رفتن به مطلب

الکل صنعتی


azarafrooz

ارسال های توصیه شده

تاریخچه

 

نخستین بار، ابوبکر محمدبن زکریای رازی پزشک و شیمیدان ایرانی از
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
شراب در قرع و انبیق ، ماده‌ای بدست آورد که آن را الکحل نام نهاد؛ پس از مدتی ، "دکتر واندیک" آمریکایی واژه الکحل را به الکل (alcohol) تبدیل کرد.

 

 

 

[TABLE]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]
ساختمان الکل اتیلیک
[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

 

مشخصات کلی

امروزه این ماده ، به نام اتیلن الکل (الکل معمولی ، الکل اتیلیک ، روح الخمر ، الکل شراب ، اتانول ، نتیل کربینول ، جوهر شراب ، الکل کشمش ، ئیدروکسیل و...) مشهور است. الکل ، آب‌گونه‌ای است فرار ، بی‌رنگ ، با بوی ویژه و مزه سوزان ، رطوبت گیر و از
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
سبکتر است. وزن ویژه یا
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آن 0.795 تا 0.8 ، در فشار متعارفی ، نقطه جوش آن 78.53 تا 78.5 درجه سانتی‌گراد و نقطه انجماد آن ، 114درجه سانتی‌گراد است.

 

از این‌رو ، آن را در دماسنجهایی که برای سنجش سرما بکار می‌رود، استفاده می‌کنند. الکل جامد در 130درجه سانتی‌گراد گداخته می‌شود. قابلیت حل شدن اتیل الکل در آب بسیار زیاد است و به هر نسبت با آب مخلوط می‌شود. از آمیختن آب و الکل ، کمی گرما هم تولید می‌شود، الکل یکی از حلال‌های بسیار خوب است ،
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
،
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
،
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
،
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و ... را در خود ناپدید می‌کند.

 

الکل به غیر از آب ، در اغلب حلال‌های آلی محلول است. الکل خاصیت گندزدایی دارد و آلبومین‌ها را منعقد می‌کند.

تهیه الکل از راه تخمیر

 

مخمر

 

مخمر آبجو ، قارچی است که با جوانه زدن تکثیر می‌کند، اگر این قارچ در مجاور یک
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
تخمیر شود، موادی از خود خارج می‌کند که خاصیت
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
داشته و موجب دگرگونی
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
می‌شود. در بین قندها ،
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
به فرمول C6H12O6 است که در انگور وجود دارد، تخمیر شده، الکل می‌دهد (تهیه شراب).

تهیه الکل از گلوکز

 

آنزیمی که عمل تخمیر گلوکز بوسیله آن انجام می گیرد، زیماز یا الکلاز نامیده می‌شود. هر گاه مخمر آبجو را به گلوکز اضافه کنیم، الکل و
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
یا گاز کربونیک بدست می‌آید.

 

 

گاز کربونیک + الکل

 

این واکنش در حضور زیماز یا الکاز صورت می‌گیرد.

 

 

C6H12O6 → 2C2H5OH + CO2

تهیه الکل از مواد نشاسته دار

 

برای تهیه الکل از مواد نشاسته دار مانند برنج ، گندم ، ذرت ، سیب زمینی ، آنزیمی به نام مالتاز ، مالت را به مالتوز تبدیل می‌کند. سپس مالتوز بوسیله
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
(آبکافت) به گلوکز تبدیل می گردد و گلوکز هم تخمیر حاصل می‌کند،
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و الکل می‌دهد (برای تبدیل مالت به مالتوز ، محیط باید اسیدی باشد.)

 

 

گلوکز

 

این واکنش در حضور اسیدسولفوریک 2% صورت می‌گیرد.

 

 

محلولهای الکلی که از تخمیر بدست می‌آید، از نظر مقدار الکل تفاوت دارند. در شرابها ، 10% و در آبجو 6% و در عرق بیش از 30% تا 50% است. در تخمیر الکلی لازم است که یکی از از فسفات‌ها در محیط عمل باشد تا تخمیر الکلی به آسانی و بسادگی انجام گیرد. بر حسب موادی که در محیط عمل وجود داشته باشند، مواد گوناگونی بدست می‌آید که سودمندترین آنها تبدیل
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
به
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
است. مثلا در مجاورت بی‌سولفیت سدیم یا سولفیت هیدروژن سدیم به فرمول NaHSO3 معادله واکنش تخمیر گلوکز چنین است:

 

 

گلیسیرین + استالدئید + دی اکسید کربن

 

 

 

C6H12O6 → CH3CHO + C3H5(OH)3 +CO2

تهیه الکل از شراب

 

نخستین بار ابوبکر محمدبن زکریا رازی از تقطیر شراب در قرع و انبیق ، الکل را بدست آورد. در فرانسه اغلب الکل را از شراب بدست می‌آورند. علاوه بر این روش ، مقدار زیادی
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و نوشابه الکلی را از راه تخمیر بدست می‌آورند. عمل تخمیر بر روی
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
(قند شش کربن‌دار) انجام می‌گیرد، ولی چون در این قندها ماده اولیه گرانبها است، اغلب از چند قندیها (پلی ساکاریدها) مانند
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
،
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و ... به عنوان ماده اولیه بهره می‌گیرند. از دی ساکاریدها مانند ملاس کارخانه‌های قند و... هم به عنوان ماده اولیه می‌توان برای تهیه اتیل الکل بهره گرفت.

تهیه الکل از ساکاروز یا قند معمولی

 

ساکارز را آنزیمی به نام انورتاز (invertase) یا انورتین (invertine) هیدرولیز (آبکافت) می‌کند و به گلوکز و لولز تبدیل می‌نماید.

 

 

لولز + گلوکز

 

C6H12O6 + H2O → C6H12O6 + C6H12O6

 

این دو واکنش در حضور انورتاز انجام میگیرد.

 

 

C6H12O6 → 2C2H5OH + CO2

 

این واکنش در حضور انورتاز انجام میگیرد.

 

 

 

[TABLE]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]
الکل صنعتی
[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

 

تهیه الکل از راه سنتز

 

تهیه الکل از اتیلن

نخستین بار برتلو (Berthelot) شیمیدان فرانسوی ، الکل را از اثر آب بر اتیلن به کمک
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
بدست آورد.

 

 

سولفات هیدروژن اتیل

 

C2H4 → C2H5HSO4

 

الکل + اسیدسولفوریک

 

 

 

C2H5HSO4 + H2 → H2SO4 + C2H5OH

تهیه الکل از استیلن

الکل را بیشتر در صنعت از اثر
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
(هیدروژن افزایی) استالدئید بدست می‌آورند. برای تهیه استالدئید از استیلن بهره می‌گیرند:

 

 

استالدئید

 

در این واکنش از
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
(II) استفاده شده است.

 

 

C2H2 + H2O → CH3CHO

 

الکل اتیلیک

 

در این واکنش از
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
احیا شده استفاده شده است.

 

 

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...