رفتن به مطلب

اولين چيپس دنيا


ارسال های توصیه شده

اولين كسي كه سيب زميني سرخ كرده را تهيه كرد و به فروش رساند يك آشپز آمريكايي به نام توماس جفرسون بود البته در قرن هيجدهم. او از پاريس به آمريكا آمده بود، به اين دليل به سيب زميني‌هاي وي French Fry گفته مي‌شد، اما اشتباه نكنيد اين غذا ابداع آمريكايي‌ها است. در سال 1853 ميلادي، آشپزي آمريكايي - هندي به نام جورج كرام ابتكاري به خرج داد و در يكي از رستوران‌هاي نيويورك به جاي سيب زميني سرخ كرده، سيب زميني را به شكل چيپس هاي امروزي در منوي غذاي خود قرار داد. تردي اين سيب زميني‌ها موجب شد طرفداران زيادي را به سوي خود جلب كند. همين اشتياق مردم موجب تا‡سيس كارخانه‌هاي توليد چيپس در آمريكا شد. به طوري كه در سال 1920 سه كارخانه به صورت مكانيزه شروع به توليد چيپس كردند. جالب است بدانيد كه امروزه چيپس از پرطرفدارترين ميان ‌وعده‌هاي مورد علاقه آمريكايي‌ها است، و اهالي اين كشور از بزرگ‌ترين طرفداران چيپس در دنيا به حساب مي‌آيند. تنها تفاوتي كه صنايع چيپس امروز با قديم دارد آن است كه اين روزها كارخانجات توليد كننده چيپس به جاي سيب زميني‌هاي خام از سيب زميني هاي پوره شده استفاده كرده و آنها را به اشكال متنوعي عرضه مي‌كنند.

 

چيپس‌هاي خيانتكار‌

همانطور كه مي‌دانيد، مواد تشكيل دهنده چيپس، سيب زميني، نمك و روغن است. همه اين مواد انرژي بالايي دارند و از عوامل زمينه ساز چاقي به شمار مي‌آيند. حتي ممكن است در چيپس از سيب زميني‌هايي استفاده شود كه لكه‌هاي سبز رنگي داشته باشند. مطالعات نشان داده‌اند، سيب زميني‌هايي كه لكه‌هاي سبز يا جوانه دارند، داراي تركيبي سمي به نام هستند كه وجود آن در بدن عامل بروز بيماري‌هاي گوارشي و حتي بيماري‌هاي عصبي ا‌ست. به‌علاوه، امكان دارد كه در تهيه چيپس از روغن‌هايي استفاده شود‌ كه اسيدهاي چرب ترانس‌شان بالا باشد. محققان عقيده دارند مصرف اين نوع روغن ها يكي از عوامل گسترش بيماري هاي قلبي و عروقي ا ست.

و اما نمك چيپس. به گفته محققان، يك سوم از بيماران مبتلا به پرفشاري خون مي‌توانند با محدود كردن سديم دريافتي از طريق نخوردن غذاهاي شور از شدت بيماري خود بكاهند. جالب است بدانيد كه سيب زميني ذاتاً پتاسيم بالايي دارد و در عين حال كم سديم است. پس مي بينيد كه خود سيب زميني از عوامل كاهنده فشار خون است اما نمك زيادي كه در تهيه چيپس آن به كار برده مي‌شود اين اثر را به زياني مضاعف تبديل مي‌كند. با وجود تمام اينها، يكي از بزرگ‌ترين مشكلات چيپس‌هاي امروزي وجود تركيبي سرطان‌زا به نام است. محققان عقيده دارند، اين تركيب اغلب درون محصولا‌تي كه حرارت زيادي مي‌بينند، يافت مي‌شود. اين تركيب به طور قطع سرطان‌زا بوده و از اين طريق نيز چيپس‌ها مي‌توانند به سلامت افراد صدمه وارد آورد.

 

سيب زميني‌هاي مهربان

اغلب متخصصان تغذيه به بچه‌هاي كم اشتها و لاغر توصيه مي‌كنند كه در ميان وعده ها از سيب زميني سرخ كرده استفاده كنند. در صورتي كه در تهيه چيپس ها همه استانداردهاي تغذيه‌اي رعايت شود، مي‌توان از آنها نيز به عنوان يك منبع انرژي فوق العاده استفاده كرد. امروزه حتي در تهيه چيپس‌هاي رژيمي از روغن‌هاي رژيمي استفاده مي‌شود.

اين روغن‌ها انواع گوناگوني دارد به طوري كه برخي مانند قابل هضم بوده، هر يك گرم آن، يك كيلوكالري انرژي آزاد مي‌كند و برخي ديگر مانند غير قابل هضم هستند و بدون توليد كالري از بدن دفع مي‌شوند.

جالب است بدانيد كه در هر 100 گرم از يك سيب زميني 70 كالري انرژي وجود دارد. اين ماده غذايي در ميان غلات جاي گرفته و مانند نان، پر كالري است. طبق مطالعات انجام شده سيب زميني از تمامي غلا‌ت پر كالري‌تر بوده و داراي 16 گرم كربوهيدرات در هر 100 گرم است. پس مي توان آن را در رژيم غذايي افراد لاغرو كساني كه به انرژي بيشتري نيازدارند مانند نوجوانان، زنان باردار و شيرده و حتي ورزشكاران گنجاند.

 

يك ميان وعده سالم

يكي از پيشنهاداتي كه براي تهيه چيپس‌هاي سالم ارائه شده استفاده از ماكروويو است. در اين روش از انواع ادويه، نمك و يا سبزيجات معطر استفاده مي‌شود، بدون آنكه ذره‌اي روغن به كار رود. اين روزها در آمريكا در برخي از رستوران‌هاي كوچكي كه چيپس‌شان را خودشان تهيه مي‌كنند، از اين روش استفاده مي‌شود.

آنها براي تهيه چيپس‌هايشان، سيب ‌زميني‌هاي با پوست را به شكل حلقه‌هاي بسيار نازكي در‌مي‌آورند، آنگاه در ظروف نشكن مي‌چينند، البته قبل از اين كار كمي روغن در ته ظرف مي‌ريزند و سپس سيب‌زميني‌ها را نمك زده و در مدت 3 تا 4 دقيقه در حرارت ماكروويو قرار مي‌دهند. اين روش بسيار سريع بوده و در طعم محصول هيچ تغييري ايجاد نمي‌‌كند.

با در نظر گرفتن چند نكته نظير بكار بردن روغن هاي سرخ كردني كه در برابر حرارت بالا پايدار هستند، استفاده هر چه كمتر از نمك‌ها، بكار بردن انواع ادويه‌ها و دقت در انتخاب سيب زميني‌هاي تازه، نه تنها اين ميان وعده مضر نيست بلكه مي تواند جزء بهترين‌ها و سالم ترين‌ها باشد. ما نيز در انتظار اين محصول با تمام اين ويژگي‌ها هستيم

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...