azarafrooz 14221 اشتراک گذاری ارسال شده در 15 مهر، ۱۳۹۱ ملکولهای پروتئین از آمینو اسید ها تشکیل می شوند هر آمینو اسید از یک قسمت نیتروژن و یک چارچوب کربنی تشکیل شده است . و همین قسمت کربنی است که بین تمامی آمینو اسیدها تفاوت دارد ولی بخش نیتروژنی در تمامی آمینو اسید ها ثابت است و یک ملکول پروتئین زنجیره ای از همین آمینو اسیدها است. در کل آمینو اسیدها را می توان به دو دسته ضروری و غیر ضروری تقسیم نمود در کل 12 آمینو اسید برای ورزشکاران ضروری و لازم است . 1)ایزولوسین : bcaa است (در ادامه در مورد bcaa توضیح می دهم) به عنوان پیش ماده برای گلوتامین استفاده می شود و ایزو لوسین به عنوان سوخت ماهیچه در هنگام تمرین مصرف می شود bcaa آنابولیسم و آنتی کاتابولیسم را افزایش می دهدو باعث رشد بیشتر سلولهای ماهیچه ای می شود . و یکی از منابع bcaaهمان مکمل آب پنیر سازی است. 2)لوسین : مصرف این آمینو اسید در دوران حفظ حجم باعث می شود تا کمترین مقدار حجم را از دست دهید.در کل می توان به جای مصرف مقادیر بالای این آمینو اسید برای حفظ حجم و اثرات آنتی کاتابولیک از مکمل hmbاستفاده نمود. 3)لیزین: این آمینو اسید نقش انتقال اسیدهای چرب به سلولهای ماهیچه ای را ایفا می کندو به عنوان منابع انرژی در نظر گرفته می شوند. و برای تشکیل کارنیتین استفاده میشود. 4) میتونین : این آمینو اسید در تخم مرغ , ماست, ماهی و دیگر مواد پروتئینی یافت می شود و خود نقش آنتی اکسیدانی دارد و این آمینو اسید یکی از سه آمینو اسید تشکیل دهنده کراتین می باشد. 5)فنیل آلانین : این آمینو اسید علاوه بر این که در مواد پروتئینی یافت می شوند در عدس و برخی تخم میوه ها یافت می شوند این آمینو اسید هم برای کم کردن اشتها و هم به عنوان تسکین درد در بدن عمل می کند. 6) ترئونین : کمبود این آمینو اسید باعث می شود تا بعضی از ترکیبهای پروتئینی در بدن ساخته نشود و این آمینو اسید تخم مرغ و لبنیات موجود است. 7) تریپتوفان : این آمینو اسید باعث ایجاد حالت ایجاد خواب آلودگی در اشخاص می شود و به عنوان یک پیش ماده برای سروتونین در عصبها عمل می کند و باعث حالت خواب آلودگی می شود.این آمینو اسید بیشتر در ترکیبات کربوهیدرات یافت می شود تا ترکیبات پروتئینی مانند موز و تخم آفتاب گردان و در جایی نیز خواندم که این آمینو اسید در شیر نیز یافت می شود و شاید همین آمینو اسید باشد که وقتی شیر می نوشیم باعث ایجاد آرامش می شود و پیشنهاد می شود که قبل از خواب حتما یک لیوان شیر بنوشید. حتی این آمینو اسید می تواند باعث کاهش اشتها نیز شود. 8)والین : یکی دیگر از bcaa ها می باشد یا زنجیره شاخه دار در کل ترکیبات bcaa 33% از پروتئینی که در ساختار عضلات بکار می رود را شامل می شوند (bcaa شامل ایزولوسین + والین + لوسین و شامل یکسری گروه متیلی که به هم پیوسته هستند و به زنجیره شاخه دار معروف هستند) والین به نوعی پیش ماده برای آمینو اسیدهای آلانین و گلوتامین نیز می باشد. و آمینو اسید های زنجیره شاخه دار به عنوان سوخت عضلات در موقع تمرین محسوب می شوند .و این بدین معنی است که می توانند به نوعی آنتی کاتابولیسم نیز باشند. در ضمن آمینو اسیدهای زنجیره شاخه دار یا bcaa در پروتئین آب پنیر سازی به مقدار کافی یافت می شوند. 9)گلوتامین : یک آمینو اسید که برای حفظ عضلات ضروری است زیرا از پدیده کاتوبولیسم جلوگیری می نماید.بدون گلوتامین سیستم دفاعی بدن خوب کار نمی کندو باعث تجزیه شدن دستگاه عضلانی می شود و در ضمن این آمینو اسید ارزشمند باعث دفع آمونیاک از مغز می شود . از خیلی از ورزشکاران حرفه ای اگر بپرسید می گویند ما گلوتامین را در تمام طول سال استفاده می کنیم و در برنامه غذایی ما جایگاه ویژه ای دارد .روزانه 10 الی 30 گرم از این آمینو اسید باعث بهبود عملکرد ورزشی ما می شود. 10)تورین : این آمینو اسید به فراوانی در بافت ماهیچه ای یافت می شود . تورین مانند انسولین عملکرده و به نوعی مقلد و تقلید کننده انسولین است و به خاطر همین مطلب بعضی از کراتین ها عملکرد بهتری دارند مانن کراتین فسفاژن hp که در ساختار خود تورین را دارد .و باعث حجیم تر شدن سلول های عضلانی می شود.و این آمینو اسید باعث کاهش تجزیه پروتئین می شود. و در در نگهداری حجم بسیار مفید است. بهترین زمان مصرف تورین دقیقا پس از پایان تمرین است. 11)آلانین : آلانین به مانند گلوتامین عمل می کندو باعث افزایش حجم سلولها می شودو باعث پایداری قند خون تحت شرایطی می شود و برای این کار از گلوکز کمک می گیرد و مصرف آن نیز بعد از تمرین بسیار مفید خواهد بود به میزان 1 الی 2 گرم بلافاصله بعد از تمرین. 12)آرژنین : این آمینو اسید باعث می شود تا ترشح هورمن رشد زیاد شود و یکی از بهترین زمانه برای مصرف این مکمل قبل از خواب است زیرا هورمن رشد در شب در هنگامی که ما خواب هستیم ترشح می شود و به خاطر همین است که خواب کافی در طول شب برای بدنسازان بسیار ضروری است. لینک به دیدگاه
azarafrooz 14221 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 15 مهر، ۱۳۹۱ برای خیلی ها این سوال پیش اومده که اصلا این آمینو اسید چیه ؟! اصلی ترین ساختار پرو تئین ها را اسید های آمینه تشکیل می دهند که تفاوت اصلی آنها با کربو هیدرات و چربی در وجود نیتروژن در ساختار سلولی آمینو اسید ها علاوه بر کربن – هیدروژن و اکسیژن است . حدود 20 اسید آمینه اصلی شناسائی ونامگذاری شده است که در یک تقسیم بندی کلی به دو نوع ضروری و غیر ضروری نامیده می شوند . اسید های آمینه ضروری آنهائی هستند که بدن قادر به ساخت آنها نیست و باید از طریق رژیم غذائی تامین شوند ولی بدن قادر به ساخت و سنتز آمینو های غیر ضروری هست. آمینوهای ضروری عبارتند از آرژنین – لیزین – تره اونین- لوسین – میونین – والین – فنیل آلین –ایزو لوسین و ... و آمینو های غیر ضروری : گلیسین – آلین – گلوتامین – لیستین و .... و اما از میان آمینو اسید های ضروری یکسری از انها به نوع زنجیری شاخه دار (لوسین – ایزو لوسین – والین ) معروفند که بسیار در ساخت عضلات مهم هستند و سریعا جذب می شوند و اثر آنابولیکی بسیار زیادی دارند . البته دلیل جذب سریع انها این است که بجای کبد در عضلات متابولیزه می شوند . نکته مهم اینکه برای عملکرد صحیح باید هر سه آمینو اسید شاخه دار همزمان مصرف شوند و همراه با با آمینوهای تریپتوفان (آمینو ضروری )و تیروزین (آمینو غیر ضروری ) نباید مصرف شود . عملکرد بعضی آمینو ها آرژنین : آزاد کردن هورمون رشد گلیسین : کنترل افسردگی – آزاد سازی هورمون رشد اسید گلو تامیک (گلوتامین ) : تقویت سیستم ایمنی- رشد عضله سرین :تولید انرژی – بالا بردن قند خون آلانین : جلوگیری از تحلیل عضله سیستین : ضد پیری و کاهش التهاب و آنتی اکسیدان بافتهای بدن لوسین – ایزو لوسین – والین ( شاخه دار ): بالابردن توان و ساخت عضله :console: لینک به دیدگاه
azarafrooz 14221 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 15 مهر، ۱۳۹۱ پروتئين و اسيدهاي آمينه پروتئينها فراوانترين مولكولهاي آلي در سلولهاي جانوري بوده و حدود 50% و يا بيشتر از وزن خشك آنها را تشكيل ميدهند. پروتئينها در اثر هيدروليز به واحدهاي ساختماني خود يعني اسيدهاي آمينه تبديل ميشوند و همين واحدهاي ساختماني تعيينكننده ارزش غذايي پروتئينها ميباشند. واحدهاي ساختماني پروتئين هر يك داراي قدرت خاصي بوده و برحسب نياز بدن مورد مصرف قرار ميگيرند. پروتئين براي ساخت و بازسازي عضلات، گلبولهاي قرمز، مو و ديگر بافتهاي بدن و براي ساخت هورمون يك ماده اساسي و ضروري است. وقتي كربوهيدرات به طور كافي در دسترس نباشد ميتوان به جاي آن از پروتئين استفاده كرد. حدود 15% انرژي مورد نياز روزانه بايد از غذاهاي پرپروتئين مثل ماهي، مرغ و تخممرغ تأمين شود. بسياري از ورزشكاران مقدار زيادي گوشت گاو، تخممرغ، جوجه يا پروتئين ديگر مصرف ميكنند با اين تصور كه پروتئين عضلهسازي ميكنند با اين وجود پروتئين اضافي بر حجم نميافزايد بلكه تمرينات درست و فشرده است كه حجم عضلات را زياد ميكند نسبت نياز روزانه بدن افراد از درصد پروتئين با يكديگر متفاوت است. معمولاً مصرف پروتئين براساس هر كيلوگرم وزن افراد معمولي 1 تا 2/1 گرم ميباشد و در ورزشكاران 5/1 تا 2/2 گرم به ازاي هر كيلوگرم از وزن بدن پيشنهاد شده است. پروتئينها از تركيباتي آلي به نام اسيدهاي آمينه تشكيل شدهاند. كه اين اسيدهاي آمينه را به دو گروه تقسيم ميكنند: 1- اسيدهاي آمينه ضروري 2- اسيدهاي آمينه غيرضروري. اسيدهاي آمينه ضروري: اصطلاح اسيدهاي آمينه ضروري بدين دليل گفته ميشوند كه بدن انسان قادر به ساخت آنها نيست و حتماً بايد از طريق مواد غذايي به بدن برسند. اين اسيدهاي آمينه عبارتند از: آرژنين- ليزين- تره اونين- متيونين – والين – فنيل آلانين لوسين – تريپتوفان – ايزولوسين- هيستيدين. اسيدهاي آمينه غيرضروري: اين اسيدهاي آمينه عبارتند از: گليسين- آلانين- سرين- سيستئين- آسپارتيك اسيد- پرولئين – سيستئين – هيدروكسي پرولئين. اگرچه تمام اسيدهاي آمينه براي بدن و رشد عضلات لازم هستند. ولي بعضي از آنان در مقايسه با بقيه از اهميت خاصي برخوردارند. براي مثال اسيدهاي آمينه ارژنين و گليسين در تحريك ترشح هورمون رشد خود بدن تأثير دارند. از طرف ديگر گليسين در كنترل افسردگي حائز اهميت است. اسيد گلوتاميك فراوانترين اسيد آمينه موجود در عضلات است كه نقش مهمي در توليد انرژي دارد و براي اين كار خود به ويتامين b6 و b3 نيازمند است. پس به طور خلاصه: آرژنين 1- آزاد كردن هورمون رشد از مغز 2- تحريك رشد عضله گليسين: 1- آزاد كردن هورمون رشد از مغز 2- كمك به ساخت كراتين 3- كنترل افسردگي 4- جلوگيري از تشكيل اسيد لاكتيك و ديرخستهشدن ورزشكار. هيستيدين: 1- تحريك رشد نوزادان و شيرخواران 2- جلوگيري از دردهاي مفصلي. اسيد گلوتاميك: 1- تقويت حافظه و تمركز حواس 2- عضلهسازي 3- توليد انرژي در عضله سرين: 1- بالابردن قند خون 2- توليد انرژي در عضله آلانين: 1- كمك به تنظيم قند خون 2- جلوگيري از تحليل عضلات. سيستين: 1- كاهش درد ناشي از التهاب 2- به تأخير انداختن پيري 3- كاهش التهاب ناشي از آسيب 4- آنتياكسيدان بافتهاي بدن. ليزين: 1- جلوگيزي از آب شدن عضلات 2- كمك به ساخت كارنيتين البته به كمك ويتامين c 3- بالابردن توان فرد در ورزشهاي استقامتي. لوسين و ايزولوسين: 1- ضروري براي رشد و نمو عضلات بدن 2- داراي خاصيت آنابوليكي و بالابردن كارايي ورزشي. تمرينات بدني و فعاليتهاي شديد باعث تحليل پروتئينهاي بافت عضلاني ميشود و اين كمبود پروتئين در واقع زمينه را براي مصرف پروتئين درخواستي ايجاد ميكند و مصرف پروتئين مورد نياز بعد از تمرين باعث افزايش حجم عضلات ميگردد. پروتئين به عنوان منبع سازنده مواد براي ماهيچههاي بزرگ و قسمتهاي تركيبدهنده ماهيچههاست و اين گروه غذايي عاملي براي ترميم بافتهاي آسيبديده حاصل از تمرين و عامل تحريككننده فاكتورهاي رشد بدن و كاهشدهنده چربيهاي اضافه بدن ميباشد و اين همان علتي است كه باعث ميشود و شده تا ورزشكاران از اين گروه غذايي استفاده بيشتري ببرند. منبع:بشیر لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده