رفتن به مطلب

Galaxy در سه پرده: مقایسه مابین Galaxy S، Galaxy SL و Galaxy S Plus


ارسال های توصیه شده

یکی از پر فروش ترین و محبوب ترین مدل های فعلی بازار در رده اندروید فون های میان قیمت و high-end اسمارت فون های متعدد سامسونگ با پسوند Galaxy هستند که بعلت تعدد و تشابه نامگذاری مدل های این کلاس عمدتا با سردرگمی کاربران در انتخاب مدل مناسب همراه می شوند از همین رو در مقاله پیش رو به بررسی و مقایسه سه مدل از بهترین های این کلاس شامل i9000 Galaxy S، i9001 Galaxy S Plus و i9003 Galaxy SL خواهیم پرداخت که نه تنها در نامگذاری بلکه در امکانات سخت افزاری و نرم افزاری نیز تشابهات فراوانی با یکدیگر دارند. ما را در این بررسی همراهی کنید.

 

samsung_galaxy_s_vs_galaxy_sl_vs_galaxy_s_plus_01.jpg

 

 

طوفان گوشی های پر فروش و محبوب Galaxy سامسونگ از زمان نمایش i9000 Galaxy S در ژوئن 2010 آغاز شد این مدل که هنوز هم با پشتیبانی گسترده سامسونگ فروش فوق العاده خود را در بسیاری از بازارها ادامه می دهد علاوه بر طراحی متفاوت و زیبائی های ظاهری از نظر پردازشی و مشخصات سخت افزاری نیز کاملا از نمونه های هم دوره خود در یک سال گذشته بالاتر و با کیفیت تر به نظر می رسد. طراحی Galaxy S با اینکه در نگاه بسیاری از کاربران در اولین برخورد شباهت های فوق العاده ای به آیفون های شرکت اپل دارد اما قابلیت های پیشرفته بکار گرفته شده در آن، i9000 را از سطح نمونه ای با طراحی وام گرفته شده از اپل کاملا فراتر برده و فروش و موفقیتی رویائی را برای این مدل به همراه آورده است. فروش i9000 تنها در سه ماهه اول سال 2011 به رقم افسانه ای 14 میلیون عدد رسید که نه تنها در مجموعه سامسونگ بلکه در میان دیگر برندها نیز نمونه ای کم نظیر به حساب می آید. یکی از دلائل اصلی ادامه حضور Galaxy S و تداوم روند محبوبیت آن در میان کاربران به پشتیبانی سامسونگ در تهیه نسخه های جدید سیستم عامل اندروید برای این مدل باز می گردد بطوریکه Galaxy S یکی از معدود مدل های معرفی شده در سال 2010 در میان محصولات تمامی برندهاست که با آغاز از اندروید 2.1 بصورت پیاپی به نسخه های بالاتر یعنی 2.2 و آپدیت های جدید برای نسخه 2.3 مجهز شده است تا جائیکه در حال حاضر یکی از دو مدل کاملا ویژه بازار به حساب می آید که به زودی آخرین آپدیت اندروید یعنی ورژن 2.3.4 را دریافت می کند. تجربه موفقیت آمیز سامسونگ در ساخت و پشتیبانی از Galaxy S زمینه مناسبی برای تولید مدل های مشابه دیگر در این کلاس فراهم کرده که با جایگزینی این مدل روند فروش موفقیت آمیز آن را در غالب نمونه های جدیدتر ادامه دهند از مدل های جدید این کلاس که از شباهت های فراوانی با i9000 برخوردارند می توان به مدل های i9003 Galaxy SL و i9001 Galaxy Plus اشاره نمود که البته مدل دوم همچنان فاصله مشخصی با ارائه گسترده در بازارهای جهانی دارد. در ادامه به بررسی این سه مدل و نقاط ضعف و قوت آنها اشاره خواهیم کرد.

 

samsung_galaxy_s_vs_galaxy_sl_vs_galaxy_s_plus_02.jpg

 

 

طراحی ظاهری i9000 یکی از نقاط قوت اصلی این مدل و از جذابیت های ویژه آن به شمار می رود بدنه پلاستیکی دستگاه در اکثر قسمت ها کاملا براق و جاذب اثر انگشت که این قضیه بخصوص در بخش پشتی دستگاه بسیار بیشتر از سایر قسمت ها به چشم می آید. ابعاد i9000 برابر 9.9×64.2×122.4 میلیمتر با وزن 119 گرم است که قطر و وزن پائین کلیدی ترین المان های قابل اشاره در این قسمت هستند.

 

 

samsung_galaxy_s_vs_galaxy_sl_vs_galaxy_s_plus_03.jpg

 

 

ابعاد و وزن دو مدل دیگر این رقابت نیز تا حدودی مشابه i9000 است جائیکه Galaxy Plus دقیقا از همان ابعاد و وزن i9000 برخوردار است اما Galaxy SL با تغییراتی نسبتا ملایم دارای ابعاد 10.6×64.2×123.7 میلیمتر با وزن 131 گرم است. مهمترین تفاوت ظاهری این سه مدل تغییر بخش پشتی دستگاه و کاور باتری در مدل های جدیدتر این کلاس است طرح جدید سامسونگ برای این قسمت استفاده از کاور برجسته نقطه داری ست که به نوعی استراتژی جدید این شرکت در کلیه محصولات 2011 این برند نیز به حساب می آید؛ این پوشش در تقابل با کاور براق و یک دست حاضر در مدل i9000 که در کسری از ثانیه با اثرات انگشت فراوان پوشیده می شود نه تنها مشکل ماندن اثر انگشت بر این قسمت را برای همیشه به دست فراموشی می سپارد بلکه مقاومت و دوام کاور باتری در برابر خراشیدگی را نیز کاملا ارتقا می بخشد.

 

 

samsung_galaxy_s_vs_galaxy_sl_vs_galaxy_s_plus_04.jpg

 

 

صفحه نمایش لمسی خازنی Galaxy S در زمان ارائه به بازار بهترین و با کیفیت ترین نمونه در میان تمامی مدل های TFT و AMOLED به حساب می آمد این صفحه نمایش با کیفیت که از فناوری اختصاصی سامسونگ موسوم به SuperAMOLED در ساخت آن استفاده شده یک نمونه 4.0 اینچی با وضوح 800×480 پیکسل است که از نمایش 16 میلیون رنگ پشتیبانی کرده و سطح آن با پوشش مقاوم Gorilla Glass در برابر صدمات فیزیکی محافظت می شود. کنتراست بسیار بالا، زوایای دید فوق العاده و عملکرد مناسب در نور مستقیم خورشید مهمترین نکات مثبت این پنل حساس را تشکیل می دهند. صفحه نمایش Galaxy Plus هیچ تفاوت قابل ذکری با Galaxy S نداشته و از هر لحاظ از پنل کاملا یکسانی در آنها استفاده شده است از دیگر سو اما یکی از بزرگترین تغییرات قابل ذکر در Galaxy SL تغییر فناوری ساخت صفحه نمایش از SuperAMOLED به SC-LCD در این مدل است که با اینکه در افزایش روشنائی و Sharpness تصاویر برتری نسبتا مشهودی نسبت به صفحه نمایش i9000 دارد اما کنتراست، زوایای دید و عملکرد در نور مستقیم خورشید این مدل نسبت به پنل SuperAMOLED از کیفیت پائین تری برخوردار است و از همین رو تغییر فناوری صفحه نمایش در Galaxy SL تا حدودی بعنوان یک نکته نسبتا منفی در این قسمت تعبیر می شود. سایر مشخصات صفحه نمایش همچون فناوری لمسی خازنی، وضوح WVGA، پوشش Gorilla Glass و تعداد رنگ های مورد پشتیبانی در این قسمت هیچ تغییری نسبت به قبل نداشته اند.

 

 

samsung_galaxy_s_vs_galaxy_sl_vs_galaxy_s_plus_05.jpg

 

 

بخش بالای صفحه نمایش در هر سه مدل به اسپیکر برقراری تماس، حسگرهای دوگانه تقارب و تنظیم نور در کنار دوربین دوم تماس های ویدئویی تعلق داشته و تفاوت خاصی میان رقبا در این قسمت وجود ندارد.

 

 

samsung_galaxy_s_vs_galaxy_sl_vs_galaxy_s_plus_06.jpg

 

 

کلیدهای بخش زیرین صفحه نمایش نیز بدون تغییر در هر سه مدل شامل دو کلید لمسی back و منو در طرفین کلید فیزیکی Home می شود که همچون همیشه فشردن و نگه داشتن کلید menu منجر به احضار اپلیکیشن جستجو و تکرار این عمل برای کلید Home به نمایش task manager سیستم عامل منجر خواهد شد.

 

 

samsung_galaxy_s_vs_galaxy_sl_vs_galaxy_s_plus_07.jpg

samsung_galaxy_s_vs_galaxy_sl_vs_galaxy_s_plus_08.jpg

 

 

طرفین صفحه نمایش بدون هیچ تغییر خاصی محل کلید Power/Lock و Rocker تنظیم صدا به ترتیب در سمت راست و چپ هر سه مدل است و طراحی، ابعاد و فیدبک این دو کلید نیز هیچ تغییری را به خود ندیده اند.

 

 

samsung_galaxy_s_vs_galaxy_sl_vs_galaxy_s_plus_09.jpg

samsung_galaxy_s_vs_galaxy_sl_vs_galaxy_s_plus_10.jpg

 

 

تشابهات این سه مدل در دو بخش بالائی و پائینی نیز کاملا ادامه پیدا می کند جائیکه بدون کوچکترین تغییر قابل ذکر قسمت بالائی هر سه مدل به جک 3.5 میلیمتری هدست و پورت Micro USB اتصالات سیمی با کاور کشوئی تعلق داشته و در پائین نیز بجز میکروفون برقراری تماس نکته دیگری به چشم نمی خورد.

 

 

samsung_galaxy_s_vs_galaxy_sl_vs_galaxy_s_plus_11.jpg

تنها تغییر مهم در بخش پشتی این سه مدل همانطور که پیش از این نیز اشاره شد استفاده از کاور برجسته نقطه دار برای دو مدل جدیدتر این کلاس یعنی Galaxy SL و Galaxy Plus است که از این لحاظ برتری مشهودی به نمونه یک سال گذشته این کلاس دارند. دوربین 5 مگاپیکسلی اتوفوکوس بدون محافظ و بدون هرگونه فلش تنها المان سخت افزاری قابل اشاره در این قسمت است که حداقل بروی کاغذ تفاوت خاصی میان رقبا در این مورد دیده نمی شود.

 

 

samsung_galaxy_s_vs_galaxy_sl_vs_galaxy_s_plus_12.jpg

 

 

در زیر کاور یک دست این قسمت در هر سه مدل دو بخش کاملا مجزا در بالا و پائین در نظر گرفته شده است که در بخش بالائی محل جایگذاری سیمکارت و اسلات کارت حافظه Micro SD به چشم می خورد که برای دسترسی به اولی می بایست باتری را از جای خود خارج کرد اما اسلات کارت حافظه کاملا hot swap طراحی شده است. باتری استفاده شده در i9000 یک نمونه 1500mAh با زمان های رسمی 750 ساعت در حالت Stand-by و 13 ساعت و 30 دقیقه در حالت مکالمه است که در دنیای واقعی و در یک استفاده نسبتا شدید به راحتی تا بیش از دو روز می توان بروی این باتری حساب کرد. در دیگر سو هر دو مدل Galaxy SL و Galaxy Plus از باتری جدیدتری با ظرفیت 1650mAh استفاده می کنند که علیرغم ظرفیت بیشتر نسبت به باتری i9000 عملا بدلیل مصرف بیشتر باتری به سبب صفحه نمایش LCD مدل Galaxy SL و فرکانس بالاتر پردازنده در Galaxy Plus عملکرد چندان بهتری از خود نشان نداده و در خوشبینانه ترین حالت از دوام نسبتا یکسانی نسبت به i9000 برخوردارند. نکته جالب دیگر در این میان امکان استفاده از این باتری جدید بدون مشکل و نیاز به کاور جداگانه در Galaxy S است

 

 

samsung_galaxy_s_vs_galaxy_sl_vs_galaxy_s_plus_13.jpg

 

 

i9000 در آخرین آپدیت اندروید به ورژن 2.3.3 این سیستم عامل ارتقا پیدا کرده و قرار است بزودی با فاصله ای اندک نسبت به Nexus S نسخه 2.3.4 این سیستم عامل نیز برای این مدل ارائه شود. سیستم عامل حاضر در نسخه به نمایش در آمده از Galaxy Plus نیز نسخه 2.3.3 اندروید با مشخصاتی کاملا مشابه با i9000 بوده و تقریبا هیچ تفاوتی مابین این دو دیده نمی شود. اما داستان در مورد Galaxy SL تا حدودی متفاوت است سیستم عامل این مدل نسخه 2.2 اندروید موسوم به Froyo ست و با اینکه اخبار پراکنده و تائید نشده متعددی خبر از حضور قریب الوقوع ورژن 2.3 در این مدل می دهند اما همچنان آپدیت جدیدتری بصورت رسمی برای SL معرفی نشده است. هر سه مدل از پوسته اختصاصی سامسونگ موسوم به TouchWiz UI 3.0 استفاده می کنند و قابلیت های نرم افزاری آنها بعلت امکانات نسبتا یکسان این پوسته در هر سه مدل تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. صفحه Home Screen در هر سه مدل امکان دسترسی به حداکثر 7 دسک تاپ مختلف با قابلیت جایگذاری ویجت های گوناگون را فراهم می آورد و در پائین صفحه نمایش نیز همچون همیشه از چهار میانبر مختلف قابل سفارشی سازی استفاده شده است. آیکون سمت راست این قسمت نیز به مانند قبل برای سوئیچ میان صفحه Home Screen و منوی اصلی دستگاه بکار می رود. Task manager پیشرفته، تغییر مشخص در بخش Notification Area بالای صفحه نمایش و سیستم جدید بازگشائی قفل صفحه نمایش در Swipe دلخواه صفحه از جمله موارد قابل اشاره در ساختار نرم افزاری این مدل هاست. سایر امکانات نرم افزاری این مدل ها همچون دفترچه تلفن، ساختار منوی پیام ها، پخش کننده های موسیقی و ویدئو در کنار گالری تصاویر تغییر خاصی را تجربه نکرده و تشابه کاملی با دیگر مدل های ارائه شده سامسونگ در این کلاس دارند.

 

 

samsung_galaxy_s_vs_galaxy_sl_vs_galaxy_s_plus_14.jpg

 

 

تنها بخش کاملا تغییر یافته در هر سه رقیب این کلاس به ساختار پردازشی این مدل ها باز می گردد. پردازنده i9000 یک نمونه 1 گیگاهرتزی بر پایه پروسسور ARM Cortex-A8 با چیپ ست اختصاصی Samsung Hummingbird است که از پردازشگر گرافیکی قدرتمند PowerVR SGX540 در ساختار خود بهره می برد. پردازنده Galaxy SL با اینکه از سرعت و معماری یکسانی بر مبنای ARM Cortex-A8 برخوردار است اما این بار از چیپ ست TI OMAP3630 و پردازشگر گرافیکی PowerVR SGX530 استفاده می کند که البته در هر دو مورد از کیفیت و امکانات کمتری نسبت به مجموعه i9000 برخوردار است که این امر را بخوبی در امتیازهای نسبتا پائین تر بنچمارک های پردازشی و گرافیکی همچون Quadrant و Linpack می توان مشاهده کرد. در تقابل کامل با دو مدل دیگر پردازنده Galaxy Plus یک نمونه 1.4 گیگاهرتزی با چیپ ست Qualcomm MSM8255 Turbo Snapdragon است که البته در نسخه نمایشی این مدل فرکانس پردازنده 1.2 گیگاهرتز بوده و قرار است تنها در نسخه نهائی به فرکانس اصلی 1.4 گیگاهرتز اورکلاک شود. چیپ ست گرافیکی این مدل نیز از نوع Adreno 205 است که این یکی نسبت به هر دو چیپ ست PowerVR SGX540 جاضر در i9000 و SGX530 حاضر در مدل SL از کیفیت پائین تری در رده پردازش گرافیکی برخوردار است. فرکانس بالاتر پردازنده Galaxy Plus حتی پیش از اورکلاک به مقدار نهائی در نظر گرفته شده برای آن امتیازهای این مدل را در بنچمارک های گوناگون تا سطح بسیار مطلوبی افزایش می دهد که افزایش 30 درصدی بنچمارک Quadrant در مقایسه با i9000 و نزدیکی بیش از اندازه آن در تست محاسبه عدد پی به مدل دو هسته ای Galaxy S II از جمله نکات قابل ذکر در این رابطه است که شرایط بسیار مناسبی برای رقابت این مدل حتی با نمونه های دو هسته ای فراهم می آورد. حافظه RAM هر سه مدل این رقابت 512 مگابایت است که در i9000 در لحظه اولیه بوت سیستم عامل چیزی در حدود 340 مگابایت و در i9003 Galaxy SL در حدود 478 مگابایت در اختیار کاربر قرار می گیرد؛ علت اصلی افزایش میزان حافظه RAM در دسترس کاربر در مدل SL به پردازشگر گرافیکی ضعیف تر آن در مقایسه با Galaxy S و اشغال فضای کمتری از حافظه RAM توسط این چیپ ست باز می گردد که در نتیجه فضای بیشتری از RAM در مدل SL خالی می ماند. در دو مدل i9001 Galaxy Plus و i9000 Galaxy S از 2 گیگابایت حافظه فلش نیز برای نصب برنامه ها بروی حافظه داخلی استفاده شده است. حافظه داخلی i9000 در دو ورژن 8 و 16 گیگابایتی ارائه شده است ولی Galaxy S Plus تنها یک ورژن 8 گیگابایتی دارد. در سوی مقابل حافظه داخلی i9003 Galaxy SL در دو ورژن 4 و 16 گیگابایتی در دسترس قرار می گیرد. اسلات کارت حافظه هر سه مدل تا 32 گیگابایت قابلیت ارتقا دارد.

 

 

samsung_galaxy_s_vs_galaxy_sl_vs_galaxy_s_plus_15.jpg

دوربین هر سه مدل 5 مگاپیکسلی اتوفوکوس با امکانات مشابه ای همچون Geo-tagging، تاچ فوکوس و فناوری های تشخیص چهره و لبخند بوده و از روی مشخصات ظاهری هیچ تفاوت خاصی با یکدیگر ندارند امری که در دنیای واقعی نیز تا حدود زیادی تکرار می شود. در هر سه دوربین از ساختار منوئی یکسانی در بخش نرم افزاری استفاده شده است جائیکه تنظیمات دستگاه به ستون عمودی سمت چپ و سوئیچر عکاسی و فیلمبرداری، شاتر مجازی دوربین و کلید Play به ستون سمت راست منتقل شده اند. تنظیمات و قابلیت های هر سه دوربین نیز در وضعیت کاملا یکسانی بسر می برند و از این لحاظ نیز تفاوتی دیده نمی شود تصاویر به ثبت رسیده توسط این دوربین ها نیز شباهت فراوانی به یکدیگر دارند جائیکه جزئیات نچندان بالای تصویر، حضور نسبتا مشهود نویز و نورگیری نچندان مناسب برخی قسمت ها در تصاویر از جمله مشکلات مشترک این دوربین ها به حساب می آیند و از دیگر سو نیز رندر مناسب رنگ ها و کنتراست مطلوب تصویر در بخش نکات مثبت این دوربین ها جای می گیرند.. هر سه دوربین این رقابت قادر به فیلمبرداری با وضوح 720p با 30 فریم در ثانیه هستند که هر سه مورد بدون استثنا از کیفیت بسیار مناسب در ثبت جزئیات فراوان با عملکرد کاملا راضی کننده برخوردار هستند. ویدئوهای گرفته شده در این قسمت همگی با فرمت با کیفیت mp4 بروی حافظه ثبت می گردند.

 

 

گزینه های ارتباطی سه مدل حاضر در این رقابت بار دیگر از تشابه کاملی با یکدیگر برخوردارند در اینجا و در هر سه مدل برای برقراری تماس تلفنی علاوه بر چهار فرکانس GSM می توان از سه باند فرکانس HSDPA سود برد و بالاترین سرعت در در رده ارتباطات تحت شبکه هر سه مدل نیز به اتصال 3G با سرعت 7.2Mbps تعلق دارد. Wi-Fi پر سرعت با امکان DLNA و hotspot در کنار بلوتوث نسخه 3.0 و گیرنده GPS لیست ارتباطات مشترک این مدل ها را تکمیل می کنند.

 

 

 

samsung_galaxy_s_vs_galaxy_sl_vs_galaxy_s_plus_16.jpg

 

اندروید فون های متعدد موسوم به Galaxy سامسونگ با اینکه در اولین برخورد سردرگمی تمام عیاری را برای خریداران در انتخاب و به خاطر سپردن نام های مشابه این کلاس به همراه می آورند اما از یک دید دیگر انتخاب های کاربران این رده را نیز با معرفی مدل های گوناگون کاملا افزایش داده است بطوریکه تمامی کاربران با سلائق گوناگون و بودجه های متفاوت امکان انتخاب مدل های مشخصی را در لیست اسمارت فون های سامسونگ خواهند داشت. در این میان با توحه به موارد اشاره شده در رابطه با سه مدل هم خانواده Galaxy S و با در نظر گرفتن ارزش کالا در مقابل قیمت پرداختی امتیاز نسبتا مسابه ای می توان برای هر دو مدل i9000 Galaxy S و i9003 Galaxy SL در نظر گرفت جائیکه از طراحی بدنه، ظرفیت باتری و حافظه RAM بالاتر در کنار قیمت کمتر بعنوان نکات مثبت SL و در سوی دیگر از صفحه نمایش SuperAMOLED، پردازنده و چیپ ست گرافیکی با کیفیت تر در کنار حافظه فلش بالاتر و البته پشتیبانی نرم افزاری بیشتر می توان بعنوان موارد برتری Galaxy S بر رقیب خود باد نمود. در این میان نگفته پیداست که i9001 Galaxy S Plus با برخورداری از نکات مثبت هر دو مدل در کنار ارتقا فوق العاده فرکانس پردازنده نمونه ای ایده آل در دسته اندروید فون های تک هسته ای سامسونگ است که در صورت تعیین قیمتی رقابتی برای آن به جایگاه فوق العاده ای در میان دیگر مدل های دو هسته ای و تک هسته ای تمامی برندها دست پیدا می کند. قیمت فعلی i9000 Galaxy S در دو ورژن 8 و 16 گیگابایتی به ترتیب در حدود 500 و 530 هزار تومان است و i9003 Galaxy SL نیز در ورژن 4 گیگابایتی در حدود 425 هزار تومان قیمت دارد.

 

 

منبع :

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...