mani24 29665 اشتراک گذاری ارسال شده در 15 آذر، ۱۳۹۱ ویتامین e موجود در تخممرغهايتوليدي ازطريق ايجاد تغييرات ژنتيكي و تغذيهاي درمرغهاي تخمگذار كه اخيرا وارد بازار جهاني شده هفت برابر بيشتر از نوع طبيعي تخممرغ است. دكتر" آراسب دباغمقدم " روز يكشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: اين تخممرغها بهدليل نوع موادچربي و موادافزودني مجازي كه به مرغ تخمگذار خوراندهشده ازنظر ميزان چربي نيز براي مبتلايان به بيماريهاي قلبي - عروقي مضر نيست. وي اظهار داشت:يك تخممرغ حدودا ۶۰گرمي داراي شش گرم پروتئين، شش گرم چربي و ۸۰كيلوكالري انرژي است كهبيشترين پروتئين آن در سفيده و زرده آن حاوي ويتامين b ،aو dاست. دباغ مقدم افزود : تخم مرغ داراي " كولين " است كه براي عملكرد مغز و حافظه مهم بوده و مصرف آن براي نوجوانان، زنان باردار و شيرده نيز توصيه ميشود. وي يادآور شد : مصرف يك عدد تخممرغ حدود ۴/۵درصد از انرژي روزانه، هشت درصد از چربي روزانه، شش درصد از آهن روزانه و تمام ويتامين aمورد نياز بدن را تامين ميكند. رئيس كميته بهداشت مواد غذايي جامعه دامپزشكان با اشاره به ويژگيهاي تخممرغ سالم و تازه گفت: طبيعي و صاف و شفاف بودن رنگ پوسته تخممرغ، فاقد هر گونه بوي خارجي و گنديدگي بودن، بيضي شكل بودن ظاهر آن، فاقد لكههاي خوني يا تكههاي گوشتي بودن، طبيعي بودن اندازه اتاقك هوايي تخممرغ و مخلوط نبودن سه قسمت زرده، سفيده غليظ و سفيده رقيق تخممرغ پس از شكستن نشانه تازه و سالم بودن تخممرغ است. وي افزود: تخممرغ بايد حتما با مجوز سازمان دامپزشكي و زير نظر اين سازمان و با دارا بودن كد بهداشتي، نام شركت توليدكننده ، تاريخ توليد و مصرف عرضه شده و پس از تخمگذاري تا زمان مصرف در يخچال و در دماي چهار تا پنج درجه سانتيگراد نگهداري شود. دباغمقدم يادآور شد: پوسته تخممرغ بايد فاقد ترك خوردگي و يا شكستگي باشد چرا كه شكسته بودن پوسته آن سبب حمله ميكروبهاي موجود در هوا و محيط به درون تخممرغ شده و از آنجا كه تخممرغ محيط مناسبي براي رشد و تكثير ميكروبها است، به سرعت فاسد شده و سبب بروز مسموميت در فرد مصرف كننده ميشود. وي اظهار داشت: پوسته تخممرغ تا لحظه قبل از مصرف نبايد توسط مصرف كننده شسته شود و در صورت وجود آلودگي احتمالي تنها بايد با دستمال خشك پوسته آن را پاك كرد تا از فاسد شدن سريعتر آن جلوگيري شود. وي افزود: قسمت پهن تخممرغ در هنگام نگهداري در درون يخچال بايد بالا قرار گيرد تا اتاقك هوايي آن بالا قرار گرفته و امكان مخلوط شدن زرده و سفيده كمتر و در نهايت مدت زمان نگهداري و سلامت تخممرغ افزايش يابد. دباغ مقدم خاطرنشان كرد: تخممرغ در ايران نيز بايد همچون ساير كشورها درجهبندي شود تا مصرفكننده مطابق هزينه پرداختي تخممرغ مورد نياز خود را دريافت كند. وي افزود: بر اساس درجهبندي تخممرغ در ساير كشورها تخممرغ ممتاز بايد وزني بيش از ۶۵گرم، درجه يك ۶۰تا ۶۵گرم، درجه دو ۵۵تا ۶۰گرم و درجه سه نيز زير ۵۵گرم داشته باشد كه البته وضعيت طبيعي تخممرغ نيز در طبقه- بندي آن نقش موثري دارد. وي يادآور شد: رنگ پوسته برخي تخممرغها بعضا قهوهاي رنگ بوده كه علت آن ژنتيكي است و نقشي در كيفيت آن ندارد 1 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده