morvaridtalaee 2591 اشتراک گذاری ارسال شده در 29 خرداد، ۱۳۹۰ نعناع Labiateae مشخصه گياه شنا سی : نعناع 400گونه و200جنس دارد و درغالب نواحی كره ی زمين يافت می شود. عموماً علفی ،يكساله دارای ساقه های راست وبالا رونده از مشخصات مهم گياهان اين تيره ساقه چهار گوش است و از قاعده ی اصلی آنها معمولاً ساقه های فرعی خارج می شود كه حالت خزنده پيدا می كنند برگها متقابل است گلها به صورت نرو ماده كامل ومنظم هستند . خواص دارويی: محرك غشای مخاطی نعناع به دليل منتول اثر خنك كنندگی دارد وبه دليل وجود مانتول اثر آرام كننده ی درد های موضعی داشته به عنوان ضد عفونی محسوب می شود . 3 لینک به دیدگاه
morvaridtalaee 2591 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 29 خرداد، ۱۳۹۰ تيره ی زرشك Berberidace مشخصه ی گياه شناسی: به شكل درخچه يا بوته های چوبی ، برگها متناوب ، برگها گاهی ساده و در بعضی ارقام برگها مركب ، دارای اسپيتول ها ی خاردار ، ميوه ناشكوفا ودر محيط های مساعد تا ارتفاع (m6) هم رشد می كند گلها از ارديبهشت ماه شكوفا می شوند . ميوه كوچك و قرمز رنگ ، بيضوی شكل البته نژادهايی دارد كه دارای ميوه هايی به رنگ زرد ، آبی و بنفش است . خواص دارويی : به دليل داشتن ويتامين C ضد بيماری آسكوربيت است . تصويه كننده ی خون می باشد ، دارای اثر مسهل و برای يبوست مناسب می باشد . 3 لینک به دیدگاه
morvaridtalaee 2591 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 29 خرداد، ۱۳۹۰ علف چشمه Nasturtium officinalis مشخصه ی گياه شناسی : نام محلی اين گياه بلاغ اوتیاست. گياهی علفی ، محل رشد در چشمه ها و نواحی كه مسير آب است ودرمرداب ها رشد می كند . ساقه ی گياه خوابيده وگوشتی و ضخيم می باشد . ودارای ريشه های سفيد كه خيلی سريع از گياه خارج می شوند . برگها متناوب گوشتدار و ضخيم ، رنگ گل سفيد ، ميوه خورجين ، رنگ بذر قهوه ای وادرار آور است در بيشتر شرايط آب و هوايی رشد می كند ؛ علف چشمه هايی كه در ارتفاعات بالاتر رشد می كند طعم تلخ دارد ونمونه هايی كه درقسمت های پايين و در مناطقی با آب فراوان رشد می كند طعم تند خود را از دست داده اند . نهوه تكثير : از طريق قلمه يا بوته خواص درمانی : اشتها آور ، به هضم غذا كمك می كند،تصويه كننده ی خون و مقوی ومدر است 3 لینک به دیدگاه
morvaridtalaee 2591 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 29 خرداد، ۱۳۹۰ تيره فلفل Piperaceae مشخصه گياه شناسی : گياهان اين تيره به صورت علفی و درخچه ديده می شوند دارای ساقه های راست يا بالا رونده در نواحی گرم آمریكا، جزاير سؤد و جنوب آسيا رويش دارند ودر ايران رويش ندارد انواع مهم فلفل خواص دارويی : تحريك كننده ، عطسه آور ، مقادير كم آن تحريك كننده دستگاه هضم و به مقدار كم درغذا به عنوان چاشنی استفاده می شود ، اشتها آور ومصرف زياد از حد باعث ناراحتی معده می شود 3 لینک به دیدگاه
morvaridtalaee 2591 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 20 اسفند، ۱۳۹۰ :w72: من تازه دارم اين تاپك رو مي بينم فقط يه ادمك حاوي thank you اصلا جالب نيست نماي زشت داره 1 لینک به دیدگاه
masi eng 47044 اشتراک گذاری ارسال شده در 26 مهر، ۱۳۹۲ شرح گیاه : گیاهی است علفی ، پایا و دارای ساقه هائی بر دو نوع خزنده و زیرزمینی که از نوع اول آن در محل گره ها، دسته ای از ریشه های نابجا به درون زمین نفوذ کرده از سمت مقابل آن، یک شاخه قائم و برگ دار و کوچک خارج می شود که در خاتمه منجر به پیدایش پایه های جداگانه در فواصل مختلف ساقه خزنده، در محل پیدایش ریشه های نابجا می گردد. برگهای آن متقابل ، بیضوی، نوک تیز، دندانه دار، کمی پوشیده از کرک به طول 4 تا 7 سانتی متر و به عرض 2 تا 3 سانتی متر است ابعاد مذکور در شاخه های گلدار نیز همیشه کمتر از شاخه های عقیم می باشد. ساقه این گیاه چهار گوش و به رنگ قرمز مایل به بنفش یا مایل به ارغوانی است و در محل هر یک از گره های آن، دو برگ متقابل دیده می شود. گلهای آن در ماههای مرداد و شهریور ظاهر می گردند، رنگ گلی روشن یا کم و بیش ارغوانی مایل به بنفش دارند و به تعداد زیاد نیز در مجاورت یکدیگر به نحوی مجتمع می شوند که مجموعاً در قسمت انتهایی ساقه ها ، به صورت سنبله هایی با شکل ظاهری بیضوی نوک تیز جلوه می کنند. این گیاه یک دورگه طبیعی از 2 گونه Mentha viridis و Mentha aquatica می باشد. این گیاه دارای فرمها و واریته های متعددی است که از جمله Menthe poivree noire که گلهای آن به رنگ قرمز قهوه ای است و فرم Menthe poivree blanche که گلهایش سفید رنگ است. تذکر : پونه یا پودنه که بطور وحشی در گیلان می روید نام علمی آن Mentha pulegium می باشد. گونه Mentha sylvestris بنام پونه کوهی است نعنای سبز که نام علمی Mentha viridisمی باشد در آذربایجان نزدیک تبریز و در بلوچستان به طور خودرو می روید.(برگهای آن سبز تیره بدون دمبرگ بدون تار) Mentha aquatical L. در سراسر شمال ایران و سایر مناطق به طور خود رو می روید . Mentha arvensis که در بلوچستان به حالت خودرو رویده می شود. گیاه شناسی : نعنا یا نعناع،گیاهی است از رده دو لپه ای های پیوسته گلبرگ که سردسته تیره نعناعیان و جزو سبزیهای خوراکی است. این گیاه دارای تمام اسانسها و خواص پونه است ولی برگهایش کرک کمتری دارند و بریدگیهای کنار برگهای آن بیشتر از پونه و اسانس آن نیز ملایمتر است. نعنای قرمز گونهای از نعنا است که در لبه رودخانهها و در جریان آبهای ملایم و کمعمق می روید و چون برگهایش قرمزرنگند به این نام خوانده میشود. نیاز اکولوژیکی : نعناع را در اکثر نقاط می توان کشت کرد. اما مناطق خیلی سرد برای کشت این گیاه مناسب نمی باشد مواد و عناصر غذایی فراوان و آب کافی برای رویش آن ضروری است. گیاه در 2 تا 3 درجه سانتی گراد شروع و به رویش می نماید ولی درجه حرارت مطلوب برای رویش نعناع 10 درجه سانتی گراد است درجه حرارت مناسب به منظور تسریع در رشد و نمو گیاه و همچنین افزایش در تولید اسانس 18 تا 20 درجه سانتی گراد است. نعناع گیاهی شب کوتاه است و کشت آن در شرایط بلند روز (از نظر تابش نور) سبب افزایش محصول نعناع شده و در سنتز اسانس آن نیز تاثیر مثبت دارد. از این رو همواره توصیه می شود که این گیاه در دامنه جنوبی تپه ها کشت شود. نعناع دارای ریشه های سطحی است که قادر به جذب رطوبت از اعماق زمین نمی باشد لذا آبیاری مناسب در طول رویش گباه ضروری است. گیاهان از 3 تا 4 هفته پس از رویش تا قبل از گل دهی به مقادیر مناسبی آب نیاز دارند و باید تحت آبیاری منظم قرار گیرند. رطوبت خاک باید در طول رویش معادل 80 درصد باشد، علاوه بر آب و نور کافی، مواد و عناصر غذایی مناسب در خاک برای کشت نعناع ضروری بوده و سبب افزایش عملکرد می شوند. خاک مناسب برای کشت این گیاه ، خاک لوم شنی حاوی مقدار زیادی مواد و ترکیبات هوموسی است. خاک های چرنوزیوم (خاک سیاه) و پیت با ساختمان مناسب و حاوی مواد و عناصر غذایی کافی برای کشت نعناع مناسب می باشد. PHخاک برای نعناع 5 تا 8 مناسب است بطور کلی خاک های اسیدی و زهکشی شده خاکهای مناسبی برای کشت نعناع می باشند. آماده سازی خاک : چنانچه نعناع با غلات به تناوب کشت شده باشد در فصل پائیز پس از برداشت غلات 2 تا 3 تن در هکتار کودهای کاملاً پوسیده حیوانی به زمین اضافه نموده شخم عمیقی ( به عمق 25 تا 30 سانتیمتر) زده می شود. پس از شخم کودهای شیمیایی مورد نیاز را به خاک پاشیده و آنها را با دیسک به عمق خاک می فرستند افزودن کودهای شیمیایی به شرایط خاک بستگی دارد. تاریخ و فواصل کاشت : نعناع مانند هر گیاه دورگ دیگر بذر تولید نمی کند و تکثیر آن رویشی و توسط ریشه رست، گرفتن قلمه ساقه و یا جدا کردن پا جوش از گیاه مادری انجام می گیرد. کشت وتکثیر نعناع از طریق اندامهای زیر زمینی را می توان در پائیز یا در بهار انجام داد. داشت : مراحلی که گیاه باید حتماً تحت آبیاری قرار گیرد عبارتند از : پس از رویش گیاه وقتی که ارتفاع متوسط آنها به 8 تا 10 سانتی متر رسید -پس از تشکیل شاخه های جدید - در مرحله جوانه زنی - پس از اولین برداشت محصول - پس از رویش مجدد گیاهان، بعد از اولین برداشت هنگامی که ارتفاع متوسط آن به 8 تا 10 سانتی متر می رسد. مقدار آبیاری بستگی به شرایط آب و هوایی و همچنین نوع خاک دارد . مبارزه شیمیایی با علف های هرز: برای مبارزه شیمیایی با علف های هرز در کشت پائیز، در فصل بهار قبل از رویش گیاه و در کشت بهاره، پس از کشت نعناع می توان از علف کش مرکازین (Merkazin) مقدار 5/3 تا 4 کیلوگرم در هکتار استفاده نمود. در سال دوم و سوم رویش اوایل بهار قبل از رویش مجدد گیاهان کاربرد علف کشهای مرکازین به مقدار 4 تا 5 کیلوگرم در هکتار و آرزین (Aresin) به مقدار 3 تا 4 کیلوگرم در هکتار نتایج خوبی دارد. پس از اولین برداشت می توان از هر دو علف کش فوق الذکر به مقدار 2 تا 3 کیلوگرم در هکتار از هر یک استفاده نمود. برای مبارزه با بیماری قارچی زنگ نعناع (puccinia menthae) از ضد قارچ کرزونیت (krezonit) به مقدار 8 تا 9 کیلوگرم استفاده نمود. برداشت : در سال 2 تا 3 بار محصول را می توان برداشت نمود. روش و زمان برداشت بستگی به چگونگی استفاده از اندام های جمع آوری شده (استفاده از گیاه به عنوان سبزی یا برای استخراج اسانس) دارد . موارد مصرف: • در بیماران با روده تحریک پذیر و افراد عادی نعنا منجر به کاهش علایم ناشی از تجمع گاز در رودهها میگردد. • با مهار رشد هلیکوباکترپیلوری احتمال بروز زخم معده و اثنی عشر را کاهش میدهد. درمان : • التهاب حاد معده که توام با درد باشد.(خوراکی) کمکی • در بیماران با روده تحریک پذیر با کاهش گاز روده منجر به کاهش درد میگردد. (خوراکی) معادل • با افزایش ترشح صفرا منجربه کاهش سوئ هضم وافزایش اشتها میگردد. (خوراکی) کمکی • منجر به کاهش اسپاسم عضلانی وکوفتگی آن میگردد. (موضعی) کمکی • باعث کاهش ورفع سردردهای عصبی-کششی میگردد. (موضعی) معادل و کمکی تداخلات دارویی: • اثر نیفدیپین را افزایش میدهد. • مهار کننده نسبتاً قوی آنزیم کبدیP450 بوده لذا باید در مصرف توام با داروهایی که متابولیسم کبدی دارند احتیاط گردد.(مراجعه شود به مبحث هوفاریقون) خواص داروئی: نعناع از نظر طب قدیم ایران نسبتا گرم و خشك است و از نظر خواص دارویی از پونه قوی تر است . از نعناع اسانس ، روغن و تنتور تهیه می كنند كه مصارف طبی مختلفی دارد كه عبارتند از : 1) نعناع باد شكن است و گاز معده و روده را از بین می برد . 2) نعناع تقویت كننده معده وبدن است . 3) نعناع ضد تشنج و ضد سرفه است . 4) یك فنجان چای گرم نعناع سینه را آرام می كند . 5) نعناع مسكن ،آرام بخش است . 6) استفاده از نعناع درد شكم را برطرف می كند . 7) نعناع درمان سرماخوردگی و آنفوانزا می باشد . 8) نعناع ناراحتی های عصبی را برطرف می كند . 9) برای تسكین درد دندان نعناع را دردهان گذاشته و بجوید . 10) آشامیدن چای نعناع و یا عصارع نعناع خونریزی سینه را قطع می كند . و... . نعنا و پیشگیری: نعنا در پیشگیری از اختلالات سوء هضم بواسطه 1) افزایش ترشح صفرا 2) کاهش ترشح اسید معده 3) کاهش تجمع گاز در روده 4) شل کردن عضلات صاف جدار روده موثر میباشد. بررسی های محققین نشان میدهد روغن نعنا تاثیر بسیار زیادی روی بیمارانی دارد كه از سندرم تحریك پذیری شدید معده رنج میبرند. بیمارانی كه از روغن نعنا استفاده كردهاند بین 5 تا 20 درصد از علائم وریدهای شكمی و معده، گرفتگی عضلانی، نفخ معده، یبوست و اسهال را كمتر بروز دادهاند. نعنا میتواند با خاصیت آرامش بخشی خود، عمومیترین عامل دفاعی بدن در برابر سندرم تحریك پذیری شدید معده IBS تلقی شود. همچنین چای نعنا میتواند بهعنوان عاملی علیه برفك دهان و جلوگیری از حالت تهوع در زمان بارداری عمل كند.عصاره نعنا بهطور معمول در محصولاتی نظیر دهانشویهها، آدامس، خمیر دندان، اسپریهای خوشبو كننده، مواد جویدنی، قرص نعنا و مرهمهای مختلف به كار برده میشود. نعنا همچنین خاصیت ضدمیكروب، ضدقارچ و ضدویروسی دارد. برخی گیاهان هم خانواده نعنا مانند ریحان، مرزنگوش و پونه كوهی نیز خواصی مشابه نعنا دارند و میتوانند در درمان بیماریها موثر واقع شوند. خواص: • اثر شلکنندگی بر روی عضلات صاف دستگاه گوارش دارد. • باعث کم شدن فشار داخل معده شده لذا ترشح اسید را کاهش میدهد. • منجر به کاهش گاز داخل رودهها میشود. • با مهار رشد و تکثیر میکرب هلیکوباکترپیلوری از بروز التهاب و زخم معده و اثنی عشر جلوگیری میکند. • باعث افزایش صفرا میگردد. • اثرات ضد اسپاسم در اختلالات عضلانی- عصبی دارد. موارد منع مصرف: • بعلت افزایش ترشح صفرا در مواردی که انسدادی در مسیر صفراوی وجود دارد( سنگ کیسه صفرا و مسیر صفراوی) با احتیاط مصرف گردد. • بعلت اثر شل کنندگی دریچه تحتانی مری در افرادی که برگشت اسید معده به مری دارند با احتیاط مصرف گردد. • موارد نادر پس از تماس با پوست اطراف بینی نوزادان منجر به حساسیت تنفسی گشته لذا در این موضع نباید مصرف گردد. نعناع فلفلی نام علمی: Piperita Mentha Peppermint خانواده: Lamiaceae معرفی و گیاهشناسی: گیاهی است علفی و چند ساله، دارای ساقه های خزنده (استولون) و ساقه های زیر زمینی (ریزوم)، ساقه اش چهارگوش به رنگ قرمز مایل به بنفش که برگ های بیضوی شکلی به صورت متقابل روی آن قرار می گیرند. گل های آن به رنگ بنفش هستند و میوه اش کپسولی به رنگ قرمز است که دارای بذوری بدون قوه ی رویشی می باشد. نیاز های اکولوژیکی و پراکنش: این گیاه بومی کشورمان نیست ولی بطور وسیع در اکثر استان ها کشت می شود. نعناع فلفلی را در اکثر مکان ها می توان کاشت ولی در شرایط روز بلند و رطوبت بالا و دمای 18 تا 20 درجه دارای بهترین عملکرد کمی و کیفی است. کاشت، داشت و برداشت : نعناع فلفلی گیاهی چندساله است و به همین دلیل آماده سازی اولیه خاک دارای اهمیت فوق العاده ای می باشد. تکثیر رویشی از طریق ریشه رست (استولون): استولون نوعی ساقه است و دارای گره هایی است که از محل آنها ریشه تولید می شود. تکثیر رویشی از طریق پاجوش: در اواخر بهار (خرداد ماه) پاجوش های دارای 8 تا 10 سانتی متر ارتفاع را از بوته های 2 تا 3 ساله جدا می کنیم و در زمین موردنظر کشت می کنیم. سرشاخه های گلدار و برگ ها مورد برداشت قرار می گیرند. روش و زمان برداشت به نوع مصرف اندام های جمع آوری شده بستگی دارد. فرآوری : برگ ها و سرشاخه های گلدار دارای 1 تا 2 درصد اسانس، تانن، فلاونوئید، کولین و یک ماده تلخ هستند. اسانس نعناع فلفلی دارای بیش از 20 نوع ترکیب شیمیایی است که مهمترین آنها عبارتند از: منتول (40 تا 60 درصد)، منتوفوران، منتون، پیپریتون، پولگون، سینئول و ... . خواص درمانی و کاربرد: نعناع فلفلی دارای خواصی مانند ضد اسپاسم، پیشگیری کننده از استفراغ، ضد نفخ و خنک کننده است. منتول موجود در اسانس اش یک ماده ی آنتی باکتریال قوی می باشد و از اسانس نعناع فلفلی برای معطر کردن داروها و خمیر دندان ها و ... استفاده می شود. لینک به دیدگاه
masi eng 47044 اشتراک گذاری ارسال شده در 26 مهر، ۱۳۹۲ خواص درمانی گیاه نعناع نعنا یا نعناع گیاهی است از تیره دو لپه ای های پیوسته گلبرگ که سردسته تیره نعناعیان می باشد و جز سبزی های خوراکی است. از محل گره های ساقه، ریشه هایی خارج می شوند که ساقه جدید را درست می کنند. بنابراین اگر شما فقط یک ساقه نعناع در باغچه خود بکارید، به زودی تمام باغچه شما پر از نعناع می شود. به همین دلیل در فارسی به آن هزارپا می گویند. نعنایی که به عنوان سبزی خوردن مصرف می کنیم، با نعنایی که به صورت خودرو در کوه می روید متفاوت است. البته از نظر شکل ظاهری، بو، طعم و مزه تقریباً شبیه به هم هستند، ولی از نظر اثرات درمانی، نعنای کوهی قوی تر است. البته خوردن نعنایی که پرورش داده می شود و به عنوان سبزی خوردن مورد استفاده قرار می گیرد، با غذای روزانه، مخصوصا ناهار توصیه می شود. در مواردی که ناراحتی های معده وجود دارد، خوردن نعنای تازه نه تنها معده را ناراحت نمی کند، بلکه درمان کننده ی ناراحتی معده هم می باشد. نعنای کوهی یا نعنای فِری، از نظر کاربرد و خواص از نعنای معمولی که پروزش داده می شود، بسیار عالی تر، قوی تر و مؤثرتر است. این گیاه در دامنه ها و ارتفاعات متوسط رویش دارد. بو و عطر بسیار نافذی دارد و در کرم هایی که برای پوست ساخته می شوند، مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه، گل های ریز و آبی رنگی دارد و قسمت های مورد استفاده این گیاه، گل، برگ و ساقه ی آن است. ترکیبات نعنا دارای ماده ای به نام منتول است که احساس خنکی در دهان ایجاد می کند. مقدار منتول در نعناع بسته به نوع آن از ۳۵ تا ۵۵ درصد تغییر می کند که البته اگر نعناع دیر کنده شود، مقدار منتول آن تا حدود ۳۰ درصد پایین می آید. خواص درمانی * نعناع از نظر طب قدیم ایران نسبتا گرم و خشک است و از نظر خواص دارویی از پونه قوی تر است. از نعناع اسانس، روغن و تنتور تهیه می کنند که مصارف طبی مختلفی دارد. * نعنا باد شکن است و گاز معده و روده را از بین می برد. * تقویت کننده معده و بدن است. * ضد تشنج و ضد سرفه است. * نعناع مسکن، آرام بخش و قاعده آور است. * برای بی خوابی، کم خوابی و ناراحتی های شبانه یک داروی موثر است. * استفاده از نعنا، درد شکم را برطرف می کند. * نعناع برای درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا مفید می باشد. * نعناع ناراحتی های عصبی را برطرف می کند. * برای تسکین درد دندان، نعناع را در دهان گذاشته و بجوید. * آشامیدن دم کرده نعناع و یا عصاره نعناع خونریزی سینه را قطع می کند. * کمپرس نعناع درد سینه و پهلو را از بین می برد. * نعناع کرم های روده و معده را می کشد. * برای از بین بردن ***که و دل به هم خوردگی و استفراغ، نعنا را با انار ترش بخورید. * نعناع ادرار را زیاد می کند. * یک فنجان دم کرده گرم نعناع سینه را آرام می کند. چای نعناع* برای رفع قولنج و دردهای روده، معده و هضم نشدن غذا، دم کرده نعنا بنوشید. * برای از بین بردن گلودرد، دم کرده نعناع غرغره کنید. * نعناع معرق است، بنابراین تب را پایین می آورد. * در هنگام سرماخوردگی بینی را با دم کرده نعناع بشویید. * نعناع بهترین دوست کبد است. کبد را تمیز کرده و صفرا را رقیق می کند و کلسترول خون را پایین می آورد. برای این مورد دم کرده نعنا را قبل از غذا بنوشید. رفع سردرد با نعناع * برای رفع سردردهای میگرنی می توانید با مخلوط کردن مواد زیر، پمادی تهیه کنید و در نقطه ای که درد می کند، بمالید. اسانس نعناع 3 گرم روغن زیتون 2 گرم لانولین 5 گرم * برای رفع سردرد از کمپرس نعناع استفاده کنید. به این ترتیب که ۱۰ قطره روغن نعناع را با یک لیوان آب سرد مخلوط کرده و در یک کاسه بریزید. سپس یک پارچه که به اندازه پیشانی باشد در آن فرو برده و آب اضافی آن را بگیرید و روی پیشانی و شقیقه ها قرار دهید تا سردرد برطرف شود. ضدعفونی کردن بینی با نعناع برای ضد عفونی کردن بینی، با مخلوط کردن ۱ گرم اسانس نعناع و ۴۰ گرم روغن بادام شیرین، محلولی تهیه کنید و پنج قطره در هر سوراخ بینی بچکانید. رفع خارش با نعناع نعناعاگر بدن شما خارش دارد مقدار ۲ گرم اسانس نعناع را در ۵۰ گرم وازلین ریخته، خوب با هم مخلوط کرده و در محل خارش بمالید. تسکین آرتروز با نعناع اگر از بیماری روماتیسم و آرتروز رنج می برید، از روغن نعناع استفاده کنید، به این صورت که ۲ قطره روغن نعناع را با یک قاشق سوپخوری روغن بادام مخلوط کرده و محل های دردناک را با آن ماساژ دهید. اسانس نعناع یکی از فرآورده های نعناع، اسانس آن است که از تقطیر برگ و سرشاخه های گلدار نعنا تحت اثر بخار آب تهیه می شود و دارای ۵۰ تا ۷۰ درصد منتول می باشد. اسانس نعناع که در کشور انگلستان تهیه می شود، شهرت خاصی دارد. این اسانس به عنوان تقویت کننده معده، بادشکن، ضد عفونی کننده، رفع دل پیچه ی بچه ها و اسهال به کار می رود. برای استفاده از اسانس نعنا کافی است که مقدار یک تا سه قطره از آن را با یک لیوان آب مخلوط کرده و بنوشید. موارد احتیاط * اسانس نعناع را نباید به مقدار زیاد به کودکان و نوزادان خوراند، زیرا روی حرکات تنفسی و قلب اثر می گذارد و ممکن است خطرناک باشد. * اگر اسانس نعناع به مقدار زیاد مصرف شود، فشار خون را بالا برده و موجب حالت تهوع، استفراغ و درد معده می شود و حرکات دودی معده را از بین می برد. * نعناع با تمام فوایدی که دارد، اگر زیاد مصرف شود سیستم گوارشی را تحریک می کند. لذا اگر شما روزی دو تا سه فنجان دم کرده نعنا می نوشید، بهتر است بعد از دو هفته نوشیدن، چند روزی مصرف آن را قطع کرده و دوباره شروع کنید. لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده