محمــد 4415 اشتراک گذاری ارسال شده در 12 فروردین، ۱۳۹۰ نرمال پنتان(n-Pentane) مدل خطي پنتان مدل فضايي پنتان نام ماده: نرمال پنتان(n-Pentane) نام تجاری: پنتان(Pentane) سایر اسامی: آميل هيدريد و اسكلي سولو A (يا Skellysolve A) تاریخچه: پنتان يك تركيب آلي از خانواده آلكان ها و با فرمول شيميايي C5H12 است. اين آلكان يكي از اجزاي بعضي از سوخت ها است و علاوه بر آن به عنوان حلال نيز مصرف مي شود. خصوصيات پنتان بسيار شبيه بوتان و هگزان است. پنتان داراي سه ايزومر نرمال پنتان، ايزوپنتان و نئوپنتان است. ايزومرهاي شاخه اي پنتان، بسيار پايدارتر از ايزومر نرمال پنتان است. تعداد اتم هاي هيدروژن پنتان و ساير آلكان ها از دو برابر تعداد اتم هاي كربن دوتا بيشتر است. موارد مصرف: پنتان يكي از فرار ترين هيدروكربن هايي است كه در دماي اتاق مايع است. از پنتان اغلب به عنوان حلالي كه به سهولت تبخير مي شود استفاده مي شود. از آنجايي كه پنتان غيره قطبي است تنها مواد غير قطبي در آن حل مي شوند. همچنين پنتان يكي از اجزاي سوخت هاي معمول است. از پنتان به عنوان عامل كف زا در توليد پلي استايرن فوم استفاده مي شود. از پنتان در واحد هاي نيروي ژئوترمال استفاده ميشود. مجتمع های تولیدکننده: خواص فیزیکی و شیمیایی: Molecular formula: C5H12 Molar mass: 72.15 g/mol Appearance :Colourless liquid Density :0.626 g/cm³, liquid Melting point :-129.8 °C (143 K) Boiling point :36.1 °C (308 K) Solubility in water: 0.004 g/100 mL (20 °C) Acidity (pKa) ~45 Viscosity :0.240 cP at 20 °C Flash point -49 °C مواد مرتبط: هگزان ، پروپان روشهای تولید: دياگرام فرآيند (PFD): واکنشهای شیمیایی: احتراق پنتان سبب توليد آب و دي اكسيد كربن مي شود. C5H12 + 8 O2 -----> 5 CO2 + 6 H2O مانند ساير هيدروكربن ها پنتان سبب سبب آزاد شدن راديكال آزاد كلر مي شود. C5H12 + Cl2 ------> C5H11Cl + HCl نرمال پنتان ماده مناسبي جهت تهيه اندريد اسيد مالئيك است. CH3CH2CH2CH2CH3 + 5 O2 ------> C2H2(CO)2O + 5 H2O + CO2 اطلاعات ایمنی: در تماس با چشم تا 5000 پي پي ام تحريكي مشاهده نشده است. پنتان در تماس كوتاه با پوست سبب تحريك پوست نمي شود ولي در مطالعات انجام شده تماس طولاني با اين ماده سبب تحريك شديد پوست شده است. خوردن اين ماده سبب تهوع و استفراغ مي شود ولي سميت ندارد. پنتان بسيار اشتعال پذير است. فايل ايمنی: برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام 1 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده