رفتن به مطلب

پردازش تصویر دیجیتالی درmatlab


ارسال های توصیه شده

 

پردازش تصویر

 

 

پردازش تصاویر امروزه بیشتر به موضوع پردازش تصویر دیجیتال گفته می‌شود که شاخه‌ای از دانش رایانه است که با پردازش سیگنال دیجیتال که نماینده تصاویر برداشته شده با دوربین دیجیتالی پویش شده توسط پویشگرهستند سر و کار دارد.

پردازش تصاویر دارای دو شاخه عمدهٔ بهبود تصاویرو بینایی ماشیناست. بهبود تصاویر دربرگیرندهٔ روشهایی چون استفاده از ف ی ل ت ر محوکننده و افزایش تضاد برای بهتر کردن کیفیت دیدارمتن ضخیمی تصاویر و اطمینان از نمایش درست آنها در محیط مقصد(مانند چاپگریا نمایشگر رایانه)است، در حالی که بینایی ماشین به روشهایی می‌پردازد که به کمک آنها می‌توان معنی و محتوای تصاویر را درک کرد تا از آنها در کارهایی چون رباتیکو محور تصاویراستفاده شود.

در معنای خاص آن پردازش تصویر عبارتست از هر نوع پردازش سیگنال که ورودی یک تصویر است مثل عکس یا صحنه‌ای از یک فیلم. خروجی پردازشگر تصویر می‌تواند یک تصویر یا یک مجموعه از نشانهای ویژه یا متغیرهای مربوط به تصویر باشد. اغلب تکنیک‌های پردازش تصویر شامل برخورد با تصویر به عنوان یک سیگنال دو بعدی و بکاربستن تکنیک‌های استاندارد پردازش سیگنال روی آنها می‌شود. پردازش تصویر اغلب به پردازش دیجیتالی تصویر اشاره می‌کند ولی پردازش نوری و آنالوگ تصویر هم وجود دارند.

 

 

 

 

در این تاپیک قصد داریم به آموزش پردازش تصویر در متلب بپردازیم:wubpink:

  • Like 5
لینک به دیدگاه

سرفصل:

  1. مقدمه
  2. مفاهيم پايه
  3. تبديلات شدت روشنايی
  4. پردازش در حوزه فرکانس
  5. بازيافت تصوير
  6. بخش بندی تصوير
  7. انيميشن
  8. کاربردها

  • Like 5
لینک به دیدگاه

عملیات اصلی در پردازش تصویر

 

1. تبدیلات هندسی: همانند تغییر اندازه، چرخش و...

2. رنگ: همانند تغییر روشنایی، وضوح و یا تغییر فضای رنگ

3. ترکیب تصاویر: ترکیب دو و یا چند تصویر

4. فشرده سازیتصویر: کاهش حجم تصویر

5. قطعه بندی تصویر: تجزیهٔ تصویر به قطعات با معنی

6. تفاوت تصاویر: به دست آوردن تفاوت‌های تصویر

7. میانگین گیری: به دست آوردن تصویر میانگین از دو تصویر

  • Like 4
لینک به دیدگاه

میتوان یک تصویر را با یک تابع 2 بعدی (f(x,yکه xو y مختصات مکانی(Spatial Coordinates) و مقدار f برای هر زوح (x,y) شدت روشنایی(Intensity) یا سطح خاکستری (Gray level) نامیده میشود.

وفتی مقدار xوyوf با مقادير محدود و گسسته ديجيتالی بيان شوند،تصوير را يک تصوير ديجيتالی می نامند.

يک تصوير ديجيتالی از تعدادی عناصر محدود با مقدار و موقعيت مختلف تشکيل شده است . اين عناصر، عناصر تصوير(Picture element) یا پسکل ناميده می شوند

 

پردازش تصاوير ديجيتالی به معنی اعمال پردازش های مختلف روی يک تصوير ديجيتالی با استفاده از کامپيوتر ديجيتالی است .

 

مرز مشخصی بين پردازش تصوير از يک طرف و بينايی ماشين(Computer Vision)از طرف ديگر نمی توان مشخص کرد.

 

با اين حال می توان سه نوع پردازش سطح پايين(Low level)، سطح میانی(Mid level)،و سطح بالایی (High level)رو تشخیص داد.

 

 

  • Like 4
لینک به دیدگاه

پردازش سطح پايين شامل پردازش های ابتدايی مانند پيش پردازش هايی برای حذف نويز، بهبود کنتراست(Contrast)و ف.ی.ل.ت.ر کردن تصوير است .مشخصه اين نوع پردازش اين است که ورودی و خروجی آن تصوير هستند .

 

پردازش سطح ميانی شامل بخش بندی تصوير(Image Segmentation) به منظور تقسيم آن به نواحی و اشياء مختلف، توصيف اشياء به فرمی که برای پردازش کامپيوتر مناسب باشند و طبقه بندی يا تشخيص اشياء مختلف است .

ويژگی اين پردازش اين است که ورودی آن معمولا تصوير و خروجی آن صفاتی از اشياء تصوير مانند لبه ها، کانتورها و تشخيص اشياء است.

 

پردازش سطح بالا شامل فهميدن روابط بين اشياء تشخيص داده شده(Making sense)،استباط و تفسير صحنه و انجام تفسير و تشخيص هايی است که سيستم بينايی انسان انجام می دهد. بسياری از پردازش های سطح بالا در حيطه بينايی ماشين قرار می گيرند.

 

 

به طور مثال يک سيستم تشخيص اتوماتيک متن را در نظر بگيريد. پردازش برای مشخص کردن ناحيه حاوی متن، پيش پردازش تصوير حاصل، استخراج کاراکترها مختلف و تشخيص آن کاراکترها در حيطه بحث پردازش تصوير قرار دارند. استباط مفهوم و محتوای متن مورد نظر در حيطه بينايی ماشين يا آناليز تصوير قرار می گيرد.

 

x3e8ijs64v4v55ak238w.png

  • Like 5
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...