Iman-Emperatour 4937 اشتراک گذاری ارسال شده در 30 بهمن، ۱۳۸۸ PH از لغت فرانسوی Hydrogene گرفته شده ، به معنی قدرت یونی هیدروژن می باشد و بیان کننده ی میزان اسیدی یا بازی ( قلیایی ) بودن آب است . PH طبیعی آب آشامیدنی حدود 7.0 می باشد و این در حالی است که بیش تر ماهیان آب شیرین در محدوده ی PH = 5.5 – 7.5 قادر به زندگی می باشند ، اما خانواده ای از سیچلاید ها به نام سیچلاید آفریقایی در PH= 8 قابل به نگهداری هستند . اما به جز PH ، دانستن میزان آمونیاک ، نیتریت و نیترات در آب ضروری می باشد . شرایط آب ایده آل : آمونیاک = 0 ppm، نیتریت = 0 ppm ، نیترات = 20 ppm ، PH = 6-8.4 بسته به نوع ماهی ، GH = 5-10 بسته به نوع ماهی اما اصلاً تنظیم نبودن PH آب چه پیامد هایی دارد ؟ در صورتی که آب از حد مورد نیاز ماهی ، اسیدی تر باشد ، علاوه بر آسیب رسیدن به دستگاه تنفس و چشم های ماهی ها ، امکان مرگ زودرس آنها را فراهم می کند . در ضمن ماهی در محیط های خیلی اسیدی یا قلیایی تولید مثل نمی کند . نحوه ی اندازه گیری PH آب : برای محاسبه ی سختی آب ( PH ) می توان از بسته ( کیت ) های تنظیم خصوصیات فیزیکو شیمیایی آب استفاده کرد . 1- معرفهای کاغذی : کاغذ تورنسل : به صورت نوار کاغذی باریکی به فروش می رسد که با فرو بردن این کاغذ در آب ، در صورت قلیایی بودن آب ( PH بیش تر از 7 ) به رنگ آبی در آمده و در صورت اسیدی بودن آن ( PH کمتر از 7 ) به رنگ قرمز در می آید . نکته : کاغذ تورنسل در محیط خنثی به رنگ بنفش ظاهر می شود . مزایا : بسیار ارزان بوده و به راحتی قابل استفاده می باشد . معایب : دقت کمی داشته و عدد دقیقی به ما نمی دهد . سایر معرفهای معروف : رنگ در محیط قلیایی دامنه PH برای تغییر رنگ رنگ در محیط اسیدی نام معرف ارغوانی8.3-10بی رنگ فنل فتالئین زرد 3.1-4.5قرمز میتل اورانژ آبی 5-8قرمز لیتموس 2- PH متر دیجیتالی : کار با آن بسیار ساده بوده به طوری که پس از قرار گرفتن در آب ، میزان دقیق PH در صفحه ی نمایشگر به نمایش در می آید . مزایا : بسیار دقیق بوده و کار با آن بسیار ساده می باشد . معایب : نسبتاً گران می باشد . نکته : مقدار PH آب را می توان با وسیله های دیگری همچون PH متر الکتروشیمیایی هم اندازه گرفت که کار با آن به سادگی کاغذ های معرف نمی باشد . راه های کاهش PH آب 1- استفاده از ذغال اکتیو که معمولاً در ***** های خارجی آکواریوم مورد استفاده قرار می گیرد . 2- تعویض قسمتی از آب 3- استفاده از چوب درختان در آب 4- جوشاندن آب راه های افزایش PH آب 1- در معرض هوا قرار دادن سطح آب ( با ورود و حل شدن Co2 در آب ، میزان PH افزایش می یابد . ) 2- استفاده از سنگ های آهکی یا مرجان ( اگر خرد شده باشند سریع تر عمل می کنند . ) 3- استفاده از جوش شیرین در آب نکته : استفاده از گیاه در تانک سبب تعادل میزان PH شده و از افزایش یا کاهش آن جلوگیری می کند . PH مناسب برای تعدادی از ماهی ها به صورت زیر است : آنجل ( فرشته ماهی ) : 6.0-7.0 ؛ بارب ها : 6.0-7.5 ؛ سیچلاید های آمریکایی : 7.0-7.5 ؛ کریدوراس : 6.5-7.5 ؛ دیسکاس : 6.0-6.5 ؛ گلدفیش ها : 7.2-7.5 ؛ گورامی : 6.0-7.5 ؛ زنده زاها : 7.5-8.0 ؛ سیچلاید های ملاوی : 8.0-8.5 ؛ تتراها : 6.0-7.0 1 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده