peyman sadeghian 30244 اشتراک گذاری ارسال شده در 25 بهمن، ۱۳۸۹ حفظ سلامت درشادابی توانایی وکارایی انسان موثر است.افرادی که از تغذیه خوب برخوردارندمیتوانندسالم باشند دربرابرعفونتهامقاومت کنندانتظارعمرطولانی داشته باشند.یکی از گروههای موجوددرهرم غذایی گروه سبزیجات است که به علت دارابودن فیبر.ویتامینaویتامینcواسیدفولیک,پتاسیم ومنیزیوم ازدیدگاه تغذیه دارای اهمیت بالایی است ودرکنار5گروه دیگر(شیر,لبنیات,نان وغلات, گوشت ومیوه جات)ضامن سلامتی وتندرستی است. کاربردسبزیها سبزی شامل گیاهانی است که دارای مقدارکمی سلولزهستندیاسلولزآنها بحدکافی ترداست ونشاسته آنها کم یا فاقدنشاسته هستند. برگهای ترد(کاهو)سبزیهای میوه ای(گوجه)ریشه های زرد(هویج وترب)سبزیهای نازک,با رنده کردن قابلیت هضم بیشتری پیدامیکنند. این موادغذایی گیاهی بایدسالم وبدون آلودگی بوده وبااحتیاط شسته یاپوست گرفته شوند.اگرسبزیهاخام مصرف شوندبالاترین ارزش غذایی راخواهندداشت. بایدآنهارادرنزدیکترین محل برداشت مصرف کرد. برای پوست گرفتن یا خوردکردن بایدازوسایلی(رنده یاکارد)که از فلزضدزنگ ساخته شده استفاده کرد. مضرات پختن: موادغذایی محلول درآب(نمکهای معدنی,ویتامینهای گروه ب,ویتامین ث)توسط پختن به مقدارزیادی تخریب میشوندهرچه مقدارپختن طولانی تر باشدیاسبزیهابیشترخوردشده باشند تخریب موادمغذی بیشتراست.بدین ترتیب تخریب ویتامین ث میتواند تا80%مقداراولیه آن برسدپختن بابخارآب,کباب کردن و تحت فشارپختن موجب کاهش تخریب نسبت آب پزکردن میشود. نقل از: حسین ثابت زاده کاشناس اداره تغذیه مجله پرورش اندام شماره12 4 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده