seyed mehdi hoseyni 27119 اشتراک گذاری ارسال شده در 14 مهر، ۱۳۹۱ [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=width: 100%][TABLE=width: 100%] [TR] [TD=class: bodycatmain, width: 100%]فنجانی از آب را داخل مایکروویو قرار می دهید و پس از ۴۵ ثانیه آن را خارج می کنید. بدنه فنجان بسیار داغ شده، اما آب درون فنجان آنقدر گرم نشده که بتوانید یک بسته پودر قهوه فوری یا نسکافه را در آن حل کنید. چه عاملی موجب می شود افزایش دمای بدنه فنجان، بیشتر از افزایش دمای آب درون فنجان باشد؟ مایکروویو برای افزایش دمای مواد غذایی و مایعات مختلف از امواج الکترومغناطیسی ـ که طول موج کوتاه و انرژی زیادی دارند ـ استفاده می کند. این دستگاه با استفاده از تابش امواج الکترومغناطیسی، مولکول های آب موجود در موادغذایی و مایعات مختلفی را که در آن قرار می دهید، به حرکت در می آورد و موجب افزایش دمای آنها می شود، اما اغلب ظرفی که محتوی غذا یا نوشیدنی است، در مقایسه سهم بیشتری از امواج را به خود جذب می کند و به همین علت به رغم این که بدنه و دسته فنجان بشدت گرم شده، آبی که داخل آن ریخته اید، به قدر کافی گرم نشده است. می توان گفت، در رقابت برای جذب امواج الکترومغناطیسی منتشر شده، مولکول های فنجان از مولکول های آبی که در آن ریخته اید، پیشی می گیرند. به گفته پروفسور لن هانتر، استاد دانشگاه لیدز این پدیده ناشی از تجمع انرژی ریزموج ها یا امواج الکترومغناطیسی در اثر رزونانس یا انعکاس انرژی مغناطیسی این امواج پس از برخورد به بدنه ظروف است. آنچه در اینجا اتفاق می افتد، مشابه حرکت یک آونگ است. اگر آونگ با نیروی نسبتا ثابتی تحت فشار قرار گیرد یا نیروی ثابتی بر آن وارد شود، با اندکی افزایش نیرو، ارتفاع آن به میزان قابل توجهی افزایش می یابد. امواج الکترومغناطیسی نیز ماهیتی مشابه آونگ دارند. اگر این امواج با مولکول هایی مانند مولکول های تشکیل دهنده ساختار بدنه یا دسته فنجان یا لیوان چایخوری ـ که هم اندازه و از یک جنس هستند ـ برخورد کنند، در اثر پدیده رزونانس مغناطیسی تشدید می شوند و به همین علت انرژی حاصل از تابش این امواج در بدنه فنجان متمرکز می شود و تنها تعداد محدودی از امواج می توانند از بدنه فرار کرده، خود را به سلول های تشکیل دهنده ساختار مایع درون ظرف برسانند. برای این که بتوانید آب درون فنجان را به اندازه کافی گرم کنید، به ناچار دمای دسته و بدنه فنجان بیشتر می شود تا جایی که شاید نتوانید بدون استفاده از یک پوشش محافظ، آن را از مایکروویو خارج کنید. همان طورکه گفته شد، ظرفی که مواد غذایی یا مایعات را داخل آن قرار می دهید، همچون مانع عمل کرده، نمی گذارد امواج به محتویات داخل ظرف منتقل شود و به این ترتیب سهم بیشتری از انرژی موجود در محیط را از آن خود ساخته، بیشتر گرم می شود. مترجم: میترا مهدوی منبع:Focus [/TD] [TD=width: 20][/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [/TR] [/TABLE] [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=colspan: 2][/TD] [/TR] [TR] [/TR] [/TABLE] 1 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده