chem-eng 47 اشتراک گذاری ارسال شده در 22 بهمن، ۱۳۸۹ سیستم گردش گل یكی از مهمترین و اساسی ترین بخشها در عملیات حفاری است. موفقیت درانجام یك عملیات حفاری كاملا وابسته به چگونگی سیستم گردش گل در چاه می باشد. یکی از مخاطرات حفاری دراتباط با كنترل سیال حفاری یا طراحی آن هرزروی سیال حفاری در حفر چاهها است. برای حل مشكل هرزروی سیال حفاری، هرزروی در یك سازند و دلایل آن باید تعریف شده سپس روش موثر جهت اجتناب از آن انتخاب شود. یك روش جدید كه در صنعت حفاری بعنوان راه حلی مفید و موثر جهت مقابله با مشکل هرزروی سیال حفاری بكار می رود فن آوری حفاری زیر تعادل نامیده می شود. مشكل هرزروی گل دراغلب عملیاتهای حفاری در ایران وجود دارد و هیچگونه مطالعه جدی درباره این موضوع صورت نگرفته است. لذا لزوم یك تحقیق عمومی در این مورد حیاتی می باشد،از این رو جلوگیری از هرزروی سیال حفاری بعنوان یك مساله ملی در كشور ما مورد توجه قرار گرفته است. در این تحقیق مشکل هرزروی گل حفاری در سنگ مخزن میدان گچساران مورد بررسی قرار گرفته و پس از مطالعه رابطه بین مقدار هرزروی با شکستگیهای موجود در سنگ مخزن این میدان و بررسی نمودارهای هرزروی در چند چاه نمونه الگوی پراکندگی هرزروی سیال حفاری در این میدان ارائه شده است. در نهایت با استفاده از این الگو نقاط مناسب جهت حفاری زیر تعادل در میدان گچساران مشخص شده اند. برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام 1 لینک به دیدگاه
0291 10 اشتراک گذاری ارسال شده در 25 اردیبهشت، ۱۳۹۰ سلام خسته نباشید من میخوام مطلبی دانلود کنم که شماره سریال میخواد چیکار کنم لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده