shadmehrbaz 24772 اشتراک گذاری ارسال شده در 14 مرداد، ۱۳۹۰ عنوان مقاله : اثر دماي بازپخت بر خواص اپتيكي و ساختاري نانوذرات ZnS صفحه : 85-89 نویسنده(گان) : رحیم لطفی اوریمی, ولي اصغري, محمدرضا لشكربلوكي, چکیده : نانوذرات ZnS به روش رسوب شيميايي در ابعاد nm 3-5 با استفاده از مهاركننده تيوگليسرول(TG) در حلال متانول تحت اتمسفر ازت تهيه و در دماهاي مختلف تحت بازپخت قرار گرفت. بررسي طيف XRD نمونههاي مختلف نشان ميدهد كه با افزايش دماي بازپخت علاوه بر اندازه ذرات، ساختار بلوري نيز به تدريج از مكعبي به ششگوشي تغيير ميكند كه حاكي از ناپايداري ساختار مكعبي اين گروه از نانوساختارهاست. طيف جذبي UV-Vis حاصل از نمونهها بيانگر كاهش باندگپ (افزايش اندازه نانوذرات) با افزايش دماي بازپخت است. بررسي طيفهاي گسيل و جذب فوتولومينسانس نمونههاي بازپختشده در دماهاي مختلف بيانگر شيفت قرمز قلههاي گسيل در ناحيه مرئي و فرابنفش با افزايش دماي بازپخت است. برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام 1 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده