رفتن به مطلب

ترانزیستور تک اتمی که می تواند قانون مور را بشکند


ارسال های توصیه شده

در تلاش های پیش رو برای بهبود کارایی پردازنده ها، کلید اصلی، توانایی کوچک کردن موثر قطعات آنها است. یک ترانزیستور جدید که بر پایه یک اتم بنا شده، ممکن است به افزایش سرعت کار در این زمینه کمک فراوانی کند. این ترانزیستور حتی ممکن است بتواند

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
را بشکند.

 

به طور ساده، قانون مور پیشنهاد می کند که تعداد ترانزیستورهایی که می توانند با قیمت معقولی بر روی یک مدار مجتمع یا IC قرار گیرند، تقریبا هر دو سال یک بار دو برابر می شوند. هر چند که ترانزیستور تک اتمی جدیدی که توسط دانشگاه نیو ساوت ولز استرالیا ساخته شده، اولین محصول از این نوع نیست، اما این ترانزیستور اولین محصولی است که ممکن است تغییر واقعی در دنیای محاسباتی که ما می شناسیم داشته باشد.

 

این ترانزیستور در حقیقت یک اتم فسفر است که بر روی بستری از سیلیکون نصب گردیده که ورودی ویژه ای برای کنترل جریان الکتریکی و اتصالات فلزی برای ولتاژ دارد. چیزی که این ترانزیستور را خاص می کند، این است که فرآیند آن تکرار پذیر بوده و به راحتی می تواند در آینده تجاری سازی شود.

 

البته هنوز راه درازی تا تجاری سازی این تکنولوژی باقی مانده! مثلا اینکه اتم فسفرمان را باید در دمای منفی ۲۳۵ درجه سانتی گراد نگه داریم تا از جای خود فرار نکند.

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...