Babak.PHP 565 اشتراک گذاری ارسال شده در 26 آذر، ۱۳۸۹ نترسيد. نميخواهيم وارد مسائل پيچيده و خستهكنندهي دستورات خط فرمان ( برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ) كامپيوتر شويم بلكه ميخواهيم دنياي خط فرمان اينترنت را كشف كنيم كه امكانات زيادي را در اختيار شما قرار ميدهد و اصلاً هم پيچيده و خستهكننده نيست. براي كساني كه آشنايي با خط فرمان ندارند در يك جمله بايد بگويم كه: خط فرمان، محيط خستهكننده اما قدرتمندي است كه كامپيوتربازها در آن دستورات خود را مينويسند و كامپيوتر هم آن دستورات را اجرا ميكند. خط فرمان اينترنت هم به همان اندازه قدرتمند است اما قول ميدهم كه اصلاً برايتان خستهكننده نخواهد بود. اولين جايي كه ويژگي دستورات خط فرمان را وارد دنياي اينترنت كرد، سايت برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام بود. اگر وارد اين سايت شويد ميبينيد كه سايت بسيار سادهاي است و آنچه جلب توجه ميكند يك جعبه متني كوچك در آن است. شما ميتوانيد دستورات مورد نياز خود را در اين جعبه وارد كنيد تا با فشار دادن كليد Enter دستورتان اجرا شود. مثلاً: براي جستجو كردن كلمه iran در گوگل كافي است اين دستور را تايپ كنيد: «g iran» يا حتي به فارسي: «ايران g». البته راههاي سادهتري هم وجود دارد كه شما را حتي از مراجعه به سايت YubNub هم بينياز ميكند كه در ادامه توضيح خواهم داد. ابتدا بايد بگويم كه تعداد دستوراتي كه شما ميتوانيد صادر كنيد بيش از ۲۶۰۰۰ تاست! تعجب نكنيد. دليل زياد بودن اين دستورات آن است كه هر كسي ميتواند با رعايت قواعد سايت، دستورات دلخواه خود را بسازد كه اين دستورات به صورت خودكار به فهرست دستورات سايت اضافه ميشوند. برخي از كارهايي كه با دستورات YubNub ميتوانيد انجام بدهيد از اين قرار است: جستجوي گوگل، ياهو و بسياري از موتورهاي جستجوي ديگر دريافت اخبار سيانان، بيبيسي و بسياري از خبرگزاريهاي ديگر جستجوي فايل، موسيقي، فيلم، زيرنويس و تقريباً هر چيزي كه به ذهنتان برسد جستجوي معناي كلمات، مترادفها، متضادها و غيره (بين زبانهاي مختلف) جستجوي معكوس كلمات (يعني معناي كلمه را بدهيد و خود كلمه را دريافت كنيد) جستجوي ويكيپديا توليد يك عدد تصادفي! بازيهاي مختلف ايجاد جدول سودوكو براي خودتان جستجوي فايلهاي تورنت استخراج همه عكسهاي موجود در هر صفحهي دلخواه يافتن نام كاربري و رمز عبور بسياري از سايتها تبديل واحدهاي اندازهگيري يا واحدهاي پولي به يكديگر باز كردن خوراك سايتها در گوگلريدر پيشبيني وضع هوا جستجوي ايميل خودتان تركيب دستورات مختلف YubNub با يكديگر و بدون اغراق بايد بگويم: هر چيزي كه به ذهنتان برسد در اينجا براي آن دستوري وجود دارد يا ميتوانيد خودتان به سادگي بسازيد. فهرستي از همه دستورات موجود در سايت را ميتوانيد برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ببينيد. فهرست دستورات ارزشمند (يا به قول خودشان: تخم طلا و به قول من: تخم دوزرده!) را هم ميتوانيد از برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ببينيد. براي جستجو در بين دستورات و يافتن دستور مورد نياز خودتان (مثلاً در مورد balatarin) هم ميتوانيد در همان جعبه فرمان وارد كنيد: «ls balatarin». با وارد كردن اين دستور، همه دستورات مرتبط با كلمه balatarin براي شما فهرست خواهد شد. با اين سه كاري كه توضيح دادم ميتوانيد دستورات دلخواه خود را پيدا كنيد. نحوه اجراي دستور هم به اين صورت است كه ابتدا نام دستور و سپس پارامترهايي كه بايد براي دستور مربوطه فرستاده شود را بايد در جعبه فرمان سايت بنويسيد. مثلاً «g iran» كه كلمه iran را در گوگل جستجو ميكند و نتيجه را به شما نشان ميدهد. براي اينكه نياز نباشد هر بار براي صدور يك دستور به سايت YubNub برويد، ميتوانيد: به برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام برويد و نحوه نصب كردن افزونه YubNub به مرورگر خودتان (فايرفاكس، اينترنت اكسپلورر، اپرا، سافاري، گوگل كروم و غيره) را مطالعه نماييد. در مورد فايرفاكس، توصيه ميكنم از افزونه برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام استفاده كنيد. پس از نصب اين افزونه، ميتوانيد به روش زير دستورات دلخواهتان را از فايرفاكس خود صادر كنيد: كافي است كليد Ctrl+Shift+K را بزنيد تا يك پنجره ظاهر شود. در اين پنجره دستور دلخواهتان را وارد كنيد و Enter كنيد. نتيجه در يك tab جديد ظاهر خواهد شد. ضمناً براي ايجاد يك دستور جديد هم ميتوانيد به برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام برويد. يكي از واژهنامههاي اینترنتی واژهنامه آنلاين فارسي بابيلون است. در اينجا ميخواهم با استفاده از دستورات YubNub يك روش ساده براي يافتن معناي فارسي كلمات انگليسي با استفاده از واژهنامه آنلاين بابيلون فراهم كنم. براي ساختن اين دستور به روش زير عمل ميكنم: ابتدا به برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام برويد. در جعبه متني اول يعني Command، نام دستور خود را وارد كنيد. سعي كنيد يك نام كوتاه و بهيادماندني و منحصربهفرد باشد. مثلا من نام babyfa را براي دستور خودم انتخاب كردم. جعبه متني دوم يعني URL مهمترين قسمت كار است. سعي ميكنم با مثال خودم توضيح بدهم. من ميدانم كه براي جستجوي يك كلمه در واژهنامههاي آنلاين فارسي بابيلون، كافي است كلمه انگليسي مورد جستجو را در داخل اين URL به جاي X قرار بدهم: برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام بنابراين URL ي كه بايد در اين جعبه وارد كنم فقط كافي است به جاي X قرار بدهم s% يعني: برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام حالا براي آزمايش كردن دستوري كه ميخواهم بسازم، يك كلمه دلخواه را در جعبه متني بعدي به همراه نام دستور (يعني babyfa) وارد ميكنم و كليد Test را فشار ميدهم. مثلاً وارد ميكنم: babyfa Green و دكمه Test را ميزنم. همانطور كه انتظار داشتم، نتيجه دلخواه من ظاهر شده و معناي كلمه Green را در فارسي به من نشان ميدهد. ميتوانيد يك توصيف دلخواه از دستوري كه ميخواهيد بسازيد در جعبه متني Description وارد كنيد. تمام شد. دكمهي Create My Command را فشار بدهيد تا دستورتان ساخته شود. حالا هر گاه كه نياز داشتيد معني كلمهاي (مثلاً Cheat) را در فارسي بدانيد، كافي است كليد Ctrl+Shift+K (در صورتي كه افزونه را نصب كرده باشيد) بزنيد و در پنجرهاي كه ظاهر ميشود تايپ كنيد: «babyfa cheat» 1 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده