رفتن به مطلب

كاليبراسيون روي در شرايط مزرعه اي و اثر آن در عملكرد سويا


spow

ارسال های توصیه شده

اين تحقيق از سال 1379 به مدت 2 سال به صورت مزرعهاي در مناطق سوياكاري شرق استان مازندران اجرا گرديد. آزمايش در 20 مزرعه از مزارع مختلف سوياكاري شرق استان به منظور تعيين حد بحراني روي در خاك و همچنين اثر مصرف سولفات روي برعملكرد كمي و كيفي دانه سويا انجام شد. مزارع مورد مطالعه داراي كربنات كلسيم معاد از 5 تا 39 درصد، روي قابل جذب از 6/0 تا 5/3 ميلي گرم در كيلوگرم خاك بودند. آزمايش در هر مزرعه در قالب طرح بلوكهاي كامل تصادفي با سه تكرار انجام شد. تيمارهاي اين تحقيق شامل دو سطح روي (صفر و 40 كيلوگرم سولفات روي خشك در هكتار) بود. به كليه تيمارها 20 كيلوگرم اوره در هكتار به عنوان استارتر بطور يكنواخت اضافه گرديد. همچنين به خاكهايي كه كمتر از 15 ميلي گرم رد كيلوگرم فسفر قابل جذب به روش اولسن و 300 ميلي گرم در كيلوگرم پتاسيم قابل جذب به روش استات آمونيم داشتند به ترتيب 50 كيلوگرم سوپرفسفات تريپل و 100 كيلوگرم سولفات پتاسيم در هكتار اضافه شد. كليه كودها قبل از كاشت به خاك اضافه و با ديسك زير خاك گرديد. اندازه هر پلات آزمايش 49 مترمربع و رقم سوياي كشت شده Peshing بود و برداشت در سطح 36 مترمربع انجام و سپس اجزا عملكرد، غلظت روي در كاه و دانه، و همچنين درصد پروتئين دانه با استفاده از روشهاي رايج در آزمايشگاه موسسه تحقيقات خاك و آب اندازه گيري گرديد. نتايج آزمايش مزرعه اي نشا داد كه مصرف سولفات روي عملكرد دانه سويا به ميزان 19 درصد نسبت به شاهد گرديد كه اين افزايش از نظر آماري در سطح يك درصد معني دار گرديد. اثر سولفات روي بر غلظت روي در كاه و دانه و جذب كل روي از نظر اماري معني دار بود و غلظت روي دانه 15 درصد، غلظت روي غلظت روي گياه 46 درصد و جذب كل روي توسط دانه 37 درصد نسبت به شاهد افزايش داشت. همچنين مصرف سولفات روي وزن هزار دانه. تعداد دانه در بوته و درصد پروتئين دانه را به ترتيب 2/8 ، 7/5 و 5/3 درصد نسبت به شاهد افزايش داد. با توجه به داده هاي حاصل از اين تحقيقات مزرعه اي حد بحراني روي در خاك براي دستيابي به 85 درصد حداكثر عملكرد نسبي دانه با استفاده از روشهاي تصويري كيت - نلسون و ميچرليخ - بري به ترتيب 25/1 و 30/1 ميلي گرم در كيلوگرم بدست آمد و نتايج به دست آمده از دو روش بسيار به هم نزديك بود.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...