HaMiD.CFD 20379 اشتراک گذاری ارسال شده در 11 فروردین، ۱۳۹۱ [h=2]مواد لازم:[/h][TABLE=class: GACTbl, align: center] [TR] [TD]برنج[/TD] [TD] نيم كيلو[/TD] [/TR] [TR] [TD]سينه مرغ[/TD] [TD] يك عدد بزرگ[/TD] [/TR] [TR] [TD]عدس[/TD] [TD] 250 گرم[/TD] [/TR] [TR] [TD]خرما[/TD] [TD] 250 گرم[/TD] [/TR] [TR] [TD]كشمش[/TD] [TD] 100 گرم[/TD] [/TR] [TR] [TD]زعفران سائيده[/TD] [TD] يك قاشق چايخوري[/TD] [/TR] [TR] [TD]روغن[/TD] [TD] 150 گرم[/TD] [/TR] [TR] [TD]نمك[/TD] [TD] به مقدار كافي[/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]طرز تهيه:[/h]برنج را مي شوييم و با نمك خيس مي كنيم . عدس را نيز قبلاً شسته و خيس مي كنيم . بعد عدس را كاملاً مي پزيم، ولي نبايد له شود. برنج خيس خورده را نيز مي پزيم و عدس را به آن اضافه مي كنيم. بعد آن را با كفگير بهم زده آبكش مي كنيم . در قابلمه كمي روغن ريخته ، يك قطعه نان لواش در ته قابلمه قرار مي دهيم و برنج را در قابلمه ريخته و كمي روغن روي آن مي ريزيم و مي گذاريم با شعله ملايم دم بكشد . سينه مرغ را چند تكه كرده و آن را كمي سرخ مي كنيم و با يك و نيم ليوان آب ، كمي نمك و نصف زعفران حل شده مي گذاريم بپزد تا يك فنجان آب مرغ باقي بماند. خرما و كشمش را شسته و هسته خرما را بيرون مي آوريم و هر يك را جداگانه در دو قاشق سوپخوري روغن كمي تفت مي دهيم . سپس برنج را در ديس كشيده و روي آن را با بقيه زعفران حل شده، خرما ، كشمش و گوشت سينه مرغ تزئين مي كنيم. لینک به دیدگاه
HaMiD.CFD 20379 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 11 فروردین، ۱۳۹۱ طرز تهیه عدس پلو با کوفته ریزه برگرفته از شیندخت: آموزش نحوه درست کردن عدس پلو با کوفته ریزه مواد لازم برای چهار نفر: گوشت چرخ کرده 400 گرم برنج 450 گرم (سه پیمانه) عدس 200 گرم کشمش پلویی 100 گرم پیاز یک عدد زیره سیاه یک قاشق غذاخوری پیاز داغ سه قاشق غذاخوری زعفران حل شده به مقدار لازم نمک و زردچوبه و فلفل به مقدار لازم طرز تهیه: عدس پلو با کوفته ریزه ابتدا برنج را خوب شسته، خیس میکنیم و نمک میزنیم و چند ساعت میگذاریم بماند. عدس را از قبل کمی خیس می کنیم. سپس آب آن را خالی کرده و در ظرفی ریخته و با یک لیوان آب تازه میگذاریم بپزد تا آب آن کاملا خشک شود. پیاز را رنده کرده و با گوشت مخلوط میکنیم و به آن نمک و زردچوبه و فلفل و کمی از زیره سیاه را اضافه کرده و خوب ورز میدهیم. سپس از مخلوط گوشت به مقدار یک فندق برمیداریم و در دست گرد میکنیم تا به شکل کوفتهریزه (یا کوفته قلقلی) درآید. کمی روغن در تابه ریخته و با حرارت زیاد کوفته ریزهها را سریع سرخ میکنیم. کوفته ریزه ها را کم کم داخل تابه میریزیم، چون اگر همه را با هم بریزیم، گوشت آب میاندازد. کشمشها را هم با پیاز داغ کمی تفت میدهیم. وقتی که همه ی مواد آماده شد، کنار میگذاریم. سپس برنج را آبکش می کنیم. ته قابلمه ی برنج، کمی روغن میریزیم و ته دیگ (مثل نان یا سیب زمینی) میگذاریم. سپس مقداری از برنج را ریخته و روی آن کمی زعفران میدهیم و کمی از عدس، کوفته ریزه، کشمش و زیره میریزیم. همین کار را تکرار میکنیم تا همه ی مواد داخل قابلمه ریخته شوند. سپس برنج را دم میکنیم. بعد از حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه عدس پلو آماده است. روی آن روغن داغ میدهیم و در ظرف میکشیم. عدس پلو با کوفته ریزه نکات : - برای اینکه برنج خوب به عمل آید، موقع خیساندن، به آن نمک فراوان بزنید. ولی موقع پخت آب برنج را خالی کرده و یکی دوبار با آب سرد بشویید تا نمک اضافه آن شسته شود، ولی نباید کاملا بدون نمک شود(کمی خوش نمک باشد.) البته این کار برای برنج آبکش شده است نه برنج کته و پلوپزی. - استفاده از زیره باعث میشود بوی ضخم گوشت گرفته شود و کوفته ریزه خوشمزه شود. - نکته مهم در آشپزی برای بهتر شدن غذا، دقت،حوصله و مهمتر از آن استفاده از مواد اولیه خوب است. در مورد استفاده از زعفران، خسیس نباشید و هیچوقت رنگ خوراکی را جایگزین آن نکنید. اول به این علت که زعفران خاصیت شادیبخش دارد و بسیار مفید است و حتما در غذاهایتان از آن استفاده کنید. علاوه بر آن رنگ خوراکی، عطر و بو و حتی رنگ زعفران را ندارد و باعث خراب شدن غذا میشود. - برای تهدیگ، می توانید کمی روغن ته قابلمه ریخته و روی آن کمی کنجد بریزید و نان لواش را روی آن بگذارید. تهدیگ به صورت نان کنجدی درست می شود که بسیار خوشمزه است. لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده