رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

در آمدی بر کاربردهای نانوالماس

چکیده

الماس، مهمترین ساختار سرامیکی تک عنصری و یکی از سخت ترین عناصری است که از کربن خالص تشکیل شده و به طور طبیعی تحت فشارهای زیاد اعماق زمین و در زمانی طولانی شکل می گیرد. اما می توان آنرا به طور مصنوعی در زمانی بسیار کوتاه تر و به کمک فرآیند فشار بالا دما بالا که اساسا تقلیدی از فرآیند طبیعی شکل گیری الماس می باشد، تولید کرد. در سالهای اخیر پیشرفت های شگرفی در تولید الماس حاصل شده که نتیجه آن، تولید الماس هایی در ابعاد نانومتر بوده که به علت داشتن خصوصیات بسیار عالی مکانیکی، حرارتی، نوری و عایق بودن، کاربردهای متنوعی را در صنایع مختلف به خود اختصاص داده است. در این مقاله کاربردهای نانوالماس در صنعت لاستیک، ساخت ابزار برش، همچنین استفاده از آن به عنوان نیمه رسانا مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

مقدمه:

الماس سخت ترین ترکیبی است که از کربن خالص تشکیل شده و تحت تاثیر فشار و حرارت بسیار زیاد متبلور می شود. در طبیعت چنین ماده ای فقط در عمق 150 یا 200 کیلومتری از سطح زمین یافت می شود. ساختار الماس را می توان به صورت شبکه مکعبی وجوه مرکز پر، به طوریکه نیمی از حفرات چهار وجهی آن پر شده است مشاهده کرد. در این ساختار، اتم های کربن با یکدیگر پیوند کووالانسی داشته و هر اتم کربن با چهار اتم کربن دیگر احاطه شده است. پیوند بسیار قوی کووالانسی اتم های مجاور کربن، سبب افزایش مدول الاستیک و دمای پایداری فوق العاد بالا شده و همچنین سخت ترین ماده طبیعی را ایجاد می نمایند. ویژگی اصلی الماس سختی بالای آن است که در مقیاس مورس بیشترین مقدار یعنی 10 و در مقیاس نوپ، گستره 5500 الی 7000 را به خود اختصاص داده است. رسانایی گرمایی الماس های زینتی در میان تمام عناصر شناخته شده بیشترین میزان را دارد. به همین دلیل الماس در سرعت های بسیار بالا بدون اینکه گرمای تولید شده به آن صدمه بزند، تراش داده می شود.

الماس در برابر مایعات معدنی و اسیدهای غیر معدنی در دمای اتاق مقاوم است و به وسیله برخی اکسید کننده های قوی از قبیل سدیم و پتاسیم نیترید در دمای بالای 500 درجه سانتیگراد به وسیله مخلوطی از سدیم، پتاسیم کلرید و هیدروکسیدهای مذاب از قبیل کمی NaoHحک کاری می شود. در دمای نزدیک به 1000درجه به آسانی با کاربید فلزات از قبیل Co،Ni،Al،Fe و Ta واکنش می دهد.

حدود 45 سال پیش، در جولای 1963 میلادی، شوروی سابق و کشورهای بلوک شرق موفق به کشف روش انفجاری برای تولید نانوالماس شدند. هنوز عقیده بر این است که نانوالماس کاربردهای وسیعی در صنعت پیدا می کند و این امر سبب ادامه تحقیقات در این زمینه شده است. در بین سالهای 1988 تا 1998 میلادی، مطالعات گسترده ای جهت کاهش قیمت تمام شده نانوالماس با تمرکز بر روی واکنش تبدیل کربن به نانوالماس انجام شد. همچنین پارامترهای مختلف در تشکیل نانوالماس مورد مطالعه قرار گرفت. شاید به زودی تصور متداول درباره الماس ها، به کلی دگرگون شود. الماس هایی که به خاطر زیبایی، کمیاب بودن و زمان طولانی تولیدشان ارزش فوق العاده ای داشتند، امروزه در آزمایشگاه و در مدت زمانی حدود یک ساعت به وجود می آیند. اینکه این دگرگونی چه تاثیری در صنعت جواهر سازی یا قیمت الماس های طبیعی در بازار خواهد داشت هنوز در پرده ای از ابهام است. خصوصیات ویژه و منحصر به فرد پودر نانوالماس صنعتی باعث شده است تا امروزه کاربرد بسیار وسیعی در صنعت پیدا کند. قیمت ارزان آن نیز باعث کاربرد آسانتر آن شده است و هر روز به کاربران این ماده در صنایع مختلف افزوده می شود.

کاربردهای نانوالماس

هنری فورد نخستین کسی بود که پی برد با وجود هزینه زیاد اولیه، الماس در حقیقت ارزان ترین ساینده صنعتی برای استفاده دراز مدت است. صنایع تراش و ماشین ابزار، شیشه و عینک سازی ها از اولین صنایعی بودند که از الماس استفاده کردند. الماس های بزرگتر در مته های الماسی کاربرد دارند که در اکتشافات مواد معدنی، در استخراج کانی ها و در حفاری های چاه های نفتی و گازی استفاده می شوند. صنعت الکترونیک و برق هر دو از مصرف کنندگان الماس اند. چاپگرهای نساجی از الماس برای برش الگو و نیز دندانپزشکان و پزشکان برای برش ظریف استخوان و بافت ها استفاده می کنند.

از نظر کاربرد، می توان الماس را به انواع صنعتی جواهری و بالاس تقسیم کرد که نوع بالانس در حفاری صنعتی به کار می رود. ترکیبات و خصوصیات فیزیکی منحصر به فرد الماس، آنرا جز مواد با تحمل بالا قرار داده است.

ویفرهای الماس در پنجره های لیزر کاربرد دارد که نیازمند سطحی بسیار صاف و با ضریب جذب پایین است. الماس برای پنجره های لیزرهای با قدرت بالای Co2 به کار می رود. همچنین برای پنجره های عبور دهنده طول موج های کوچک الکترومغناطیسی برای ژیروترون و کلیسترون های قدرت بالا، پخش دی الکتریک برای طول موج های کوچک و موج های میلیمتری(CVD) و در استحکام چرخ ها و لاستیک ها استفاده می شوند.

برخی از موارد استفاده مواد نانو الماس در جدول زیر گزارش شده است.

کاربرد

محل استفاده

نمونه کاربرد

برش کاری و سنگزنی

تیغه های برش، چاقوی جراحی

دریل های پیچشی، سنگ چاقو تیزکن، صنایع چاقوسازی

قسمت های در معرض سایش

قسمت های موتور، ابزار پزشکی،قاب کشش

قالب اکستروژن، پوشش دیسک کامپیوتر، ماشین های بافتی

صوت

دیافراگم بلندگو

نفوذ و خوردگی

پوشش الیاف،مخازن واکنش

بوته ها، سدهای یونی

پوشش های نوری

ضد انعکاس

حمایت کننده لیزر، فیبرنوری

رفتار حرارتی

چاپگرهای حرارتی

دیودهای فروکش حرارت

نیمه هادی

حسگرهای UV

ترانزیستورهایی با نیروی بالا، میکروویو با توان بالا

استفاده از نانوالماس به عنوان نیمه رسانا

استفاده از الماس به عنوان نیمه رسانا نیز نیازمند شرایط ویژه ای مثل درجه خلوص فوق العاده بالا و جایگزینی فعال اتم ها به لحاظ الکتریکی برای ایجاد گذرگاه الکتریکی در وسیله مورد نظر است. اما الماس های طبیعی با اینکه دارای کیفیت جواهری بسیار ارزشمند هستند، به خاطر نقص ها، ناخالصی ها و ساختار ضعیفشان برای مصارف الکترونیکی نامناسبند. البته با کنترل شرایط سنتز می توان الماس ها ی مصنوعی با شرایط کاملا دلخواه تولید کرد که در کاربردهای الکترونیکی پرقدرت از سلفون ها گرفته تا کامپیوترهای شخصی وخطوط ارتباطی قابل استفاده هستند. به گفته جیمز باتلر یکی از شیمیدانان آزمایشگاه تحقیقات نیروی دریایی آمریکا، سه مشکل عمده بر سر راه استفاده از الماس های طبیعی در کاربردهای الکترونیکی وجود دارد، قیمت گران و عدم خلوص الماس های طبیعی. افزون بر این هیچ دو سنگی دقیقا شبیه هم نیستند و خواص منحصر به فرد در هریک می تواند مشکلاتی را در مدارهای الکترونیکی به بار آورد. آخرین مشکل در استفاده از الماس برای کاربردهای الکترونیکی و کامپیوتری، نیاز به دو نوع الماس یعنی سنگهای نوع n و p برای هدایت الکترونیکی است. در مدارهای مجتمع باید از هر دو نوع الماس نیمه رسانای n و p استفاده کرد اما الماس های نوع n به طور طبیعی وجود ندارد و الماس های نوع p، به قدری نادرند که هیچ راه مقرون به صرفه ای برای استفاده از آنها پیدا نشده است. به هر حال الماسهای مصنوعی این مشکلات را برطرف می کنند. به گفته رابرت لینارس بنیانگذار کمپانی آپولو دیاموند،(برای مثال) می توان با افزودن ناخالصی فلز بور به الماس، نیمه رسانای نوع p را تولید کرد. به طور مشابه دانشمندان می توانند با افزودن فسفر به الماس بیرنگ، الماس نوع nرا نیز تولید کنند. برای استفاده از الماس نیمه رسانا در دستگاه های الکترونیکی پر قدرت نیاز به ترکیبی لایه ای از این دو نوع الماس است. امروزه نیمه رساناهای بسیاری مثل سیلی در گستره وسیعی از دستگاه های الکترونیکی به کار می روند. اما الماس با توجه به دامنه تغییرات حرارتی و سرعت فوق العاده اش، عنوان دومین نیمه رسانای برتر جهان را به خود اختصاص می دهد. الماس با داشتن چنین ویژگیهایی و به خصوص امروز که آزمایشگاه ها قادر به تولید سنگ های خالص و ناخالص کنترل شده هستند، می تواند پایه گذار انواع بسیار جدیدی از دستگاه های الکترونیکی پرقدرت باشد.

به عنوان برخی از کاربردهای عملی الماس می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- لوازم الکترونیکی ولتاژ و توان بالا مثل ترن های سریع

- دستگاه های فرکانس بالا مثل رادارهای پرقدرت و ایستگاه های مخابراتی سیار

- دستگاه های میکرو و نانوالکترومکانیکی مانند ساعتها و *****های تلفن همراه

- آشکارساز پرتوهای پر انرژی مثل پرتوسنج های پزشکی

- اپتیک و لیزرهای پرقدرت مانند آنچه در کابل و خطوط تلفن یا پنجره شاتل های فضایی به کار می رود.

- الکترودهای الماسی مقاوم به خوردگی که می تواند محیط های آلوده را پاک کند.

کاربرد ساختارهای نانومتری الماس در لاستیک

الماس نانومتری به طور گسترده ای در کامپوزیت ها از جمله لاستیک در مواد ضد اصطکاک و مواد روانکار به کار می رود. این ساختارهای نانومتری الماس، دارای خواص برجسته ای هستند. از جمله این خواص می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1.ساختار کریستالی

2.شکل کاملا کروی

3.ساختمان شیمیایی بسیار محکم

4. فعالیت جذب سطحی بسیار بالا

در روسیه الماس نانومتری با درصدهای مختلف به لاستیک طبیعی، لاستیک پلی سوپرن و لاستیک فولرین برای ساخت لاستیک هایی که در صنعت کاربرد دارند، مورد استفاده قرار می گیرد. نتایج به دست آمده نشان می دهد که با افزودن ساختارهای نانومتری الماس به لاستیک ها خواص آنها به شکل قابل توجهی بهبود می یابد. از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. چهار الی پنج برابر شدن خاصیت انعطاف پذیری لاستیک؛

2. افزایش دو الی پنج برابری میزان استحکام؛

3. خاصیت مقاومت در برابر گسیختگی آنها در دمای بالا و پایین به اندازه بسیار زیادی بهبود می یابد؛

4. افزایش دمای اشتعال لاستیک، با وارد نمودن این نانوذرات شاهد افزایش دمای اشتعال و افزایش استحکام مکانیکی در لاستیک خواهیم بود که از دلایل اصلی آن حذف مقادیر زیادی دوده است؛

5. کاهش وزن لاستیک، با افزودن حدود 3 الی 5 درصد نانوذره پرکننده به لاستیک استحکام مکانیکی معادل با 40 تا45 درصد دوده و نیز کاهش وزن به مقدار قابل ملاحظه ای بدست می آید؛

6. افزایش مقاومت در مقابل نفوذپذیری گاز، این نانوکامپوزیت ها به علت ضریب عبوردهی کم نسبت به گازها به ویژه هوا می توانند در افزایش مقاومت در برابر نفوذ و عبور گازها مفید باشند؛

7. افزایش مقاومت سایشی لاستیک؛ با افزایش نانوذره های پرکننده به لاستیک امکان افزایش مقاومت سایشی لاستیک وجود دارد.

نتیجه گیری:

نانوالماس به دلیل خصوصیات بی نظیر خود قابلیت استفاده در کاربردهای گوناگون را دارا هستند. با استفاده از نانوالماس ها در نیمه رساناها می توان دستگاه هایی را تولید نمود که با استفاده از مواد مرسوم قادر به تولید آنها نخواهیم بود. استفاده از نانوالماس در صنایع لاستیک موجب می شود علاوه بر کاهش وزن، خواص مورد نیاز لاستیک به طور چشمگیری افزایش یابد. با اینکه هزینه اولیه استفاده از نانو الماس ها زیاد است، اما کارایی نانوالماس ها در زمان های طولانی باعث شده تا استفاده از آنها توجیه اقتصادی داشته باشد؛ هرچند با گسترش روش های نوین سنتز هزینه های اولیه استفاده از نانو الماس ها نیز کاهش یافته است.

لینک به دیدگاه
  • 1 سال بعد...

سلام

سپاسگزار ازمطالب مفید شما

 

اگرامکان دارد مقالاتی درمورد کاربرد نانومواد درصنعت متالورژی وخصوصاً ریخته گری معرفی نمایید( فارسی یا لاتین)

 

قبلاً ازمساعدت شماسپاسگزارم

لینک به دیدگاه
سلام

سپاسگزار ازمطالب مفید شما

 

اگرامکان دارد مقالاتی درمورد کاربرد نانومواد درصنعت متالورژی وخصوصاً ریخته گری معرفی نمایید( فارسی یا لاتین)

 

قبلاً ازمساعدت شماسپاسگزارم

سلام دوست عزیز

 

http://noandishaan.com/forums/showthread.php?t=74454&p=799723#post799723

لینک به دیدگاه
سلام

سپاسگزار ازمطالب مفید شما

 

اگرامکان دارد مقالاتی درمورد کاربرد نانومواد درصنعت متالورژی وخصوصاً ریخته گری معرفی نمایید( فارسی یا لاتین)

 

قبلاً ازمساعدت شماسپاسگزارم

 

 

نانو ورق های باکی پیپر(buckypaper)

Baki.jpg

 

مستحکم تر از فولاد ، سخت تر از الماس

ماده ای که احتمالاً خودروها و هواپیماهای آینده از آن ساخته خواهند شد

این ورق ها buckypaper نامیده می شوند و بسیار شبیه به ورق های کربنی معمولی می باشد اما نباید هیچ گاه فریب نام جذاب و ظاهر ظریفش را خورد. این ماده می تواند پایه گذار انقلابی در صنایع گوناگونی از هوافضا گرفته تا تلویزیون باشد.

Buckypaper ورقی بسیار نازک می باشد که از یک توده لوله های نانو کربن به وجود آمده است. همان طور که می دانید لوله های نانو تقریباً در حدود 50 هزار بار نازک تر از یک رشته تار موی انسان می باشند. از این رو هنگامی که ورق های Buckypaper فشرده شده ودر یکدیگر تنیده می شوند ،یک ماده کامپوزیت شکل می گیرد که10 بار سبک تر و 500 بار مستحکم تر از فولاد می باشد. بر خلاف مواد کامپوزیت متداول، خاصیت هدایت الکتریکی این ماده همانند مس یا سیلیسیوم بوده و به خوبی فولاد یا برنج گرما را از خود عبور می دهد.

در حقیقت این نانو لوله ها قوی ترین و سخت ترین فیبرهای شناخته شده می باشند و نیز آنها را هادی ترین فیبر موجود می نامند که می توانند به عنوان نیمه هادی ها نیز مورد استفاده قرار گیرند.

Wade Adams یکی از محققین دانشگاه Rice می گوید : این همه آن چیزیست که مدت ها افراد بسیاری در قالب علم نانو تکنولوژی در تلاش برای دستیابی به آن می باشند.

در حال حاضر این اندیشه که آینده ای درخشان در انتظار باکی پیپر و دیگر مشتقات شناخته شده به وجود آمده از این استوانه های فوق العاده کوچک مانند نانو لوله های کربن وجود دارد ، سال هاست که به گوش میرسد. به هر حال محققین دانشگاه ایالت فلوریدا اظهار می دارند که به پیشرفت هایی در این زمینه دست یافته اند که ممکن است به زودی به تحقق بپیوندد.

همان طور که در بالا گفتیم باکی پیپر از مولکول های لوله ای شکل کربن که 50 هزار بار نازک تر از موی انسان می باشند تشکیل شده است. این ماده بر اساس خواص منحصر به فردش می تواند به عنوان یک ماده شگفت انگیز برای ساخت هواپیما و خودروهای سبک با انرژی مؤثر، رایانه های پر قدرت تر ، بهبود صفحه نمایش تلویزیون ها و نیز بسیاری دیگر از کاربردها ، استفاده شود.

تا این زمان ، باکی پیپر توانسته است تنها در بخشی از توان بالقوه اش به کار گرفته شود که مقیاس آن کوچک بوده و هزینه بالایی نیز در بر داشته است. محقیقن دانشگاه ایالت فلوریدا در حال توسعه تکنیک های ساخت در این زمینه می باشند که در آینده ای نه چندان دور این ماده را به عنوان رقیب سرسختی برای بهترین مواد کامپوزیت موجود کنونی معرفی خواهند نمود.

Les Kramer مسئول فنی و کارشناس صنایع موشکی و اطفاء حریق شرکت Lokheed Martin که یکی از حامیان مالی دانشگاه ایالت فلوریدا می باشد ، می گوید : اگر این تحقیقات به مرحله تولید برسند ،

می تواند بسیار مؤثر بوده و منجر به تغییرات اساسی و انقلاب تکنولوژی در زمینه تجارت فضایی گردد.

در حقیقت گویی این اکتشافات که منتهی به تولید باکی پیپر گردید از دنیای دیگری بدست آمده است.

در سال 1985 ، دانشمند انگلیسی Harry Kroto برای انجام آزمایش شبیه سازی ایجاد همان شرایط مشابه در ستارگان، به محققین دانشگاه رایس ملحق شد.هدف آنها از انجام این آزمایش این بود تا بفهمند که چگونه ستارگان ، این منابع بیکران کربن در سراسر عالم ، می توانند عناصری ایجاد کنند که یکی از مهمترین اجزای سازنده زندگی بشر می باشد.

همه چیز طبق برنامه پیش می رفت به جز یک مورد:

Kroto که در حال حاضر مسئولیت یک پروژه بر اساس ترویج مطالعات ریاضی ، علمی و تکنولوژی در مدارس دولتی ایالت فلوریدا را بر عهده دارد اظهار داشت که : یک خصوصیت فوق العاده وجود داشت که کاملا نتیجه ای غیر منتظره به همراه داشت و اکتشاف خارق العاده ای بود.

میهمان ناخوانده و شگفت انگیز یک مولکول با 60 اتم کربن که به شکل یک توپ فوتبال در آمده ، بود. همچنین برای Kroto این ماده شبیه به گنبدهایی متشکل از سطوح هندسی بود که اولین بار توسط Buckminster Fuller ( معمار ، مخترع و پیش گو) مطرح گردید و Kroto به افتخار ایشان این ماده را buckminsterfullerence یا به طور اختصار buckyballs نامید.

به واسطه کشف buckyball که سومین خویشاوند خانواده کربن بعد از گرافیت و الماس می باشد ، Kroto و همکاران وی از دانشگاه رایس مفتخر به دریافت جایزه نوبل شیمی در سال 1996 گردیدند.

 

 

همچنین یک فیزیکدان ژاپنی به نام Sumio Iijima هنگامی که در دانشگاه آریزونا به تحقیق مشغول بود موفق به ایجاد یک گونه دیگری از

لوله ای شکل آن گردید . محققین در یک آزمایشگاه کوچک و به طور اتفاقی دریافتند که اگر نانو لوله ها در یک مایع ریخته شده و معلق شوند و سپس توسط یک صافی با مش ریز صاف گردند به یکدیگر می چسبند و یک فیلم بسیار نازک باکی پیپر را ایجاد می کنند.

Ben Wang مدیر انجمن مواد با کارایی بالا در دانشگاه فلوریدا عقیده دارد که : رمز این توانایی در وسعت سطحی بیکران هر نانو لوله

می باشد.

وی می افزاید : اگر شما یک گرم نانو لوله و فقط یک گرم را برداشته و اگر شما هر لوله را مانند یک ورق گرافیتی باز کنید، آنگاه خواهید توانست تا مساحتی به اندازه تقریبی دو سوم زمین فوتبال را پوشش دهید.

در حال حاضر استفاده از نانولوله های کربنی در استحکام بخشیدن به راکت های تنیس و دوچرخه ها آغاز گردیده اما ، در میزان بسیار اندک. رزین های اپوکسی که دارای مصارف گوناگونی در صنعت می باشند حاوی 1 تا 5 درصد نانولوله های کربنی می باشند که به صورت پودرهای بسیار ریز اضافه می شوند. باکی پیپر که یک فیلم نازک می باشد و نه یک پودر، دارای یک محتوی نانو لوله های بسیار بالاتر در حدود 50 درصد می باشد.

نانو لوله های کربنی تنوع بسیار زیادی از لحاظ شکل کاربرد دارند. آنها می توانن به صورت یک لایه یا دو لایه و در انواع طول ها و ضخامت ها و با چرخش مختلف در ساختارشان مورد استفاده قرار گیرند.

یکی از مشکلات موجود در باکی پیپر به هم پیچیدن لوله ها در یکدیگر در زوایای نا مشخص می باشد که این امر منجر به ایجاد محدودیت در استحکام آن می شود. Wang و محققین همراهش راه حلی برای این مشکل یافته اند به این صورت که نانولوله ها را در معرض میدان مغناطیسی بالا قرار می دهند که در نهایت منجر به این می شود که اکثر آنها در همان راستای قبلی در یک امتداد قرار گرفته و در نهایت به افزایش مجموع استحکام آنها می انجامد.

مشکل دیگر نانو لوله ها این است که سطح این لوله ها آنچنان صاف و صیقلی است که به سختی می توان آنها را به وسیله اپوکسی در کنار یکدیگر نگه داشت. محققین به دنبال پیدا کردن راه هایی برای ایجاد برخی عیوب و ناهمواری سطحی در حد بسیار ناچیز می باشند تا بتوانند اتصال بین آنها را بهبود بخشند.

تا اینجا انستیتو ایالتی فلوریدا قادر به تولید باکی پیپرهایی با استحکامی برابر با نصف بهترین ماده کامپوزیت موجود شناخته شده یعنی IM7 گردیده است و Wang پیش بینی می کند که این فاصله به سرعت پر خواهد شد.

Wang گفت : تا پایان سال آینده ما باید دارای یک کامپوزیت باکی پیپر به استحکام IM7 و 35 درصد سبکتر از آن باشیم.

در حال حاضر باکی پیپر در مقیاس آزمایشگاهی تولید می شود ، اما ایالت فلوریدا در مرحله بررسی انعقاد قراردادی با یک شرکت برای تولید باکی پیپر در مقیاس تجاری می باشد.

آقای Adams مدیر انجمن علم نانوذرات و تکنولوژی شرکتRice می گوید : در حقیقت این مثال ها نشان از مواد تثبیت شده ای می باشند که قادر خواهند بود تا در سیستم های پروازی مورد استفاده قرار گیرند. وی افزود : چیزی که در حال حاضر شما می توانید آن را به راحتی در دستان خود بگیرید ، دستاوردی از علم نانوتکنولوژی می باشد.

بیش از 5 سال طول می کشد تا یک ماده با ساختار جدید مجاز برای کاربردهای هوانوردی بدست آید ، بنابراین Wang اظهار داشت که او پیش بینی می کند اولین کاربرد باکی پیپر برای محافظت در برابر امواج الکترومغناطیس و برخورد صاعقه با فضاپیما خواهد بود.

میدان های الکتریکی و هر گونه دلایل طبیعی از قبیل نور خورشید یا سپیده شمالی می تواند بر روی سیستم رادیویی یا دیگر تجهیزات الکتریکی اخلال ایجاد نماید. به گفته Wang در قرارداد پیشنهادی اخیر با نیروی هوایی باکی پیپر قادر است تا بیش از 4 برابر محافظت تصریح شده را تضمین کند .

به طور مثال ، مواد کامپوزیت متداول دارای یک شبکه مسی اضافی برای محافظت در برابر صاعقه می باشند . جایگزینی می تواند منجر به کاهش وزن و مصرف سوخت گردد.

Wang با استفاده از یک ماکت هواپیمای کامپوزیتی و یک تفنگ شک الکتریکی به اثبات این موضوع پرداخت. تخریب بخش محافظت نشده از صاعقه موجب ایجاد جرقه در حین پرواز می شود. به هر حال ضربه الکتریکی بدون آن که صدمه ای وارد نماید به سرتاسر دیگر قسمت های محافظت شده توسط یک تسمه ای از باکی پیپر، انتقال می یابد.

Wang می گوید : یکی دیگر از کاربردهای کوتاه مدت می تواند استفاده به عنوان الکترود برای پیل های سوختی در خازن های عظیم و باطری ها باشد. در مرحله بعدی ، باکی پیپر می تواند یک جایگزین بسیار مؤثرتر و سبک تر برای ورق های گرافیتی که در رایانه های لپ تاپ به کار گرفته می شوند ، باشد و به خوبی گرمایی را که برای قطعات الکترونیکی مضر می باشد ، پراکنده نماید.

هدف غایی و بلند مدت ، ساخت هواپیماها ، خودروها و دیگر تجهیزات با استفاده از باکی پیپر می باشد. همچنین سازمان های نظامی نیز نگاهی به این ماده برای استفاده در پوشش های زرهی و تکنولوژی های اطلاعاتی دارند.

در نهایت Wang افزود : به احتمال زیاد طرح ما در 12 ماه اول بهره برداری ، در صورت امکان ، ارائه چند محصول تجاری می باشد . بدیهی است که نانو لوله ها دیگر منحصر به یک کشف آزمایشگاهی نخواهد بود . آنها دارای پتانسیل حقیقی جهانی می باشند و این یک حقیقت است.

لینک به دیدگاه
  • 4 هفته بعد...

سلام

ازارسال مقاله وتوجه شما بسیارسپاسگزارم

 

من دربارۀ موارد کارآفرینی کاربردنانومواد درصنایع متالورژی(مخصوصاً ریخته گری) مشغول تحقیق هستم بشکلی که متغیرهای مؤثردرایجادکسب وکارهای این حیطه را رصدکرده وضمن بررسی و ارزیابی آن اقدام به پیشنهاد مستقیم نوع کارآفرینی دراین حوزه بنماید.

قبلاً ازراهنمایی شما عزیزان سپاسگزارم

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...