رفتن به مطلب

ساخت دستگاه پوشش دهی ظریف در کشور


ارسال های توصیه شده

1869.jpg

محققان متالورژی کشورمان موفق به ساخت دستگاه پوشش دهی ظریف با استفاده از جرقه بین الکترود و زیر لایه شد.

از جمله ویژگی و کاربردها این دستگاه می‌توان به ایجاد پوشش با ضخامت بسیار کم در محدوده چند میکرومتر تا چند میلی متر، قابلیت تنظیم انرژی برای هر جرقه، محدوده فرکانس بسیار گسترده (50 تا چند کیلوهرتز)، ارزان بودن تجهیزات نسبت به لیزر، قابلیت حمل و نقل بسیار آسان، ایجاد پوشش‌های مقاوم به سایش، اصطکاک، خوردگی، سیکل گرمایی، خسارت‌های تابشی در صنایع هسته‌یی و تعمیر و بازیابی قطعات ارزشمند مانند پره‌های توربین در نیروگاه‌ها اشاره کرد.

 

محمد ابراهیم‌نیا، دانشجوی دکتری رشته مواد متالورژی دانشگاه تربیت مدرس و مجری این طرح در گفت وگو با ایسنا با بیان اینکه این پروژه در راستای تز دکتری وی از دو سال پیش آغاز شده است، اظهارکرد: این پروژه تاکنون حدود 20 تا 30 میلیون تومان هزینه دربر داشته است.

 

وی درخصوص جزییات این طرح اظهار کرد: مکانیزم پوشش‌دهی به روش دستگاه لایه نشانی ظریف بدین صوت است که با ایجاد جرقه بین الکترود و زیرلایه به واسطه وجود اختلاف پتانسیل بین این دو دراثر چرخش الکترود و برخورد تماسی، قسمتی از فلز ذوب شده در محل تماس الکترود به زیر لایه انتقال می‌یابد. همچنین در اثر برخورد، قسمت بسیار کوچکی از فلز به سرعت منجمد شده و ساختار انجمادی فوق سریع بر روی سطح ایجاد می‌شود. در ادامه فرآیند، لایه‌ای دیگر از فلز بر روی لایه ایجاد می‌شود و پوشش ضخیم می‌شود.

 

ابراهیم نیا درخصوص مزیت‌های این دستگاه، گفت:‌ ایجاد پوشش با ضخامت بسیار کم در محدوده چند میکرومتر تا چند میلیمتر، رقت بسیار کم آلیاژ پوشش با زیر لایه،‌ قابلیت تنظیم انرژی هر جرقه (حدود J 1.0)، محدوده فرکانس بسیار گسترده (50 تا چند کیلوهرتز)، امکان پوشش دهی هر نقطه دلخواه با پروفیل پیچیده، ارزان بودن تجهیزات نسبت به لیزر، قابلیت حمل و نقل بسیار آسان و همچنین کوچک بودن تجهیزات مربوطه و امکان کارکرد آسان و آموزش اولیه ساده به افراد برای کار از جمله مزیت های این طرح ‌می‌باشد.

 

وی از کاربردهای این دستگاه را ایجاد پوشش‌های مقاوم به سایش، اصطکاک، خوردگی، سیکل گرمایی، خسارت‌های تابشی در صنایع هسته‌یی، تامین و بازیابی قطعات ارزشمند در صنایع مهم مانند تعمیر پره‌ی توربین‌ها در نیروگاه‌ها عنوان کرد.

 

این دانشجوی دکتری دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه استاد راهنمای این تز دکتری، دکتر فرشید مالک، استادیار گروه مواد و متالورژی بوده است،‌ تصریح کرد:‌ دستگاه پوشش دهی ظریف با استفاده از جرقه بین الکترود و زیر لایه در حال حاضر آماده تجاری سازی است.

منبع: مجله بسپار

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...