رفتن به مطلب

طرح انتقال پایتخت

ارسال های توصیه شده

سلام بچه ها.

همون طوری که میدونین یکی از مهمترین مسائلی که مطرح شده طرح انتقال پایتخت هستش.

خواستم نظر شماها رو در مورد این قضیه بدونم. به نظرتون این طرح خوبه؟ عملی هست؟ چطوری باشه بهتره؟ خلاصه هر نظری که در مورد این طرح دارین بگین دیگه.

• Like 8
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 53
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

سلام

من فکر می کنم با توجه به مسائلی که الان پایتخت داره منظورم آلودگی و مسائل زیست محیطی هست اگر پایتخت منتقل بشه بهتر باشه . اما بحث دوم اینکه فرض کنیم بخواییم منتقل کنیم کجا می تونه این پتانسیل رو داشته باشه که اسم پایتخت رو بشه روش گذاشت ؟؟؟؟

• Like 3
لینک به دیدگاه

انتقال پايتخت به چه معنا؟

به نظرم امكانش نيست. هر جا بره يه تهران ديگه هست. تهران تا قبل از پايتخت شدنش مگه چقدر جمعيت داشت؟

هر جا رو انتخاب كنيم يه تهران ديگه ساختيم.

به حاي انتقال 10 ميليون آدم بايد جلوي مهاجرت به تهران رو گرفت. بايد اونقدر تو مبدا امكانات باشه كه همه برگردن به شهراشون.

يه صحبت ديگه هم اين كيتونه باشه كه چندين پايتخت داشته باشيم.

پايتخت سياسي فرهنگي مذهبي و ... و وزارت خونه تقسيم بشن در اين شهرها كه با توجه به سيستم متمركز دولت امكان اين كار هم وجود نداره

• Like 3
لینک به دیدگاه

تو این طرح هم فکر کنم در اصل طرح انتقال پایتخت سیاسی باشه. به نظر منم باید چندتا پایتخت داشته باشیم. مثلاً اصفهان فرهنگی، مشهد مذهبی، تبریز صنعتی، تهران اداری، و ؟ سیاسی.

اما در مورد مسئله ای که مرتضی گفت و جایی که قراره منتقل بشه. اینکه به یکی از شهرهای موجود انتقال داده بشه و همین طرح چندین پایتختی اجرا بشه یا یه شهر جدید تو یه منطقه بسازن؟ اصلاً تو شرایط ایران امکان عملی شدن همچین طرحی هست؟

من که خودم با ایجاد یه شهر جدید موافقم. خوب واسه انتخاب محل ایجاد یه شهر جدید مطالعات زمین شناسی و منطقه ای زیادی میشه و که ما ازش بی اطلاعیم. اگه فاصله بین تهران و اصفهان همچین پتانسیلی رو داشته باشه به نظرم میتونه خوب باشه.

بازم میگم این فقط در حد یه فرضیه است اگر اونجا از نظر زمین شناسی و آب و هوا و سایر مسائل منطقه ای همچین امکانی رو داشته باشه.

لینک به دیدگاه

قبلا چند تا مكان انتخاب شده بود. مطالات زمين شناسيش هم صورت گرفته. يكيش در نزديكيهاي گلپايگان اصفهان بود.

محمد شيراز همين الانش هم پايتخت فرهنگي هست حالا ميخواي اصفهان رو پايتخت فرهنگي كني؟:w58:

سعي بر اين هست كه تمامي وزارت خانه ها ( به جز اموزش و پرورش ) رو انتقال بدن. شايد به تهران بخوان نقش آموزشي بدن

• Like 1
لینک به دیدگاه

آخه اصفهان بیشتر میخوره واسه همین گفتم. این انتخاب جا با جایی که من گفتم فکر کنم زیاد فاصله نداشتا :ws2:

من فکر کنم نقش مرکز تجاری بودن تهران و ارتباطای بین المللیشو نتونن ازش بگیرن. :ws38:

• Like 2
لینک به دیدگاه
تو این طرح هم فکر کنم در اصل طرح انتقال پایتخت سیاسی باشه. به نظر منم باید چندتا پایتخت داشته باشیم. مثلاً اصفهان فرهنگی، مشهد مذهبی، تبریز صنعتی، تهران اداری، و ؟ سیاسی.

اما در مورد مسئله ای که مرتضی گفت و جایی که قراره منتقل بشه. اینکه به یکی از شهرهای موجود انتقال داده بشه و همین طرح چندین پایتختی اجرا بشه یا یه شهر جدید تو یه منطقه بسازن؟ اصلاً تو شرایط ایران امکان عملی شدن همچین طرحی هست؟

من که خودم با ایجاد یه شهر جدید موافقم. خوب واسه انتخاب محل ایجاد یه شهر جدید مطالعات زمین شناسی و منطقه ای زیادی میشه و که ما ازش بی اطلاعیم. اگه فاصله بین تهران و اصفهان همچین پتانسیلی رو داشته باشه به نظرم میتونه خوب باشه.

بازم میگم این فقط در حد یه فرضیه است اگر اونجا از نظر زمین شناسی و آب و هوا و سایر مسائل منطقه ای همچین امکانی رو داشته باشه.

زماني كه اين تصميم گرفته شده جاش واقعا مناسب بوده نه چون من تهراني هستم .چون

دقيقا اگه راهاي ارتباطي رو در نظر داشته باشيم همه شهرا به اين نقطه منتهي ميشن

پس مهمترين اصل مهاجرته

اگه به هر شهره ديگه هم منتقل شه همين وضعيت پيش مياد:w16:

• Like 2
لینک به دیدگاه

ممنونم كه نظرم رو تاييد كردي ستاره جان.

بايد كاري صورت بگيره گه نقش اين 100 سال گذشته تهران عوض بشه . تهران بايد مهاجر فرست بشه. تا زماني كه تهران اين همه امكانات رو داشته باشه و شهرهاي ديگه فاقدش باشن همين وضعيت رو داريم. حالا شهر جديد هم ساخته بشه باز هم يه تهران جديد ساختيم

• Like 2
لینک به دیدگاه

طرح جابجایی پایتخت به نظرم کاری که به زودی یا در آینده نه چندان دور بلاخره باید انجام بشه

چون سوای همهی مشکلات فعلی تهران باید این مطلب رو هم در نظر گرفت که چون به طور تقریبی هر 150 سال ی زلزله بزرگ تو تهران و حومش اتفاق افتاده و العان هم حدود 170 سال از آخرینش میگذره اگه این اتفاق بیفته اوضاع کشور خیلی بهم میریزه و هرج و مرجی که تو کل کشور ممکن رخ بده سوای تلفات جانی و خرابی های وسیع نتنها تهران بلکه همه کشور رو درگیر میکنه و خدا میدونه چی بشه..

قبلا مطالعاتی برای انتقال پایتخت انجام شده که البته ساخت ی شهر جدید مد نظر بوده که فکر کنم محدوده بین محلات، گلپایگان، الیگودرز انتخاب شد که البته بخاطر هزینه زیاد به جایی نرسید

به نظرم میشه پایتخت سیاسی و تجاری رو جدا کرد مثل خیلی از کشور از جمله امریکا که نییویورک پایتخت سیاسیه و واشنگتن پایتخت تجاری ، متاسفانه تو کشور های جهان سومی مثل ایران معمولا یک یا دو شهر به خاطر تجمع امکانات دارای جمیعیت های میلیونی هستن و بقیه کشور عقب افتاده باقی میمونهاین باعث میشه که با گذشت زمان نه تنها جمیت به طور طبیعی اضافه بشه و رشد شهر رو هم باعث بشه بلکه بخاطر مهاجرت خیلی شدیدتر اتفاق بیفته...

میشه در کنار انتقال پایتخت به برنامه ریزی منطقه ای هم بیشتر توجه بشه که بعدها شاهد شهری با مشکلات فعلی تهران هم نباشیم

• Like 2
لینک به دیدگاه

منم میگم باید این انتقال پایتخت صورت بگیره اما فقط بعضی نقش های عملکردی منتقل بشه. و البته وقتی یه نقش تهران تو یه زمینه مثلاً سیاسی کمرنگ بشه بعدش دیگه نقش های دیگه راحت تر به سایر شهرها منتقل میشه.

البته هدی جان نقش نیویورک و واشنگتن رو فکر کنم برعکس گفتی :ws2:

این مسئله تو اکثر کشورهای جهان هست. آلمان و استرالیا هم نمونه های بارز دیگه هستن.

• Like 1
لینک به دیدگاه

الان هیچ شهری توی کشور ظرفیت مردم خودش رو هم نداره و اگه بخوان به اصفهان و مشهد و شیراز این فعالیت ها رو اختصاص بدن مثل تهران دچار مشکل میشن مثلا ترافیک و .. . نمیدونم دیگه.

آقایون و خانوم ها ببخشید

" لطفا مشهد رو پایتخت مذهبی نکنید که اینجا به اندازه کافی نسبت به سایر شهرا قوانین مربوط به حجاب و لباس و کردار و رفتارش سخت گیرانه هست چه بسا که بشه ... " من قم رو پیشنهاد میکنم

• Like 4
لینک به دیدگاه

با یه برنامه ریزی منطقه ای خوب هیچ کدوم از شهرها دچار مشکل نمیشن.

مگه هرجا پایتخت مذهبی بشه سخت گیر تر میشن؟ این مثال بود. قم کجا مشهد کجا :ws2:

• Like 2
لینک به دیدگاه

با یه برنامه ریزی منطقه ای خوب هیچ کدوم از شهرها دچار مشکل نمیشن.

مگه هرجا پایتخت مذهبی بشه سخت گیر تر میشن؟ این مثال بود. قم کجا مشهد کجا :ws2:

اون که بله ..

ولی به نظر من مشهد پتانسیل پایتخت تجاری شدن رو بیشتر داره تا مذهبی

مثلا مکانهایی که اجرا شده مثل :

برج آلتون (که مرتفغ ترین پارکینگ طبقاتی ایرانه)

4.JPG

مجتمع الماس شرق(از زیبا ترین مراکز تجاری)

982054773885419.JPG

almas.jpg

سرزمین موج های آبی (که بزرگترین مجموعه سرپوشیده آسیا ست)

moz-screenshot.pngmoz-screenshot-1.png12746895.jpg

AksHa_ir_25.jpg

مرکز خرید زیست خاور (تجاری-مسکونی)zist.jpg

مرکز خرید پروما

13_0_70046.jpg860603-03.jpg

شهربازی پارک ملت (که بلندترین چرخ و فلک خاور میانه رو داره)

thumbnail.php?file=dsc00533qi0_520595823.jpg&size=article_medium

PARKE.jpg

دیگه از ییلاقات میشه به اولین شهر توریستی ایران"شاندیز" تعریف کرد با پدیده

PICT0124.JPG?uniq=pawfhz

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

بازم بگم

پروژه ی بزرگ میدان شهدای مشهد که هنوز در حال ساخته(قراره خیلی جالب باشه)

حالا زود یه سند به نام مشهدیا بزنین به اسم پایتخت تجاری:ws28:

• Like 3
لینک به دیدگاه

سلام وای چه بحث خوبییه اتفاقا ما خیلی در موردش بحث کردیم

اینجا بحث دیگه ای این وسط مطرح هست، این فکر که انتقال پایتخت باعث تغییر جمعیت توی شهرا میشه فکر اشتباهیه شما به ترکیه نگاه کنید تغییر پایتخت نه تنها باعث نشده که جمعیت استانبول کم شه فقط کار سخت شده چون تنها کسی که کار سیاسی داشته باشه میره انکارا حالا اگه کسی این وسط هم کار سیاسی باشه هم مثلا تجاری باید به دو تا شهر سفر کنه پس بحث انتقال پایتخت باعث کم شدن جمعیت نمیشه

اگر تو ایران بحث انتقال پایتخت مطرحه همون طور که هدی جون گفت بحث زلزله خیزی تهرانه در کل تهران خیلی حادثه خیزه و اگر تو تهران اتفاقی بیفته کل مملکت حداقل چن روز فلج میشه و این یعنی فاجعه

• Like 2
لینک به دیدگاه

من یه نظر شخصی بگم؟

فکر میکنم افزایش کلانشهر ها بتونه توی کم کردن جمعیت تهران تاثیر بذاره اینجوری مهاجرت به تهران به خاطر کارایی مثل اموزش یا پزشکی کمتر میشه در نتیجه جمعیت تهران سیر صعودی ارومتر رو طی میکنه و کمک میکنه راحت تر بشه برای انتقال پایتخت برنامه ریزی کرد

• Like 3
لینک به دیدگاه

دقيقا سپيده جان همچين صحبتي بايد باشه. منظور از انتقال پايتخت تنها انتقال پايتخت سياسي نيست. انتقال تمام وزارتخونه ها و انتقال جمعيتي كه به خاطر اين وزارتخونه ها به تهران سرازير شدن .

دقيقا براي مشكل جمعيتي دران اينكارو ميكنن. سعيشون هم بر اينه كه تمامي وزارتخوونه ها بجز اموزش و پرورش انتقال داده بشه.

البته بايد تو ساير شهرهاي ايران اونقدر خدمات داده بشه تا مردم از تهران دل بكنن و به شهرهاي ديگه نقل مكان كنن

• Like 3
لینک به دیدگاه

حامد بات عکس های خوبی که از مکان های مختلف مشهد گذاشتی خیلی ممنون.

خوب یه پایتخت مذهبی که قرار نیست کامل تک عملکردی باشه. بالاخره یه همچین مکانایی هم لازم داره. قم هم به خاطر همینه که نمیتونه یه پایتخت مذهبی باشه.

حالا با حرف ما کی اونجا رو پایتخت مذهبی کرد :ws2:

همونطور که سپیده و ابوذر هم گفتن بهترین روش انتقال نقش های مختلف و وزارتخونه های مختلف به چندتا شهر هستش.

• Like 4
لینک به دیدگاه

من نميدونم چرا براي حل يك موضوع صورت مساله رو پاك ميكنن.:ws38:

اين مساله فقط بايد فرهنگ سازي شه

و از همه مهمتر امكانات شهر هاي ديگه به جز تهران گسترش پيدا كنه تا مهاجرت كمتر شه

و يك ديدي كه بايد عوض شه ديد مردمي نسبت به تهرانه كه تو تهران بودن يعني باكلاس بودن

اين ديد بايد تغيير كنه و به نظر من مهمه:w16:

• Like 2
لینک به دیدگاه

من موافق نیستم تو تهران بودن یعنی باکلاسی و خیلی ها هم این طرز تفکر رو دارن. اگه امکانات تهران به شهرهای دیگه منتقل بشه قطعاً این طرز تفکر هم خود به خود از بین میره.

ببین ستاره جان. الان تهران جوریه که واسه خیلی کارا باید از یه شهرستان دور و حتی بزرگ کوبید اومد تهران.

امکانات شغلی که تهران داره واقعاً بیشتر از شهرستانای دیگه هستش. مثلاً همین کرج که جز کلانشهرهای ایران هم هستش. ولی از نظر امکانات صفره. واسه همین هرروز سیل جمعیت زیادی از کرج میرن تهران و شب برمیگردن. کرج خوابگاه تهرانه. حالا خیلی شهرهای دیگه هم هستن. از شهرهای جدید مثل هشتگرد گرفته تا شهرهای دوری مثل قزوین و حتی سمنان. غیر از در نظر گرفتن یه سری تسهیلات و امکانات ساده واسه شهرهای دیگه باید از نقش مرکزیت تهران هم کم بشه تا دیگه کمتر مورد توجه باشه. انتقال این عملکردها و وزارتخونه ها پاک کردن صورت مسئله نیست. باید امکانات تو شهرهای مختلف پخش بشه و از اونجاها هم به شهرهای کوچیکتر اطرافش برسه. که البته این مسئله باید با یه برنامه ریزی خوب انجام بشه وگرنه سرمایه تو همون چندتا شهر میمونه و دیگه به شهرهای اطراف نمیرسه و همچنان این عدم تعادل باقی میمونه.

• Like 2
لینک به دیدگاه

• اضافه کردن...