رفتن به مطلب

نقش سبزیجات درسلامتی


ارسال های توصیه شده

حفظ سلامت درشادابی توانایی وکارایی انسان موثر است.افرادی که از تغذیه خوب برخوردارندمیتوانندسالم باشند دربرابرعفونتهامقاومت کنندانتظارعمرطولانی داشته باشند.یکی از گروههای موجوددرهرم غذایی گروه سبزیجات است که به علت دارابودن فیبر.ویتامینaویتامینcواسیدفولیک,پتاسیم ومنیزیوم ازدیدگاه تغذیه دارای اهمیت بالایی است ودرکنار5گروه دیگر(شیر,لبنیات,نان وغلات, گوشت ومیوه جات)ضامن سلامتی وتندرستی است.

کاربردسبزیها

سبزی شامل گیاهانی است که دارای مقدارکمی سلولزهستندیاسلولزآنها بحدکافی ترداست ونشاسته آنها کم یا فاقدنشاسته هستند.

برگهای ترد(کاهو)سبزیهای میوه ای(گوجه)ریشه های زرد(هویج وترب)سبزیهای نازک,با رنده کردن قابلیت هضم بیشتری پیدامیکنند.

این موادغذایی گیاهی بایدسالم وبدون آلودگی بوده وبااحتیاط شسته یاپوست گرفته شوند.اگرسبزیهاخام مصرف شوندبالاترین ارزش غذایی راخواهندداشت.

بایدآنهارادرنزدیکترین محل برداشت مصرف کرد.

برای پوست گرفتن یا خوردکردن بایدازوسایلی(رنده یاکارد)که از فلزضدزنگ ساخته شده استفاده کرد.

مضرات پختن:

موادغذایی محلول درآب(نمکهای معدنی,ویتامینهای گروه ب,ویتامین ث)توسط پختن به مقدارزیادی تخریب میشوندهرچه مقدارپختن طولانی تر باشدیاسبزیهابیشترخوردشده باشند تخریب موادمغذی بیشتراست.بدین ترتیب تخریب ویتامین ث میتواند تا80%مقداراولیه آن برسدپختن بابخارآب,کباب کردن و تحت فشارپختن موجب کاهش تخریب نسبت آب پزکردن میشود.

نقل از:

حسین ثابت زاده

کاشناس اداره تغذیه

مجله پرورش اندام شماره12

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...