masi eng 47044 اشتراک گذاری ارسال شده در 12 آبان، ۱۳۹۲ این ماهی از خانواده است که دارای ۲ جفت سبیلک، ودندانهای حلقی با فرمول ۳٫۱.۱-۱٫۱.۳ یا ۳٫۲.۱-۱٫۲.۳ میباشد. کپور معمولی فلسهایی درشت و باله پشتی ممتدی دارد. تعداد فلسهای خط جانبی در این ماهی ۳۲-۳۰ عدد میباشد. دهان آن کشویی بوده و قابل بیرون زدن است. کپور معمولی در حوضههای دریای خزر، رودخانه تجن و تمام حوضههای آبریز ایران پراکنش دارد. حداکثر طول در این ماهی ۱۵۰ و میانگین ۳۸ سانتی متر است. بدن این ماهی تا حدی دراز است و طول ۳ برابر ارتفاع میباشد. سر ماهی بزرگ و پوزه کند است. باله مخرجی کوتاهی دارد. در باله پشتی ۳ تا ۴ خار سخت و ۱۵(۱۶) تا ۲۱(۲۲) شعاع نرم و شاخه شاخه وجود دارد. در باله مخرجی نیز ۳ خار سخت و ۵ یا ۶ شعاع نرم شاخه شاخه دیده میشود. این ماهی همه چیز خوار بوده و از موجودات ریز بستر آب، کرمها، سختپوستان، نوزاد حشرات و حتی فضولات حیوانی و گیاهی، لاشه حیوانات، تخم ماهیان و حتی نوزادان خود را مصرف میکنند. در دمای کمتر از ۷ درجه سانتیگراد به صورت دسته جمعی به خواب زمستانی فرو میروند. در آب شیرین به سر برده و آبهای گرم، آرام و پوشیده از گیاه را دوست دارد. در میان کپور ماهیان میتوان ۴ نوع آن را بر حسب قرار گرفتن فلسها بر روی بدن از یکدیگر تشخیص داد: ۱)کپور فلسدار: که دارای بدنی کاملا پوشیده از فلس است. ۲) کپور آئینهای: که دارای فلسهای آئینهای شکل و نا مرتب است. ۳)کپور فلس یک ردیفی: که دارای یک ردیف فلس در امتداد خط جانبی بوده و همگی آنها به یک اندازهاند. ۴) کپور چرمی یا برهنه: که فاقد فلس و یا دارای تعداد کمی فلس است. گونههای پرورشدادهشده و رنگارنگ به نام کپور گلگون (کوی) معروفند. برخی از خانواده کپور که در ایران دیده شده اند : جنس : Carassius گونه: C.auratus نام محلی: سیم کپور – نام فارسی: کاراس جنس: Abramis گونه: A.brama orientalis نام محلی: سیم برگ – نام فارسی: سیم جنس: Aspius گونه: A.aspius نام محلی: ماش – نام فارسی: ماشماهی جنس: Barbus گونه: B.mursa نام محلی: قره بالیخ – نام فارسی: باربوس جنس: Varicorhinus گونه: V.Dapoeta نام محلی: زردپر جنس: Cyprinus گونه: C.carpio نام محلی: کپور – نام فارسی: کپور معمولی جنس: Ctenopharyngoden گونه: C.idella نام فارسی: کپور علفخوار (آمور) جنس : Hypophthalmichthys گونه: H.molitrix نام محلی: آزاد – نام فارسی: کپور نقرهای (فیتوفاگ) جنس : Aristiehthys گونه: A.nobilis نام محلی: سرگنده – نام فارسی: سرگنده غذای اصلی این ماهی موجوداتی است که در کف استخر زندگی میکنند مثل لارو و حشرات، کرمها. علاوه بر این از غذای دستی و کمکی هم از قبیل گندم، جو، سبوس گندم، آرد گندم، پودر ماهی، سبوس برنج، تفاله گوجهفرنگی، کنجاله سویا، تخم پنبه و باقی مانده سفره غذایی استفاده میکنند. اما در صید ورزشی میتوان از انواع بویله و طعمه های دیگر که در دسترس ماهی بوده است میتوان استفاده کرد . بر گرفته از سایت ویکیپدیا Click here to view the original image of 800x345px. لینک به دیدگاه
masi eng 47044 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 12 آبان، ۱۳۹۲ این گروه از ماهیان بطور عمده از چهارگونه تشكیل شده كه هر گونه دارای رژیم غذایی خاص می باشد. این گروه از ماهیان بیشترین استعداد رشد را در دمای 22 تا 30 درجه سانتی گراد دارند و بصورت توام و معمولا استخرهای خاكی با وسعت بیش از نیم تا یك هكتار پرورش می یابند . زمان مناسب برای پرورش این نوع ماهیان نیمه اول سال می باشد. ماهی کپورمعمولی :: مشخصات ظاهری : بدن فشرده ، پشت كمانی شكل ، باله پشتی بلند ، فلس ها درشت در قسمت پشت خاكستری تیره یا قهوه ای متمایل به زرد ، جوانب زرد طلایی می باشد . بخش پایینی باله دمی قرمز رنگ می باشد . :: عادات غذایی : همه چیز خوار است و عمدتاً از لارو حشرات ، تغذیه می كند . غذای دستی این ماهی بیشتر شامل سبوس ، غلات و انواع كنجاله ها می باشد . به طور كلی این ماهی كفزی خوار است . :: پرورش : میزان كشت آن در استخرهای پرورش ماهی 20-15 درصد كل ماهیان است . و طی یك دوره 6 ماهه می تواند به وزن 5/1 تا 2 كیلوگرم برسد . ماهی آمور(علفخوار) :: مشخصات ظاهری : شكل بدن تقریباً دوكی شكل ، فلس ها درشت ، رنگ بدن پشت خاكستری ، شكم خاكستری روشن می باشد . :: عادات غذایی : در مراحل لاروی از پلانكتونهای جانوری و به مرور با افزایش وزن از گیاهان آبزی نرم و سپس از همه نوع گیاه آبزی ، جلبك های ریسه ای و گیاهان عالی تغذیه می كند . :: پرورش : میزان كشت آن در استخرهای پرورشی 5-10 درصد از جمعیت كل ماهیان می باشد . Click here to view the original image of 800x348px. ماهی کپورنقره ای(فیتوفاک) :: مشخصات ظاهری : فلس ها كوچك ، بدن فشرده ، رنگ بدن سفید نقره ای می باشد . :: عادات غذایی : بطور كلی از پلانكتونهای گیاهی تغذیه می كند و جزء ***** كنندگان می باشد . :: پرورش : میزان كشت در استخرهای پرورشی ماهیان گرمابی 60-70 درصد می باشد . ماهی کپورسرکنده(بیگ هد) :: مشخصات ظاهری : سربسیار بزرگ ، بدن از طرفین فشرده ، در پشت و قسمت فوقانی سیاه و روشن طرفین و سطح شكمی سفید نقره ای می باشد . :: عادات غذایی : بچه ماهی از زئوپلانكتونها و به مرور از پلانكتونهای جانوری و پلانكتونها گیاهی بزرگ تغذیه می نماید . همچنین قابلیت استفاده از بقایای گیاهی پوسیده را دارد . :: پرورش : میزان كشت آن در استخرهای ماهیان گرمابی 7-3 درصد می باشد . لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده