رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

ادویه و سبزی‌های معطر مفیدند

 

اضافه ‌کردن ادویه‌جات و سبزی‌های معطر به رژیم غذایی می‌ تواند برای سلامت شما مفید باشد.

 

انواع ادویه و سبزی معطر

به گزارش دکتر سوزانا زیک، متخصص طب طبیعی و پژوهشگر نظام بهداشتی دانشگاه میشیگان "افزودن این گیاهان معطر به غذاها می ‌تواند به حفظ وزن طبیعی کمک ‌کند. به علاوه آنها می ‌توانند به پیشگیری از برخی سرطان‌ها، کاهش فشارخون و کنترل قند خون کمک کنند و نیز سلامت قلب و عروق را بهبود بخشند."

 

استفاده از این گیاهان معطر به جای چاشنی‌های معمول که حاوی قند ،نمک و چربی هستند، می ‌توان هم به حفظ سلامتی کمک کرد و هم به غذا رایحه بخشید.

 

10 نکته برای انتخاب بهترین گیاهان معطر

 

دکتر زیک این 10 نکته را برای انتخاب بهترین گیاهان معطر توصیه می‌ کند:

به جای نمک از گیاهان معطر استفاده کنید.

 

گیاهان معطری مانند مرزنگوش، آویشن، رزماری، جعفری و سیر می ‌توانند رایحه‌ طبیعی غذاها را بیرون بکشند.

از سیر تازه استفاده کنید.

 

سیر می ‌تواند فشار خون و کلسترول را پایین بیاورد.

دکتر زیک می گوید: "برای به دست آوردن حداکثر منافع، لازم است دست کم سه پَر سیر متوسط تازه در روز مصرف کنید. سیر خشک یا سیری که مدت‌ها مانده باشد، خواص خود را از دست می‌ دهد."

• رزماری بخورید.

 

رزماری حاوی مواد آنتی ‌اکسیدان است که تصور می ‌شود حافظه را بهبود بخشد و احتمالاً به پیشگیری از سرطان کمک کند.

• با کمک ریحان، مرزنگوش و رزماری با سرماخوردگی مبارزه کنید.

 

اسانس‌های روغنی موجود در این گیاهان ممکن است بتواند در مبارزه با سرماخوردگی و آنفلوآنزا به شما کمک کند.

• سرفه مزمن را با آویشن درمان کنید.

 

زیک می‌گوید: "منافع بهداشتی آویشن بی ‌نظیر هستند. این گیاه به طور سنتی برای درمان سرفه و حتی سیاه‌ سرفه استفاده می‌ شده است."

• برای کمر درد زردچوبه بخورید.

 

پژوهشگران دریافته‌اند که ماده‌ای به نام کورکومین curcumin که در زردچوبه یافت می ‌شود، دارای خواص ضد التهابی است. زردچوبه هم می‌ تواند به تنهایی و هم با ادویه کاری مورد استفاده قرار گیرد.

• با کاری با سرطان بجنگید.

 

همچنین معلوم شده است که کورکومین باعث کوچک ‌شدن پولیپ‌های روده بزرگ پیش‌-سرطانی می‌ شود.

• از ادویه های‌ گرم برای کاهش فشار خون استفاده کنید.

 

ادویه گرم مانند زنجبیل، جوز بویا، دارچین، فلفل شیرین، فلفل سیاه و فلفل قرمز باعث حرکت خون از قسمت‌های مرکزی بدن به پوست می ‌شوند. به گفته دکتر زیک این وضعیت باعث می‌ شود خون به صورت یکنواخت ‌تر در سراسر بدن پخش شود و ممکن است فشار خون بالا را نیز کاهش دهد.

• برای تسکین معده زنجبیل بخورید.

 

موادی به نام جینجرول‌ها که در زنجبیل وجود دارند می توانند به کنترل تهوع کمک کنند.

• شکر را با ادویه جایگزین کنید.

 

ادویه‌جاتی مانند دارچین و جوز بویا را به جای شکر، برای شیرین کردن تنقلات استفاده کنید.

لینک به دیدگاه
  • 1 سال بعد...

گیاهی دارویی است از تیره نعناع که درختچه‌ای کوتاه و پر شاخه‌است که برگهای نازک و متقابل دارد .دارای گل‌هایی سفید و چتری و منفرد است. گونه‌های مختلفی از آن در کوهستان‌های ایران میروید که نام‌های گوناگونی دارد و در منطقه خوروبیابانک به اوشون معروف است

 

 

خواص دارویی:

 

از مهمترین خواص دارویی آن می توان به ضد عفونی کننده، هاضم غذا، ضد سرفه، ضد بو، ضد تشنج، چاشنی غذا و غیره اشاره کرد .جوشاندهٔ این گیاه در درمان پیچش روده و اسهال موثر است. آویشن عامل تصفیه کننده خوبی بوده و در درمان بیخوابی و امراض جهاز هاضمه مفید است. اگر ۵ تا ۱۰ گرم اویشن را در یک لیتر ابجوش دم کرده و با کمی عسل به بیماران مبتلا به تنگی نفس و کلیه و مثانه و درد مفاصل و سیاتیک و خونریزیهای رحم و ترشحات غیر طبیعی زنان بدهید در دفع بیماری انها موثر واقع خواهد شد.

 

آویشن ضد تشنج وضد صرع و ضد نفخ هم است و برای تقویت بینایی و معده مفید است. دم کرده آن برای درمان نفخ شکم و انواع سو هضم و اسهال و اختلالات روده و قاعدگیهای سخت موثر و مفید است.

کسانیکه روماتیسم دارند و یا مبتلا به ورم مفاصل شده اند می توانند به آسانی خود را با ضماد آویشن کوهی تازه معالجه کنند و برای این کار باید گل و برگ آویشن را در ظرفی بریزند و روی حرارت قرار دهند و آنرا تا گرم آست روی ناحیه ای که درد می کند بگذارند وببندند.

در ضمن برای بر طرف کردن تلخی دم کرده جوشانده 'گل آویشن کوهی می توانید از عسل استفاده کنید.

 

برای جلوگیری از ریزش مو ۲۰ گرم اویشن را در یک لیتر اب جوشانده ان را هرچند روز یک بار به سر بمالید.

ضمنا در خوردن اویشن نباید زیاده روی کرد زیرا باعث بروز البومین در ادرار میشود

مواد مؤثره آویشن باغی خلط آور بوده و برای معالجه سرفه مورد استفاده قرار میگیرد. از تنتور و عصاره‌های الکلی پیکررویشی این گیاه برای معالجه سرفه، گلودرد، برونشیت و آسم استفاده فراوان میشود

 

اگر سه بار در روز 1تا 4 گرم پودر را به صورت گياه خشك يا دم كرده مصرف كنيد علاوه بر رفع سرفه دردرمان نفخ معده موثر است و همچنین خلط آور، ضد قارچ و در رفع شب ادراري در كودكان موثر بوده و دهان شويه موثری مي‌باشد.

 

دم کرده آویشن كاهنده فشار خون است ولی در مصرف دراز مدت آن احتياط ضروري است و عصاره آن به تنهايي و به صورت رقيق نشده نبايد مورد مصرف قرار گيرد.

 

 

508thyme_photo.jpg

 

 

 

 

 

 

 

  • Like 1
لینک به دیدگاه
  • 1 سال بعد...

آیا هیچ ماده غذایی طبیعی وجود دارد که بتواند سرعت متابولیسم ( سوخت و ساز ) بدن را افزایش دهد ؟ بله سعی کنید زنجبیل را در رژیم غذایی خود وارد کنید . این ماده گیاهی در بسیاری از کشورهای آسیایی بعنوان چاشنی و ادویه به وفور مورد استفاده قرار می گیرد و در ایران هم رایج است . ولی شاید آنچه بسیاری از بدنسازان ندانند این است که زنجبیل فواید بیشماری برای بدن دارد .

 

تحقیقات نشان داده این ماده که در طب سوزنی کشورهای شرقی شهرت خاصی دارد دارای خصوصیات متعددی است . زنجبیل بعنوان ضد التهاب شناخته می شود ، از بیماری های مرتبط با سوء هاضمه ممانعت می کند و برای درمان اسهال ، حالت تهوع و حتی درد دندان مورد استفاده بوده ، بعلاوه کاربرد در درمان بیماری های متعدد دیگر .

در این میان ، گزارش شده که زنجبیل بعنوان آنتی اکسیدان و ماده ترموژنیک هم عمل می کند . همین خاصیت ترموژنیک است که برای بدنسازان بیشترین اهمیت را دارد ، به این دلیل که مواد ترموژنیک از طریق سوزاندن کالری و چربی بیشتر ، دمای بدن را افزایش می دهند. زنجبیل در فرم های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد . از جمله به شکل خام ، ترشی ،خشک شده ، عصاره مایع ، و حتی شربت زنجبیل .

مطالعه ای نشان داد که خصوصیات ویژه ای که هم در زنجبیل تازه و هم خشک شده دیده می شود ( این تحقیق بر روی ترشی آن انجام نشده ) باعث می شود بافت عضلات از اکسیژن بیشتری استفاده کند ( که این در طول سوختن چربی توسط عضلات رایج است .همزمان زنجبیل باعث افزایش جریان خون در عضلات و تولید اسید لاکتیک می شود . تا این لحظه تحقیق مشخصی نشان نداده که فرمی از زنجبیل دارای خواص ترموژنیک قوی تری نسبت به انواع دیگر باشد . ولی به هر حال عصاره مایع زنجبیل دارای بالاترین مقدار مواد فعال موجود در آن است و البته گرانتر از فرم های دیگر .

زنجبیل طعم غذاهای شما را بهبود می دهد و چربی سوزی را تحریک می کند . اما اگر می خواهید خاصیت تقویت کنندگی زنجبیل بر سوخت وساز را باز هم افزایش دهید سعی کنید همزمان از سیر هم استفاده کنید .

این دو خواص یکدیگر را تقویت می کنند و گزارش شده که بر کاهش سطح چربی های خون هم موثر تر از زمانی هستند که به تنهایی مصرف می شوند به این منظور ۲۵۰میلی گرم عصاره استاندارد زنجبیل ( حاوی بین ۵ تا ۲۰ درصد جینجرول ) و ۴۰۰میلی گرم عصاره استاندارد سیر ( حاوی ۴ میلی گرم آلیسین ) دو یا سه مرتبه در روز مصرف کنید.منبع : مجله Muscle & Fitness

لینک به دیدگاه

زنجبیل اصالتاً یک گیاه چینی و هندی است و در این کشورها در طول بیشتر از ۴۰۰۰ سال در پخت و پز غذا مصرف شده است. از آنجا که مردم علاقه وافری به طعم تند و بوی معطر آن داشته اند و نوعی خاصیت گرمایی داشته و برای درمان درد معده مؤثر بوده است، کاشفان و جهانگردان در سرتاسر نقاط گرمسیری آن را کشت داده اند.

ریشه این گیاه در درمان سرگیجه، تعریق، تهوع و استفراغ ناشی از بیماریهای حرکتی یا دریازدگی مؤثر واقع میشود. این گیاه همچنین گلودرد، سردردها، پاره ای از انواع دردهای قاعدگی و آرتریت و تب و درد ناشی از انواع سرماخوردگیها و آنفلونزا را درمان می کند.

معرفی گیاهساقه های ریشه دار زنجبیل عبارت از دکمه ای به هم پیچیده، ضخیم و قهوه ای روشن است که می توانید از بازار محلی نیز آنرا تهیه کنید. از آنجا که زنجبیل نوعی گیاه زیرزمینی است لذا ساقة ریشه دار این گیاه بخشی از ساقه اصلی است که برحسب انفاق در زیرزمین رشد و نمو پیدا می کند. ریشه اصلی این گیاه از گره های موجود روی ساقه های ریشه دار آن نمو می کند. بالای سطح زمین ساقه های ۱۲ اینچی دارای برگهای طولانی، باریک، کج و معوج و سبز با گلهای سفید و سبز مایل به زرد قرار دارد.

ترکیبات گیاه

فرآورده های حاصله از زنجبیل از ریشه تازه یا خشک آن یا از طریق تقطیر روغن از ساقه آن تهیه میشود.

اشکال موجودپس از قطع ساقة ریشه دار این گیاه، مواد شیمیایی فعال موجود در گیاه از قبیل “زینجیبرن”، “بنزابولن”، “جینجرول”، “شوقول” خاصیت ذاتی خود را از دست می دهند. شرکتهای دست اندرکار و فعال در زمینه فرآورده های گیاهی، زنجبیل را به صورت عصاره، تنتور، انواع کپسول یا روغن آن عرضه می کنند تا از زایل شدن این مواد شیمیایی جلوگیری شود. بنابراین فرآورده هایی را مصرف کیند که به وضوح در برچسب خودش میزان زنجبیل مورد مصرف شما را ذکر کرده باشد.

می توانید ریشه زنجبیل تازه را نیز بخرید، و با دکم کردن تکه های آن به اندازه نصب کف دست یا با نصف قاشق چیاخوری دکمه رنده شده، شسته شده و پوست دار در آب گرم یا با ریختن نیم لیتر آب جوش روی ۳۰ گرم ساقه ریشه دار، چای زنجبیل درست و مصرف کنید. برای اینکار بگذارید چای مورد نظر به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد و سپس روزانه دو لیوان از آنرا میل کنید. دیگر منبع مناسب تهیه زنجبیل همانا زنجبیل کریستال شده است. لیکن فریب لایه پوششی قندی آن را نخورید. چون زنجبیل کریستال شده مزة تندی دارد.

نحوه مصرفنحوه مصرف فرآورده های زنجبیل به سلیقه شخصی شما و آنچه شما را آزار می دهد، بستگی دارد. در کل، نباید روزانه بیشتر از دو تا چهار گرم زنجبیل مصرف کنید، چرا که علاوه بر میزان زنجبیلی که مصرف می کنید ممکن است مقداری از این ماده را نیز ازطریق برنامه غذایی (یعنی از موادی نظیر آبجو زنجبیل، نان شیرینی زنجبیل دار، نان زنجبیل دار یا مواد غذایی مخلوط و سرخ شده) جذب کنید.

اگر زنجبیل تازه مصرف می کنید، حتماً مقدار مصرفی را وزن کنید تا تقریباً دریابید که چه حدی از آن معادل ۲ تا ۴ گرم است.

برای درمان، تهوع، گاز معده یا سوء هاضمه روزانه ۲ تا ۴ گرم ریشه تازه (معادل ۰/۲۵ تا ۱ گرم پودر ریشه) یا ۱/۵ تا ۳ میلی لیتر تنتور آنرا مصرف کنید.

برای پیشگیری از استفراغ، هر ۴ ساعت یک گرم پودر زنجبیل (نصف قاشق چایخوری) یا معادل آن یا روزانه سه بار دو عدد کپسول زنجبیل(یک گرم) مصرف کنید. البته می توانید یک تکه ۸ گرمی زنجبیل تازه را نیز بجوید.

برای بیماریهای ناشی از سرماخوردگی، تب ناشی از آنفلونزا، گلودرد، گرفتگیهای ناشی از قاعدگی یا سردرد، دو قاشق غذاخوری از دم کرده زنجبیل یا چندین ورق از ساقه ریشه دار تازه آنرا بخور دهید. برای درمان درد ورم مفاصل از آب، عصاره یا چای زنجبیل تازه به میزان روزانه ۴ گرم مصرف کنید یا روغن آنرا روی مفصل دردناک بمالید یا ریشه تازه آنرا در ضماد داغ یا گازهای ضمادی قرار دهید و روی نقاط دارای درد بگذارید.

نکات احتیاطیانجمن فرآورده های گیاهان دارویی آمریکا ریشه زنجبیل تازه را از نظر درجه بندی سلامتی و بی خطری در ردیف اول قرار داده است لذا زنجبیل گیاهی بی خطر و وسیع الطیف است. با این وجود میزان تجویزی آن باید رعایت شود. انجمن آمریکایی مذکور ریشه زنجبیل خشک را در مرتبة دوم سلامتی و بی خطری قرار داده است و توصیه می کند که از مصرف آن در طول بارداری اجتناب گردد.

برخی از زنان برای رهایی از علایم بیماری صبح دم از زنجبیل استفاده می کنند لیکن مصرف زنجبیل برای این هدف بحث انگیز است. برای رعایت اصول ایمنی و سلامتی هرگز نباید بیش از میزان معمولی آن مصرف گردد. زنجبیلی که به عنوان بخشی معمولی از برنامه غذایی فرد مصرف می شود بی خطر تلقی می شود.

اگر از سنگ صفرا رنج می برید، از مصرف زنجبیل بپرهیزید. هر چند که مصرف زنجبیل معمولاً فاقد عوارض جانبی است، اما مصرف بیش از حد آن می تواند سبب گرمازدگی جزیی گردد.

تداخل های احتمالیاگر داروهای تهیه شده از سیر یا داروهای ضد انعقادی نظیر وارفارین یا داروهای مربوط به درمان دیابت مصرف می کنید و می خواهید جهت پیشگیری از بیماری مسافرت، سرگیجه، میگرن، گرفتگیهای رحمی یا ورم مفاصل زنجبیل مصرف کنید، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید. هر چند هیچ مطالعه ای تداخل این گیاه دارویی را با سایر داروها نشان نداده است، لیکن این خطر وجود دارد که زنجبیل اثرات برخی از این داروها را خنثی و یا تشدید کند.

منبع : پارسی طب

لینک به دیدگاه

خردل که طعم دهنده اغلب فرآورده های گوشتی است، یکی از پرطرف دارترین چاشنی ها به حساب می آید. به گزارش سایت «Readers digest» ، این چاشنی را با ساندویچ، همبرگر، استیک و سالاد می توان استفاده کرد. اما آن چه که اغلب ما نمی دانیم این است که خردل فقط طعم دهنده نیست بلکه خواص دیگری نیز دارد. خردل را می توان برای پیش گیری و یا تسکین بیماری ها، استفاده آرایشی یا بوگیر به کار برد. در این مطلب به چند نکته برای استفاده از خردل اشاره خواهیم کرد.

▪ تسکین گلودرد: کمی پودر خردل را با کمی آب لیمو ترش، یک قاشق مرباخوری نمک، عسل و نصف لیوان آب گرم مخلوط کرده و بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه بماند و بعد غرغره کنید تا گلو باز شود. تاثیر این محلول تا چند روز محسوس خواهد بود. در صورت بازگشت گلودرد، این عمل تکرار شود. ▪ بوگیر بطری ها: برای از بین بردن بوی مواد قبلی موجود در بطری کمی پودر خردل و آب داغ در بطری بریزید و محکم هم بزنید و سپس بشویید. این عمل بلافاصله بو را از بین خواهد برد. ▪ رفع احتقان خلط سینه: بنا به دلایل ناشناخته خردل خلط به وجود آمده را از بین می برد. به جای استفاده از داروهای موضعی، کمی پودر خردل روی سینه خود بمالید و سپس پارچه خیس شده در آب داغ را روی آن قرار دهید. مطمئن باشید در عرض چند دقیقه احساس بهتری پیدا خواهید کرد. این کار برای کمردرد و سینوزیت نیز مفید است. ▪ ماسک زیبایی:خردل علاوه بر بهبود طعم غذا، تاثیر مثبتی روی پوست به ویژه صورت دارد. مایه تهیه شده از خردل و کمی آب را روی پوست بمالید و پس از چند دقیقه بشویید، پوست صورت را نرم و شاداب خواهد کرد. البته این ماسک برای پوست های خیلی حساس توصیه نمی شود. ▪ تسکین دهنده عضلات: اغلب ورزشکاران و افراد مسن از سفتی و خستگی عضلات شکایت دارند. در چنین مواردی در آب حمام کمی پودر خردل و سولفات منیزیم بریزید تا این درد را از بین ببرد. ▪ تسکین خستگی پا: روز پر مشغله می تواند موجب خستگی و درد پا شود. خوب است با پاشویه حاوی خردل این خستگی را رفع کنید. ۲ قاشق مرباخوری پودر خردل را با کمی آب داغ مخلوط کنید و به مدت نیم ساعت پاها را درون آن قرار دهید این زمان برای از بین بردن درد پا کافی است. ▪ درمان کمر درد: کمردرد می تواند بسیار آزاردهنده باشد و حرکت بدن را محدود و دردآور بکند. درد آرتروز و درد پیچ خوردگی را با حمام ۲۰ دقیقه ای آب داغ حاوی ۲۲۴ گرم پودر خردل برطرف کنید و یا کاهش دهید. ▪ پیشگیری از رشد علف هرز: طبق گفته محققان، مواد رها شده از دانه های خردل سفید درون خاک مانع رشد علف هرز و یا گیاهان مزاحم دیگر می شود. یک مشت دانه خردل در باغچه به طور پراکنده بریزید. اگرچه علف هرز در می آید اما به طور چشمگیری مقدارآن کمتر خواهد بود. قبل از استفاده از دانه خردل سفید خوب تحقیق کنید زیرا که دانه خردل برای برخی گیاهان می تواند مضر باشد.

▪ نرم کننده و حالت دهنده مو: روغن خردل برای درمان موهای آسیب دیده بسیار عالی است. مقدار زیادی روغن در کف دست بریزید و کف دست را به هم بمالید و سپس موها را خوب ماساژ دهید. روغن مدت ۸ ساعت روی مو بماند و بعد با شامپو و نرم کننده بشویید. روغن خردل به موها نرمی و شادابی می بخشد.

لینک به دیدگاه

اخیراً كارشناسان دریافتند كه زنجبیل مى تواند سلول هاى سرطانى را از بین ببرد. این مطالعات نشان داد ادویه جات خواصى دارند كه مانع از مقاومت سلول ها در برابر درمان ها مى شود و جلوى مقاومت سلول هاى سرطانى را مى گیرد.

علاوه بر این، زنجبیل باعث كنترل تورم و التهاب ها و بهتر شدن حالت استفراغ و تهوع مى شود. اما زنجبیل بیش از همه باعث مرگ سلول هاى سرطانى تخمدان مى شود.سلول ها به دو صورت مى میرند:1) اپاپتوسیس «apoptosis» كه در حقیقت خودكشى سلول هاست.

۲) «اتوپگى» autophagy كه در حقیقت یك نوع خودهضمى سلول هاست. در اغلب بیماران مبتلا به سرطان تخمدان كه بیمارى مجدداً عود مى كند، بدن در مقابل شیمى درمانى هاى معمول مقاومت نشان مى دهد كه در این نوع شیمى درمانى مرگ سلول ها از نوع «اپاپتوسیس» است، اما زنجبیل مى تواند باعث مرگ سلول ها ازنوع «اتوپگى» شود كه در كنار نوع اول باعث از بین رفتن مقاومت در برابر شیمى درمانى مى شود. بنابراین پزشكان به این افراد خوردن زنجبیل را توصیه مى كنند.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

رازیانه : مغز را فعال می کند- دردهای مفاصل را برطرف می کند. زردچوبه :مزه مزه کردن محلولی از ان ورم لثه و پیله را بهبود می بخشد. زعفران : از کرم خوردگی دندان جلوگیری می کند خاصیت ضد سرطانی دارد. اویشن : جهت رفع ریزش مو - پایین اورنده اوره و رفع چربی. دارچین : برای بهبود بیماران ی که از قند خون رنج میبرند مفید است .روزانه 1تا2 قاشق چایخوری. هل : ضد نفخ - بادشکن - برای زدودن بوی بد عرق6 الی 7 گرم انرا همراه با پوسته اش به صورت دم کرده به مرور بنوشید . زنجبیل : داروی مسافرت - ضد تهوع و دریازدگی. icon_gol.gif

لینک به دیدگاه

درخت ميخك بومي جزائر اندونزي و اقيانوسيه است و بعلت زيبايي خاصي كه دارد امروز در بيشتر نقاط دينا بعنوان درخت زينتي پرورش داده مي شود . البته در مناطق سردسير اين گياه در گلخانه و گرم خانه نگهداري مي شود .در قديم الايام ميخك ادويه اي گران قيمت بوده كه تنها پادشاهان و ثروتمندان مكي می توانستند از آن استفاده كنند

ميخك درختي است كوچك و مخروطي شكل كه برگهاي آن هيچ وقت زرد نمي شود ودر تمام طول سال سبز است . ارتفاع اين درخت تا 10 متر مي رسد . برگهاي آن نوك تيز و بيضوي و دم برگهاي آن قرمز رنگ است و به درخت زيبايي مخصوصي مي دهد

گلهاي ميخك كوچك و مجتمع بصورت خوش هايي شامل 10 تا 25 گل مي باشد .

وجه تسميه اين درخت بدين دليل است كه غنچه هاي خشك شده آن كه كوچك و بطول يك سانتي متر است بشكل ميخ كوچك مي باشد .

خواص داروئي:

ميخك يعني خشك شده غنچه درخت ميخك از دو هزار سال پيش بعوان ادويه بكار مي رفته است . ميخك از نظر طب قديم ايران خيلي گرم و خشك است و داراي خواص بسياري است .

1)براي رفع دندان درد و گوش درد يك قطره از اسانس ميخك و يا روغن آنرا روي دندان بماليد و يا در گوش بچكانيد .

2)ميخك تقويت كننده مغز مي باشد و كسانيكه حافظه ضعيف دارند بايد از دم كرده ميخك استفاده كنند.

3)ميخك از سرطان جلوگيري كرده و حتي درمان كننده سرطان مي باشد .

4)براي رفع سردرد مفيد است

5)در برطرف كردن فلج و لقوه موثر است

6)ضعف اعصاب را درمان مي كند

7)براي رفع تنگي نفس مفيد است

8)كسانيكه مبتلا به بيماري وسواس هستند براي درمان آن بايد ميخك بخورند

9)مقوي معده و جهاز هاضمه است

10)كبد و كليه را تقويت مي كند

11)***كه را برطرف مي كند

12)براي تقويت نيروي جنسي سرد مزاجان مفيد است بدين منظور بايد 2 گرم از پودر ميخك را با شير مخلوط كرده و هر روز بمدت يك هفته از آن استفاده كرد

13)كسانيكه قطره قطره ادرار مي كنند براي درمان آن بايد چاي ميخك بنوشند

14)ميخك اشتهاآرو است

15)بدن را تقويت مي كند

16)براي ترميم قرنيه چشم و برطرف كردن لكه در چشم ، مي توان چند قطره از محلول آبي ميخك در چشم بچكانيد .

17)ميخك تب بر است

18)ميخك كرم كش است و داروهاي كرم كش داراي ميخك مي باشند

19)براي گردش خون و قلب مفيد است

20)اسهال و دل درد را تقويت مي كند

21)براي درمان كمردرد ، چاي ميخك و يا دو قطره اسانس ميخك را با آب گرم و يا چاي مخلوط كرده و بنوشيد .

22)نوشيدن يك فنجان چاي ميخك بعد از غذا گاز و درد معده را از بين مي برد

23)استفاده از ميخك گرفتگي عضله را از بين مي برد .

لینک به دیدگاه

فلفل یا پلپل سیاه

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
خشک شده تیره رنگ گیاه
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
است.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
گیاه فلفل بومی جنوب
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
است. فلفل یا پلپل سیاه (nigrum پیپر) گیاه رونده گل دهنده ای از خانواده Piperaceae، که برای میوه آن کشت می شود، که معمولا به صورت خشک به عنوان ادویه و چاشنی استفاده می شود. میوه آن، که به صورت خشک شده به دانه فلفل معروف است، در حدود 5 میلی متر (0.20 اینچ) قطر دارد، کاملا بالغ آن قرمز تیره است ومثل همه میوه های گوشتدار(مثل گیلاس)، شامل یک دانه تکی است. دانه های فلفل و پودر فلفل که حاصل آسیاب آنهاست، ممکن است صرفا به عنوان فلفل یا دقیق تر به عنوان فلفل سیاه، فلفل سفید و یا فلفل سبز شناخته شوند. دانه های فلفل سبز در واقع دانه های فلفل سیاه نابالغند. فلفل سیاه بومی کشور هندوستان است و بطور گسترده در آنجا و در جاهای دیگر مناطق گرمسیری کشت می شود. ویتنام در حال حاضر، با تولید %34 محصول فلفل جهان در سال 2008، بزرگترین تولید کننده و صادر کننده فلفل است. فلفل خشک آسیاب شده از دوران باستان برای طعم آن و به عنوان دارو استفاده می شود. فلفل سیاه بالاترین رده را در داد و ستد ادویه در جهان برخورداراست و یکی از رایج ترین ادویه جات اضافه شونده به غذاهای اروپایی و مانند آن است. تندی فلفل سیاه بخاطر ماده شیمیایی piperine است و تقریبا روی همه میزهای شام در جهان صنعتی، در کنار نمک طعام یافت می شود.

فلفل قرمز (به

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
: Chili pepper) میوه گیاهی از
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
است که عضوی از خانواده
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
می‌باشد. فلفل قرمز از
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
می‌آید. بعد از
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
، تیپ‌های گوناگونی از فلفل قرمز در سراسر دنیا برای استفاده خوراکی و پزشکی پرورش پیدا کرد.

زیره دانه‌ای معطر و ضدنفخ است که در

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
کاربرد دارد و در دو نوع
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
(Cumin) و
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
(Caraway) وجود دارد که دومی به "زیره ایرانی" معروف است.

دانه‌های زیره با چوب، کوبیده می‌شد. این دانه به صورت خودرو در

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
،
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
،
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
،
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
،
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
،
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
،
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
،
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
،
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
،
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
،
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
رشد می‌کند. این دانه در
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
به صورت خودرو رشد نمی‌کند اما در زمان گذشته در آنجا زراعت می‌گردید. بیشترین زیره در ایران، در شهر
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
رشد می‌کند.

جویدن مقداری زیره برای از بین بردن

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
، بوی
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و بوی
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
بسیار مفید است.

 

 

 

  • برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

     
    دانه‌های زیره سیاه
  • برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

     
    دانه‌های زیره سبز

 

 

  • زیره.

 

 

  • سُماق درختچه ایست کوهستانی که
    برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
    خوشه‌ای دارد و میوه‌ٔ آن پس از کوبیده شدن به عنوان چاشنی، همراه با غذاهایی همچون
    برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
    استفاده می‌شود.
    گیاه سماغ از راسته
    برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
    (Sapindales)، تیرهٔ پسته (Anacardiaceae) است.
    سماغ در قدیم سماک نیز تلفظ می‌شده.[
    برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
    ] درختچه سماغ در شمیران، تفرش خراسان، قم، محلات، شیراز، رودبار، تبریز، و باغات اقلید و بعضی از کشورهای خاورمیانه می روید. سماغ برای دندان درد مفید است و اشتها را تحریک می‌کند. لثه را تقویت و از خونریزی معده جلوگیری می‌کند. به دلیل داشتن
    برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
    فراوان قابض و پاک کننده معده می‌باشد. خوردن سماغ تازه ایجاد مسمومیت می‌کند. همچنین سماغ برای بیماران دیابتی بسیار مفید است. در یونان باستان از چوب سماغ به جهت رنگ آمیزی پارچه‌های پشمی استفاده می‌شده است و در کشور ایتالیا از این گیاه برای رنگ داده به چرم نیز استفاده شده است.
    زَردچوبه یا زَرچوبه: (Curcuma longa) نوعی گیاه و
    برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
    است که از آن گیاه تهیه می‌شود. زردچوبه از رده زنجبیل‌وارها (Zingiberidae)، راسته زنجبیل‌ها (Zingiberales)، تیره زنجبیلیان (Zingiberaceae)، جنس زردچوبه‌های‌ها (Curcuma) است.
    پودر زردچوبه به رنگ زرد تیره‌است که یکی از پرکاربردترین ادویه جات به شمار می‌رود. رویشگاه اصلی این
    برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
    برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
    است و قسمت اصلی ادویه معروف
    برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
    را که در بسیاری از غذاهای هندی به کار می‌رود، تشکیل می‌دهد.
    مواد ضد باکتری زردچوبه موجب می‌شود، از آن به عنوان نگهدارنده مواد غذایی استفاده شود.
    ویژگی‌های درمانی
     
    زردچوبه به دلیل خصوصیات آنتی آکسیدانی قوی خود یکی از مؤثرترین مواد در جلوگیری از سرطانی شدن سلول‌های بدن است. این گیاه همچنین موجب افزایش ترشح
    برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
    و کاهش
    برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
    در بیماران
    برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
    می‌گردد.
    درمان
    برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
    ، دردهای
    برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
    و
    برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
    ،
    برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
    گزیدگی و
    برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
    گزیدگی از دیگر اثرات درمانی این گیاه است.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

دارچین: (نام علمی: Cinnamomum verum و هم‌چنین Cinnamomum zelanicum) درختچه‌ای است از راسته

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
(Laurales) تیره
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
(Lauraceae) از جنس دارچین‌ها (Cinnamomum).

درختچه دارچین درختی است کوچک، همیشه سبز، به ارتفاع ۵ تا ۷ متر که از تمام قسمت‌های آن بویی مطبوع استشمام می‌شود. گلهای آن در فاصله ماههای

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
تا اوایل
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
ظاهر می‌شود. برگ این
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
سبز سیر و دارای گلهایی به رنگ سفید است.

دارچین اولین بار در

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
یافت شد و بعد از آن، تمام دنیا این چاشنی را شناختند و برای طعم بهتر غذاها استفاده کردند.

یک قاشق چای خوری دارچین، حاوی 28 گرم کلسیم، 1 گرم آهن و بیشتر از 1 گرم فیبر و مقدار زیادی ویتامین‌های C و K و منگنز است.

همچنین مقدار 2/1 گرم کربوهیدرات دارد.

دارچین بومی

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و جنوب
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
است و پوست درختچه آن
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
است.

 

دارچین

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

موسیرMuscari comosum گیاهی است شبیه سیر که ریشه اش فقط یک پیاز درشت است. برگهایش باریک و دراز و گلهایش بنفش مایل به قرمزند. گل آذینش خوشه ٔ ساده است. در حدود 40 گونه از این گیاه شناخته شده که همگی در نواحی معتدل و مناطق بحرالرومی می رویند. برخی از گونه‌های موسیر را در باغ به عنوان گل زینتی نیز می‌کارند. پیاز این گیاه خوراکی است و در ترشیها و اغذیه بکار می‌رود و بویش از سیر کمتراست.

خواص داروئی گیاه موسیر :

 

از فرآورده‌های موسیر برای کم کردن قند خون در افراد دیابتی مورد استفاده است و هم چنین از خواص گندزدائی آن برای دفع انگل‌ها همراه غذا از آن استفاده می‌شده است و علاوه بر آن برای ضدعفونی کردن آب مورد استفاده داشته است.افزایش دفع ادرار، التیام دهنده و ترمیم کننده زخم‌ها و تسکین دهنده التهاب طحال و کبد. تاثیر مثبت آن بر دستگاه اعصاب مرکزی، کاهش سردردهای میگرنی، کمک به سیستم قلبی- عروقی، کمک به کاهش چربی‌های خون و پیشگیری از تصلب شرائن و تنظیم فشار خون هم قابل توجه است.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

هل سبز (Elettaria)گیاهی است که بومی جنوب شرق

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
است .
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
هم از از همین خانواده محسوب می‌شود، اما استفاده آن به‌عنوان ادویه در
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
بیشتر بصورت هل سبز است. اما در خارج از ایران این گیاه در
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
اعم از پودر و روغن ارائه می‌شود که در مصارف گیاهپزشکی و صنایع غذای

هل سبز

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

ی کاربرد دارد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

زنجبیل: از زمانهای دور مورد استفاده بوده وهنوز هم درطب سنتی چین نقش مهمی را ایفا می‌کند. در ایران باستان نیز این گیاه با نام ژنگویر شناخته شده بود و کاربرد داشت و از ایران و کشورهای عربی به سوی غرب سفر کرد. در غرب پزشکی یونانی به نام "

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
" اولین بار در قرن اول میلادی استفاده طبی زنجبیل را ثبت کرد، گرچه قرنها قبل از آن این گیاه
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
از کشورهای خاور دور به اروپا صادر می‌شد، تا زمان قرون وسطی، به عنوان یک ماده اولیه آشپزی در اروپا کاملاً شناخته شده بود.

امروزه این گیاه در بیشتر مناطق استوایی کشت می‌شود. متخصصان طب هندی

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
از آن به عنوان داروی جهانی نام می‌برند؛ این امر نه تنها به خاطر خواص ضد قارچی، ضد باکتری آن است، بلکه به خاطر اثر تسکین بخش آن بر روی دستگاه گوارش هم هست، که اینها باعث شده هندیان بیش از 2000 سال زنجبیل را مصرف کرده‌اند ویکی از بهترین شفا بخش‌های طبیعی برای درمان بیماری‌های مسافرت، حالت تهوع و سرگیجه در غرب مطرح کرده و برخلاف بعضی داروهای مرسوم این بیماری‌ها هیچ عوارض جانبی منفی ندارد.

در پژوهشی که در دانمارک انجام شد به 40 نفر از دانشجویان نیرو دریایی یک گرم پودر زنجبیل و به 40 نفر دیگر مقداری

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
داده و مشاهده شد زنجبیل به مرتب در کاهش دفعات استفراغ و از بین بردن عرق سرد موثر بوده. بعضی کارشناسان، زنجبیل را برای درمان تهوع صبحگاهی دوران حاملگی توصیه می‌کنند. البته لازم به تذکر است در این خصوص همیشه با پزشک مشورت نمایید.

ادویه‌ای آرامبخش :

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

ریزوم خوراکی زنجبیل

 

 

مطالعات نشان داده‌اند که زنجبیل می‌تواند باعث جلوگیری از تهوع ناشی از عمل جراحی و شیمی درمانی شود، مطالعات بالینی در لندن انجام شد نشان داد مصرف یک گرم پودر زنجبیل در جلوگیری از حالت تهوع و استفراغ بعد از عمل جراحی به اندازه داروهای آرام‌بخش مرسوم موثر است. خاصیت گرم کنندگی و فعال کنندگی زنجبیل آن را به عنوان شفابخش خانگی معرفی کرده.

اگر به کشیدگی عضله دچار شده اید، گلودرد دارید و یا از بیماری مسافرت در رنج هستید برای خود یک تونیک زنجبیل درست کنید و میل نمائید تا به قدرت شفا بخش فوق العاده آن پی ببرید. زنجبیل فواید فراوانی برای سلامتی دارد. مطلب ما درباره ساقه گرد پیچ خورده‌ای است که گاهی برای غذا سرخ کردنی از آن استفاده می‌شود.

زنجبیل را می‌توان به آب گرم اضافه کرد و در مواقع سرمازدگی پاها را در آن قرار داد. در مواقع دندان درد می‌توان آن را جوید و هنگام گلو درد از

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آن استفاده کرد. همچنین برای درمان سرماخوردگی آن را به آب گرم، لیمو و عسل افزود .اگر علاقه‌ای به استفاده از این محلولها ندارید می‌توانید آن را پس از خرد کردن برای تسکین سردرد به ناحیه پیشانی بمالید؛ روغن زنجبیل را می‌توان با روغنهای دیگر رقیق کرده و برای تسکین دردهای ناشی از کشیدگی ماهیچه آسیب دیده روی آن ماساژ داد تا گردش خون را بهبود بخشیده و باعث تسکین درد شود."

دلیل معجزه‌گر بودن زنجبیل اجزای تشکیل دهنده اصلی زنجبیل شامل نشاسته، اسانسها مانند زینجیبرن (zingiberen) که به زنجبیل بوی خاص مید هد، و رزین است. به نظر می‌رسد بیشتر ارزش درمانی زنجبیل به واسطه ترکیبات ادویهای آن یعنی جینجرول‌ها (Gingerols) است که طعم تند و سوزاننده آن ناشی از آنهاست، اگرچه هنوز طرز عمل آن مشخص نیست.

کاربردهای دیگر زنجبیل:

 

  • زنجبیل تازه را برای سرماخوردگی و آنفولانزا بکارببرید.
  • زنجبیل خشک شده را جهت درمان سرگیجه و تهوع مصرف کنید.
  • قرص آن را برای درمان
    برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
    و مشکلات گردش خون مورد استفاده قراردهید.

توجه داشته باشید که مصرف زنجبیل در افراد دچار زخم معده و یا زخم

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و یا هم‌زمان با مصرف داروهای ضد انعقاد - که می‌تواند برای رقیق شدن خون شوند - اکیداً منع شده است.همچنین در مورد استفاده از گیاهان دارویی، بویژه اگر به نوزاد خود شیر می‌دهید یا باردار هستید با پزشک خود مشورت کنید.

همانطور که گفتیم زنجفیل جزو گیاهان دارویی با اهمیت بوده و دارای خواص متعددی از جمله ضد تهوع و مقوی قلب و ضد لخته شدن خون، ضد باکتری، آنتی اکسیدان و ضد سرفه، ضد سموم کبدی، ضد التهاب، ادرارآور، محرک و کاهش اسپاسم و محرک سیستم ایمنی، ضد نفخ و افزایش ترشحات روده‌ای معدی، پایین آورنده کلسترول خون و محرک هضم غذا است. در واقع استفاده‌های متنوعی از زنجفیل در جهان معمول گشته که کاربردهای جدید از قبیل پیشگیری از حالت تهوع و استفراغ، کم اشتهایی، بی اشتهایی روانی و حتی مشکلات روماتیسم و در صنعت مواد غذایی همچنین به عنوان چاشنی می‌توان برشمرد. در چین از ریشه و ساقه زنجفیل به عنوان آفت کش برای دفع شته و هاگ‌ها و قارچ‌ها استفاده می‌شود. با توجه به میزان متغیر اسانس زنجفیل که ارزش دارویی زنجبیل وابسته به آن است انواعی که بالاتر از ۵/۱ درصد اسانس داشته باشد ارزش دارویی دارند، بنابر این در صورتی که زنجفیل کهنه باشد و یا به صورت پودر به مدت طولانی مصرف شود کم کم رایحه آن کم شده و ارزش دارویی آن کاهش می‌یابد. از انواع زنجفیل می‌توان انواع هندی، آفریقایی و جامائیکایی که دارای ارزش بالاتری بوده نام برد و نوع ژاپنی از ارزش کمی برخوردار است به طوری که نوع ژاپنی برای استفاده دارویی توصیه نمی‌شود.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
در نقاط مختلف جهان در دسترس است که شامل پودر، محلول الکلی، اسانس و عصاره تازه این گیاه است. میزان مصرف آن تا سه گرم در روز بلامانع است، البته این میزان ممکن است به صورت ۳-۲ نوبت مصرف شود.(مثلاً سه نوبت یک گرمی) اما به عنوان ضد تهوع می‌توان یک جا از ۲ گرم آن استفاده کرد. مقادیر مصرف زیاد زنجفیل ممکن است با داروهای قلبی، داروهای ضد انعقاد و دیابت تداخل نماید. همچنین مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی توصیه نمی‌شود و حتی دیده شده که مصرف بالای زنجفیل ممکن است باعث اختلالات سیستم عصبی مرکزی شود.مقدار مصرف به ازای وزن اشخاص متفاوت می باشد.مصرف تابعی از وزن میباشد به طور مثال به ازای هر کیلو 1گرم

  • Like 4
لینک به دیدگاه

سیاه‌دانه گیاهی یک‌ساله و گلدار و بومی جنوب غربی

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
است. در
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
این گیاه به‌ویژه در
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
به فراوانی می‌روید.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
از دانهٔ این گیاه به عنوان
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
استفاده می‌شود.

سیاه‌دانه از راستهٔ گل‌های ساعت (Ranunculales) و تیرهٔ آلالگان (Ranunculaceae) است.

دانه‌اش دارای اثر

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
، ضد کرم، ضد باکتری،
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و زیادکننده ترشحات شیر است.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

سیاه‌دانه مزه‌ای تلخ و ادویه‌ای دارد با کمی ته‌مزهٔ

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
. از سیاه‌دانه در شیرینی‌جات و شربت‌ها و
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
استفاده می‌شود. بر گونه‌ای از نان پاکستانی معروف به
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
همیشه سیاه‌دانه می‌پاشند.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

دانه‌های گیاه سیاه‌دانه.

 

 

سیاهدانه در فرهنگ زرتشتی از بهترین داروهاست و همیشه بدست ایرانیان بکارمیرفته است. سیاهدانه برای افزایش نیروی ایمنی جان و تن سودمند است.

 

سیاه‌دانه

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 4
لینک به دیدگاه

سیر:

تاریخچهبه دستور خئوپس، یکی از پادشاهان سلسله چهارم

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
باستان، یک پر سیر را روی بلندترین هرم جیزه حکاکی کردند. از این امر چنین برمی آید که مصریان به سیر جنبه الوهیت می‌دادند. سنگ نوشته‌ای که بر یکی از سنگهای اهرام مصر درباره خواص طبی و درمانی سیر باقی مانده آشکار می‌کند که هر روز صبح به کارگرانی که در بنای هرم کار می‌کردند یک پر سیر می‌خوراندند تا آنها در مقابل بیماری مصون مانده و به آنها برای ساختن چنین بنای عظیم و بلندی، دل و جرأت بخشد. یونانیها، بر خلاف مصریان هر که را که بوی سیر می‌داد از معابد بیرون می‌انداختند. با این وجود عجیب این است که پهلوانان یونانی پیش از مسابقات المپیک یک دوره طولانی سیر مصرف می‌کردند. یهودیان و یونانیان و رومیان سیر را مثل نوشدارو می‌دانستند و مورد مصرف قرار می‌دادند و جالب توجه‌است بدانیم که نزد مردم چین که مقدار زیادی سیر مصرف می‌کنند موارد سرطانی بسیار کم دیده شده‌است.

 

 

 

تأثیرات داروشناختی

۱) در تحقیقات آزمایشگاهی آلیسین و ترکیبات وابسته به آن آنزیم HMG-CoA

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
را مهار می‌کند.این آنزیم در ساخت
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
در کبد نقش دارد لذا چندین آزمایش پزشکی نشان داده که سیر باعث کاهش چربی خون می‌شود.

۲) همجنین سیر از گرفتگی عروق جلوگیری می‌کند.

۳) علاوه بر اینها فعالیت

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و تأثیر در کاهش
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
(LDL ) خون هم در انسان و هم در آزمایشگاه مشاهده شده‌است.

۴) همچنین در بیمارانی که دچار گرفتگی عروق می‌باشند باعث کاهش تشکیل کلسترول

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
در
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
می‌شود.امروزه گیاه سیر در قالب
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
وبه شکل انواع قرصها و روغنها ارائه می‌شود.

۵) همچنین سیر در کاهش فشار خون نیز مؤثر است به طوری که فشار

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
خون را به میزان ۷/۷ میلیمتر جیوه و فشار خون
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
را به میزان ۵ میلیمتر جیوه کاهش می‌دهد.

۶) سیر خون را پاک می‌کند و به این خدمت، بدن را در مبارزه با بیماریهایی که ناشی از فشار خون می‌شود، پیروز می‌نماید مانند ناراحتی‌های دوران حیض بعضی از زنان، پیری و شکستگی غیر عادی،

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
،
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
.

۷) خوردن سیر مجاری تنفس و خون را پاک می‌کند و با این کار از شدت و زحمت

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
کاسته و گاهی موجب درمان آن می‌شود.

۸) بعضی از انواع سل ریوی را معالجه می‌کند مخصوصا وقتی که با

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
ممزوج شود، زیرا در این صورت اثر قابل توجهی در کشتن میکرب کوخ دارد(میکرب
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
).

۹) سیر

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
بدن را خوش رنگ و گونه را سرخ و روده‌ها را از عفونتها پاک می‌کند به خصوص در اطفال، و با این خصوصیت سپری مقابل
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و مسکن
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
است.

۱۰) دانشمندان در مورد خاصیت ضد کرم بودن سیر متفق القولند و حتی پزشکان قدیم ایران آن را برای از بین بردن

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
که بیخ گلو چسبیده باشد مفید می‌دانند، اما مشاهده می‌شود که در بین شمالی‌ها که زیاد سیر می‌خورند کرم معده دیده می‌شود علت این است که کرمها به سیر عادت کرده و مصونیت پیدا نموده‌اند.

۱۱) در تحقیقات آزمایشگاهی نشان داده شده که آلیسین برروی

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و باکتریهای
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و همچنین
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
مانند
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
مانند
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و همچنین برروی
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
اثر دارد.

۱۲) سیر برای درمان نسیان و

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
مفید است و موجب از بین رفتن کدورت ذهن می‌شود. ۱۳) مالیدن سیر بر روی
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و جوش پلک چشم باعث برطرف شدن آنها می‌شود.

 

۱۴) گذاشتن سیر پخته در طی چندین روز بر روی میخچه و

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
باعث رفع آنها می‌شود.

بوی سیر با جویدن جعفری یا خوردن سیب یا عسل رفع می‌شود.

عوارض جانبی

 

زیاده روی در مصرف سیر باعث سرگیجه، کاهش فشار خون، آلرژی(حساسیت)، و در موارد نادر منجر به خونریزی می‌شود.

 

 

  • روزانه مصرف نصف یا یک
    برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
    سیر خام توصیه می‌شود.
  • مصرف پماد غلیظ سیر ممکن است موجب تحریکات جلدی و حتی
    برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
    خفیف شود.

  • Like 4
لینک به دیدگاه
  • 1 ماه بعد...

اين گياه همراه با گياهان ديگر بعنوان تقويت كننده معده و بدن بادشكن و ضد نفخ بكار يم رود . همچنين پزشكان چيني جديدا كشف كرده اند كه شربت زنجبيل بهترين داروبراي معالجه زخم معده مي باشد.

 

زنجبيل تازه وشربت زنجبيل با چاي زنجبيل در بدن گرما توليد كرده و بدين وسيله مواد سمي و زادئ بدن را بصورت عرق از بدن خار مي سازد . اين گياه براي خانم هائيكه عادت ماهيانه آنها عقب مي افتند تجويز شده است .

 

زنجبيل بهترين داروي سرمخوردگي و گلو درد ميباشد . هنگامي كه حس كرديد دچار سرمخوردگي شده ايد چند بار چاي زنجبيل بنوشيد و اگر گلو درد دريد علاوه بر آنكه چاي آنرا ميل مي نمائيد با آن نيز قرقره كنيد .

 

زنجبيل را حتي براي كمپرس نيز مي توان استفاده كرد كه سموم بدن را خارج مي سازد . براي اين منظورابتدا چاي زنجبيل استفاده كنيد دستمالي را با آن آغشته و آب اضافي آنرا فشار داده در محل زخم يا درد بگذاريد .

 

شربت زنجبيل براي زخم معده بسيار مفيد است .مبتلايان به زخم معده بايد هر روز قبل از غذا يك قاشق چايخوري از اين شربت را همراه با كمي آب بنوشيد زخم معده آنهاپس از مدتي التيام خواهد يافت .

  • Like 4
لینک به دیدگاه
  • 1 ماه بعد...

اگر چه دانه زیره سبز کوچک به نظر می رسد ولی بسیار معطر و تند است و در غذاهای مکزیکی از آن استفاده میشود . زیره از اجزای پودر کاری است. خواص آنتی اکسیدانی، ضد نفخ زیره بسیار شناخته شده است. منبع بسیار خوبی از فیبر در رژیم غذایی است.

زیره ی سبز گیاهی است بوته ای و علفی به ارتفاع حداکثر نیم متر. ساقه ی این گیاه راست و دارای انشعابات دوتایی است. ریشه ی آن باریک و بلند و به رنگ سفید است.

برگ ها به خاطر تقسیمات و بریدگی های زیادی باریک و نخی شکل هستند و به صورت متناوب بر روی ساقه قرار گرفته اند. گل ها کوچک به رنگ سفید و گاهی صورتی می باشند که مجموع آن ها به صورت چتر مرکب در انتهای ساقه قرار گرفته اند.

میوه ها دوکی شکل و به طول حداکثر ۶ میلی متر و عرض ۱/۵میلی متر می باشند که سبز کم رنگ مایل به خاکستری هستند و بوی معطری دارند.

غیر از میوه، قسمت های دیگر گیاه نیز معطر است. قسمت مورد استفاده ی این گیاه، میوه های آن است که سرشار از اسانس می باشد.

زیره ی سبز در ایران به صورت خودرو و یا کشت شده وجود دارد و مهم ترین مناطق رشد و تکثیر آن گستره ی وسیعی از استان خراسان از جمله سبزوار، نزدیک مشهد و اطراف سرخس، اطراف سمنان، اطراف تهران، اطراف دامغان و بسیاری دیگر از نواحی مستعد ایران می باشد.

[h=2]تاریخچه:[/h] زیره ی سبز جزء اصلی پودرهای کاری و چیلی است و به عنوان طعم دهنده در محصولات غذایی – تجاری متنوعی به کار می رود.

روغن این گیاه از طریق تقطیر با بخار آب، برای مزه دار کردن نوشیدنی ها، دسرها و چاشنی ها مصرف می شود و همچنین جزء معطر کرم ها، لوسیون ها و عطریات است.

[h=2]ترکیبات مهم:[/h] دانه های زیره ی سبز حاوی تا ۵ درصد اسانس، ۲۲ درصد چربی، تعداد زیادی اسید آمینه ی آزاد، تعدادی فلاونوئیدهای گلوکزیدی از جمله مشتقاتی از آپی ژنین و لوتئولین است.

ترکیبات اصلی، اسانس آلدهیدی هستند که تا ۶۰ درصد آن را تشکیل می دهند.

کومین آلدهید مهم ترین جسم اسانس زیره ی سبز است. چنانچه دانه ها پودر شوند، اسانس آن تا حدود ۵۰ درصد کاهش می یابد و در صورتی که مدت آسیاب کردن بیش از یک ساعت باشد، کاهش میزان اسانس از این هم بیشتر خواهد بود.

ترکیبات دیگر اسانس هیدروکربن های منوترپنی و سس کویی ترپنی است.

یکی از بهترین نشانه های مرغوبیت و کهنه نبودن دانه ها، وجود دو جسم کومین آلدهید و ۳- پارامنتن ۷- آل به مقدار قابل توجه در اسانس زیره ی سبز است.

[h=2]دارو شناختی و اثرات مهم:[/h] عصاره ی اتردوپترولی زیره ی سبز خاصیت آنتی اکسیدانی خوبی دارد. گرچه کومین آلدهید خالص حتی با غلظت های بالا اثرات مهار پراکسیداسیون کبدی را نشان نداده است، ولی قدرت پاک کنندگی آنیون های سوپراکساید را دارا است.

در مطالعاتی ادویه های حاوی زیره ی سبز خاصیت ضد سرطانی را در موش نشان داده است.

اسانس زیره ی سبز و کومین آلدهید دارای اثرات قوی لاروکش و ضد باکتری می باشد. اسانس آن در غلظت های ۳۰۰ تا ۶۰۰ در میلیون، از رشد لاکتوباسیلوس پلانتاروم جلوگیری می کند.

[h=2]سمیت و عوارض جانبی:[/h] زیره ی سبز همیشه یک ادویه ی غیرسمی و خوراکی بوده است. در عین حال ممکن است بعضی افراد به آن حساسیت داشته باشند.

در آزمایش اسانس خالص زیره ی سبز از قسمت تراشیده شده ی پوست شکم موش به سرعت جذب و اثرات فتوتوکسیسیته ی آن مشخص شد. این اثر بیشتر به ترکیب کومین آلدهید آن نسبت داده شده است.

[h=2]طریقه و میزان مصرف:[/h] * مصرف هر نوبت زیره ی سبز را بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ میلی گرم توصیه کرده اند که می تواند تنها یا همراه با گیاهان دیگر و یا ادویه جات مصرف شود.

این میزان معادل با ۱۰ عدد دانه می شود. اسانس آن را می توان ۰/۰۶تا۰/۲ میلی لیتر در یک نوبت مصرف کرد.

[h=2]مهم ترین اثرات گزارش شده:[/h] سقط کننده، ضد درد، بی حس کننده، ضد کرم، ضد چسبندگی پلاکت ها، ضد باکتری، ضد سم، ضد صفرا، ضد باروری، ضد التهاب، ضد اکسیدان، ضد عفونی کننده، ضد اسپاسم، ضد تومور، تقویت کننده ی قوای جنسی، قابض، ضد نفخ، ضد احتقان، معرق، هضم کننده ی غذا، ادرار آور، شیرافزا، دارای خاصیت استروژنی، قارچ کش، لاروکش، فتودرماتیتیک، محرک، تقویت کننده ی معده، تقویت کننده ی رحم و التیام دهنده ی زخم.

[h=2]نکات قابل توجه:[/h] ۱- مقدار مصرف این نوع زیره نسبتاً کم است؛ به طوری که مصرف آن را در هر نوبت کمتر از ۱ گرم توصیه کرده اند.

۲- جنس، گونه، نوع اسانس و ترکیبات گیاه زیره ی سبز با زیره ی سیاه کاملاً متفاوت است و اثرات دارویی آن ها نیز در بعضی موارد تفاوت دارد؛ به همین دلیل میزان مصرف آن ها نیز متفاوت خواهد بود. مقدار مصرف زیره ی سیاه، که در بسیاری از غذاها مصرف می شود، می تواند ده برابر زیره ی سبز باشد.

۳- بوی متفاوت این دو نوع زیره( سبز و سیاه ) به دلیل متفاوت بودن ترکیبات اصلی اسانس آن ها است.

۴- بیشترین مصرف زیره ی سبز در جهان در صنایع غذایی، ادویه جات، طم دهنده ها، خوشبو کننده ها و صنایع عطرسازی می باشد.

منبع- تبیان

  • Like 4
لینک به دیدگاه
من از عطر و طعم زيره متنفرم. نميشه يه كاري كرد طعمش تو غذا معلوم نشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟

 

واقعا میتونی یه مقدار دارچین بزنی. عطرش دیگه معلوم نمیشه... واجب شد یه عرق زیره برات بیارم..:ws3:

  • Like 3
لینک به دیدگاه

رزماری یعنی معدن خاصیت، یعنی دوست سلامت بدن، یعنی عطر دل انگیز تندرستی! در این مطلب کوتاه گلچینی از خواص این گیاه معطر و روش‌های استفاده از آن را مرور می‌کنیم. لطفاً با ما باشید.رزماری حاوی ترکیباتی به نام «کولین» است که چربی‌های کبد را کنترل می‌کند و برای دستگاه گوارش بسیار مفید است.

رزماری یعنی معدن خاصیت، یعنی دوست سلامت بدن، یعنی عطر دل انگیز تندرستی! در این مطلب کوتاه گلچینی از خواص این گیاه معطر و روش‌های استفاده از آن را مرور می‌کنیم. لطفاً با ما باشید.رزماری حاوی ترکیباتی به نام «کولین» است که چربی‌های کبد را کنترل می‌کند و برای دستگاه گوارش بسیار مفید است. رزماری به دفع صفرا کمک می‌کند و برای مقابله با گرفتگی عضلات دستگاه گوارش، نفخ و یبوست موثر عمل می‌کند.این گیاه معطر حاوی خواص دیورتیکی (ادرارآوری) است و برای همین هم روی کلیه‌ها اثر می‌گذارد و از ابتلا به روماتیسم پیشگیری می‌کند. اگر نمی‌خواهید کلیه‌هایتان سنگ تولید کنند و یا اینکه خدای نکرده بیماری نقرس به جانتان بیفتد به سراغ رزماری بروید.

رزماری نیز مانند آویشن خاصیت خلط‌آوری دارد و جوشانده آن برای مقابله با عفونت‌های برونشیتی و درمان سرفه موثر است. متخصصان مصرف رزماری را برای تسکین اعصاب، رفع بی‌خوابی و استرس نیز توصیه می‌کنند. باید بدانید که یونانی‌های باستان از رزماری برای تقویت حافظه‌شان استفاده می‌کرده‌اند. در نهایت اینکه اگر دوست دارید موهای بلند و پرپشتی داشته باشید نیز به رزماری نیاز خواهید داشت. خواص رزماری در برگ‌ها و سرگل‌های آن تجمع دارد. راحت‌ترین روش‌های استفاده از رزماری استفاده از جوشانده و یا عصاره روغنی آن است.

می‌توانید به راحتی برگ‌های این گیاه معطر را دم کنید. برای این کار یک قاشق چای‌خوری رزماری را با یک لیوان آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید. روزانه می‌توانید ۲ تا ۳ فنجان از این جوشانده میل کنید. توصیه می‌کنیم یک یا دو شاخه کوچک رزماری را داخل شیشه روغن زیتون‌تان بیندازید. می‌توانید چند حبه سیر هم به آن اضافه کنید. خواهید دید روغن زیتونتان چه طعم خوب و دل‌انگیزی پیدا خواهد کرد.اگر از روماتیسم رنج می‌برید پاها و دست‌هایتان را به این گیاه معطر بسپارید. برای این کار یک مشت شاخه‌های کوچک گل دار رزماری را در یک لیتر آب بریزید و دست‌ها و پاهایتان را در آن بگذارید. برای درمان زخم‌ها و جراحات بهتر است برگ‌های رزماری را خشک و سپس آن‌ها را بکوبید تا پودر شود. پودر به دست آمده را روی زخم بریزید.

البته از این روش برای زخم‌های سطحی استفاده کنید. عصاره روغنی رزماری برای ماساژ فوق‌العاده است. برای این کار دو تا سه قطره از این عصاره را با یک قاشق غذاخوری روغن بادام شیرین مخلوط کرده و استفاده کنید. توجه داشته باشید که این گیاه عوارض جانبی خاصی ندارد اما توصیه می‌کنیم اگر مشکل خاصی دارید قبل از استفاده از این گیاه با پزشکتان مشورت کنید.

  • Like 4
لینک به دیدگاه
  • 4 هفته بعد...
×
×
  • اضافه کردن...