Farhad.Jonobi 2552 اشتراک گذاری ارسال شده در 24 تیر، ۱۳۹۰ طرز تهيه : ماهي صبور: غذاهاي سنتي خوزستان مواد لازم: ماهي صبور: 2 عدد سبزي پلويي: 300 گرم سبزي ماهي شامل : ( گشنيز + شنبليله (خيلي كم كه تلخ نشود ) پياز: 2 عدد متوسط سير: 1حبه آب تمر هندي: نصف ليوان نمك و فلفل سياه به مقدار لازم رب گوجهفرنگي: يك قاشق غذا خوري طرزتهيه: ابتدا داخل شكم ماهي را تميز كرده و آن راميجوشانيم. فلس ماهي را لازم نيست تميز كنيم و بهتر است مقداري شيره خرما بر روي آن بماليم تا از سوختن پوست آن به هنگام كباب كردن اش روي اتش ، جلوگيري شود ( چون پوست سوخته آن باعث ايجاد مزه تلخ مي شود ). مقداري آب تمر هندي داخل شكم ماهيميريزيم تا جذب ماهي شود. سپسسبزيها راشسته و آنگاه پيازها خرد ميكنيم. سيررا پاك و رندهكرده و اين مواد را به سبزي اضافهميكنيم. آماده كردن ، " حشو" : سير داغ و پياز رنده شده را سرخ كرده و مقداري هم تمر هندي سفت درست مي كنيمو با هم مخلوط كرده در مرحله بعد فلفل و نمك وبقيه آبتمرهندي را به همراه ربگوجه فرنگي به مواداضافه كرده و همميزنيم و در داخل شكم ماهيميگذاريم. مخلوط بدست آمده را كه در داخل شكم ماهي قرار مي دهندبه زبان " حشو " مي نامند هدف از اين كار خوشمزه شدن ماهي و جلوگيري از سوختن گوشت آن است سپس ماهيها را داخل توري ماهيقرارداده و آن را كباب ميكنيم و يا ميتوانيم آنهارا دورن فر گذاشته و كباب كنيد . براي كساني كه در آپارتمان زندگي مي كنند و امكان كباب كردن روي آتش وجود ندارد مي توانند از فر استفاده كنند مي توان شكم ماهي را هم با نخ دوخت و توي ماهي تابه سرخ كرد ! هر چند كباب كردن آن روي آتش مزه ديگري دارد . قديمها كه تنورهاي نانوايي سنتي وجود داشت از اين تنورها براي كباب كردن ماهي صبور استفاده مي شد . چند نكته : در انتخاب ماهي صبور دقت كنيد كه ماهي ها نه زياد كوچك باشند و نه زياد بزرگ (چون كوچك آن ، زياد خار دارد و بزرگ ها هم خوب پخته نمي شوند (مغز پز نمي شوند ) ماهي صبور بهتر است نر باشد ( ماده شكم پف كرده دارند ماهي تازه پوست براق و متمايل به طلايي دارد قديمها ماهي صبور را جفتي ( دو عدد ) مي فروختند و در حال حاضر كيلويي مي فروشند . 4 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده