‌ای پلیمرهای سنتتیک و آلومینیم فویل است. فایده اصلی آلومینیوم فویل قابلیت زیاد آن در جلوگیری از نفوذ رطوبت است که در صورت استفاده مناسب و صحیح از آن تقریبا به صفر می‌رسد. در مجموع نتایج آزمایش‌های به عمل آمده نشان داد آنتی‌اکسیدان‌ها به ویژه BHT 02/0 درصد و استفاده از بسته‌بندی آلومینیوم فویل بهترین نتایج را برای حفاظت از محصول ایجاد می‌کنند. زیرا آلومینیوم فویل علاوه بر جلوگیری از جذب رطوبت محصول را از نور که باعث کاهش اثر آنتی‌اکسیدان‌ها می‌شود نیز حفاظت می‌کند. توصیه کلی محققان این است که مغزهای مورد استفاده در غلات صبحانه‌ای باید با آنتی‌اکسیدان‌های مناسب عمل‌آوری و محصولات نیز در آلومینیوم فویل بسته شود تا از فساد آنها در طول مدت نگهداری جلوگیری شود.

 

 

 

منبع:http://iran-fik.blogfa.com/post-35.aspx

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...