Mahnaz.D 61915 اشتراک گذاری ارسال شده در 2 مهر، ۱۳۸۹ - معماری خود یک رسانه قدرتمند است...هم روح زمان و هم فرهنگ رفتاری مردمان هر بومی را در هر زمانی عیان می سازد...معماریِ تهرانِ امروز رسانِ و گویای رفتار و افکار و فرهنگ ماست....اگر معماری مان آشفته است به دلیل آشفتگی خودمان است... در سطح خرد و کلان ..!...در مقیاس کاربر و مدیر و تصمیم گیرنده و سازنده و...همه مایی که هرلحظه در حال شکل دادن به این محیط زندگی خود هستیم....معماری به مثابه رسانه ای قدرتمند ما را نمایش می دهد... 2- معماری متأثر از رسانه هست...رسانه به صورت مستقیم و غیر مستقیم و دائما بر معماری اثر می گذارد...تاثیرات عملکردی Functional شکلی Formal ساختاری Strctural و نیز زیبایی شناختی Aesthetic (آثار خواهران حریری/ تویو ایتو/ هرزوگ و دمورن /...را متاثر از امکانات رسانه ای می دانم ) ...رسانه معماری را شکل می دهد... 3- رسانه بر فرهنگ رفتاری و زیبایی شناختی مردم نسبت به معماری بسیار بسیار بسیار ...! موثر است... چند مثال می آورم: الف-....5-6 سال پیش در یک سفر کاری به چادگان در اطراف اصفهان رفتم...در طی مسیر نام روستایی نظر مرا به خود جلب کرد: روستای کوچکی به نام "مشهد کاوه" ...در فرصتی اضافه که پیدا کردم سری به روستا زدم...مردم روستا با مهمان نوازی به داخل خانه شان دعوتمان کردن...چند لحظه ای به یک خانه روستایی کاهگلی با درب چوبی (به نظر من بسیار زیبا و ظریف وارد شدم)...داخل خانه یک ست مبلمان فرفورژه به رنگ زرد دیدم ( دقیقا به همان شکلی که آنروزها در سریالی در شبکه سوم سیما پخش می شد...فکر کنم سریال کار مهران غفوریان بود..!) ...به نظرم اتفاق قابل تأملی بود...رسانه زیبایی شناسی محیط زندگی( از نوع تبلیغاتی آن!) را به روستا برده است... ب-...در اکثر سریال ها و فیلم های دهه اخیر در ایران...بسیاری از شخصیت های مرفه و با ظاهری شیک و روشنفکر !!!...آرشیتکت هستند....اینقدر تعداد اینجور سریال ها زیاده که نمی دونم کدام را مثال بزنم....و به تبع معماری و معمار شدن تب فراگیری در جامعه ما گرفته....نمی دانم این جهش مثبت است یا منفی...باید ماند و دید ...این روزها رسانه ما را به معمار شدن و معماری کردن دعوت می کند.... ج-...در دهه اخیر ...به خصوص از زمانی که مقطع تحصیلی معماری در دانشگاه تغییر کرد (به جای فوق لیسانس پیوسته که گاه 10 سالی طول می کشید..لیسانس شد و 4 سال و گاهی کمتر از آن زمان برای پرورش یک معمار در دانشگاه صرف می شود... ) و با این داستان کنکور( که در هر مقطعی و با هر مدرکی از هر رشته ای می توانید در هر مقطعی از معماری ادامه تحصیل بدهید...مثلا دوستانی با اخذ کاردانی گریم وبا کارشناسی تربیت بدنی توانند در کارشناسی ارشد معماری ادامه تحصیل بدهند)...و الان که بر اساس منبعی موثق اطلاع دارم - بیش از 300 آموزشکده و آموزشگاه و دانشکده و دانشگاه ( بدون احتساب هنرستان های معماری) در اقسانقاط ایران به امر جذب دانشجو و آموزش معماری مشغولند...هم بازار پر رونق ساخت و ساز کشور ما..!...وهم به لطف رسانه ملی! (که در سطور بالا تاثیراتش را در امر تبلیغ معماری به عرض رساندم) ..تعدادعلاقمندان به معماری و معمار بودن!...هر روز افزایش چشمگیری دارد... .................................................. موارد دیگر بسیارند...فقط امیدوارم این جهش به سوی معمارشدن و معماری که متأثر از تبلیغات ناخواسته رسانه ای در کشور ماست...همانند تمایل عمومی جامعه ما به پزشک شدن در دو دهه پیش...مشابه نشود... امیدوارم اینبار چنین جهشی که بخشی از آن متاثر از عملکرد رسانه ها در کشور ماست نتایجی مثبت برای ما و سامان دهی محیط زندگی مان داشته باشد...یعنی حداقل درک عمومی جامعه از معماری و سامان دهی به محیط زندگی ارتقا یابد...(که متاسفانه فعلا عکس این مطلب دیده می شود....).... برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام 2 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده