Neutron 60966 اشتراک گذاری ارسال شده در 27 مرداد، ۱۳۹۱ فلفل قرمز، گريپفروت، كيوي و قارچ از جمله مواد مغذي هستند كه فوايد بيشمار را به همراه طعم مطبوع دارند فلفل قرمز فلفل قرمز - يا فلفل تند - جزء خوشايند غذاهاي آمريكاي جنوب غربي و بعضي از كشورهاي جنوب آسيا است كه به بسياري از غذاها طعم و مزه ميدهد. فلفلهاي قرمز مغذيتر از فلفلهاي شيرين هستند و انواع سبز آن نسبت به انواع قرمز، عموماً محتواي تغذيهاي بيشتري دارند. اين گياه، منبع خوبي از آنتياكسيدانها، به ويژه بتاكاروتن و ويتامين c است. يك فلفل تند قرمز خام (حدود، 45 گرم) به تنهايي، حاوي حدود 65 ميليگرم ويتامين ( cنزديك به 100درصد رژيم توصيه شده) است. فلفلهاي قرمز حاوي بيوفلاونوئيدها (رنگدانههاي گياهي كه دانشمندان معتقدند به پيشگيري از سرطان كمك ميكند) نيز هستند. به علاوه، بررسيهاي اخير نشان دادهاند كه كپسايسين (جزئي كه باعث تندي فلفل ميشود) ممكن است به عنوان ماده ضدانعقاد عمل كند و شايد به پيشگيري از لخته شدن خون كه ميتواند به حمله قلبي يا سكته مغزي منجر شود، كمك كند. مواد شبيه كپسايسين در تركيب با كرمهاي موضعي، درد ناشي از آرتريت (التهاب فصلي) را تسكين ميدهند. برخلاف عقيده مردم، هيچ مدركي وجود ندارد كه نشان بدهد فلفل قرمز باعث زخم يا مشكلات گوارشي ميشود اما حتي مقادير جزئي از مواد شبه كپسايسين، اگر وارد چشم شوند ميتوانند باعث ايجاد تحريكات شديد شوند. پس از برش دادن فلفل قرمز، مراقب باشيد كه لنزهاي چشمي شما با آن تماس پيدا نكند! گريپ فروت يك فنجان آب گريپفروت تازه، حاوي 95 ميليگرم ويتامين c است.گريپفروت به ويژه مقادير فراواني پكتين (فيبر محلولي كه به كاهش كلسترول خون كمك ميكند) است. به علاوه، بررسيهاي اخير نشان ميدهند كه گريپفروت حاوي ساير موادي است كه از بسياري بيماريها پيشگيري ميكنند. به عنوان مثال، ليكوپن، ماده آنتياكسيداني كه در گريپفروتهاي صورتي و قرمز يافت ميشود، خطر سرطان پروستات را كاهش ميدهد. هنوز پژوهشگران مكانيسم عمل ليكوپن را شناسايي نكردهاند اما يك بررسي در دانشگاه هاروارد نشان داد كه مصرف 10 نوبت غذاي سرشار از ليكوپن در هفته با 50درصد كاهش در خطر سرطان پروستات، ارتباط دارد. ساير مواد شيميايي گياهي حفاظتكننده كه در گريپفروت يافت شدهاند عبارتند از: فنوليك اسيد (كه از تشكيل نيتروزامينهاي ايجادكننده سرطان جلوگيري ميكند) ليمونوئيدها، ترپنها و مونوترپنها (كه القاءكننده توليد آنزيمهايي هستند كه به پيشگيري از سرطان كمك ميكند) و بيوفلاونوئيدها (كه از فعاليت هورمونهايي كه رشد تومور را تسريع ميكنند، جلوگيري ميكنند.) برخي از افراد مبتلا به آرتريت روماتوييد، لوپوس و ساير بيماريهاي التهابي هم مشاهده كردهاند كه ظاهراً مصرف روزانه گريپفروت، علائم ايشان را كاهش ميدهد. اين اتفاق ميتواند به دليل مهار عوامل التهابي توسط مواد شيميايي گياهي باشد. كيوي كيويها هنگامي كه سبزند برداشت ميشوند و در جاي سرد، 6-10 ماه قابل نگهداري هستند كه همين باعث ميشود غالب اوقات سال در دسترس باشند. كيويهاي رسيده به صورت خام مصرف ميشوند و در صورت برداشتن كركها، حتي پوست اين ميوه نيز قابل مصرف است. يك كيوي با اندازه متوسط حاوي مقادير فراواني پتاسيم و پكتين است. كيوي حاوي لوتئين و زيگزانتين نيز هست كه آنتياكسيدانهايي مرتبط با سلامت چشم هستند. يك ميوه 91 گرمي تنها 56 كالري دارد و داراي حدود 85 ميليگرم ويتامين c است. آنزيم اكتينيدين ماده ديگري است كه در كيوي يافت شده است و نرمكننده طبيعي گوشت ميباشد. اين ميوه جهت تُرد كردن گوشت سفت نيز قابل استفاده است. پيش از آشپزي، برشي از كيوي را به گوشت بماليد و 30 دقيقه صبر كنيد، گوشت بدون آن كه طعم كيوي را به خود بگيرد، نرم خواهد شد. قارچ قارچها از ديرباز بخش مهمي از رژيم بسياري از آسياييها را تشكيل ميدهند. مطالعات ژاپنيها نشان دادهاند كه بعضي قارچها ممكن است تاثيرات مطلوبي روي دستگاه ايمني بگذارند و مزاياي بالقوهاي در مبارزه با سرطان، عفونت و برخي بيماريهاي خودايمني مانند آرتريت روماتوييد و لوپوس دارند. اين اثر ممكن است به دليل مقادير فراوان اسيد گلوتاميك باشد. قارچهاي سفيد منابع خوبي از سلنيوم هستند. سلنيوم ممكن است به پيشگيري از وقوع سرطان پروستات كمك كند زيرا تصور ميشود كه همراه با ويتامين e راديكالهاي آزاد را كه به سلولها آسيب ميرسانند، از بين ميبرد. مطالعات نشان ميدهد كه احتمال بروز سرطان پروستات در مرداني كه سطح سلنيوم خون آنان كمتر است، در مقايسه با مرداني كه سطوح سلنيوم طبيعي دارند، 4تا5 برابر بيشتر است. اعاده حيثيت از غذاهاي مضر لزومي ندارد از اين غذاها كاملاً اجتناب كنيد، بسنجيد كه چقدر براي شما مفيد هستند. مايونز: اين ماده مضر را ميشناسيد. كالري زياد و قدرت بالقوهاي در مسموم كردن غذاها دارد. اگر واقعاً نميتوانيد ساندويچي را كه مايونز ندارد ميل كنيد، با ماليدن آن تنها بر روي يك تكه از نان ساندويچ، ميزان مصرفي آن را به نصف كاهش دهيد. سعي كنيد در ساندويچتان به جاي مايونز از سس خردل يا قرمز استفاده كنيد. اين سسها چربي ندارند و كالري آنها نيز كم است . همچنين ميتوانيد با مخلوط كردن اين سس با ماست ساده كمچربي يا آب دوغ، از ميزان كالري آن بكاهيد. گوشت دودي: پيش از اين، براي حفظ گوشت و ماهي لازم بود آن را دودي كنند، اما تاكنون، صدها جزء مضر در دودشناسايي شدهاند مثل الكلها، اسيدها، فنلها و مواد سمي متعدد ديگر (و احتمالاً حتي سرطانزا.) اين مواد شيميايي مانع رشد باكتريها ميشوند و تجزيه چربيها را آهسته ميكنند. اما اين گوشتها مقادير فراواني نيترات هم دارند ،كه هنگام آشپزي و هضم به شكل نيتروزامينهاي عامل سرطان درميآيند. خطر ايجاد سرطان در اثر نيتراتها به ويژه در مقايسه با خطر وقوع بيماريهاي عروق كرونري ناشي از مصرف زياد از حد چربي اشباع شده، (كه در گوشت دودي مقاديرفراواني از آن وجود دارد) بسيار كم است. اگر از مصرف گوشتهاي دودي يا نمك سود لذت ميبريد، فقط گهگاه و به مقدار كم از آنها استفاده كنيد. منبع: طعام سرا 1 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده