رفتن به مطلب

اخبار انرژی و ساختمان


ارسال های توصیه شده

میزان مصرف انرژی در بخش ساختمان

 

ef85b7nlcgj1lbfghavs.gif

رئیس اداره تعمیرات و نگهداری دانشگاه آزاد علی آبادکتول گفت: آمار منتشر شده نشان می دهد مصرف انرژی در بخش ساختمان حدود 37 درصد کل انرژی مصرفی کشور بوده که با رشد متوسط حدود هفت درصد در حال افزایش است.

 

 

حسین رفاهی در جلسه " مدیریت و بهینه سازی مصرف انرژی در سازمان " با بیان این مطلب که مصرف انرژی در ساختمان های ایران 2.6 برابر کشورهای پیشرفته و معادل 310 کیلووات ساعت بر مترمربع در سال برآورد شده است، این مقدار را در کشورهای پیشرفته معادل 120 کیلووات ساعت بر متر مربع اعلام کرد.

 

 

وی بیان داشت: در شرایطی که کاهش هزینه و بهینه سازی مصرف انرژی یک اصل برای سازمانها و ارگان های دولتی و غیردولتی است، بقاء و پایداری سازمان منوط به کمینه کردن هزینه ها و مدیریت انرژی است که بدین منظور مطالعه و برنامه ریزی علمی مجموعه کاری به منظور بهبود و بهینه سازی عملکرد تک تک تجهیزات آن مجموعه اجتناب ناپذیر خواهد بود.

 

 

وی در ادامه مبانی مدیریت انرژی در یک سازمان ، اصول کلی مدیریت انرژی، اصلاح الگوی مصرف ، پارامترهای موثر در صرفه جویی مصرف انرژی و مبانی صرفه جویی انرژی الکتریکی در سیستم های روشنایی را بعنوان عناوین و سرفصل های این دوره آموزشی 16 ساعته برشمرد و خاطر نشان کرد : کلیه کارکنان سازمان شرایط شرکت در این دوره آموزشی را خواهند داشت.

 

 

رفاهی استفاده بهینه از انرژی با کمترین مقدار هزینه و بازدهی بالا و ترویج فرهنگ صرفه جویی و چگونگی مصرف انرژی در سازمان را از اهداف تدوین این برنامه درسی عنوان کرد.

 

 

مریم تقوایی یزدی ، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی ابادکتول و فریبرز یعقوبی وایقان ، مدیرکل امور فنی و ساختمان معاونت عمرانی دانشگاه بعنوان مشاوران برنامه درسی و مینا زمیاد ، مسئول نیازسنجی دفتر مطالعات و آموزش نیروی انسانی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی بعنوان تنظیم کننده نهایی در تدوین برنامه درسی مذکور مشارکت داشتند.

لینک به دیدگاه
  • 4 هفته بعد...

c9kkck8bn2s6by8359g5.gif

 

محققان دانشگاه علم و صنعت ایران در یک تحقیق به بررسی تاثیر ترکیبی ویژگی‌های کالبدی پوسته بنا و الگوهای تهویه طبیعی بر میزان مصرف انرژی در ساختمان‌های مسکونی پرداختند.

 

 

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، رزا وکیلی نژاد، دانشجوی دوره دکتری دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران این تحقیق را در قالب رساله دکتری خود با راهنمایی دکتر سید مجید مفیدی و دکتر فاطمه مهدیزاده سراج ارائه کرده است.

 

 

بر اساس این تحقیق، تهویه طبیعی از دیرباز در ساختمان‌ها به عنوان یکی از مهمترین روشهای سرمایش به کار رفته است. در دوره مدرن رواج سیستمهای تهویه مطبوع، سبب طراحی ساختمانهایی ایزوله شده و کاربرد تهویه طبیعی را به فراموشی سپرده است. در دهه هفتاد بحران انرژی و بروز مشکلات زیست محیطی دلیلی برای توجه مجدد به منابع انرژی تجدیدپذیر از جمله سرمایش از طریق تهویه ایجاد کرد. از طرف دیگر سندرم بیماری ساختمان و مشکلات ایجاد شده در سلامت ساکنان و کاهش کیفیت هوای داخلی که دلیل عمده آن کاربرد سیستمهای تهویه مطبوع شناخته شد، سبب ایجاد تمایل بیشتر جهت کاربرد تهویه طبیعی شد.

 

 

امروزه طراحی ساختمانهای مطلوب با کاربرد تهویه طبیعی نیازمند وجود مبانی نظری و مطالعات دقیق بر پایه دانش جدید در رابطه با امکان­سنجی کاربرد، طراحی اجزا و تجهیزات مرتبط با تهویه طبیعی است. در ایران نیز علیرغم وجود پیشینه درخشان در زمینه کاربرد تهویه طبیعی در ساختمانها، در دوران معاصر پژوهشی کاربردی در زمینه تهویه طبیعی در طراحی ساختمانها صورت نگرفته است.

 

 

اغلب پژوهشهای انجام شده جنبه توصیفی و گزارش داشته و یا با دیدگاهی جزئی‌نگر تنها در حوزه مهندسی و مکانیک سیالات به تحلیل رفتار تهویه در اجزای خاص چون بادگیرها پرداخته‌اند. با توجه به مصرف بخش عمده انرژی مصرفی جهان جهت سرمایش و گرمایش ساختمانها، ضرورت انجام پژوهشهای کاربردی در حوزه تهویه طبیعی خاصه در ارتباط با طراحی شهری و طراحی معماری ساختمان مشخص می‌شود.

 

 

از طرف دیگر به دلیل گستردگی حوزه‌های مرتبط، تحدید دامنه پژوهش و تعیین متغیرها بر اساس اهداف مورد نظر پژوهش ضروری است. رساله حاضر با هدف ایجاد راهکارهای طراحی برای معماران جهت ایجاد ساختمانی با انرژی کارآمد و بهره‌مند از مزایای تهویه طبیعی تدوین شده است.

 

 

در اغلب پژوهشهای پیشین، تاثیر متغیرهای طراحی بر میزان مصرف انرژی، بدون توجه به عملکرد تهویه طبیعی (مناسب ساختمانهای تهویه مطبوع) و تنها در ارتباط با تابش مورد پژوهش قرار گرفته است. لذا در پژوهش حاضر به تحلیل چگونگی و میزان تاثیر برخی از مهمترین پارامترهای طراحی معماری بر عملکرد تهویه طبیعی و میزان مصرف انرژی در مقیاس تک بنا پرداخته شده است.

 

 

بر اساس ادبیات موضوع، پارامترهای سطح شیشه، سایبان، جهت‌گیری و بالکن به عنوان مهمترین عوامل موثر بر رفتار حرارتی ساختمان و میزان مصرف انرژی، جهت انجام تحلیل‌ها انتخاب شده است. در راستای تحقق اهداف مورد نظر، در هر مرحله پژوهش از روشها و ابزارهای مختلف تحقیق چون مطالعات کتابخانه ای، مقایسه تطبیقی، نمونه موردی و شبیه سازی رایانه‌ای استفاده شده و تجزیه و تحلیل نهایی داده‌ها با استفاده از روشهای آماری و استدلال منطقی صورت گرفته است.

 

 

بر اساس نتایج حاصل از پژوهش، میزان تاثیر و اهمیت پارامترهای طراحی مورد بررسی بر میزان مصرف انرژی ساختمان، به نوع تهویه مورد استفاده بستگی دارد. به این ترتیب عملکرد حرارتی ساختمانهای برخوردار از تهویه طبیعی متفاوت از ساختمانهای تهویه مطبوع است. به این ترتیب توجه به پارامترهای مختلف طراحی در مراحل اولیه باید با آگاهی از نوع تهویه مورد استفاده (بدون تهویه، تهویه روزانه، تهویه شبانه، تهویه شب و روز) صورت گرفته و میزان تاثیر پارامترها در انتخاب گزینه‌های طراحی مدنظر قرار گیرد.

 

 

نتایج حاصل از پژوهش با هدف بهره‌برداری از پتانسیل موجود تهویه طبیعی به معمار در انتخاب بهینه پارامترهای طراحی جهت طراحی ساختمانی انرژی کارآمد یاری می‌رساند. در بخش دوم از نتایج پژوهش، چگونگی تاثیر بالکن بر عملکرد حرارتی ساختمان و مصرف انرژی آن تعیین شده است. نتایج حاصله، میزان تاثیر وجود و نوع بالکن را بر کارآیی الگوهای مختلف تهویه طبیعینشان می‌دهد.

لینک به دیدگاه

محققان،طرح مفهومی سیستم روشنایی هوشمندی را توسعه داده‌اند که تنها در هنگام عبور عابران پیاده یا خودروها روشن می‌شود.

 

 

هزینه برق لامپ های خیابانی در اروپا سالانه 13 میلیارد دلار برآورد می شود که حدود 40 درصد هزینه های مصرفی انرژی قاره سبز را تشکیل می‌دهد.

 

 

این میزان مصرف انرژی باعث انتشار 40 میلیون تن دی اکسید کربن معادل 20 میلیون دستگاه خودرو می‌شود.

 

 

محققان دانشگاه تکنولوژی دلفت هلند، با هدف کاهش مصرف انرژی و انتشار دی اکسید کربن، سیستم روشنایی جدیدی را توسعه داده‌اند که با کمک حسگرهای بی‌سیم هوشمند، عبور عابران پیاده، دوچرخه سواران یا خودروها را تشخیص می‌دهد.

 

 

لامپ هوشمند خیابانی قادر به تمایز قائل شدن بین انسان و حیوانات کوچکی مانند سگ و گربه است؛ همچنین این سیستم روشنایی با سنجش سرعت عبور عابران یا خودروها، سرعت روشن شدن لامپ‌های بعدی را تنظیم می‌کند.

 

 

با استفاده از این سیستم هوشمند، چراغ ها تنها در هنگام عبور عابران یا خوردوها روشن شده و در سایر موارد در حالت مصرف کم انرژی قرار دارند.

 

 

لامپ هوشمند خیابانی می‌تواند باعث کاهش 80 درصدی انتشار در اکسید کربن شده و هزینه‌های مصرفی برق را تا نصف کاهش دهد.

 

منبع : بتانیوز

لینک به دیدگاه
  • 1 ماه بعد...

99q8aqvoqf8cp7uem8g.jpg

 

 

محققان آزمایشگاه ملی لارنس برکلی پوشش هوشمندی را توسعه داده‌اند که بصورت انتخابی، قادر به کنترل نور مرئی و حرارت نور نزدیک به مادون قرمز در شیشه‌های ساختمان است.

 

 

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کنترل نور و حرارت با کمک شیشه‌های هوشمند باعث بهبود سطح روشنایی، وضعیت دمایی و افزایش راندمان دستگاه‌های تهویه مطبوع با توجه به شرایط آب و هوایی هر منطقه شده و منجر به مصرف بهینه انرژی می‌شود.

 

 

برای ساخت شیشه های هوشمند، اکسید نیوبیم در نانو بلورهای اکسید قلع ایندیم (ITO)‌ جاسازی شده و یک ماده الکتروکرومیک با دو پتانسیل الکتریکی غیر مشابه در مناطق مختلف از طیف الکترومغناطیسی ایجاد شدند.

 

 

شیشه هوشمند قادر به انتقال نور مرئی و نور نزدیک به مادون قرمز (NIR)‌ است، اما با اعمال شارژ منفی، نانو بلورهای جاسازی شده ITO کوچک شده و فضای کافی برای جذب نور مرئی باز می‌شود؛ با افزایش شارژ، ماترکیس اکسید نیوبیم درون شیشه کاهش یافته و میزان نور جذب شده افزایش پیدا می کند.

 

 

این دو اثر باهم، یک تعامل هم افزایی ایجاد می کنند که باعث افزایش قدرت اثر الکتروکرومیکی شده و اجازه ورود نور مورد نیاز در عین حذف گرمای ناخواسته را فراهم می کند؛ در زمان تغییر به حالت تاریک، از افزایش نور و حرارت در محیط به طور همزمان جلوگیری می شود.

 

 

این توانایی شیشه های هوشمند می تواند منجر به صرفه جویی در مصرف انرژی از جمله کاهش هزینه های مرتبط با تهویه مطبوع و نیاز به نور مصنوعی در ساختمان ها شود.

 

 

نتایج این دستاورد در مجله Nature‌ منتشر شده است.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...