رفتن به مطلب

آجيل‎ بهترين‎ تنقلات


Neutron

ارسال های توصیه شده

‎به‎‎‎ گفته يكي‎ از استادان تغذيه , آجيل‎ به‎ علت‎ داشتن‎‎ چربيهاي‎ مفيد وپروتئين به‎ مراتب‎ از تنقلاتي‎ ماننـد چـيپـس‎ و پفـك‎ سالمتر و مفيدتر است‎.

دكتـر مـسعـود كيمياگر گفت‎: مغز گردو چربي‎‎ خاصي مشابه‎ روغن‎‎ ماهي‎ دارد كه‎ كلستـرول‎ خـوب‎ خـون را بالا مي‎‎برد واز بيماريهاي‎ قلبي و تنگ‎ شـدن‎ رگها در بدن‎ جلوگيري‎ مي‎ كند.

وي‎ در اين‎ حال‎‎ برضرورت‎‎ رعايـت اعتـدال در خوردن‎ انواع آجيل‎ تاكيد كرد وگفـت‎100 : گرم‎‎ پسته‎ يا بادام حاو600 ي‎‎‎ كالري انـر?ي دارد كه‎‎ مي‎‎تواند جاي‎ يك‎ وعـده غـذايـي را بگيرد, به‎‎ همين‎ علت‎‎ بهتر است آنها را به مقدار كم‎ ودر جايگزيني‎‎ با چربي غذا مصـرف‎ كنيم‎.

استاد تغذيه‎‎ دانشگاه علوم‎ پـزشكـي‎ ايـران‎ بهترين‎‎ نوع آجيل‎‎ رابراي‎ سلامتي‎ آجيل شيرين دانست‎‎ وگفت: آجيل‎ شيرين‎ كه‎ از خشكبـار و چند مغز تشكيل‎‎ شده‎ است‎ , سالمتر از آجيـل شور است‎ .

وي‎ به‎‎ افراد مبتلا به ديابت‎ يا درمعرض‎ اين‎ بيماري‎ و همچنين‎‎ افراد چاق‎ توصيه‎ كرد ضمن پرهيز از آجيل‎‎ شور درصورت‎ تمايل به‎ خوردن‎ خشكبار شيرين‎, روزانه‎ دوسهم‎‎ از چهار سهم ميوه‎‎ خود را به آن‎ اختصاص‎ دهند .

آجيل خطر ابتلا به سرطان را نصف مي كند

خوردن غذاهاي حاوي ويتامين E از جمله آجيل و روغن زيتون با عث نصف شدن خطر ابتلا به سرطان مي شود.

محققان مركز سرطان شناسي در اورلاندوي فلوريدا با هدف بررسي نقش تغذيه مفيد در كاهش انواع سرطان به اين نتيجه رسيدند كه مصرف مواد

غذايي مانند آجيل و روغن زيتون مي تواند ابتلا به سرطان مثانه را در انسان به نصف تقليل دهد.

محققان اين مركز همچنين گفتند: مصرف ويتامين E نقش موثري در كاهش حمله هاي قلبي دارد اما هنوز از نظر عملي نتوانسته اند مدارك قابل مستندي را در اين خصوص ارائه كنند.

گفتني است ، مطالعه اخير روي 1000 نفر از ساكنين هيوستون تگزاس صورت گرفت و موارد ابتلا به سرطان مثانه را در بين كساني كه ويتامين E بيشتري مصرف كرده بودند 25 درصد كمتر از بقيه مشاهده كردند.

آجیل منبع غنى پروتئين و اسيدهاى آمينه

خوردن بيش از حد آجيل و مغزها علاوه بر كاهش اشتها، باعث ايجاد مشكلات گوارشى مى شود:

درختانى كه به عنوان منابع اوليه آجيل و خشكبار شناخته شده اند از قرنها پيش مورد استفاده بشر قرار مى گرفته اند. اين منابع تأمين كننده قسمتى از انرژى و موادمغذى مورد نياز انسان از جمله پروتئين، اسيدهاى چرب ضرورى و مفيد، ويتامين (ويتامين هاى گروه ب و آ) و مواد معدنى مانند آهن، روى، كلسيم، فسفر، سلنيوم، پتاسيم و … هستند. مصرف مقدار متناسب و متعادل از انواع آجيل ها (فندق، گردو، بادام، پسته، نخودچى، كشمش، بادام زمينى، بادام هندى) به حفظ سلامتى بدن كمك مى كنند.

آجيل ها موجب:> كمك به سيستم ايمنى بدن و كاهش عفونت، كاهش سطح كلسترول خون، كمك به كاهش عوامل خطر بيماريهاى قلبى عروقى، پيشگيرى از بيماريهاى پوكى استخوان (استئوپروز) مى شوند.

مصرف برخى از انواع مغزها به دليل داشتن مقادير مناسبى از سلنيوم و ويتامين «اى» به عنوان آنتى اكسيدان قوى توصيه مى شود. مغزها (پسته، گردو، بادام، فندق) با داشتن مقادير زيادى كلسيم وفسفر در تأمين نيازهاى بدن و همچنين استحكام استخوان ها و دندانها بخصوص در افرادى كه شير و فرآورده هاى لبنى مصرف نمى كنند نقش بسيار مؤثرى دارند. زيرا تحقيقات نشان داده است مصرف ۵۰ گرم بادام موجب تأمين ۱۵ درصد نياز روزانه كلسيم در دختران نوجوان مى شود. پسته، بادام، فندق، با داشتن نسبت مناسبى از سديم وپتاسيم مى توانند به تنظيم فشارخون كمك كنند. همچنين انواع مغزها بخصوص پسته با داشتن مقادير مناسبى از آهن و مس مى تواننددر تأمين بخشى از نيازهاى روزانه مؤثر باشند. انواع مغزها مخصوصاً گردو با داشتن مقادير زيادى اسيدهاى چرب ضرورى (مانند لينولئيك اسيد) و فيبر غذايى در كاهش كلسترول بد خون مفيد هستند. انواع مغزها منبع غنى از پروتئين و اسيدهاى آمينه ضرورى براى رشد و نمو بدن كودكان در حال رشد هستند. بنابراين به عنوان يكى از ميان وعده هاى مناسب توصيه مى شوند.

كاربرد

انواع مغزها مى توانند به طرق و صور مختلف مورد مصرف قرارگيرند.

الف ـ مصارف خوراكى: به صورت تازه، به شكل آجيل، همراه ساير موادغذايى (مثل نان، پنير، گردو) يا به صورت پخته (مثل خورشت فسنجان، بادام) و انواع مرباها و شيرينى ها.

ب ـ مصارف دارويى: پوسته بادام جهت برطرف كردن سرماخوردگى، سينه درد، سرفه، روغن فندق به عنوان تسكين سرفه، محلول شير بادام به عنوان آرام كننده و تسكين دهنده سينه درد، روغن بادام به عنوان نرم كننده و لطافت پوست و مصرف پسته در افزايش بارورى در مردان.

تحقيقات نشان مى دهد كه ميزان مرگ و مير ناشى از بيماريهاى قلبى ـ عروقى در افرادى كه ۴ بار در هفته گردو مى خورند ۵۰ درصد كمتر از آنهايى است كه گردو مصرف نمى كنند.

توصيه هاى تغذيه اى در مورد مصرف آجيل ها (مغزها) > از مصرف بيش از حد آجيل ها (به خصوص مغزها) به دليل داشتن چربى هاى زياد و در نتيجه توليد انرژى بيش از حد نياز روزانه خوددارى كنيد. > خوردن بيش ازحد آجيل و مغزها علاوه بر كاهش اشتها براى مصرف وعده هاى اصلى غذايى باعث ايجاد مشكلات گوارشى مى شود.

> از مصرف آجيل هاى شور به خصوص در مورد افرادى كه پرفشارى خون دارند پرهيز شود.

> از مصرف بى رويه كشمش به دليل داشتن قند زياد (به خصوص افراد ديابتى) پرهيز كنيد.

> مصرف نخودچى (خام و بى نمك) به دليل داشتن فيبر بالا به افراد ديابتيك توصيه مى شود.

> تميز كردن و مسواك زدن دندانها بلافاصله بعد از خوردن آجيل ها جهت جلوگيرى از پوسيدگى دندانها ضرورى است. > انواع مغزها و آجيل ها را به صورت تازه خريدارى كنيد.

> از خريد آجيل ها و مغزهايى كه بوى تند و طعم نامطبوع دارند خوددارى كنيد.

> خشكبار را از فروشگاههاى معتبر خريدارى كنيد و به تاريخ توليد و انقضاى محصول توجه كنيد.

> هنگام خريد توجه كنيد كه پوسته آنها شكاف، سوراخ يا كپك زدگى نداشته باشد . ضمناً اگر موقع تكان دادن انواع آجيل پوسته دار صداى تلق تلق از درون آن به گوش برسد معلوم مى شود كه دانه چروكيده شده و كهنه است.

>آجيل ها را در مكان سرد و خشك نگهدارى كنيد. البته در يخچال براى مدت بيشترى قابل نگهدارى هستند. همچنين مى توان آجيل را در فريزر نگه داشت.

 

 

مقايسه اجزاي غذايي موجود در يكصد گرم پسته با ساير آجيل ها

عناصر غذايي پسته بادام زميني فندق بادام گردو تخم هندوانه تخم كدو

كالري 630 573 582 569 694 578 590

آب (گرم) 6.1 6 5.2 4.7 3.2 6.1 4.5

پروتئين (گرم) 20 25.5 23.5 18.6 15 32.3 30.3

چربي (گرم) 53.8 44 51.5 54.1 64.4 45.7 47

موادقندي (گرم) 15.5 18.8 61.1 16.9 13.5 9.4 11.4

سلولز (گرم) 1.9 3.4 5.6 2.5 2.1 2.7 2.2

كلسيم (ميلي گرم) 140 66 0 254 83 50 40

آهن (ميلي گرم) 14 3 0 4.4 2.1 8.5 9.2

ويتامينB1 (ميلي گرم) 0.8 0.91 0 0.25 0.4 221 0.23

ويتامينB2 (ميلي گرم) 0.24 0.21 0 0.67 0.2 16 0.16

ويتامينP.P يا نياسين

(ميلي گرم) 1.5 17.6 0 4.6 1.5 2 2.9

ويتامينA ( واحد بين المللي) 200 30 0 0 0 0 0

هر واحد بين المللي U.S.P. برابر با 0.3 ميكروگرم است.

کليه حقوق اين سايت محفوظ و متعلق به مرکز اطلاع رساني تخصصي دنياي پسته ميباشد. نقل مطالب اين سايت با ذکر نام منبع و ايجاد link بلامانع است

به تازگى درباره خوردن آجيل، زياد بحث مى شود. زيرا دانه هايى مانند آجيل، منابع خوبى از اسيدهاى چرب و ضرورى است. در عين حال بعضى از كارشناسان تغذيه معتقدند بهتر است خوردن آجيل را محدود كرده و يا از خوردن آن پرهيز شود.

افرادى كه از خوردن آجيل منع شده اند به قرار زيرند:

۱- كسانى كه بخواهند وزن خود را كاهش دهند.

۲- ديابت خود را كنترل كنند.

۳- چربى خون- كلسترول- خود را كاهش دهند.

۴- كسانى كه بيش از نياز بدنشان، انرژى دريافت مى كنند.

افراد بالا بايد مصرف آجيل را محدود كنند و يا از خوردن آن خوددارى كنند. زيرا چربى ها فشرده ترين منبع انرژى هستند. چنانچه مى خواهيد وزن خود را كاهش دهيد بايد مصرف روغن ها و چربى هاى اضافه شده به غذا و غذاهاى پرچرب را محدود كنيد.

تمامى دانه ها داراى مقدار زيادى پروتيين، املاح، ويتامين، فيبر و رنگدانه هاى گياهى هستند.

روغن هاى گياهى و كربوهيدرات موجود در آن ها، منبع انرژى مناسبى جهت نياز كودكان است.

دانه هاى آجيلى، حاوى اسيدهاى چرب غير اشباع شده و سرشار از اسيدهاى چرب ضرورى امگا-۳ و امگا-۶ هستند.

اسيدهاى چرب غيراشباع، سبب كاهش كلسترول خون مى شوند. همچنين مصرف اسيدهاى چرب غير اشباع در زنان باردار باعث ارتقاى ضريب هوشى و تكامل سيستم عصبى كودكان مى شود.

مقدار مصرف كافى و مناسب هر كدام از اين دانه ها، ۱ تا ۳ قاشق غذاخورى در روز است.

هر قاشق غذاخورى آجيل، ۱۰۰ كالرى انرژى دارد. هر ۴۵۰ گرم بادام زمينى داراى ۲۲۰۰ كيلوكالرى انرژى است. به همين دليل به كسانى كه قصد كاهش وزن را دارند توصيه مى شود از خوردن آجيل خوددارى كنند.

براى بيشتر افراد، خوردن تنها يك قاشق غذاخورى بادام زمينى يا بادام شور مشكل ساز است. توصيه مى كنيم زياد آجيل نخوريد، همچنين شما را از خوردن بيش از حد دانه هايى مانند كنجد، خشخاش، رازيانه و زيره سياه وسبز منع مى كنيم.

شايد بتوان گفت آجيل شور براى ورزش هاى سخت و طولانى مدت، مثل دوچرخه سوارى، دويدن، خوردنى مطلوبى است. از آن جا كه دونده و يا دوچرخه سوار، نمك زيادى به همراه عرق، دفع مى كند، نمك آجيل شور، و مايعاتى كه به همراه آن نوشيده مى شود، بدن ورزشكار را از كم آبى، (هيدارته شدن) حفظ مى كند.

به‎‎‎ گفته يكي‎ از استادان تغذيه , آجيل‎ به‎ علت‎ داشتن‎‎ چربيهاي‎ مفيد وپروتئين به‎ مراتب‎ از تنقلاتي‎ ماننـد چـيپـس‎ و پفـك‎ سالمتر و مفيدتر است‎. دكتـر مـسعـود كيمياگر گفت‎: مغز گردو چربي‎‎ خاصي مشابه‎ روغن‎‎ ماهي‎ دارد كه‎ كلستـرول‎ خـوب‎ خـون را بالا مي‎‎برد واز بيماريهاي‎ قلبي و تنگ‎ شـدن‎ رگها در بدن‎ جلوگيري‎ مي‎ كند. وي‎ در اين‎ حال‎‎ برضرورت‎‎ رعايـت اعتـدال در خوردن‎ انواع آجيل‎ تاكيد كرد وگفـت‎100 : گرم‎‎ پسته‎ يا بادام حاو600 ي‎‎‎ كالري انـرژي دارد كه‎‎ مي‎‎تواند جاي‎ يك‎ وعـده غـذايـي را بگيرد, به‎‎ همين‎ علت‎‎ بهتر است آنها را به مقدار كم‎ ودر جايگزيني‎‎ با چربي غذا مصـرف‎ كنيم‎. استاد تغذيه‎‎ دانشگاه علوم‎ پـزشكـي‎ ايـران‎ بهترين‎‎ نوع آجيل‎‎ رابراي‎ سلامتي‎ آجيل شيرين دانست‎‎ وگفت: آجيل‎ شيرين‎ كه‎ از خشكبـار و چند مغز تشكيل‎‎ شده‎ است‎ , سالمتر از آجيـل شور است‎ . وي‎ به‎‎ افراد مبتلا به ديابت‎ يا درمعرض‎ اين بيماري‎ و همچنين‎‎ افراد چاق‎ توصيه‎ كرد ضمن پرهيز از آجيل‎‎ شور درصورت‎ تمايل به‎ خوردن‎ خشكبار شيرين‎, روزانه‎ دوسهم‎‎ از چهار سهم ميوه‎‎ خود را به آن‎ اختصاص‎ دهند.

 

منبع: طعام سرا

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...