رفتن به مطلب

هر آنجه یک سخنران خوب باید داشته یاشد

Ashkan_ad72

ارسال های توصیه شده

سلام

من یک شنبه مجری اجرای یه همایشم....

از دوستان درخواست دارم که توضیحاتی واسه چگونگی شروع همایش بهم بدن

همایش هم راجع به ساخته هوا پیمای مدل و طرح‌هایی‌ که رو اون میخوایم پیاده کنیم

یعنی‌ درواقع من تاحالا مجری نبودام اما الان باید اجرا رو خودم بر عهد بگیرم...

خواهشاً از چگونگی شروع و چگونه رفتن به بحث اصلی‌رو کمی‌ راهنماییم کنین

می‌خوام از کمکهای اونهایی که زیاد اجرا دارن بهر ببرم و یه متن عالیی رو ارائه بدم

آخه انجمن مکانیک تشکیل دادیم انجمنمون نوپاست و اولین همایشمون هم هست می‌خوام خودمون و کارهمونو به گونه‌ای معرفی‌ کنم که بکس دانشگاه کاملا روشن بشن از کارمون و زحماتمون

حالا گوشم به حرفای شماست

انشاالله این تاپیک مرجعی بشه واسه همه کسایی که میخوان سخنرانیه عالی از خودشون ارایه بدن:w16:

• Like 5
لینک به دیدگاه

من اطلاعاتی در مورد موضوع همایش شما ندارم اما در مورد یه سخنرانی خوب چندجا مطلب خوندم که شاید بتونه کمکتون کنه.

اول اینکه باید به متن سخنرانی و بخش های مختلف همایش مسلط باشین که یهو غافلگیر نشین.

اگه گروهی کار میکنین باید تقسیم وظایف درستی انجام بدین (متناسب با توانایی های هر فرد).و قبل از شروع مراسم یه دور همه چیزو با گروهتون هماهنگ کنین.

همه ی کارهارو خودتون انجام ندین،وقتی کار گروهی انجام میشه جذابیتش بیشتر میشه.

قبل از سخنرانی جلوی آینه چندبار متن رو بخونین و برای خودتون سخنرانی رو انجام بدین تا عیبهای کارتون رو متوجه بشین و اونارو برطرف کنین.

در حین سخنرانی به یک نفر یا یه جا خیره نشین،به صورت تمام افراد نگاه کنین و گاهی لبخندهای دوستانه بزنین.

یک نفر رو تو جمع پیدا کنین که با دقت تمام به صحبتهاتون گوش میده و در حین سخنرانی واکنش نشون میده (مثل تکان دادن سر یا لبخند زدن) وقتی که استرس داشتین به اون فرد نگاه کنین تا آروم بشین.

در حین سخنرانی مثل چوب خشکی نباشین تا مراسم خیلی خشک و بی روح نباشه.

دستا و بدنتونو در یه حالت نگه ندارین و از زبان بدنی باز استفاده کنین.

صداتونو بالا و پایین ببرین تا مخاطب خوابش نگیره.

• Like 4
لینک به دیدگاه

ممنون از اطلاعاتتون باید برم تمرین کنم حتما

حالا راجع به متن همایش

از چه واژهایی استفاده کنم با چه جمله‌ای شروع کنم؟

چقد حرف بزنم بد از مدیرمون دعوت کنم بید بالا واسه سخنرانی‌؟

چند مین حرف بزنم بد یه استراحت به حضار بدم؟

• Like 3
لینک به دیدگاه

به نظرم برای شروع متن یه سخنرانی با توجه به جو حاکم بر سخنرانی (افراد حاضر در همایش و حضور افراد مهم) باید یه متن زیبا در حد چند جمله خونده بشه،این میتونه یه جمله ی زیبا و روحیه بخش در مورد زندگی و تلاش باشه،یا یه سخن از یه بزرگی در راستای تکریم علم.

و بعد با تشکر از وقت و امکاناتی که در اختیارتون گذاشتن شروع کنین.

سعی کنین واژگانی که استفاده میکنین زیبا و متنوع باشن.

مثلا چنتا واژه برای رسوندن یه منظور هست،از بین اونها زیباترینش رو انتخاب کنین و در جملات مختلف از واژه های مختلف استفاده کنین و همش از یه واژه برای رسوندن یه منظور استفاده نکنین.

باید در نظر بگیرین که زمانی که در اختیار شما قرار داده شده چقدره و چند بخش برای همایش دارین و مدیر چقدر میتونه تو همایش حضور داشته باشه.

بهتره که همایش با سخنان مدیر خاتمه پیدا نکنه،اگر سخنان ایشون فقط برای تجلیل و تشکر باشه (مطلبی درباره ی موضوع همایش نخوان بگن) بهتره حداقل بعد از اون یه بخش دیگه داشته باشین و اون هم تشکر از همکاری و کمک اعضا باشه.

اگه چند نفر قراره صحبت کوتاهی داشته باشن بهتره اولین نفر مدیر باشن تا احترام بیشتری قائل شده باشین.

با احترام بسیار از مدیر یا هر فرد دیگه ای که میخوان چند جمله ای در همایش بگن بخواین که حضور پیدا کنن و با دست دادن در ابتدای ورودشون به جایگاه سخنرانی و به هنگام ترک جایگاه تشکر کنین.این میتونه نشانه ی صمیمیت و قدردانی شما باشه.

اگه قراراه در همایش از مهمانان پذیرایی بشه بهتره وقت استراحت با وقت پذیرایی هم زمان باشه مگر اینکه در هنگام ورود یا خروج پذیرایی بشن.و برای پذیرایی از مهمانان ویژه مثل مدیر و یا اساتید باید دقت بیشتری خرج بشه و با احترام ویژه ای باشه.

سعی کنین فاصله ی بین بخشها به قدری نباشه که مهمانان حوصلشون سر بره و یا انقدر کوتاه باشه که فرصتی برای نفس کشیدن نداشته باشن (بازم باید به زمانی که در اختیار دارین و تعداد بخشها توجه کنین)

انقدر صحبت نکنین که مهمانان خسته بشن،اگه متوجه خستگی مهمانان و یا بی حوصلگی اونها شدین،لحن صحبتتونو عوض کنین یا یه مدت زمان کوتاهی برای استراحت بدین.

:icon_gol:

• Like 3
لینک به دیدگاه

تشکر مجدد از اینکه منو در این بحث یاری کردین:a030:

حالا میریم سر اینکه یکم جزئی تر بشیم

مثلا من الان اومدم مجری بشم واسه همین طرح هوا پیما

خوب اولی‌ حرفم که بسمه الله هست بعدش یه شعر یا مطلب زیبا....

خوب این مطلب زیبا چی‌ باشه ک‌ به همایش مربوط باشه مهمه...

و اینکه تاثیر گذاریش هم می‌خوام عالی‌ باشه و کلیشه‌ایی نباشه

می‌خوام در اولین کلم افراد رو جذب کنم

مثلا اینکه مجریا میان ۲ بیت شعر می‌خونن و بحثو آغاز می‌کنن خیلی‌ کلیشه‌ایی شده....

می‌خوام یجور دیگه باشه

حالا کسی‌ که بلده جور دیگه بحث رو آغاز کنه که جذابیت کارو بالا بباره بیاد و توضیحاتی ارائه بده

با تشکر:w16:

• Like 2
لینک به دیدگاه

اگه قراره وسایلی مورد بازدید قرار بگیرن باید جای مناسبی براشون در نظر گرفته بشه که مانع رفت و امد نباشن و فضا به قدری باشه که مهمانان به راحتی بتونن چند دقیقه ای اونها رو تماشا کنن.

باید فردی اونجا حاضر باشه تا بتونه به سوالات احتمالی مهمانان پاسخ بده،فردی که تسلط کامل بر موضوع داشته باشه.

باید آب روی جایگاه سخنرانی باشه به مقدار لازم.

و فردی هم حواسش به این موضوع باشه.

اگه از لیوان استفاده میشه باید قبل از حضور هر فرد لیوان عوض بشه حتی اگر از اون لیوان استفاده نشده باشه.این مودبانه تر و رسمی تره.

خودتون هم در حین سخنرانی آب بنوشید.این هم میتونه به آرامش شما و کیفیت صداتون کمک کنه و هم زمان کوتاهی رو برای استراحت مهمانان فراهم میکنه.

اما نباید این زمان خیلی طولانی باشه.فقط در حد تر شدن دهان و لبها.

و حواستون باشه صدای آب خوردنتون نباید بلند باشه که مهمانان اون رو بشنون.

قبل از حضور مهمانان از تمیز و مرتب بودن سالن همایش مطمئن بشین.

و با امکاناتی که دارین اونجا رو زیباتر کنین.:icon_gol:

• Like 3
لینک به دیدگاه

میتونین از کسی که نوشتنش خوبه و ذوق و سلیقه هم داره کمک بخواین تا یه متن ابتدایی تهیه کنه و متن شما رو هم از لحاظ جمله بندی اصلاح کنه.

میتونین برای شروع از یه متن خودمانی تر هم استفاده کنین.

متنی که هم مفهوم خوبی داشته باشه و هم جو رو آروم و راحت کنه،متنی که بتونین باهاش با مهمانان ارتباط برقرار کنین.

• Like 2
لینک به دیدگاه
میتونین از کسی که نوشتنش خوبه و ذوق و سلیقه هم داره کمک بخواین تا یه متن ابتدایی تهیه کنه و متن شما رو هم از لحاظ جمله بندی اصلاح کنه.

میتونین برای شروع از یه متن خودمانی تر هم استفاده کنین.

متنی که هم مفهوم خوبی داشته باشه و هم جو رو آروم و راحت کنه،متنی که بتونین باهاش با مهمانان ارتباط برقرار کنین.

خوب دوستان چند نمونه از این متنهرو اگر می‌شه اینجا قرار بدین تا همه استفاده کنند

با تشکر:a030:

• Like 1
لینک به دیدگاه

دوستان همیشم برگزار شد و خدارو شکر همه چی‌ خوب برگزار شد

فقط از اونجایی که هنوز هم به دانش قابل توجهی‌ نسبت به مجری گری نداشتم رفتم و یه مجری پیدا کردم

این یه معضل بزرگ واسه اجتماع دانشجوی ماست

یعنی‌ ما اصلا نمی‌تونیم جلوی جم آنچنان که باید صحبت کنیم و شنوندرو به خودمون جذب کنیم

• Like 1
لینک به دیدگاه

از اجرای دیروز اینو دریافتم بیشتر از اون‌چیزی که قراره بگیم نحو گفتنمون مهم

یعنی‌ مثلا دوستم باید میرفت طرح خودشو توضیح میداد تو اون ۵ مینی که اون بالا بود صد نفر خمیازه کشیدن

اما مجری ۱۰ دقیقه داستان تعریف میکرد همه داشتن بهش گوش می‌دادند اونم با شوقو ذوق

دوستان همیشم برگزار شد و خدارو شکر همه چی‌ خوب برگزار شد

فقط از اونجایی که هنوز هم به دانش قابل توجهی‌ نسبت به مجری گری نداشتم رفتم و یه مجری پیدا کردم

این یه معضل بزرگ واسه اجتماع دانشجوی ماست

یعنی‌ ما اصلا نمی‌تونیم جلوی جم آنچنان که باید صحبت کنیم و شنوندرو به خودمون جذب کنیم

• Like 1
لینک به دیدگاه

خیلی‌ مهم که سخنران مستمئو با خودش تو حرفش شریک کنه

مثلا رئیس دانشگاه اومده بود حرف بزنه هر ۲ تا جملیی‌ که حرف میزد یه سوال یا تایید از دانشجوها می‌خواست

اینجوری بود که همه از سخنرانیش خوششون اومد

با وجود این که سخنرانیش اصلا به موضوع همایش ربط نداشت و داشت یه سری حرفای دینی میزد وسعت همایش علمی‌

• Like 1
لینک به دیدگاه

بعدش اینکه اومد بگه ما به خود میبالیم ولی‌ اشتباها گفت ما به خود میمالیم

بد همه دهنشون اینجوری شده بود‌و‌ داشتن میخندیدن

:jawdrop::ws28::ws28::ws28:

اما با حفظ خونسردی حرفشو اصلاح کردو‌ به صحبتش ادامه داد

• Like 1
لینک به دیدگاه

نتیجهٔ مهم تو این قسمت اینه که هرچند موضوعی که واسه سخنرانیش اومدی رو اطلاعات کمی‌ ازش داشته باشی‌ ولی‌ با حرف زدن خودت و شریک کردن مستمع بتونی‌ یه زمان خوبی‌ رو براشون به وجود بیاریِ سخنران خوب شناخت میشی‌

لینک به دیدگاه

باید واسه سخنرانیت نه تنها به موضوع سخنرانی‌ که به موضوعات جانبی در اون روز یا بحث هم توجه کنی‌ و مطلب آماده کرده باشی‌

چون اگه فقط یه بحث رو راجع بش حرف بزنی‌ مستمع خسته می‌شه و باید بتونی‌ وسعت حرفات یجوری یه بحث کوچیکو باز کنی‌ ۲ دقیقه حرف بزنی‌ راجع بش و بد بحثرو ببندی و بری سر بحث اصلی‌

• Like 1
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...