رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

نقدی بر فر هنگ سرای نیاوران......

در این تایپیک به نقد اماکن فرهنگی می پردازیم

البته با کمک و حمایت شما

(در پایان هر نقد فایل pdf برای دانلود قرار داده میشود)

پیشاپیش از همه شما تشکر میکنم

با تشکر:م

• Like 9
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 46
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

فرهنگسرا :

تعریف : فرهنگسرا به مکانی اتلاق می شود که در آن فعالیتهای فرهنگی ، هنری و آموزشی بر اساس شرایط مربوط به خود طراحی می شود.

استانداردهاي لازم براي طراحي فرهنگسرا:

ضوابط و فرهنگسرابعضي الزامي و بعضي وابسته به نظر طراح دارد معيارهاي طراحي بخش هاي مختلف فرهنگسراشامل:

-لابي

- فضاي انتظار نشيمن

- فروش اغذيه

- محل نگهداري كودكان

عناصر خدمات عمومي مانند باجه هاي تلفن و اينترنت

عناصر دسترسي عمودي مانند رمپ،پله وآسانسور

غرفه هاي فروش محصولات فرهنگي و هنري

سايت اداري شامل:

اتاق كنفرانس

اتاق رياست

دفاتر كار

بايگاني

آبدار خانه

سرويس هاي بهداشتي

محل انتظار ارباب رجوع و منشي

آمفي تئاترو سينما

گالري نمايش آثار هنري

و آتليه هاي آموزشي شامل: كلاس ها

نقاشي

معماري

طراحي

عكاسي

مجسمه سازي

خوشنويسي

لابراتوار زبان و ...

واحد سمعي بصري و سايت رايانه

رستوران يا كافي شاپ

• Like 9
لینک به دیدگاه

كتابخانه

0z59npu51ixfvn1len7h.jpg

فضای کتابخانه و مطالعه در محلی شفاف پیشنهاد می شود که قسمت مطالعه و تمرکز در قسمت

مرکزی آن و برای رفع خستگی چشم سمتی که چشم انداز مناسبی خواهد داشت و فضای کلی کتابخانه

در قسمت شرقی در نظر کرفته می شود که در تابستان نور مزاحم نداشته باشیم با توجه به زاویه بیعشتر

خورشید در این فصل و قرار گیری این قسمت درطبقه همکف نور مزاحم نخواهیم داشت همچنین می

توان با قرار دادن شیشه های رفلکسی برای جلوگیری کلی از ورود نور بیش از حد اقدام کرد.

yp2xdhskgcjkp284embi.jpg

• Like 9
لینک به دیدگاه

رستوران

8oepjmuecdsmydi5ijpq.jpg

رستوران یا کافی شاپ در محلی پیشنهاد می شود که مراجعین بنا به خواسته خود در جریان برنامه های

درحال اجرا در آمفی تئاتر بوده در نتیجه از این فضا به دو منظور بهره گیری شده است.

در غیر این صورت میتوان از فضایی بهره گرفت که علاوه بر داشتن طراحی داخلی شامل خصوصیت

اقلیمی آرامش محیطی واحساس راحتی و صمیمیت را نیز داشته باشد.

پیشنهاد دیگر اینکه فضای کافی شاپ که به فضای استراحت نزدیک است از جداره های شفاف رو به

فضای شهری که همچنان در جریان است تشکیل شود و این به فضا انرژی و حرکت را القا میکند.

• Like 10
لینک به دیدگاه

آمفي تئاتر

آمفی تئاتر یا سالن سخنرانی که از نور طبیعی نمی تواند استفاده کند در نتیجه باید تدبیرات لازم برای

نور مصنوعی به طور خاص در فضای آن در نظر گرفته شود ، به خاطر وجود دیوارها وسقف آکوستیک

میتوان نور مصنوعی را به شیوه ای که خیره کننده نباشد در سقف و دیواره ها در نظر گرفت.

85g1f4o7gsoahuph8rck.jpg

• Like 8
لینک به دیدگاه

فضاي ورودي

برای فضای ورودی که از خیابان پر رفت آمد با عابرین خصوصا قشر دانشجو را در بر دارد که برای ساده

عبور نکردن ایشان یک فضای ورودی جدا گانه که به فضای پیاده رو متصل می باشد با سایبانی که با

شوند،

2i38geuvdvg84t7rudd.jpg

1ksa9nt3crvvnpk3zzcv.jpg

• Like 7
لینک به دیدگاه

که بعد از ورود فضای مکث را فراهم می آوریم با نمادهای ترکیبی اقلیمی و یا آثار هنری موجود در

فرهنگسرا به عنوان جزء کوچکی که فقط به معرفی آن می پردازد

dlpjlehj2jmrd060ci7.jpg

ادامه دارد.....

(این تایپیک هر روز آپ میشود.منتظر نظرات شما هستم)

• Like 10
لینک به دیدگاه
Bahram Sh مهمان

:icon_gol::icon_gol::icon_gol:

نقدی بر فر هنگ سرای نیاوران......

در این تایپیک به نقد اماکن فرهنگی می پردازیم

البته با کمک و حمایت شما

(در پایان هر نقد فایل pdf برای دانلود قرار داده میشود)

پیشاپیش از همه شما تشکر میکنم

با تشکر:م

ممنون بابت زدن این تاپیک خوب ...

چند تا سوال :

1. نقد را کی باید شروع کنیم

2. باید کپی پست باشد یا با نظر خود بنا را نقد کنیم ...

بازم ممنون بابت زدن این تاپیک زیبا.

لینک به دیدگاه
:icon_gol::icon_gol::icon_gol:

ممنون بابت زدن این تاپیک خوب ...

چند تا سوال :

1. نقد را کی باید شروع کنیم

2. باید کپی پست باشد یا نظر خود بنا به منابعی که مطالعه می کنیم ...

بازم ممنون بابت زدن این تاپیک زیبا.

خواهش میکنم

من اول نقد این کارو به محض اینکه وقت کنم تمام..میکنم ( چون عکس هاشم میزارم)

بعد همه دوستان با توجه به عکس ها میتونن نظر بدن..نقد کنن..حتی نقدی که من گذاشتم هم نقد کنن:icon_gol:

• Like 2
لینک به دیدگاه
Bahram Sh مهمان
خواهش میکنم

من اول نقد این کارو به محض اینکه وقت کنم تمام..میکنم ( چون عکس هاشم میزارم)

بعد همه دوستان با توجه به عکس ها میتونن نظر بدن..نقد کنن..حتی نقدی که من گذاشتم هم نقد کنن:icon_gol:

ممنون .... پس تا گذاشتن عکس ها صبر می کنیم.:icon_gol::ws3:

لینک به دیدگاه

خوب با اجازه ابراهیم جان و مهیار جان یه سری نکات شهرسازی هم در مورد این ابنیه بگم! البته به صورت خلاصه!

فرهنگسرا :نکته مهم در مکان گزینی فرهنگسرا اینه که نباید در بافت مسکونی قرار بگیره!!همچنین در گوشه های دنج که دسترسی محدود دارند نباید قرار بگیره زیرا که امنیت اون محدوده رو کاهش میده و بهتره که در فاصله کمی از شریانی اصلی منطقه قرار بگیره!!ضمن اینکه به طور قطع باید پارکینگ خود را تامین کنه که ایجاد تزاحم برای سایر ساکنین نکنه!

ورودی : مهمترین نکته ای که در طراحی ورودی فرهنگسرا و آمفی تاتر به لحاظ شهرسازی باید به آن توجه کرد اینه که این ورودی نباید باعث ایجاد اختلال در عبور و مرور شود و از تجمع افراد جلوی ورودی جلوگیری شود و اراد به سادگی بتوانند بلیط تهیه نمایند

یه سری نکات هم میگم در مورد نکاتی که باید در طراحی رستوران و کافی شاپ خارج از فضای فرهنگسرا رعایت شه!

از رستوران و کافی شاپ می توان برای جذب جمعیت و ایجاد عبور و مرور در محله ها استفاده کرد!!البته باید توجه کرد که این جذب جمعیت باعث کاهش امنیت نشه!!همچنین نباید باعث تزاحم ترافیکی در محدوده شود!!اگر قرار به ساخت رستوران یا کافی شاپ در محدوده باشد بهتر است در نزدیکی ورودی های محله به گذر اصلی قرار بگیره!!البته در مراکز محلات نیز میتوان از عنصر کافی شاپ به عنوان محل تجمع جوانان ساکن در محله استفاده کرد و به دلیل اینکه تا پاسی از شب این امکان فعال هستند امنیت رو نیز میتوانند کنترل کنند.

• Like 6
لینک به دیدگاه

فضاي ارتباطي

فضای ارتباطی مانند راهروها که نقش اساسی در هدایت و ارتباط صحیح فضاها را دارند با ایجاد

کنتراست به این صورت که دیواره ها حرکت را به سمت نور و مرکز گرایی را القا کنند با جنس مصالح یا

حتی رنگ تیره ویا با بازی نور در قسمت سقف و کف که آن هم نقش هدایت را به خوبی ایفا می کن

vb9f9vefdtq11z7syvy1.jpg

• Like 6
لینک به دیدگاه

گالري

در گالری های طراحی معماری میتوان با تمهیدات موقت فضا را طوری طراحی کرد که علاوه بر معرفی

یک اثر، اطلاعات و جزئیات مربوط در گرداگرد این اثر موجود باشد که یک ارائه کامل از آثار طراحی شده

داشته باشیم.

xb7un0bytpry63sntxn8.jpg

• Like 4
لینک به دیدگاه

همچنین در گالری های نقاشی آثار برجسته فضای مکث را با عناصر ثابت مرکزی که سبب دقایقی تفکر

راجع به اثر مورد نظر می شود در نظر گرفته و این فضای مکث فاصله نقطه دید ما را نسبت به تابلوی

نقاشی تعیین می کند، همچنین با توجه به آثار رنگ و نور پردازی متفاوت میشود

pjvqvkhxcjhs08km1ej.jpg

• Like 4
لینک به دیدگاه

در گالریهای چند منظوره میتوان حرکت سیال را با اجسام معلق که نقش هایت را نیز دارد نشاان دهیم.

وهمانطور که مشاهده می شود از پارتیشن های موقت در این فضاهای نمایشگاهی استفاده می شود

aj0u9riag6n41avmv9.jpg

• Like 5
لینک به دیدگاه

اتاق پرو‍‍ژكسيون

اتاق پروژکسیون که در فضای آموزشی اداری واقع شده به سبک میزگردی پیشنهاد می شود چون بیشتر

حالت تحلیلی وتحقیقی دارد اتفاق نظر و بحث را به دنبال خواهد داشت تا صرفا ارائه یک موضوع

d5blb9ox7n73aljvhh.jpg

• Like 6
لینک به دیدگاه

فضاي اداري

فضاهای اداری همیشه در ذهن ما محیط خشک و بی روحی هستند اما با تغییرات کوچکی می توان آن

را از این روال همیشگی خارج کرد با رنگ بندی ، نور پردازی و متریال های متنوع، همچنین می توان

فضاهایی که روابط نزدیکتری به یکدیگر دارند را در یک فضای کلی با تقسیم بندی و پارتیشن موقت که

نتیجه بازدهی بیشتر و رضایت مندی طرفین را فراهم کرد

fi6nev8exz5exfd4ffg3.jpg

• Like 4
لینک به دیدگاه

• اضافه کردن...