رفتن به مطلب

ماهی صبور( جنوبی)


ارسال های توصیه شده

طرز تهيه : ماهي صبور:

غذاهاي سنتي خوزستان

مواد لازم‌:

ماهي‌ صبور: 2 عدد

سبزي‌ پلويي‌: 300 گرم‌

سبزي ماهي شامل : ( گشنيز + شنبليله (خيلي كم كه تلخ نشود )

پياز: 2 عدد متوسط

سير: 1حبه‌

آب‌ تمر هندي‌: نصف‌ ليوان‌

نمك‌ و فلفل‌ سياه به مقدار لازم

رب‌ گوجه‌فرنگي‌: يك‌ قاشق‌ غذا خوري‌

طرزتهيه‌:

ابتدا داخل‌ شكم‌ ماهي‌ را تميز كرده‌ و آن‌ رامي‌جوشانيم‌.

فلس‌ ماهي‌ را لازم نيست تميز كنيم و بهتر است مقداري شيره خرما بر روي آن بماليم تا از سوختن پوست آن به هنگام كباب كردن اش روي اتش ، جلوگيري شود ( چون پوست سوخته آن باعث ايجاد مزه تلخ مي شود ).

 

‌مقداري‌ آب‌ تمر هندي‌ داخل‌ شكم‌ ماهي‌مي‌ريزيم‌ تا جذب‌ ماهي‌ شود. سپس‌سبزي‌ها راشسته‌ و آنگاه‌ پيازها خرد مي‌كنيم‌. سيررا پاك‌ و رنده‌كرده‌ و اين‌ مواد را به‌ سبزي‌ اضافه‌مي‌كنيم‌.

 

آماده كردن ، " حشو" :

سير داغ و پياز رنده شده را سرخ كرده و مقداري هم تمر هندي سفت درست مي كنيمو با هم مخلوط كرده

در مرحله‌ بعد فلفل‌ و نمك‌ وبقيه‌ آب‌تمرهندي‌ را به‌ همراه‌ رب‌گوجه‌ فرنگي‌ به‌ مواداضافه‌ كرده‌ و هم‌مي‌زنيم‌ و در داخل‌ شكم‌ ماهي‌مي‌گذاريم‌.

مخلوط بدست آمده را كه در داخل شكم ماهي قرار مي دهندبه زبان " حشو " مي نامند

هدف از اين كار خوشمزه شدن ماهي و جلوگيري از سوختن گوشت آن است

 

سپس‌ ماهي‌ها را داخل‌ توري‌ ماهي‌قرارداده‌ و آن‌ را كباب‌ مي‌كنيم‌ و يا مي‌توانيم‌ آنهارا دورن‌ فر گذاشته‌ و كباب كنيد .

براي كساني كه در آپارتمان زندگي مي كنند و امكان كباب كردن روي آتش وجود ندارد مي توانند از فر استفاده كنند مي توان شكم ماهي را هم با نخ دوخت و توي ماهي تابه سرخ كرد ! هر چند كباب كردن آن روي آتش مزه ديگري دارد .

قديمها كه تنورهاي نانوايي سنتي وجود داشت از اين تنورها براي كباب كردن ماهي صبور استفاده مي شد .

 

چند نكته :

 

  • در انتخاب ماهي صبور دقت كنيد كه ماهي ها نه زياد كوچك باشند و نه زياد بزرگ (چون كوچك آن ، زياد خار دارد و بزرگ ها هم خوب پخته نمي شوند (مغز پز نمي شوند )
  • ماهي صبور بهتر است نر باشد ( ماده شكم پف كرده دارند
  • ماهي تازه پوست براق و متمايل به طلايي دارد
  • قديمها ماهي صبور را جفتي ( دو عدد ) مي فروختند و در حال حاضر كيلويي مي فروشند .

09120_large.jpg

20975971.jpg

  • Like 4
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...