رفتن به مطلب

شش نکته ای که زنان باردار باید بدانند.


ارسال های توصیه شده

گزارشات نشان مي ‌دهد كه هر ساله 65 تا 76 ميليون نفر در ايالات متحده آمريكا با بيماري‌ هايي كه مربوط به نوع مصرف مواد غذايي و رژيم‌ هاي نادرست است، متولد مي‌ شوند كه از اين تعداد 325 هزار نفر در بيمارستان بستري شده و بين پنج تا 9 هزار نفر هم جان خود را از دست مي ‌دهند.

دپارتمان بهداشت آمريكا در اين گزارش به شش مورد كه زنان باردار بايد براي سلامت خود در نظر داشته باشند، اشاره كرده است.

اولين مورد، باكتري " ليستريا " است.

اين باكتري باعث بروز سقط جنين مي ‌شود؛ به طوري كه 88 درصد از زنان باردار به دليل وجود اين باكتري ناشي از مصرف برخي از مواد غذايي در بيمارستان بستري شده و 30 درصد هم جنين خود را از دست مي ‌دهند. زنان باردار 20 برابر بيشتر از ساير افراد در معرض ابتلا به اين باكتري هستند؛ چرا كه اين عامل بيماري زا مي ‌تواند از جفت عبور كرده و جنين را تحت تاثير قرار دهد.

به همين دليل مواد غذايي كه عامل بروز اين باكتري و بيماري‌ هاي مرتبط مي ‌شوند را زنان باردار نبايد مصرف كنند. اين مواد غذايي شامل غذاهاي آماده، ماهي دودي، پنير نرم، شير جوشانده نشده، گوشت فريز شده و غذاهاي نيمه آماده، هستند.

دومين مورد كه زنان باردار بايد از آن دوري كنند،‌ جيوه است.

اين ماده يك فلز با شدت مسموميت بالا است كه در صورت در معرض قرار گرفتن به مدت طولاني و دائم مي ‌تواند به سيستم مركزي عصب آسيب برساند و بر ساير ارگان ‌هاي بدن نظير كبد و دستگاه گوارش اثر مخرب بر جاي بگذارد.

باكتري ‌هاي درون رودخانه ‌ها و اقيانوس ‌ها مي‌ تواند جيوه را به متيل جيوه تبديل كند كه اين ماده درون بدن ماهي ‌ها و ساير آبزيان باقي مي‌ ماند و پس از صيد و مصرف به بدن انسان ‌ها منتقل مي ‌شود.

بر ‌اساس اعلام آكادمي ملي علوم آمريكا،‌ هر ساله 60 هزار نوزاد با درجه بالاي جيوه در بدن شان به دنيا مي ‌آيند كه اين موضوع باعث بروز صدمات مغزي غير قابل جبراني در اين كودكان مي ‌شود. البته نوع و درجه علايم صدمات و ضايعات، به ميزان و دوز جيوه در بدن اين كودكان بستگي دارد.

در سال 2004 ميلادي، اداره ي غذا و داروي آمريكا (FDA) و آژانس حفاظت از طبيعت(EPA) در گزارشي مشترك اعلام كردند كه اين ماده براي زنان باردار، زنان جوان كه در سن بچه‌ دار شدن قرار دارند و كودكان و نوزادان بسيار مخرب و زيان ‌آور است.

در اين گزارش كه هنوز هم معتبر است، غذاهايي كه اين افراد نبايد مصرف كنند به شرح زير است: ماهي هايي كه ميزان جيوه درون بدن آن‌ ها مشخص نيست، كوسه ماهي، شمشير ماهي، ماهي ماكرو و ماهي خال مخالي.

به همين ترتيب، نبايد بيش از 340 گرم هر هفته از ماهي‌ هاي تن، ماهي سالمون و گربه ماهي مصرف شود.

ماهي‌ هايي كه از رودخانه ‌هاي محلي صيد مي‌ شود چون تن آلباكور نيز داراي مقادير بالاي جيوه هستند و تنها بايد 170 گرم از آن هر هفته مصرف شود. صدف ‌ها و ميگوها هم جزو اين ليست هستند.

سومين موردي كه باعث بروز سقط جنين و بيماري ‌هاي مرتبط با تولد مي ‌شود، بيماري با منشا انگل توكسوپلاسما است.

اين انگل از حيوانات خون‌ گرم نظير گربه ‌هاي خانگي به فرد منتقل مي ‌شود. به همين دليل، اكثر پزشكان و متخصصان زنان به خانم‌ هاي باردار توصيه مي ‌كنند از نزديك شدن و تماس با اين حيوانات خودداري كنند تا هم سلامت خود و هم سلامت جنين شان را حفظ كنند.

البته بايد به اين نكته اشاره كرد كه ابتلا به اين انگل نشانه ‌اي ندارد و تنها بر جنين اثر مي‌ گذارد و باعث بروز ناهنجاري‌ هاي چشمي و مغزي و عقب افتادگي ذهني در نوزاد مي‌ شود.

همچنين اگر اين انگل در گوشت موجود باشد، ‌دماي بالا و يا پايين مي ‌تواند آن را نابود كند. به اين ترتيب موادي چون آبزيان خام، سبزيجات و ميوه‌ هاي نشسته، گوشت‌ هاي نيمه پخته و دودي حاوي اين انگل هستند كه نبايد آن‌ ها را مصرف كرد.

بر ‌اساس اعلام دپارتمان بهداشت آمريكا مي‌ توان با شست و شوي كامل دست‌ ها و تمامي سطوح و مواد غذايي و يا دوري جستن از حيوانات خانگي به ويژه گربه‌ ها از ورود اين انگل مخرب به داخل بدن جلوگيري به عمل آورد.

چهارمين مورد عامل بيماري ‌زايي و سقط جنين، باكتري سالمونلا است.

اين عامل بيماري‌ زا، نشانه‌ هايي چون تب بالا، استفراغ، تهوع و مننژيت را شامل مي ‌شود. اين عامل مي ‌تواند باعث بروز تب تيفوييد نيز شود، اما با پختن و گرما دادن مواد غذايي مي ‌توانيد اين باكتري را نابود كنيد.

مواد غذايي كه نبايد آن‌ ها را مصرف كرد شامل آبزيان خام، گوشت و لبنيات پاستوريزه نشده است.

پنجمين مورد ماده سمي " پلي كلريد بي فنيل" يا به اختصار PCB است.

اين ماده كه تا سال 1970 ميلادي در محصولات الكتريكي مورد استفاده قرار مي‌ گرفت، به دليل دارا بودن مواد سمي بسيار قوي منع شد، اما به دليل اين كه اين ماده در مدت طولاني تجزيه مي ‌شود، امروزه براي زنان باردار مشكل ساز شده است.

اين ماده متاسفانه جذب بدن جنين شده و ناتوانايي ‌هاي ذهني، وزن كم حين تولد و عدم رشد مغزي را در پي دارد. همچنين سر نوزاداني كه در معرض اين ماده قرار گرفته ‌اند كوچك تر از بقيه است. مواد غذايي نظير آبزياني كه از سدها و درياچه‌ هاي اطراف تاسيسات برقي و الكتريكي PCB صيد مي ‌شوند، حاوي مقادير زيادي از اين ماده هستند.

ششمين مورد باكتري E.Coli است.

براي به حداقل رساندن خطر عفونت اين باكتري بايد از همه ي غذاهاي ليست شده در بالا پرهيز كرد.

در نهايت اين كه:

مصرف زياد مواد داراي كافئين و الكل، نوزاد را دچار بيماري ‌هاي روحي و رواني و ناتوانايي‌ هاي ذهني مي‌ كند.

  • Like 5
لینک به دیدگاه
  • 3 ماه بعد...
×
×
  • اضافه کردن...